Tutorial Curatare Clapeta Motor 1.2?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Oti
    replied
    Ce sa fac, nu am de ales, media km la un drum este 4-10km. In orasele mici cam asa sta situatia, din acest motiv merg pe jos (1-2km). Dupa urmatoarea proba, revin la normal, verific daca "mucii de ulei" se duc spre filtrul de aer. Daca este asa, sigur o parte din ei sunt trasi , se duc spre clapeta.

Trimis de pe al meu K013 folosind Tapatalk

Leave a comment:

• Ampt
    replied
    Drumurile pe distanţe scurte sunt cel mai mare duşman pentru orice tip de motor.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Apa este de la condens care apare in perioada asta cand este mai frig afara si cand se fac drumuri relativ scurte.

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Mai tin 300km sa vad daca se murdaresc furtunele de ulei, le-am sters bine de data asta. Am schimbat si pozitia "alambicului", mai jos fata de iesirea din carter, sa nu se duca apa in carter. De unde atata apa? In tutorialul lui Cristi (curatare motoras pas cu pas...), ati vazut ce era in capacul filtrului de aer?

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Nu cred ca uleiul este de vina , ai facut multe drumuri scurte in ultima perioada ? daca da foarte posibil de aici sa provina acel "iaurt".Renunta ma la modificarea asta deocamdata , oricum ai foarte putini km , n-ai cum sa ai probleme atat de devreme cu PCV-ul , eu daca e sa fac modificarea asta as face-o undeva dupa vreo 130-150k.Daca schimbi uleiul la timp + cantitatea corecta de ulei (nu mai mult de 10k cu un schimb) ar trebui sa n-ai probleme cu valva pcv , in general am inteles ca apar probleme cu acesta valva undeva dupa vreo 150k la cei care nu schimba la timp uleiul/filtrul de ulei(de proasta calitate).
    Last edited by prometheus; 17 October 2015, 21:43.

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Am facut cca 300km, nu comentez acum, doar ca uleiul este ELF Evolution 5W40. Pozele spun totul. Ce sa fac, mai las improvizatia, sau revin cum era?
    Attached Files

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Pun si un filmulet pentru a avea o comparatie, dupa mai multi km voi face altul.
    film

Leave a comment:

• aris86
    replied
    @oti, oricum benzina efix 95 e mai buna decat orice benzina 95 de la noi din tara.

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Merci, mai verific odata, el sta departe de orice. Cine stie, in timp se pot intampla multe, tin sub observatie.

Last edited by Oti; 10 October 2015, 21:20.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Ai foarte mare grija cu acel borcanel....vezi ca imediat sub el ai galeria de evacuare sa nu-ti ia foc/topeasca.
    Last edited by prometheus; 10 October 2015, 20:28.

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Am facut-o pana la urma.....ideea am luat-o de pe club Dacia, pe traseul de recirculare gaze carter am montat un filtru decantor pt ulei. Am folosit un filtru pt benzina, modificat. In cilindrul cu sita, la capat am dat o gaura de 4-6mm. Deocamdata sunt in probe, totul este o improvizatie. Comportamentul parca s-a modificat in bine, sper sa nu fie placebo, pe acelasi traseu (50km), portiuni unde foloseam tr 4-a de viteza la urcare a mers cu tr a 5-a. Semnalizarea pt sch tr de viteza s-a aprins mai rar pe aceleasi portiuni de drum. Sper sa nu fie benzina effix cauza.
    Attached Files

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Ai dreptate, exista o mica diferenta. Murdaria este depusa uniform pe suprafata, cand dai cu spray, ea se strange la un loc si curge (ca un torent de noroi ce infunda canalizarea). Nu vreau sa critic solutia aleasa, prin sch de opinii vreau sa ajung la o solutie corecta pe care am sa o aplic. Si mie mi se pare mult mai usor sa curat fara sa dau jos clapeta, dar sa luam in calcul dezavantajele. Daca influenta procedurii este minima in funct motorului, confirmata de cineva cu o folosire peste 20-30k km, este corecta si o aplic.

Leave a comment:

• dr_p
    replied
    Nu stiu ce legatura are admisia (de aer) cu infundatul injectoarelor si oricum, mizeria aia in motor se ducea in mod normal, ca doar nu se intorcea in filtrul de aer...

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Multumesc la toate lumea pentru informatii, aveam ceva emotii.
    @dr_p: sigur nu dauneaza mizeria ce ajunge in galeria de admisie? este riscant, acolo sunt supapele si injectoarele (am citit de pe site-ul dat de prometeus post 6 despre injectie directa/indirecta).
    Din exp la Matiz: am dat cu spray la clapeta si curatat motorasul pas cu pas, rezultatul a fost ca dupa 5000-10000km, plasticul din motoras s-a deformat,topit dat. actiunii spary-ului. O perioada a mers usor tija mot, dupa un timp a inceput sa mearga f greu. Deci atentie la actiunea sprayului la mecanismul din plastic din clapeta electronica. Am avut coincidenta cu infundarea injectoarelor si mersul neuniform al motorului dupa curatarea clapetei (60000-80000km - trei, patru operatii de curatare), la momentul respectiv am dat vina pe benzina. Acum nu mai sunt sigur, poate mizeria care a ajuns in admisie....
    Din ce s-a prezentat pana acum, legatura dintre pata de ulei de la furtunul recirculare gaze si murdarirea clapetei este din ce in ce mai probabila.
    Last edited by Oti; 30 June 2015, 08:45.

Leave a comment:

• t0rquemada
    replied
    Bun... Dialogys zice așa:

Note:
    The CARBURETTOR CLEANER product damages the seals.
    Attached Files

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google