Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Daca startul noului an a fost marcat de trecerea in nefiinta a cineastului si actorului roman Sergiu Nicolaescu, poate “cel mai mare din istoria nationala” dupa disparitia acestuia, in timp ce decesul respectivului a capatat proportiile unui seism de inalta magnitudine, mijlocul lui 2013 ne gaseste intr-o vara torida, in care situatia s-a schimbat la fel de mult, precum Victor Slav este unul dintre putinii compozitori de muzica simfonica, iar Catalin Maruta, unul dintre cei mai versati pictori la ora actuala.

    Intr-o ordine aleatorie a evenimentelor de o importanta culturala si istorica deosebita, pornim la drum cu intens mediatizatul scandal dintre reporterii televizunii devenite celebre pentru “crimele de la ora 5” si legendarul personaj care a realizat saltul dintr-o cutie de carton, direct la stana de oi. Analizand pe scurt incredibila drama care a afectat milioane de romani, o gasim pe umila Alexandra, trecuta nu demult si prin organul reproducator reghecampfian, ca un simplu pion in ecuatie, un robot platit sa execute ordinele superiorilor, care in urma neprevazutei intamplari, va castiga un plus de imagine si va dobandi mai multa recunostinta in studiourile MediaPro, timp in care legendarul personaj va plati o amenda simbolica pentru buzunarul acestuia, in ciuda faptului ca la stana de oi, nu este si el decat un simplu pion, un robot platit de oierul-sef. Nu trebuie sa fiu nici Kasparov sa vorbesc despre pioni sau nebuni, dar nici Nostradamus sa anticipez faptul ca dupa ce aceasta valva va lua sfarsit, lucrurile vor reveni la normal, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, iar tot acest circ ieftin nu a fost decat o strategie de a face cat mai mult rating, o miscare autentic romaneasca de a umple paginile ziarelor si de a completa grila de stiri, pentru ca umila Alexandra si “saltaretul” din cutia de carton sa isi stranga calduros mana si sa aiba in continuare o relatie de pace si armonie.

    Sa revenim la oile noastre si sa ii acordam putin spatiu, asadar, si studentei romance din Marea Britanie, devenita mai nou eroina nationala, gratie unei scrisori cu “accente dramatice”. Titlul care iti capteaza usor atentia, la fel si intreaga isterie creata, te face sa arunci cel putin o privire peste materialul in cauza. Descoperi cu stupoare ca accentele dramatice nu sunt decat lamentari inutile si sentimentalisme de doi lei, tentativa de exprimare academica si cuvintele alese cu grija din dictionar sunt umbrite de gramatica deplorabila, definitia Occidentului si conotatiile religioase nu au decat menirea de a-i impresiona pe romanii coplesiti de “profunzimea” textului, in timp ce transparenta scrisoare nu este decat strigatul de disperare al unei tinere de bani-gata, incapabila sa se adapteze la conditiile noului mediu, iar falsul patriotism afisat nu este justificat decat de absenta prietenilor din cercurile mondene, lipsa parintilor potenti financiar si a teraselor de pe Lipscani si Decebal, cu care a fost obisnuita.

    Asadar, traim intr-o Romanie in care non-valorile au devenit modele pentru cei multi, iar non-subiectele devin adevarate tragedii nationale sau sunt ridicate la rang de arta. Traim intr-o Romanie in care lupta cu sistemul e pusa pe gratar si stropita cu bere intr-o padure de la marginea orasului. Traim intr-o Romanie in care iesirile cu prietenii, relaxentele iesiri in parc, chiar si gustarile servite nu mai reprezinta decat o modalitate de a primi atentie pe retelele de socializare. Traim intr-o Romanie in care te poti afisa in public in cel mai jenant mod posibil, dar cat timp ai in mana un smartphone de “enspe” milioane, nimic nu mai conteaza. Traim intr-o Romanie in care numarul analfabetilor si agramatilor il depaseste cu lejeritate pe cel al intelectualilor, iar masinile de lux si vilele ridicate din bani murdari constituie adevaratele valori spirituale si culturale. Pana nu e prea tarziu, “desteapta-te, odata, romane”!

    sursa: pchdinamo.ro

    Comment


    • @ Darksid3 Cine sa ne spuna ca "nu muncim"? Niste hoti, tradatori de neam si tara, care s-au pus in slujba strainilor si care si-au pus interesul si si-au cladit averea personala si "puterea" pe nenorocirea "multimii"? Pardon, nu e cazul! I-am citat pr cei trei. A nu se intelega ca Iliescu, Nastase, Ponta sau alti maimutoi sunt apreciati de mine. Toti au lasat Romania la cheremul strainilor si a intereselor straine de aceasta tara.

      Darksid3, am trait momentele alea. Decembrie '89 si Ianuarie-Februarie 1990. A dezoltat atunci poporul Roman o energie pozitiva - de nu-ti vine sa crezi. Euforie si pozitivism la scara nationala.

      Din Martie 1990 deja cam 40 - 50% din populatie a inteles ca nu se schimba nimic si ca cei ajunsi la butoane trag pentru ei, ca a inceput hotia si entuziasmul s-a prabusit. Usor usor fiecare "s-a orientat"... multi s-au apucat de furat, in stil mic sau mai mare - fiindca a inteles ca "asta este trendul". Iar altii s-au dus in continuare la serviciu si si-au vazut de treaba - ca sa nu se amestece in chestii dubioase.

      Treptat, cei care s-au apucat de mici smecherii/specula - au devenit "curentul dominant". Asta in timp ce la varful piramidei tara era devalizata in stil mare de catre cei care au ocupat parghiile puterii, sau care se mentineau in continuare in sistem.

      Cine sa ne dea lectii? Tata hotilor si a tradatorilor? Cu murdarii nu poti face niciodata curatenie. Se pare ca inca unii nu au inteles asta.

      Dupa ce hotii si tradatorii au vandut si distrus toata industria, si sectorul comercial - acuma se striga ca nu muncim... Unde? Ca nici in Spania nu mai sunt locuri de munca...
      Last edited by ion_R5; 26 July 2013, 19:46. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • Pai vezi Ioane ,de asta eu , PCH ,darkside, Costi-BC si multi ca noi nu mai suportam tara asta, din motive pur subiective ce tin de legislatie , politie , factori de ancheta , procurori ,etc...

        Sa-ti povestesc cumva ca eram anchetat in dosar de ( presupusa ) talharie de politia RO si in timpul anchetei mi-au disparut probe din dosar ?? Ai raspuns viabil la asta ??

        Ala mare de sus a facut smenuri mari ,ala mic a facut smenuri mici si dese , zilnice , lunare ,etc. In fiecare zi Romania pierde bani frumosi din golaneala baietilor destepti ( mici sau mari ) . Toate se intampla sub ochii nostri ,sub banii nostri publici pe care ii directionam spre salariile lor, a factorilor de ordine si de decizie din tara asta .

        Vine garda : 500 ron amenda si 500 ron spaga , asa merg treburile..

        Comment


        • Pe PCH nu-l inteleg, dar inteleg ca are bani. Se "lauda" mai sus cu 1000 pe luna, dar are mii de euro pentru scoala. Felicitarile mele ca a putut strange la ciorap.

          Hilara totusi fraza cu "nu-mi permit". Ba e foarte simplu, doar intreu intr-un magazin, aleg spartfonu si plazma, arat cardul bancar si le primesc. Doar ca nu ma defineste.

          Hilar sau nu, apreciez un gratar in natura, chiar daca nu e acompaniat de o manea din subwooferul la promo din Carrefour .

          Imi permit si alta masina decat Logan dar, deocamdata, nu-i vad rostul. Abia face fata masina asta la gropile din asfalt, iar Duster n-am nevoie inca, desi ma atrage.

          @PCH, China este o tara bogata. Chinezii in schimb nu! mai ceteste....

          Intunecatule, nu pot sa nu apreciez pragmatismul unor popoare (am scris clar acolo nmeti si americani, ca la alti europeni snobismul e in floare...).

          Ca nu apreciez in mod deosebit poporul respectiv, este altceva. apreciez o idee, un stil de viata...

          ROY, nu m-am trezit niciodata pe la politie pentru diverse fapte circumspecte. Cand am gresit, am platit amenda, atat. fara spagi. Sigur esti asa "curat" pe cat crezi?


          Granitele nu sunt inchise! Cui nu-i convine este liber sa plece un dreste/poate. Nu suport oamenii care se plang dar nu fac nimic!

          Comment


          • Stiu ca sunt deschise, le-am folosit destul de des in ultimii ani....si cu plecatul, eu am actionat si actionez ca atare.

            In sfarsit un post la obiect al colegului Ion! Deci vezi, esti constient de toate problemele alea dar nu poti sa intelegi romanii care aleg sa plece pentru o viata normala, pentru ca tara asta nu se va schimba nici peste 50 de ani.

            In '90 romanii erau fericiti si optimisti dar fraieri...ei l-au votat pe tovarasul Iliescu in procent covarsitor ca mai apoi dânsul sa cheme minerii in Bucuresti si dupa ce au casapit aia oameni nevinovati a iesit public si le-a multumit! No comment.

            p.s Razvane, nu se lauda nimeni aici, dar am vazut ca esti interesat de viata mea privata, stii lucruri despre mine pe care nici eu nu le stiu si am zis sa mai aflii cateva detalii )
            Sa ai un tv led in casa sau un telefon inteligent in buzunar nu inseamna ca esti cocalar! Am ajuns in secolul vitezei, trebuie sa primesti si sa transmiti informatia in mod instant...

            Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

            Comment


            • Originally posted by Cezar View Post
              Uite unde era posesorul de tableta, ce se jura ca toate mamele sunt virgine!

              "doar ca sunt natii mai pragmatice (aici se includ cu succes americanii si nemtii), care prefera "vechi dar bun" in loc de "ultimu racnet". De aceea sunt mai bogati" - hahaha. Rationament deosebit! De aceea sunt mai bogati pentru ca nu consuma Puterea economica nu sta in ce bani ai la tejghea, ci la ce modalitatea de rulare a lor.
              Banii, multumita fenicienilor, sunt obiecte de SCHIMB! Nu de pastrat! Cu ei faci ceva!

              Cocalarii de care vorbesti tu, au dat mai putini bani pe masina decat ai dat tu Tricoul ala costa 2 lei, masina 1000 euro. Ei sunt niste saraci ce vor sa para nu asa saraci. Doar ca o dau intr-o comedie tare de tot.

              China tara saraca?
              De unde iti iei tu informatiile? Formula AS? Pe bune...


              Originally posted by razvanamza View Post
              Pe PCH nu-l inteleg, dar inteleg ca are bani. Se "lauda" mai sus cu 1000 pe luna, dar are mii de euro pentru scoala. Felicitarile mele ca a putut strange la ciorap.

              Hilara totusi fraza cu "nu-mi permit". Ba e foarte simplu, doar intreu intr-un magazin, aleg spartfonu si plazma, arat cardul bancar si le primesc. Doar ca nu ma defineste.

              Hilar sau nu, apreciez un gratar in natura, chiar daca nu e acompaniat de o manea din subwooferul la promo din Carrefour .

              Imi permit si alta masina decat Logan dar, deocamdata, nu-i vad rostul. Abia face fata masina asta la gropile din asfalt, iar Duster n-am nevoie inca, desi ma atrage.

              @PCH, China este o tara bogata. Chinezii in schimb nu! mai ceteste....

              Intunecatule, nu pot sa nu apreciez pragmatismul unor popoare (am scris clar acolo nmeti si americani, ca la alti europeni snobismul e in floare...).

              Ca nu apreciez in mod deosebit poporul respectiv, este altceva. apreciez o idee, un stil de viata...

              ROY, nu m-am trezit niciodata pe la politie pentru diverse fapte circumspecte. Cand am gresit, am platit amenda, atat. fara spagi. Sigur esti asa "curat" pe cat crezi?


              Granitele nu sunt inchise! Cui nu-i convine este liber sa plece un dreste/poate. Nu suport oamenii care se plang dar nu fac nimic!
              Am pus si postul meu ca poate nu l-ai vazut

              Iti place sa crezi ca iti poti permite alta masina din munca ta in afara de Logan, insa la 1500 lei salariul pe care zici ca-l ai, iti poti lua doar o Dacia Berlina.
              N-are cum sa te defineasca cardul bancar pt cumparaturi din multe motive.

              Chinezii saraci?)) Eu cred ca tu n-ai fost in China sa vezi ce lifestyle au. Sigur, exista si portiuni sarace, insa sa spui ca tara e bogata, iar locuitorii saraci este de-a dreptul Wow.

              Europenii snobii? De ce? Ca-si iau LED tv si smarphone? PAi si tu care ai tableta, cum esti? Evident, daca prin asta se manifesta snobismul.
              Ai vazut comportamentul lor? Ai fost in majoritatea tarilor ca sa-ti poti face o parere? Ai citit ceva mai mult de info de pe net? Nu trebuie sa raspunzi aici, ci sa-ti raspunzi tie.

              Comment


              • Originally posted by ROY View Post
                Sa-ti povestesc cumva ca eram anchetat in dosar de ( presupusa ) talharie de politia RO si in timpul anchetei mi-au disparut probe din dosar ?? Ai raspuns viabil la asta ??
                Vine garda : 500 ron amenda si 500 ron spaga , asa merg treburile..
                Sistemul in ansamblu e la fel de prost ca si pe vremea lui Ceausescu. Marea problema acum tine de 2 aspecte:
                1. e mult mult mai corupt acum fata de inainte de 89
                2. efectiv nu mai ai unde sa mai reclami. Cel mult poti da in presa, dar nu ajuta. Inainte de 89 mai puteai reclama la partid si daca dadeai de un om cat de cat totusi se rezolva ceva. Acum n-ai la cine sa mergi. In justitie e ce spune Roy, te plimba cu anii, dispar probe din dosar...

                Originally posted by PCH View Post
                In sfarsit un post la obiect al colegului Ion! Deci vezi, esti constient de toate problemele alea dar nu poti sa intelegi romanii care aleg sa plece pentru o viata normala, pentru ca tara asta nu se va schimba nici peste 50 de ani.

                In '90 romanii erau fericiti si optimisti dar fraieri...ei l-au votat pe tovarasul Iliescu in procent covarsitor ca mai apoi dânsul sa cheme minerii in Bucuresti si dupa ce au casapit aia oameni nevinovati a iesit public si le-a multumit! No comment.
                Buba mare la nivel de popor nu e nici macar Iliescu - La nivel de popor buba mare este ca ne-am lasat amagiti si am pus botu la dezbinarea poporului si pierderea identitatii - promovat politic - (pluripartitismul) care a ajuns la nivel de individ intr-o abordare individualist-pasionala.

                Au ajuns sa-si scoata ochii oamenii dupa 89, ba pentru Iliescu, ba pentru Coposu, ba pentru... O mare porcarie. Macar inainte de 89, la nivel emotional eram uniti impotriva regimului - daca putem spune asa, in rest lucrurile fiind tinute sub capac. Dupa 89 eliberarea de sub capac a insemnat criza identitara, respectiv dezbinare nationala. Foarte foarte nociv.

                Cat despre neregulile din tara, sub nepasarea si obladuirea guvernantilor din ultimii 23 de ani - problema probabil ca se va (rezolva) anarhic. Sunt totusi popor de oieri - ciobani --- si oierii astia erau purtatori de bata, de ghioaga.

                Probabil ca la un moment la care dramatismul nu va mai putea fi suportat, iar crima impotriva poporului Roman va depasi un prag, problemele vor fi rezolvate cu ghioaga --- atat politicienii cat si strainii care s-au facut stapani peste cele ale noastre, cu bani de hartie tipariti la tiparnite din occident (bani fara nici o acoperire) - probabil ca atunci va fi un moment ZERO dupa care va putea fi vorba de o reasezare a poporului Roman.
                Last edited by ion_R5; 27 July 2013, 11:44. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • Originally posted by Cezar View Post

                  Ai vazut comportamentul lor? Ai fost in majoritatea tarilor ca sa-ti poti face o parere? Ai citit ceva mai mult de info de pe net? Nu trebuie sa raspunzi aici, ci sa-ti raspunzi tie.
                  A spus ca a vazut doar Bulgaria si Chisinau/Moldova )) Dar vorbeste despre Italia, Elvetia, Germania, Canada, USA de zici ca a trait acolo Mai e ceva de spus?

                  Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

                  Comment


                  • PCH, nu trebuie sa manaci rahat ca sa afli gustul.

                    Cezar, nu mi-am declarat niciodata salariul, fiindca este confidential. am dat o suma teoretica pentru niste calcule. stai linistit, e mai mare
                    PCH, da jos ochelarii de cal si incearca sa extragi mai multe idei din posturile de aici.

                    Ion, mi se pare ca iti racesti gura degeaba. Fugi si ia-ti o plazma de macar un metru, sa fii in trend.

                    Cezar, faptul ca am sau nu tableta nu te priveste, dar pentru cunostinta ta generala nu o mai am. era buna doar la "pasarici nervoase"...un telefon banal cu email este mai bun, cel putin momentan.

                    PCH: Daca, prin absurd, iti va fi refuzata viza de studii pentru Canada, pleci in alta tara sau ramai printre noi?

                    Comment


                    • Originally posted by ion_R5 View Post
                      Sistemul in ansamblu e la fel de prost ca si pe vremea lui Ceausescu. Marea problema acum tine de 2 aspecte:
                      1. e mult mult mai corupt acum fata de inainte de 89
                      2. efectiv nu mai ai unde sa mai reclami. Cel mult poti da in presa, dar nu ajuta. Inainte de 89 mai puteai reclama la partid si daca dadeai de un om cat de cat totusi se rezolva ceva. Acum n-ai la cine sa mergi. In justitie e ce spune Roy, te plimba cu anii, dispar probe din dosar...



                      Buba mare la nivel de popor nu e nici macar Iliescu - La nivel de popor buba mare este ca ne-am lasat amagiti si am pus botu la dezbinarea poporului si pierderea identitatii - promovat politic - (pluripartitismul) care a ajuns la nivel de individ intr-o abordare individualist-pasionala.

                      Au ajuns sa-si scoata ochii oamenii dupa 89, ba pentru Iliescu, ba pentru Coposu, ba pentru... O mare porcarie. Macar inainte de 89, la nivel emotional eram uniti impotriva regimului - daca putem spune asa, in rest lucrurile fiind tinute sub capac. Dupa 89 eliberarea de sub capac a insemnat criza identitara, respectiv dezbinare nationala. Foarte foarte nociv.

                      Cat despre neregulile din tara, sub nepasarea si obladuirea guvernantilor din ultimii 23 de ani - problema probabil ca se va (rezolva) anarhic. Sunt totusi popor de oieri - ciobani --- si oierii astia erau purtatori de bata, de ghioaga.

                      Probabil ca la un moment la care dramatismul nu va mai putea fi suportat, iar crima impotriva poporului Roman va depasi un prag, problemele vor fi rezolvate cu ghioaga --- atat politicienii cat si strainii care s-au facut stapani peste cele ale noastre, cu bani de hartie tipariti la tiparnite din occident (bani fara nici o acoperire) - probabil ca atunci va fi un moment ZERO dupa care va putea fi vorba de o reasezare a poporului Roman.
                      1. corect. Acum chiar ca fura toti aiurea. Macar atunci se mai si lucra, prost, bine, dar se lucra.
                      2. din nou corect. N-ai ce sa reclami ca pierzi timp pt a-ti urmari reclamatia.
                      3. "am pus botu la dezbinarea poporului si pierderea identitatii - promovat politic - (pluripartitismul) care a ajuns la nivel de individ intr-o abordare individualist-pasionala." - foarte corect. Nu avem notiunea de natie. Deja s-a pierdut trenul, si nu stiu cand si cum il mai prindem.

                      @Amza: succes cu noul salariu confidential si cu ideea de a "nu manca rahat ca sa stii ce gust are".

                      Comment


                      • Vreau sa plec in alta tara. Aici sub nicio forma.

                        Tie ce iti place aici?

                        Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

                        Comment


                        • imi plac oamenii, mult mai sociabili decat orice strain, indiferent de circumstantele in care incerci sa intri in vorba cu ei. imi plac locurile, natura, salbaticia locurilor, aproape de negasit prin tarile mai civilizate. iar oamenii "de la tara" sunt foarte primitori si ok. "tarasenii" sunt problema acestei tari, o minoritate foarte vizibila, din pacate.

                          Comment


                          • Am fost in Austria si Germania luna trecuta, am stat aproape doua saptamani si iti spun ca iar vorbesti in necunostiinta. Nemtii, despre care se spune ca sunt reci, sunt de fapt foarte primitori si sociabili, peisajele din Austria si Bavaria sunt dementiale, Alpii sunt fabulosi. Vorbim vorbe

                            Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

                            Comment


                            • Originally posted by PCH View Post
                              Vreau sa plec in alta tara. Aici sub nicio forma.

                              Tie ce iti place aici?

                              Sent from my GT-I9100 using Forum Runner
                              Drum bun.

                              Ce prostie a facut Mihai Viteazu` si toti ceilalti ca au luptat pentru tara asta. Ce i-o fi placut lui aici...?
                              Sau ce le-a placut turcilor, sau austriecilor...?

                              Tara este frumoasa, dar pacat ca acum este locuita de niste lasi.
                              sigpic

                              Comment


                              • Mergi de sapa arpagicul si dupa pune de o mamaliguta. Vai de tine...cata ipocrizie in Romarlania asta.

                                Tara e locuita de analfabeti, marlani, inculti, melteni si de cei care au cat de cat minte, afaceri, se plimba prin tari straine sau aleg sa plece de tot. Sanatate la gaini. )



                                Sent from my GT-I9100 using Forum Runner
                                Last edited by PCH; 27 July 2013, 16:36.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google