Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

    Am primit pe mail treaba asta:

    O opinie mai mult decât pertinentă!

    ”Sunt mândru că sunt român în Franţa, nu în România!”
    de Cristian Tudor POPESCU | 24 SEPTEMBRIE 2009

    Cedez astăzi spaţiul meu de comentariu acestui text, primit la redacţie (CTP)

    Subject: Nu sunt mândru că sunt român! (vă rog citiţi)
    From: bogdan dima «bogdan_dima2000@yahoo.com»
    Date: Mon, 21 Sep 2009 13:21:48 -0700(PDT)
    To: ctp@gandul.info

    Bună seara, domnule Popescu.
    Vă deranjez cu un foarte scurt gând aşternut pe hârtie (mă rog, pe tastatura laptop-ului), referitor nu la articolul despre partidul ticăloşit, ci la aberaţia imensă (a câta oară?) a preşedintelui Băsescu, şi anume aceea că tinerii care nu se declară mândri a fi români sunt trădători. Deşi sunt departe de ţară (şi asta pentru că aşa am ales eu!), ţin să îi transmit lui Traian Băsescu că sunt mândru că sunt român, dar MI-E SCÂRBĂ DE ROMÂNIA! Mi-e scârbă de toţi lingăii de la Guvern, de toţi maneliştii inculţi (scuzaţi pleonasmul) care beneficiază de clemenţă atunci când omoară oameni, de toate fufele ajunse în poziţii de conducere exclusiv pe baza nurilor, de toţi bişniţarii care îşi afişează averile ilicite fără a fi luaţi la întrebări, de toţi politicienii care în loc să-şi facă datoria în Parlament pierd timpul la televiziuni, de toate mononeuronalele fete de preşedinţi (orice asemănare cu EBA nu e deloc întâmplătoare!) promovate delirant pe scena politică doar din dorinţa bolnavă de a se vedea aplaudate şi lăudate, de toţi băseştii, becalii, bourenii, cozmâncii, vosganienii, vadimii, hrebenciucii...
    Sunt medic şi am plecat din ţară pentru că nu m-am simţit ACASĂ! Şi când am ajuns în Franţa, deşi mi-a fost greu, am realizat de ce mă simt bine (fără a fi mândru că locuiesc acolo): pur şi simplu SUNT MÂNDRU CĂ SUNT OM! Asta ne lipseşte în România... nu ne mai simţim oameni. Asta nu înţelege Băsescu. O să mă consider român atunci când n-o să mai fiu desconsiderat în propria-mi ţară de cei pe care îi plătesc din impozitele mele, atunci când Iliescu/Năstase/Ciorbea/Băsescu/Boc o să-mi ceară scuze pentru că şi-au bătut joc (şi) de mine în toţi anii aceştia, sau măcar când o să-l văd pe Băsescu că se duce la prima secţie de Poliţie ivită în cale şi îşi depune carnetul de conducere pentru că s-a urcat la volan (în văzul camerelor TV) după ce băuse cu Gigi Becali sărbătorind o calificare a Stelei.
    Aşa că... mă simt mândru că sunt român în Franţa, dar nu mă mai simt român în România PENTRU CĂ ACASĂ NU MĂ MAI SIMT OM!
    Cu respect,
    Dr. Bogdan Dima
    P.S. Scuze de deranj, dar chiar simţeam nevoia să "urlu"...
    ctp@gandul.info
    45
    Da
    55.56%
    25
    Nu
    28.89%
    13
    Nu ma intereseaza apartenenta!
    15.56%
    7

    The poll is expired.

    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

  • #2
    Salut.
    Si daca stau bine si ma gandesc,ARE DREPTATE.
    Dar eu traiesc in Ramania,si uneori ma enerveaza anumite persoane publice,incepand de sus in jos.............
    Pacat ca ne vad doar atunci cind au nevoie de un VOT.
    Numai bine.
    Un Logan----YNG-----
    Numai bine.

    Comment


    • #3
      dreptate are.da,dar in Romania mori cu dreptatea in mana.credeti-ma dar mie personal a inceput sa ma doara in de Romania si de tot ce e legat de ea.am ajuns din cauza celor care ne conduc sa nu ma mai intereseze nimic,sa nu-mi pese de nimeni,ci doar sa-mi vad de treaba mea si doar a mea.iar mandria de a fi roman.....
      Last edited by margelatu; 6 October 2009, 12:24.
      Welcome to the Club, We Have Jackets !

      Comment


      • #4
        E consecinta metodelor de indobitocire la care tara asta a fost supusa de vre-o 40 de ani. Incepi cu o generatie sau doua, ii faci lipsuri, apoi ii creezi un sistem de valori cretin. Timp de alte cateva generatii, efectul este garantat.
        Una din problemele reale ale acestui popor este individualismul. Fiecare trage pentru el, nu-l intereseaza repercusiunile, etc.
        Am ajuns intr-un punct in care, deja, tara asta nu se mai poate redresa economic. Vom fi la mana altora care asteapta frecandu-si palmele.

        Cei care nu se simt catalogati in aceasta "definitie" se pot considera cu adevarat niste romani veritabili. Orice asemanare cu "personajele" de mai sus nu este pura coincidenta.
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

        Comment


        • #5
          Asta cu "Sunt mandru...." mie-mi suna a comunism,poate si pt ca am auzit-o de prea multe ori pe timpul lui Ceasca,nu stiu.Are dreptate persoana de mai sus,dar eu zic sa nu mai confundam tara asta,ROMANIA,cu cretinii care sunt in Conducere incepand cu chioru' ala de "bese" si terminand cu nu stiu ce primar idiot de prin nu stiu care satuc.
          De beizadelele lor si alte putori publice n-are rost sa mai zic,consum curentul de pomana...
          Forum neinteresant. Delogat definitiv.

          Comment


          • #6
            Sunt '' român''....mândru, mai vedem !!!
            sigpic
            Maică, ce mafioți de treabă !!!

            Comment


            • #7
              Originally posted by margelatu View Post
              dreptate are.da,dar in Romania mori cu dreptatea in mana.credeti-ma dar mie personal a inceput sa ma doara in de Romania si de tot ce e legat de ea.am ajuns din cauza celor care ne conduc sa nu ma mai intereseze nimic,sa nu-mi pese de nimeni,ci doar sa-mi vad de treaba mea si doar a mea.iar mandria de a fi roman.....
              De acord cu tine.
              Nici mie nu prea imi pasa si asta din cauza celor la putere carora nu le pasa de noi.
              sigpic
              !

              Comment


              • #8
                As putea sa fiu mandru cu realizarile mele, sa fiu mandru de cultura mea generala... de ''succesurile'' in afaceri datorate strict mie, as putea sa fiu mandru de copilul meu, as putea sa fiu mandru atunci cand vine vorba de orice am influentat intr-un mod pozitiv...

                Nu am cum sa fiu roman pentru ca nu am avut de ales... daca eram somalez eram mandru ca eram somalez, daca eram chinez eram mandru, daca eram si din Noua papua guinee la fel... deci asta cu mandru ca sunt roman este un mare bull-shit... as vrea sa aud si eu pe unul care a dobandit cetatenie romana si spune ca e mandru.


                Si ca fapt divers... am fost acum ceva timp pana in Italia cu masina... in Italia nu am prea deschis gura decat in italiana insa in Austria, la intoarcere, am ramas cateva zile in Viena... am fost la un magazin cu articole sportive si totul parea in regula... asta pana am spus ceva in romanasi au aparut vreo 4-5 oameni pe langa mine... m-am simtit penibil... sa nu mai zic ca dupa ce am plecat de la magazina am vazut o tiganca d-aia cu fuste cum a aruncat o hartie pe strada... in urma ei un cetatean s-a aplecat si a dus-o la cos... tiganca era romanca bine-inteles.

                Deci mandru ca sunt roman? Mandru pe dreacu...
                sigpic

                Comment


                • #9
                  Originally posted by sinx View Post
                  as vrea sa aud si eu pe unul care a dobandit cetatenie romana si spune ca e mandru.

                  chinezii. aia sunt mandri de orice
                  noi, oamenii de rand, nu suntem mandri, dar ia intrebatii pe aia din top 500 cei mai bogati romani, daca sunt mandri. cu siguranta vor raspunde: "DAAA!!!"
                  sigpic

                  Comment


                  • #10
                    sunt mandru ca-s organizator logan club constanta...

                    sigpic

                    Comment


                    • #11
                      Pe mine m-a oprit politia pe autobahn in Germania acum doua saptamani, doar pentru ca aveam numere de Romania. Am ramas surprins ca pe langa pasaport mi-au cerut telefonul mobil, chiar intrasem la idei si le-au cerut sa-mi arate legitimatiile ca sa vad ca intradevar sunt politisti. Erau cu un bmw seria 5 model nou, neinscriptionat si nu aveau uniforme. Dupa ce m-au verificat dupa nume, mi-au butonat telefonul, i-am intrebat daca m-au oprit pentru ca am numere de romania. Mi-au raspuns "aaaa nu... e doar un control de rutina". Pai bun si care e faza cu telefonul? Replica lor a fost "s-au furat multe pe aici", dar a sunat ca si cum ar fi zis "voi romanii ati furat cam multe pe aici", nu ca nu ar fi adevarat, toata lumea stie ce fac unii din conationalii nostrii pe unde se duc... In momentul ala nu numai ca nu eram mandru, dar imi venea sa intru in pamant de rusine ca sunt roman...
                      Last edited by vitriol; 7 October 2009, 08:32.
                      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                      Comment


                      • #12
                        faza cu furatul si omoratul, toate natiiile le fac. nu suntem noi cei mai "tari" la faza asta.
                        sigpic

                        Comment


                        • #13
                          Nu poţi fi mândru că aparţii unei ţări in care nu te mai poţi uita la TV fiindcă nu vezi decât mizeriile politichienilor sau, la alegere, violuri şi crime. Nu poţi fi mândru când plăteşti impozite din ce în ce mai mari şi mai multe şi nu vezi unde se duc banii. Nu poţi fi mândru când câteva mii de parveniţi spun cât e de bine aici, cât de multe avem (?) şi câte ne vor mai da (oh, yeah!) dacă îi re re re re realegem şi restul de 22 şi ceva de milioane nu sunt în stare să zică NU. Nu poţi fi mândru într-o ţară în care nu mai ai de ales. Nici măcar să emigrezi nu mai poţi, fiindcă porţi eticheta "Made in Romania". Nu poţi...
                          The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

                          Comment


                          • #14
                            hhhmmmh. Sunt roman de nationalitate maghiara... aici unde m-am nascut si crescut...multi inculti daca afla ca esti ungur...deja au pica pe tine...majoritatea care in momentul in care afla de nationalitatea mea spun ca ..citez: Eu nu am treaba cu voi...aia sunt cei care chiar 'au treaba'.
                            Nu despre asta vroiam sa scriu de fapt. Ideea e ca mergand in Ungaria acolo am fost tratat ca un tigan. (degeaba vorbeam mai corect gramatical limba maghiara ca ei)
                            Acum eu cum naiba sa zic ca sunt mandru ca sunt roman...atata timp cat nu pot spune linistit de ce nationalitate sunt...fara ca cineva sa nu ma urasca...si ptr ce....ptr ca asta au invatat de la parinti si de la tv...in fine...traim intr-o tara de *****.
                            Am fost in mai multe tari...dar apsolut toti sunt cu minim 20 de ani inaintea noastra din toate punctele de vedere. Sunt dezamagit ca sunt roman, dar nu am de ales.
                            Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

                            Comment


                            • #15
                              de fapt tara nu e de *****.noi romanii care o locuim suntem.scuze daca se simte cineva jignit.care a umblat prin tara asta stie ce frumoase locuri avem si ce bogatii am avut(acum sunt la altii unele).multe tari nu au asa ceva.dar ce sa faci daca e locuita si condusa de romani.nepasarea asta de care suntem bolnavi in general romanii (si eu)se datoreaza celor care ne-au condus si se va transmite mai departe la celelalte generatii.de aia ala vinde ,nu stiu ce din tara ,doar ca sa faca el rost de bani .de restul ne doare in cot.acum nu mi au ce vinde.intr-o zi, cand nu o sa mai fie nimic de furat in tara asta, o sa vedeti ca nu se va mai inghesui nimeni sa o conduca.
                              Last edited by margelatu; 7 October 2009, 09:02.
                              Welcome to the Club, We Have Jackets !

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google