Cum va descurcati cu ratele la masina ??

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Originally posted by Octavian View Post
  Mai am 840 lei si ma scap
  Tavi, mai ai 408 lei si te scapi !!

  Comment


  • M-am scapat ! Am inchis contul!

   Am o masina achitata la care trebe sa schimb bieletele si capetii de bara (macar).

   Sa va fie cel putin la fel de usor cum mi-a fost mie creditu la masina!

   Comment


   • Buna ,am revenit din nou aici cu o mica intrebare.Sunt sigura ca la fel ca si mine gasesc pe aici persoane care si-au luat masina in leasing auto ,mai exact RCI, insa intrebarea mea este: am la ei o factura restanta din luna iulie si au emis-o si pe cea din august cu scadenta pe data de 05.09 (adica luna asta) si azi m-au sunat cei de la colecatare de restante si mi-au zis ca daca pana maine nu platesc restanta vin si imi ridica singuri masina.Oare asa se procedeaza,nu exista o varianta de a te anunta ca au reziliat contractul,ca trebuie sa duci masina etc?Sau asta este o metoda de amenintare doar ca sa platesti masina? Este drept am tot mers cu restante in urma dar nu mai mult de zilele care le pot avea ca sa nu reziliez contractul.Oare au dreptul sa vina asa pur si simplu fara sa iti spuna ca trebuie sa o predai tu?Sunt un pic speriata ce este drept caci sunt pe ultima suta de metri si nu vreau sa o pierd.Am incercat sa vb sa le spun cand o pot platii dar nici nu m-au ascultat,imi inchid telefonul.Ce ma sfatuiti?

    Comment


    • Te sfatuiesc sa-ti platesti ratele la zi si dupa aia sa citesti contractul, in special paragrafele unde incepe cu "In caz de neplata..."
     Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

     Comment


     • Originally posted by einstein1984 View Post
      Te sfatuiesc sa-ti platesti ratele la zi si dupa aia sa citesti contractul, in special paragrafele unde incepe cu "In caz de neplata..."
      Multumesc ,sfatul cu platitul la timp este evaziv caci daca as putea asa as face dar din pacate am trecut prin foarte multe anul asta de am ajuns in situatia asta.Intrebarea era alta.Mersi oricum o zi minunata .

      Comment


      • Adresaţi-vă unui jurist.

       Stimată Doamnă,
       Adresaţi-vă unui jurist sau unui avocat, în ultimă instanţă, şi vedeţi ce posibilităţi legale aveţi. Luaţi şi contractul cu dumneavoastră, după ce îl recitiţi bine şi vă notaţi şi eventualele nelămuriri sau neînţelegeri cu privire la termenii de acolo.
       Este cel mai sigur aşa!
       Succes!Să ne daţi veşti bune!

       Comment


       • Si parcheaza masina mai departe de casa, asa... la vreo 200 de metri, poate nu o gasesc baietii cu ridicatul.
        Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

        Comment


        • Asta voiam si eu sa-i sugerez: Sa parcheze masina mai la distanta, eventual in alta zona, pana isi rezolva problema cu plata, pentru orice eventualitate.
         In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

         Comment


         • Decat onorariul avocatului, e mai ieftin de platit o rata la leasing. Parerea mea!
          Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

          Comment


          • Ai perfecta dreptate.
           Oricum nu scapi de executor, oriunde te ascunzi. Dureaza o zi pana te prinde, dar tot te prinde.
           Eu cand am avut de executat, nu conta ca s-a dus la Oradea, tot a fost executat.

           Comment


           • Multumesc tuturor pentru incurajare...am gasit in contract unde scrie cum pot lua ei masina : IN CAZ DE NEEXECUTARE A OBLIGATIILOR SALE DE CATRE UTILIZATOR,FINANTATORUL POATE FOLOSI MIJLOACE PROPRII PENTRU LUAREA IN POSESIE A AUTOVEHICULUI IN TEMEIUL ART LEGII 99/1999.ACEASTA PREVEDERE POATE FI UTILIZATA CA O ALTERNATIVA LA TREVEDERILE ART 17.1 DE MAI SUS SI IN MASURA IN CARE INTR-UN CAZ DE NEXECUTARE UTILIZATORUL NU SE CONFORMEAZA CERERII DE RESTITUIRE EMISE DE FINANTATOR POTRIVIT ART 16.1AL PREZENTULUI ACT.....Deci vor putea sa ia masina numai dupa ce vor rezilia contractul si ma vor instiinta din cate am inteles.Eu voi rezolva cu plata vineri sper sa nu am surprize pana atunci.Multumesc din nou,o seara frumoasa.

            Comment


            • Cel mai fain ar fi să o pitiţi bine într-un garaj!
             Cât despre faza cu onorariul avocatului, o consultaţie nu costă mai mult de 50 de lei, iar eu mă îndoiesc că o rată la leasing are acestă valoare.

             Comment


             • Originally posted by rontz_rontz View Post
              Buna ,am revenit din nou aici cu o mica intrebare........................................S au asta este o metoda de amenintare doar ca sa platesti masina? Este drept am tot mers cu restante in urma dar nu mai mult de zilele care le pot avea ca sa nu reziliez contractul..........................................
              Daca ai citit bine contractul si specifica ce scadenta ai pana poti achita rata fara sa isi revendice autovehicolul, NU au cum sa ti-o salte , legal.

              E metoda de amenintare, pt ca sunt aglomerati cu restantierii si nu mai stiu de capu lor, din pacate te poti trezi cu masina ridicata, dar la o adica in instanta ai castiga.
              DAR, stim ce inseamna treaba asta la noi.

              Cum spun si restu colegilor, incearca sa ajungi "la zi" si eviti rahaturile astea.

              Comment


              • Originally posted by sci_fi_ro View Post
               Cel mai fain ar fi să o pitiţi bine într-un garaj!
               Cât despre faza cu onorariul avocatului, o consultaţie nu costă mai mult de 50 de lei, iar eu mă îndoiesc că o rată la leasing are acestă valoare.
               Poate in Galati si un avocat slab.
               In Bucuresti, un firma are un onorariu de 200 euro, sau e gratuita daca prezinti interes ca si client.
               Sau, un avocat bun sub 400 lei nu vorbeste cu tine.
               Poti gasi si cu 100 lei, dar numai dupa sfaturile aluia sa nu te iei.

               Originally posted by rontz_rontz View Post
               Multumesc tuturor pentru incurajare...am gasit in contract unde scrie cum pot lua ei masina : IN CAZ DE NEEXECUTARE A OBLIGATIILOR SALE DE CATRE UTILIZATOR,FINANTATORUL POATE FOLOSI MIJLOACE PROPRII PENTRU LUAREA IN POSESIE A AUTOVEHICULUI IN TEMEIUL ART LEGII 99/1999.ACEASTA PREVEDERE POATE FI UTILIZATA CA O ALTERNATIVA LA TREVEDERILE ART 17.1 DE MAI SUS SI IN MASURA IN CARE INTR-UN CAZ DE NEXECUTARE UTILIZATORUL NU SE CONFORMEAZA CERERII DE RESTITUIRE EMISE DE FINANTATOR POTRIVIT ART 16.1AL PREZENTULUI ACT.....Deci vor putea sa ia masina numai dupa ce vor rezilia contractul si ma vor instiinta din cate am inteles.Eu voi rezolva cu plata vineri sper sa nu am surprize pana atunci.Multumesc din nou,o seara frumoasa.
               Si stii tu ca nu ti-au trimis cerere?
               Cum procedeaza firma in cazul asta:
               - iti pune instiintarea la Posta, si apoi va astepta cat este stipulat de catre Posta ca poate trimite instiintarea (nu foloseste curier sau recomandate, decat in cazul in care vrea ca tu sa platesti).
               - tu n-ai intrat in posesia cererii lor, pt ca n-a ajuns la tine. Sau poate a ajuns, insa mai tarziu.

               Sfatul meu: plateste repede masina, ca daca vor sa ti-o ia, te lasa fara.
               Last edited by Cezar; 6 September 2013, 12:06. Reason: Automerged Doublepost

               Comment


               • Eu stiu ca ei daca vor o pot ridica insa conform a ceea ce scrie in contract trebuie reziliat contractul si te anunta printr-o notificare unde sa duci masina,iar in caz ca tu nu conformezi atunci vin ei.Factura mea restanta este din 20.07 2013 chai asa dupa doar o factura neplatita caci cea de pe august are scadenta acum pe 10.09 pot face asta?Mi se pare strigator la cer sa pierd masina doar pt ca ei nu mai pot astepta 7 zile.Nici nu mai stiu ce sa fac,sincer nu imi este de mine ci de mama mea care daca se trezeste cu astia pe cap o sa fie o promblema.Este bolnava.

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google