Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sa nu cumva ca postul sa fie considerat off-topic: vedem aici, chiar aici pe acest forum o mare dovada de ROMANISM: un coleg jigneste fara nici o jena, si asta in mod repetat (deci nu e o greseala)...se fac cateva REPORT-uri dar pana la urma administratorii se fac ca ploua iar colegul continua cu bataia de joc!
    Si aici e cu pile, conostinte, relatii???
    Vorbesc de colegul PCH care l-a facut RETARDAT pe razvanamza iar acum ii spune "cioflingar" si "penibil" lui Mihai. O sa rog si pe alti colegi cu vechime, pe care ii consider seriosi, sa citeasca acest thread si sa analizeze problemele de atitudine!
    Asta chiar tine de mandria de a fi roman, de "curatenia" morala de care vorbeam in alte postari si de seriozitatea romanilor de pe acest forum. Pai mie mi-e deja scarba de vorbele fara rusine si mai ales de CONTINUAREA acestei situatii.
    O sa revin cu REPORT...ba chiar o sa fac si un print-screen cu acest post si cu reportul...asta in cazul in care va fi sters! Si vreau sa vad daca nu cumva voi fi si bann-at pentru aceasta interventie!
    Am postat mai rar aici dar am citit de la inceput si am apreciat discutiile civilizate si argumentele ambelor parti. Continuam civilizat sau ajungem la limbaj de cort? Si apoi ne mai miram de ce e TIGANIE in tara si TIGANEALA pe net?

    Comment


    • Originally posted by Cezar View Post
      ... Cum vad eu cs mai putem iesi din rahat: CITITI fratilor! Lasati barfele si paronoismele pt altii...

      Ioane, cu ce drept acel aur este al Romaniei? Ca se afla pe teritoriul ei?
      Oranduirea lucrurilor este alta, doar ca acum se folosesc alte mijloace. Nu mai dai du parul si cu bomba ca sa iei resursele, ci te folosesti de politica.
      Cum se rezolva? Poporul sa fie educat, sa munceasca si sa-si vada de treaba lui.
      Nu face asta? Nu prea e de incasat, deci mai bagam pe altii care sa mai recolteze ceva.
      E ca la camata. Eu iti dau 100 lei.
      Ne intelegem sa-i primesc intr-un an, lunar cate 15 lei.
      Tu la un moment dat zici ca n-ai prea mai vrea. Atunci iti iau un ceas sau ceva de valoare de acasa, intr-o asa maniera incat tu sa nu-ti dai seama.
      De ce? Ca sa nu consum resurse, iar tu sa dai vina pe un hot (politician), iar eu camatarul (cei ce conduc lumea) sa pot incasa in continuare de la tine si cei ca tine.
      Logica expusa de tine sa o aplici si atunci ca o sa vina unul de pe strada, sa iti ia Porschele din garaj si sa iti spuna ca faci "risipa de lux" - ca nu ai voie sa iti permiti asa ceva - iar la orice agrumentatie a ta, cu dreptul de proprietate, actele doveditoare etc sa iti raspunda superior: "Treci la munca, lasa discutiile"

      Originally posted by darksid3 View Post
      Hai bre las-o ca macane. Prea mult se lamentează natia asta. Altii s-au reconstruit de la zero in cativa ani iar noi ne plângem ca nu ne lasa străinii sa avansam. Asta e atitudinea din ultimele sute de ani: capra!
      Mai lasati articolele si titlurile si deschideti ochii la ce va inconjoara.
      Pai asta e marea problema. Nu trebuie sa deschidem ochii la propapaganda hotilor din jur - ea este cea care ne inconjoara cu o insistenta demna de picatura chinezeasca.

      Ochii trebuie sa ii deschidem la realitate si adevar - nu la propaganda hotilor care si-au canalizat toate eforturile sa ne adoarma vigilenta cu tot felul de povesti emotionale si cu iz filosofic - in numele unor "mari idealuri" (utilizarea eficienta a resurselor, protectia mediului, drepturile omului, etc --- filosofie asta sa o aplice primii 100 de bogatasi ai lumii - sa renunte la averi si sa le utilizeze strict in acest scop. Nu pentru noi - macar pentru amaratii aia din Africa, pe care i-au facut sclavi de mai bine de 500 de ani)
      Last edited by ion_R5; 20 February 2014, 12:21. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • Zicea cineva ceva de cereale: sa citeasca ceva istorie despre Bursa de Cereale de la Braila...cand aici se stabilea pretul graului din Europa. Nu vreau sa vorbesc despre ce a fost si ce-a ajuns ci despre capacitatea de productie si export.
        Ca romanii, si nu altii, si-au batut joc de ce au avut bun si au adoptat toate prostiile strainilor...e alta discutie (are deja 37 pagini).
        Si acum tot mentalitatea asta este: tot ce e romanesc e prost iar ce e strain rullz...Logan/Metrz-an.

        Comment


        • Zicea cineva ceva de cereale: sa citeasca ceva istorie despre Bursa de Cereale de la Braila...
          Ce treaba are comertul cu productia? Totul tinea de pozitia orasului si de iesirea la fluviu.
          Cei mai mari exportatori de grau erau Rusia si SUA.
          Daca la Frankfurt se listeaza mari companii, nu inseamna ca Mercedes produce acolo.


          Citat:
          In 1888 cele 648.220 t cereale romanesti exportate prin Braila au adus tarii 83 milioane lei aur.
          648.200 de tone e vax albina, stii foarte bine, in lumina cantitatilor ce se vehiculeaza acum. Poate atunci insemna ceva, de eram pe locul 3 in lume ca export de grau. Acum nu contezi decat daca poti exporta milioane de tone.

          Odata cu decaderea bursei, zona a cunoscut o perioada cand a decazut economic. Lucru normal, e mai greu sa muncesti si sa produci, decat sa intermediezi.
          Lucru general valabil si in zilele noastre, la nivel de tara: toti vor sa castige ceva rapid, din servicii, ca nici comertul nu mai renteaza, iar productia nu a facut cu ochiul nimanui.
          Last edited by mr.K; 20 February 2014, 12:38.

          Comment


          • Dragul meu coleg, daca iei threadul asta de la capat ai sa vezi cat de mult am incercat sa explic chestii simple, dar cand vezi ca un individ care vede o masina alba, ii spui ca e alba, el iti spune clar ca e rosie, ba mai mult, iti da si in cap, ca E ROSIE....iti iesi din pepeni. Plus ca cele doua....victime, nu stiu decat sa loveasca in persoana, adica au anumite frustrari. Daca eu am fost si sunt si probabil voi mai fi atentionat (cu mijloacele acestui forum) de moderatori (ii rog sa aplice regulamentul) ii rog sa-i atentioneze si pe acestia, cei care se leaga de chestii personale, se baga unde nu le fierbe oala, ca sunt cel putin offtopic, sau pot atrage flame. Eu nu accept in mod clar sa fiu luat in baza de niste....

            O zi deosebita Eu nu am nimic personal cu nimeni, doar ca pun accent pe realitate, o realitate dureroasa pentru unii...si inexistenta pentru ignoranti.

            Daca, dragul meu coleg, daca ai sa te uiti de unde a repornit totul, ai sa vezi unde e buba. Am relatat un fapt, ceva ce se petrece destul de des in Romania, pe langa faptul ca nu avem infrastructura rutiera(stim cu totii motivele dar si repercursiunile - inacceptabil in 2014), mai te trezesti si cu un cal, o turma de oi, capre sau vaci pe sosea. Nu doresc nimanui sa treaca prin asta...dar poate fii o ruda, un copil, un cunoscut...si se poate muri din asta. S-a intamplat si nu odata. Eu consider inacceptabil asa ceva, daca pentru altii e normal, nu mai am nimic de comentat De aici a pornit totul....eu am facut referire la un lucru serios, grav....un coleg a raspuns, ca mai bine tacea...sa fiu elegant. Stima
            Last edited by PCH; 20 February 2014, 12:40.

            Comment


            • Domnule coleg Ion_R5...chiar daca intentiile dvs. sunt bune in principiu va confruntati cu o mare problema: cand va referiti la religie o faceti la modul HABOTNIC, la natie deveniti ULTRANATIONALIST, la politica sustineti COMUNISMUL...etc.
              Nu vreau sa va suparati pe mine, vreau sa fie o critica constructiva: modul de expunere creeaza impresia de indoctrinare, sabloane si clisee. Din acest motiv nu mai exista incredere si credibilitate in cele spuse.

              Comment


              • CeDeBe-L : "... romanii, si nu altii, si-au batut joc de ce au avut bun si au adoptat toate prostiile strainilor..."

                Aici trebuie sa ne raportam la realitati si nu la propaganda lansata dupa 1990, care - din pacate - astazi a ajuns "folclor"

                "Romanii au adoptat toate prostiile strainilor" - pentru a se realiza treaba asta a fost impuscat Nicolae Ceausescu. Iar ca sa fie impuscat Ceausescu pt. a fi schimbata politica de stat a Romaniei, vorbim de lucrarea strainilor:

                Gen. Atanasie Stanculescu - cel care l-a "debarcat" pe Ceausescu din cladirea CC al PCR - a recunoscut ca in vara lui 1989 a purtat discutii in acest sens cu rezidentul KGB pt. Europa de Est - la Balaton in Ungaria

                Silviu Brucan - "mare mentor al revolutiei din decembrie 1989" - in anul 1989 a efectuat 3 vizite: La Washington, London si Moskwa de unde a primit insarcinarile pt. schimbarea regimului din Romania

                Petre Roman - prim-ministru - cel care a inceput destabilizarea economiei nationale a Romaniei - sub atenta indrumare si supervizare a lui Silviu Brucan - cu studii in strainatate - platite de statul Roman - cu foarte multe contacte externe - Franta, Spania si URSS

                Ion Iliescu - cu studii la Moskwa - pregatit de catre structurile sovietice pentru preluarea conducerii in Romania inca din anii '70

                Mugur Isarescu - dupa 1990 a facut un stagiu in SUA, dupa care la intoarcerea in Romania a preluat functia de Guvernator al BNR, functie pe care nu a mai parasit-o niciodata - nici macar atunci cand a fost prim-ministru.

                Avem oameni care au primit instructiuni clare din afara, pentru distrugerea economica a Romaniei.

                Si... "ultimul pe lista cu voia dvs." Traian Basescu - reprezentantul Romaniei la Anvers inainte de 1989 unde a avut tangente cu serviciile secrete ale altor state - cu un dosar atat de greu la Securitate - incat astazi nu mai poate fi gasit (la fel si ca cei enumerati mai sus - tot cu dosare care nu se mai gasesc)
                Last edited by ion_R5; 20 February 2014, 12:45.

                Comment


                • CeDeBe-L, in 2011, Ucraina a exportat 8 milioane de tone de grau. Noi produsesem cam 4 milioane de tone. Daca am fi cultivat ca la carte, in conditii ideale de clima, poate am fi produs 7-8 milioane de tone. Dupa ce asiguram consumul 3.5 milioane tone, asiguram noi toata Europa cu grau.
                  Noi, miezu' Europei.

                  Comment


                  • @ PCH: ii puteti ignora, ii puteti combate civilizat si cu argumente...dar nu aveti nici o justificare sa apelati la JIGNIRI. Cel putin asta e parerea mea (si in concordanta cu regulamentul). Nici termenul de "mormoloci" nu isi avea locul aici. Nici vre-o scuza (macar din politete) nu am vazut.
                    Un fel de glumita: masina mea ce culoare are?
                    Rog moderatorii sa scuze cele 2 posturi OFF-topic ale discutiei mele cu PCH, dansul mi s-a adresat si au i-am raspuns. Nu voi continua. Si tineti cont si de dorinta lui (respectabila) de a aplica regulamentul.

                    Comment


                    • Originally posted by CeDeBe-L View Post
                      Domnule coleg Ion_R5...chiar daca intentiile dvs. sunt bune in principiu va confruntati cu o mare problema: cand va referiti la religie o faceti la modul HABOTNIC, la natie deveniti ULTRANATIONALIST, la politica sustineti COMUNISMUL...etc.
                      Nu vreau sa va suparati pe mine, vreau sa fie o critica constructiva: modul de expunere creeaza impresia de indoctrinare, sabloane si clisee. Din acest motiv nu mai exista incredere si credibilitate in cele spuse.
                      Domnule coleg CeDeBe-L, asta e parerea dvs. Dati-mi voie sa fiu de alta parere.

                      1. In general nu ma raportez la religie - ea fiind o dogma. Ma raportez la credinta vie, traita in Dumnezeu. Nu are nici o legatura cu habotnicia - habotnicii sunt lipiti la virgula de religie (dogma) si se departeaza de Dumnezeu.

                      2. Nu sunt ultranationalist. Nici macar nationalist nu sunt. Cred insa ca este ceva firesc ca Germania sa fie condusa de nemti, Romania de romani, Franta de francezi, iar conducatorii respectivi sa urmareasca interesul propriului popor.

                      3. In privinta politicii nu sustin Comunismul. In Romania nu a existat niciodata un sistem Comunist. A existat intradevar un sistem socialist, la inceput cu accent sovietizant-internationalist (Comintern), iar mai apoi dupa 1960 un socialism cu accente nationale.

                      Comunismul ca doctrina, e o sistem filosofic-social-politic, avand radacinile prin Anglia secolului 18 si dezvoltat mai apoi succesiv in Europa de Vest (Franta, Germania, Elvetia) in secolele 19 si 20 - in secolul 20 fiind aplicat ca experiment in Rusia - experiment finantat cu bani din occident.

                      Comunismul ca ideologie a fost o marfa importata in Romania - odata cu armata sovietica de ocupatie. Nu a fost insa un regim comunist in Romania, ci unul socialist. (tara s-a numit: Republica Populara Romana, iar dupa venirea lui Ceausescu la putere, denumirea tarii a fost schimbata in Republica Socialista Romania)

                      E bine sa va documentati inainte sa faceti afirmatii. In general fiecare se raporteaza la ceea ce cunoaste. (a nu se intelege ca le stiu eu pe toate - insa m-am mai documentat)
                      Last edited by ion_R5; 20 February 2014, 13:08.

                      Comment


                      • Originally posted by ion_R5 View Post
                        Logica expusa de tine sa o aplici si atunci ca o sa vina unul de pe strada, sa iti ia Porschele din garaj si sa iti spuna ca faci "risipa de lux" - ca nu ai voie sa iti permiti asa ceva - iar la orice agrumentatie a ta, cu dreptul de proprietate, actele doveditoare etc sa iti raspunda superior: "Treci la munca, lasa discutiile"

                        Mecanismul de care povestesc eu este la nivel macro.
                        Ce ai spus dumneata tine de cu totul alte lucruri.

                        Mai pe romaneste:
                        Pana acum ceva timp razboaiele erau duse cu arme ce consumau extrem de multe resurse.
                        Acum, razboaiele se duc la nivel economic si ca arme se foloseste politica.
                        Este mai eficient, avand costuri foarte mici si revenue foarte mare.

                        Intotdeauna va exista unul care vrea sa aiba mai mult, altul care vrea si mai mult. Asta este oranduirea normala.

                        Revenind: care este rolul razboaielor? Sa pui tribute.
                        Care este rolul FMI? Sa puna tribute.
                        In razboaiele clasice folosesti arme, pierzi oameni, ai costuri uriase.
                        In razboaiele economice impui politicieni supusi tie.

                        Ce se intampla cand unul se opune? Ii destabilizezi regimul politic si ti-l institui pe cel care iti este tie folositor.
                        Care regim il poti destabiliza? Cel ce are probleme majore. Se poate destabiliza regimul din China? Nu prea. Si tot comunism este. De ce nu poate fi destabilizat acum? Pt ca lumea munceste de ii sar capacele si se multumeste cu ce are. De ce s-a putut destabiliza regimul din Romania? Pt ca lumea se facea ca munceste si nu se multumea cu ce are. Coroborat cu nebunia unui om, numai bine sa-si poate institui altii business-ul. Asta este oranduirea normala.

                        Comment


                        • @ ion_R5: haideti sa lasam marile nume si marile conspiratii....eu ma refeream la cetateanul de langa mine de pe strada care a inteles prin "democratie" ca are numai DREPTURI, mai ales cel de a fi cat mai cocalar cu putinta, si NU ARE NICI O OBLIGATIE!
                          Obligatile le percepe ca INCALCARE A DREPTURILOR....si de aici in sus.
                          Iar pe fondul asta prielnic se dezolta bineinteles elitele, elite in ciordit, in prostit, in marlanie. Cu astia iesim la rampa...asa mirosim.

                          @ mr.K: ce a exportat Ucraina? Nu cumva au depasit si ei granitele la recoltare? Si ce fericiti sunt de marile realizari: banuiesc ca stiti ce e acum acolo. Cine mai doreste, care mai pofteste la apropierea de Mama Rusie? Sunt si la noi, nu?

                          Comment


                          • Ucraina a exportat, nu recoltat ca Romania sub Ceausescu.

                            Indiferent cat grau exportam noi, ne trezim in primavara ca nu avem cu ce acoperi consumul intern, asa ca importam la un pret mai mare decat pretul primit cand am exportat. Nu mai vorbim de calitatea scazuta a graului romanesc, mult din el nefiind panificabil.

                            E afacerea cu furatul caciulii la romani, de 2000 de an incoace. Exercitiu de imagine la nivel de scoala generala.
                            Last edited by mr.K; 20 February 2014, 13:15.

                            Comment


                            • Originally posted by Cezar View Post
                              Original a fost postat de ion_R5
                              Logica expusa de tine sa o aplici si atunci ca o sa vina unul de pe strada, sa iti ia Porschele din garaj si sa iti spuna ca faci "risipa de lux" - ca nu ai voie sa iti permiti asa ceva - iar la orice agrumentatie a ta, cu dreptul de proprietate, actele doveditoare etc sa iti raspunda superior: "Treci la munca, lasa discutiile"

                              ------------------
                              Mecanismul de care povestesc eu este la nivel macro.
                              Ce ai spus dumneata tine de cu totul alte lucruri.
                              .................
                              Revenind: care este rolul razboaielor? Sa pui tribute.
                              Care este rolul FMI? Sa puna tribute.
                              In razboaiele clasice folosesti arme, pierzi oameni, ai costuri uriase.
                              In razboaiele economice impui politicieni supusi tie.

                              Ce se intampla cand unul se opune? Ii destabilizezi regimul politic si ti-l institui pe cel care iti este tie folositor.
                              Care regim il poti destabiliza? Cel ce are probleme majore. Se poate destabiliza regimul din China? Nu prea. Si tot comunism este. De ce nu poate fi destabilizat acum? Pt ca lumea munceste de ii sar capacele si se multumeste cu ce are. De ce s-a putut destabiliza regimul din Romania? Pt ca lumea se facea ca munceste si nu se multumea cu ce are. Coroborat cu nebunia unui om, numai bine sa-si poate institui altii business-ul. Asta este oranduirea normala.
                              Cezar - ceea ce spui tu "ca e OK la nivel maro" nu e deloc asa. Aplica treaba asta la nivel macro, si o sa vezi ca in cel mult 10 ani o sa ramai fara Porschele din garaj. (Tributul ala despre care vorbesti mai jos, o sa iti ia si tie mai iti rotile de la Porsche, apoi motorul si cutia de viteze - iar la final caroseria)

                              La chestia cu "destabilizarea Romaniei" - cred ca glumesti, sau nu realizezi ce ai scris. Ceausescu a fost "destabilizat" cu cateva incarcatoare pline cu gloante calibrul 7,62 mm, care au fost descarcate din tevile unor pistoale mitraliera AKM.

                              Destabilizarea Romaniei se rezuma in conspirarea unor interese straine (state straine cu agentiile lor secrete) si tradarea unor inalti oficiali ai statului Roman.

                              La Timisoara, din cate stiu Laszlo Toekes e de origine maghiara, iar suplimentar, era atat colaborator al Securitatii Romane, cat si al Securitatii Maghiare (agent dublu).

                              Ceea ce scrii tu acolo, tine de propaganda care s-a facut la Europa Libera, Vocea Americii si alte canale media - care bineinteles ca slujesc si ele unor interese.

                              Doar ca informatie - am facut serviciul militar, am tras cu AKM calibrul 7,62 mm iar inainte de 1989 am ascultat emisiuni si la Europa Libera si la Vocea Americii. (Ca fapt divers, la Europa Libera am auzit stirea mortii lui Brejnev, care in Romania a fost difuzata la stirile TV si radio abia a 2-a zi)

                              Cezar, incearca sa intelegi lucrurile dincolo de "prezentarile intelectualist-filosofice" care ne sunt livrate zilnic in media sau pe internet. Ceea ce ti s-a prezentat ca "Asta este oranduirea normala" - e o manipulare infecta - care insa poate "da roade" in mintile unora.
                              Last edited by ion_R5; 20 February 2014, 13:27.

                              Comment


                              • Dragul meu, poate tu nu stii ce impozite platesc eu. Poate tu nu stii ce impozite platesti tu.
                                Ca sa-ti fac un rezumat:
                                Platesc CAS pe VENIT!!!!! Stii ce inseamna asta? Ca la o cifra de afaceri (dau ex) de 1.000.000 euro, eu platesc la stat 65.000 euro.
                                Apoi mai platesc alti 16% impozit.
                                Dupa, mai platesc 24% TVA.
                                Dupa, mai platesc si alte asistente sociale s.a.m.d.
                                Dupa, cand angajez pe cineva cu carte de munca, ca respectivul sa primeasca salariu de 4000 lei, eu scot din firma aproape 8000 lei.
                                Deci statul, imi ia de ma rupe.
                                Asta este realitatea!

                                Foarte bine ca ai facut serviciul militar si foarte bine ca ai tras cu AK in timpul acela. Nu impresioneaza cu nimic, cum nu impresioneaza cu nimic faptul ca eu detin drept de port arma si un glock 19. E relevant cu ceva in discutia asta? Nu prea.

                                Cu bine spunea mr.k: "ne place sa ne furam caciula" si vedem lucrul asta peste tot. Cand o sa ne trezim si o sa ne dam seama ca ceea ce facem, facem prost si ca trebuie imbunatatit iar abia apoi sa emitem pretentii, atunci va fi mai bine.
                                Pana una alta, ce inseamna politic acum este oglinda populatiei (vezi si alte tari ca Romania si alte tari cum nu este Romania).

                                Poporul dicteaza totul: de la cat se poate fura, la cat se poate viola.
                                Suntem murdari pana in maduva curului si ne-ar trebui o clisma

                                PS: incearca sa nu ma iei de sus ca nu-i cazul.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google