Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sursa la ce? Asta cu Germania? Reportaj ancheta sociala la un post de televiziune german pe care l-am vazut eu si confirmat de catre un neamt cu care am stat de vorba.

    Asta cu banii aruncati pe ferestra - parcuri, terenuri de fotbal, etc - intreaba-i pe Basescu-Boc-Udrea - sa-ti spuna ei cum au cheltuit banii de la buget. Si Nastase a avut un *proiect-record-pariu* cu salile de sport. Acuma nu stiu care a realizat *recordul la aruncat banii pe fereastra* - tocmai in buzunarul *cui trebuie*

    Comment


    • Sunt o gramada de firme pe numele apropiatilor, care beneficiaza de tratament preferential din partea politicienilor si a persoanelor cu putere de decizie. Hai sa nu reducem totul la ideea ca banii se duc doar in buzunarele strainilor. Bugetul e capusat la greu de romani care nu au nici un fel de problema morala si isi vad propriile interese. Manevre se fac peste tot, la noi nu sunt manevre, sunt gainarii.

      Asta e grija dumitale? Ca se infrupta strainii din tara asta? Pana acolo mai sunt o gramada de probleme la nivel social, probleme ce tin strict de ordinea interioara.
      Din 10 romani, 9 ar fura-o si pe ma-sa daca ar ajunge in locul lui Basescu, Udrea, Ponta sau oricare.
      Nu stiu cum sa-ti explic, dar sunt locuri pe planeta asta unde nici la nivel de imaginatie nu exista ideea ca un capac de canal se poate fura sau semnalizatoarele de pe parapetul autostrazilor. De caile ferate ce sa mai spun ? Asta este un mediu de care se fac raspunzatori in mod direct, romanii. In primul rand cei care activeaza la aceasta surpare morala si civica, si in al doilea rand cei care se complac in acest ambient absolut ingalat.

      Dintre toate persoanele pe care le cunosc, cei mai mari militanti patriotici, sunt inadaptabilii la civilizatie sau frustratii ce nu au de ales. Nu fac nici o paralela, dar este inca o portiune zdravana de realitate.
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

      Comment


      • Bun, la palierul asta de discutiei suntem de acord ca societatea romaneasca e grav bolnava - iar la nivel general - ca in toate tarile se fac *manevre* in gastile politico-financiare.

        Rezolvarea problemei nu-i de genul *Hai sa gasim pe romanul ala din cei 10 - si sa-i tinem departe pe cei 9 care fura*. Problema sistemului - atat in Romania, cat si in alte tari, e ca ala unul --- 2 -3 - 5 cat ori fi prin alte parti - e ca ei sunt *fitrati* (exclusi) din start din orice combinatie politica; sunt rejectati de catre mecanism. Nu-i un mecanism romanesc - e un sistem la nivel global. Aici e buba.

        Asta cu *furatul de fier vechi* si alte acareturi, face parte dintr-un fenomen social amplu din capitolul *Cum sa demolezi economia nationala a unei tari in 20 de ani* si cartea asta nu s-a scris in Romania. La noi s-a aplicat - si treaba asta fiind un experiment pe care a trebuit sa il suportam pe pielea noastra.
        Ca fenomen va fi greu de eradicat... Nu stiu care ar fi solutia - impuscati in cap hotii --- desfiintate centrele de colectare --- Fenomenul a fost exportat in alte tari --- a se vedea cazurile din Franta, Marea Britanie - jafurile de la calea ferata... Acuma nu stiu romii unde vand fierul si cuprul in Franta sau in Marea Britanie... Aia de la centrele de colectare de la ei or fi la fel de indiferenti ca si cei de la noi?

        Comment


        • Originally posted by ion_R5 View Post

          Rezolvarea problemei nu-i de genul *Hai sa gasim pe romanul ala din cei 10 - si sa-i tinem departe pe cei 9 care fura*. Problema sistemului - atat in Romania, cat si in alte tari, e ca ala unul --- 2 -3 - 5 cat ori fi prin alte parti - e ca ei sunt *fitrati* (exclusi) din start din orice combinatie politica; sunt rejectati de catre mecanism. Nu-i un mecanism romanesc - e un sistem la nivel global. Aici e buba.
          Deci au venit strainii si i-au invatat pe rromi, la prostii...sau cum ? Domnule, asta e o particularitate a noastra, de multe generatii. Si pe vremea lui Ceasca, pana nu veneai din fabrica, cu o mana de suruburi, butoane sau orice, nu te simteai bine. Resetarea unei economii se face prin alte metode, in special prin banci. Nu e nevoie sa vina nimeni sa faca instructaj despre cum sa furi. La asta ne pricepem foarte bine.

          Nu baga in aceeasi oala, o strategie globala de economie, cu HOTIA din strada.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

          Comment


          • Stii care e culmea - cu toate hotiile alea mai mici sau mai mari de pe vremea lui Ceasca - tot se mai gasea si sistemul mergea inainte. Sigur ca nu era normal asa cum nu-i normal sa avem caini fara stapan pe strazi. In occident nu se practica furaciunile astea cu luat trei suruburi de la munca saptamanal, lunar, sau "cand imi trebuie". Dar si acolo se practica deturnari de fonduri, alocari de contracte pe comisioane cu sau fara "acoperire legala" sau alte avantaje - ceea ce iar nu-i normal.

            Cu rromii e alta poveste - au fost lasati de pe vremea lui Ceausescu dincolo de rigorile legii si in multe situatii in afara "sistemului" - iar dupa 1990 a explodat ca plaga sociala grava. Si acum se poate reglementa, aplicand legea - insa costurile sociale sunt destul de mari (la abaterile minorilor - decazuti parintii din drepturile parintesti si preluati copiii in centre de educatie si instruire. Iar la iesirile in strada - manifestari de *masivitate* specifice natiei lor - aplicata legea pt. tulburarea ordinii sociale - cu privare de libertate, asa cum prevede legea.) Aplicand legea cu strictete in 5 ani se rezolva problema cu manifestarile antisociale ale rromilor.

            Dar si cu rromii, treaba s-a *complicat un pic* dupa 1990, cand diverse mafii: furaciuni, camata, trafic, prostitutie, etc - au fost date spre *executie* unor grupuri de rromi, de catre mafia politica - ca doar nu venea parlamentarul sau politistul sa *presteze* direct activitatile respective. Caracatita e mult mai extinsa... Cum spunea cineva odata: la 10 rromi adusi in fata justitiei, adus si cate: 1 politician/parlamentar, 1 politist, 1 judecator - acolo dupa zabrele - ca altfel nu rezolvam fenomenul.

            Dar totusi - occidentalii aia corecti si morali - si mai ales care vor in mod deosebit binele poporului Roman si al Romaniei... DE CE DAU FRATE SPAGA CA SA FACA DIVERSE AFACERI IN ROMANIA? De ce nu pleaca rusinati de atata coruptie si sa faca afaceri numai acolo unde MORALA le permite? Hai ca nici baietii astia nu sunt deloc fete mari... Tot la smecherie si furaciune vin ei aici - dar cu aparenta de binefacatori, lupi moralisti, etc.
            Last edited by ion_R5; 21 September 2013, 23:39. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • Nu dau toti. Sunt companii inexistente in Romania tocmai pe principiul ca nu accepta sa dea spagi. Eu inteleg ce spui, dar noi discutam pe premisa unei natiuni, unei medii, pe cand masinatiunile sunt facute de guverne sau grupuri de interese nu de natiunile occidentale, recte plebea. E, plebea noastra comparativ cu plebea lor, e primitiva, necizelata si din topor. Oamenii nostri care au coloana vertebrala, sunt marginalizati sau traiesc intr-o obscuritate anume, nu sunt lasati sa-si aduca aportul, ba chiar pleaca in alte tari pentru motivul asta.
              Last edited by darksid3; 22 September 2013, 00:15.
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

              Comment


              • Originally posted by darksid3 View Post
                ... recte plebea. E, plebea noastra comparativ cu plebea lor, e primitiva, necizelata si din topor...
                Simt o nota de dispret in exprimarea ta "plebea" - la care eu nu subscriu. Chiar si cand vorbim de capetele incoronate ale unor state - "de vita nobila" - totusi nu i-a "fatat" masa pe alta planeta. Exclusivismul si individualismul dezumanizeaza.

                Doar daca doresti sa intelegi: "Imparatia mea, nu-i din lumea aceasta" si vrei sa te raportezi si la material si la spiritual poti spune ca esti un om in deplinatate. Altfel, etichete gen "elite", "evolutia omenirii" sunt vorbe goale de continut.

                Comment


                • Nu este nici un fel de dispret, e doar un termen menit sa contureze majoritatea. Dispret e cand spui p ** lime
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                  Comment


                  • De ce dau spaga ca sa faca afaceri in Romania? Pentru ca este posibil. Pentru ca este ieftin. Pentru multi isi asuma raspunderea pentru comisionul acela marunt. Pentru ca nu faci inchisoare daca furi, iar daca faci, faci putin si foarte usor. Pentru ca se poate extrem de usor!
                    Companiile cu ganduri foarte serioase nu vin aici pt ca nu se folosesc de spaga pentru a face business.
                    Insa cum la noi merge mita de pe vremea lui Stefan cel Mare si netrebnic, intotdeauna vor veni altii ce sunt dispusi sa cumpere de la cei ce vor sa vanda.

                    Comment


                    • @ Cezar - Tocmai ai explicat cu cuvintele tale cum companii occidentale mai mari sau mai mici nu respecta legile din Romania. Si nu intr-o forma "impersonala" ci prin intermediul unor indivizi concreti - atat din tarile lor de bastina, cat si a celor numiti aici cu responsabilitati si functii. Deci - unde-i superioritatea si civilizatia lor in fata romanilor?

                      Sau tu spui ca aia vin aici, fiindca ii "momim" noi cu posibilitatea de a da mita? Totusi nu vad la tine exprimarea unei gandiri si unui respect "nemtesc"... ci asa o chestie sinuoasa, de "descurcareala" - gen "sa ne descurcam, ca sa ne fie bine".

                      Apropos, cum de n-ai emigrat pana acum in Germania, SUA, Canada.

                      Si sa stii ca sistemul de "conexiuni" al multinationalelor, reprezinta un "sistem modern P.C.R - pile, cunostiinte, relatii" - din care un prestator local de servicii sau bunuri este in general exclus - iar daca e admis cumva, se face in baza unei francize tot cu o firma de afara - astfel incat profitul adevarat sa ajunga "acolo unde trebuie". Tu ca prestator local niciodata nu vei avea fonduri sa te dezvolti - profitul nu ramane la tine.
                      Daca iti suna cumva cunoscut "Supplier Master Data", "Decision Matrix" sau "Purchase Order" - inseamna ca stii despre ce vorbesc. (ca sa nu mai spun despre "Due Diligence")

                      Comment


                      • Discuția a plecat de la poporul roman, la nivel de individ, nu vezi ca bati campii la modul P E N I B I L? Resemneaza-te, traiesti in ultima țară din Europa, comparabila cu multe țări central africane! Mai lasa-ne cu occidentul, aia sunt in alt film, aia sunt civilizati, aia au dus tehnologia si lumea unde se afla acum, nu popandaii tai. Vezi lungul nasului ca esti IN ULTIMA TARA. Devii ipocrit si enervant. Ori esti ignorant, ori scuza-ma dar nu mai rezist, ai IQ -ul sub cel al unui pui de Mops.

                        Lasa-ne cu tara asta si cu poporul tau, sunt unii care au avut de suferit din cauza faptului ca s-au lovit de sistemul bolnav al acesteo tari, fie el medical, juridic, economic si nu e tocmai placut sa iti auda/citeasca balivernele. Te rog frumos, putin respect. Mergi in varf de munte daca esti UN INADAPTAT. MERGI IN SIHASTRIE.



                        Sent from my GT-I9300 using Forum Runner
                        Last edited by PCH; 22 September 2013, 12:50.

                        Comment


                        • PCH Sihastria nu-i un loc de pedeapsa sau un loc unde merg cei "inadaptati" - asa cum sugerezi tu.

                          Sihastria e un loc de retragere individuala, in rugaciune profunda interioara si dialog direct cu Dumnezeu. Si cand vorbesti si te rogi si il ai pe Dumnezeu langa tine si in tine - esti impreuna cu toti oamenii - adica nu esti singur deloc. Citeste despre viata parintelui Arsenie Boca - daca te intereseaza subiectul.

                          Comment


                          • Am citit. Intr-un fel te inteleg, si pe mine ma doare ca tara asta e asa cum e din diferite motive. Dar asta nu înseamnă ca nu trebuie sa vad faptul ca la nivel de individ suntem inconjurati de oameni puturosi, snobi, egoisti, salbatici. Sunt roman si voi fi roman in orice colt de lume as trai dar asta nu inseamna ca nu ma deranjeaza sistemul medical precar, sistemul de învățământ, infrastructura, faptul ca in multe sate/comune nu exista canalizare, apa curenta, gaze, SUNTEM OAMENI totusi, dar se fac tot felul de lucruri total nefolositoare.

                            Sent from my GT-I9300 using Forum Runner

                            Comment


                            • Originally posted by PCH View Post
                              Mai lasa-ne cu occidentul, aia sunt in alt film, aia sunt civilizati, aia au dus tehnologia si lumea unde se afla acum, nu popandaii tai.
                              In fine, ai uitat sa enumeri si criza mondiala in care ne-am scufundat - culmea, nu din cauza poporului Roman, ci a unor occidentali foarte lacomi.

                              Nu te supara, nu te enerva - mi-am exprimat parerea, nu am ceva contra ta sau contra opiniilor tale.

                              Comment


                              • Criza mondiala...scuze, dar nemtii nu prea simt asta. Canadienii nici atat....prin USA (asta e o tara importanta lovita de criza) si tarile sarace sunt probleme. Noi ce producem? De ce nu investim in infrastructura si turism? Tara e frumoasa, avem Transilvania, un BRAND la nivel mondial, Dracula, pot fi folosite mult mai agresiv pentru a atrage turisi. Printul Charles ne promoveaza mai mult tara decat mulți ministii romani.

                                De ce nu accesam nenorocitele alea de fonduri europene?

                                Sent from my GT-I9300 using Forum Runner

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google