Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sper ca a observat toata lumea ca lumea sportului este si ea in carantina. Eu, care am facut ceva eforturi sa ma informez ce este acest virus, cum se transmite, etc, chiar de prin ian-feb, am incercat sa imi explic de ce au fost suspendate chiar si sporturile care nu au contact. Sa zicem sporturile cu masini, atletismul (nu ai niciun risc sa alergi sau sa arunci o sulita).

    Wimbledon a abandonat rapid turneul de mare slem. Azi s-a aflat de ce. Aveau asigurare impotriva pandemiei si au incasat 100 milioane lire sterline. Pfoaaaa, pai sa tot ai pandemii in fiecare an la banii acestia.

    Un articol din Barron ne spune ca bugetele de reclama seaca rapid. Am auzit asta si la Banciu (care se plange ca autoritatile au inchis lumea in casa si ucid economia), am observat asta si la un film la Pro TV pe care am reusit sa il vad cu foarte lungi perioade de film intrerupt de perioade foarte scurte de reclama.

    Across the media landscape, advertising is disappearing, one more casualty of the global economic shutdown. New technology won’t be a savior; this is an equal-opportunity problem across print, TV, digital, radio, and outdoor advertising. Advertisers are quickly slashing or pulling budgets, canceling or reducing campaigns, zapping billions in ad dollars from media income statements, and endangering the future of media businesses regardless of form.

    The reason is simple: Even the most prominent ad buyers lack reasons, and often the means, to buy ads. Global travel is on hold; for airlines, hoteliers, cruise lines, casino operators, and car-rental firms, there are no products to promote. With auto factories shut, there is little need to push cars. With movie theaters closed, there are no film trailers. And aside from grocery stores, pharmacies, and large box-store chains, most retailers are shuttered. Meanwhile, many of the small and medium-size businesses that buy online ads are struggling to stay solvent.
    Ca sa facem ce stim bine, sa punem 1 + 1 impreuna si sa vedem cat da..... ne dam seama ca afaceristii de la Wimbledon au realizat ca sponsorii nu mai au bugete pe masura. Iar daca ar fi trebuit sa faca un turneu fara spectatori care sa plateasca acele bilete la preturi ametitoare.... (stiti cat costa un bilet la Super Bowl? Cel mai ieftin era peste $4000 iar urca vertiginos spre $50 000 , da, zeci de mii de dolari). Asa ca afacerea care este Wimbledon a decis ca polita de asigurare aduce mai multi bani decat organizarea unui turneu doar pentru spectatorii online de la TV. Ieseau mai putini bani daca sportivii veneau sa joace cu avioane charter si ar fi fost platiti din banii statiilor TV care preluau evenimentul. Statiile TV ar fi platit doar in functie de cati bani ar fi putut cere pe spatiul de reclama. Iar in aceste zile, multe companii, dupa cum spune Barron, isi reduc aproape de zero bugetele de reclama.

    Deci, concluzia este ca a face sport azi este o afacere. Nu sportul in sine conteaza (Wimbledon nu a fost anulat nici in timpul razboiului), ci afacerea din spate. Trist.

    Comment


    • Vesti bune de pe frontul coronavirusului..... se vede finalul. US si UK ar mai avea vreo 2 saptamani. Noi in Europa suntem in declin al cazurilor noi. Dar trebuie sa avem rabdare. Asa cum Austria se pregateste sa redeschida economia, vom fi obligati sa purtam ceva la gura/nas, sa pastram distanta, probabil ca gratarele si alte chestiuni vor fi restrictionate inca o perioada daca se depaseste grupul de 3. Cluburile / restaurantele nu le vad deschise prea curand.


      http%3A%2F%2Fcom.ft.imagepublish.upp-prod-eu.s3.amazonaws.com%2F25224e0e-777b-11ea-af44-daa3def9ae03?fit=scale-down&quality=highest&source=next&width=700.png
      Last edited by gecmc94; 6 April 2020, 17:01.

      Comment


      • Mi-am pus aceasta intrebare in ultima perioada si am gasit niste informatii pre-pandemie.
        Nu cumva umanitatea era neglijenta in privinta masurilor de igiena de baza? Spalatul pe maini. Iar acum a fost lovita pe buna dreptate? Eu am in masina permanent, in portbagaj, un dozator de sapun lichid. Intotdeauna am avut, nu doar acum in pandemie, pe langa cric, roata de rezerva si alte treburi. Mi-am pus intrebarea: merg cu masina, cumpar o pizza, o mananc undeva, ce fac cu mainile? Niciodata nu imi lipseste sapunul din masina. Servetelele anti-microbiene sunt pe baza de clorhexidina care nu face nimic contra virusurilor. Cel mai bun este sapunul.

        In 2018, Forbes scria despre faptul ca doar 5% dintre participantii la un studiu din 2013 s-au spalat suficient de mult timp pe maini pentru a ucide germenii. Iar 33% nu au folosit sapun. Iar cifrele din 2018 nu aratau semnificativ diferit. Omenirea nu se schimbase intre cele doua studii.
        A previous study published in the Journal of Environmental Health, showed how not washing your hands, means that you are kissing some serious butt. The study showed that only 5% of people wash their hands long enough to kill germs after they go to the bathroom, and only two in three people use soap.
        https://www.cbsnews.com/news/95-perc...u-one-of-them/
        Hand-washing saves lives, according to the Centers for Disease Control and Prevention. Proper technique can cut cold and flu risk, prevent the spread of foodborne illnesses and other infections in close settings like cruise ships and hospitals.
        Spalatul pe maini (si pe fata, adaug eu) in mod corect reduce riscul racelilor sau gripei (boli produse de coronavirusuri), previne raspandirea bolilor transmise prin mancare si a altor infectii in medii inchise precum birouri, nave de croaziera sau spitale.

        Comment


        • Tragedia situatiei ma retine sa mai comentez suplimentar. Cititi si reflectati

          Comment


          • Am decis sa adaug aceasta informatie aici, fiind pe tema pandemiei, insă dacă s-ar discuta asupra ei, ar putea repede ajunge în zona de politică.

            Povestea poate fi citită în câteva jurnale germane (și tradusă online). Pe scurt, avocata Beate Bahner, cu experiență în avocatură în domeniul medical de 25 de ani, a fost internată cu forța (adică de poliția germană) pentru un examen psihiatric la recomandarea doctorului. Poliția din Mannheim a decis examinarea la doctor, avocata s-a prezentat ca un cetățean normal dar doctorul a o trimis-o la psihiatru. Ea s-a opus și a protestat rezistând acțiunilor de imobilizare ale Poliției. Însă a fost imobilizată în clinica pentru acel test.

            Avocata Beate Bahner este cunoscută în ultimele zile prin acțiunile ei publice prin care cere oprirea carantinei și a regulilor stării de urgență pe care le consideră excesive și un pericol pentru drepturile omului și democrație. Ea pretinde că infecția "este inofensivă pentru 95% dintre locuitorii Germaniei". A încercat să conteste în instanță, la Curtea Federală Constituțională, măsurile de carantină impuse dar a eșuat. A chemat la manifestații publice contra carantinei. Acum câteva zile, pagina ei de web a fost blocată la cererea poliției din Mannheim pentru "corectarea tulburării siguranței publice".

            Die Juristin Beate Bahner war von der Polizei in die Psychiatrie gebracht worden. Dort entschied ein Arzt, sie stationär aufzunehmen. Die Anwältin war mit einer Klage gegen die Corona-Maßnahmen bekannt geworden. Inzwischen ist sie nicht mehr in der Klinik.


            Un singur lucru am de adăugat, din partea mea. Poate că cifra despre care vorbește avocata de 95% vine din evaluarea unei rate a mortalității de 5%, sau sub. Deci, dacă 3-5% mor, atunci restul de 95% se fac bine? Pare logic, nu? Nu este chiar așa. Din acele 95% de persoane, cel puțin vreo 10%-15% vor avea sechele posibil permanent in viață (deci o stare de handicap, infirmitate) cauzate de reducerea capacității pulmonare, practic vor gâfâi și obosi dacă urcă 2-3 scări. Și nu mai trec în revistă ale posibile probleme, că sunt numeroase. Doar remarc faptul că cifra de 3-5% mortalitate se atinge doar atunci când sistemele sanitare nu sunt depășite de numărul de bolnavi sever, în proporție de 20%. Pentru că dacă acești bolnavi nu au paturi să fie internați, supravegheați, tratați cu medicamente și cură de oxigen (cu sau fără ventilator), atunci ei mor. Pur și simplu. Deci rata de mortalitate de 3-5% este un caz favorabil care se atinge când mai există funcțional sistemul medical. Dacă acesta este blocat din cauza răspândirii accelerate fără control (deci fără carantină), atunci cei mai mulți dintre bolnavii sever vor muri. Iar mortalitatea se va duce către 15-20%.

            Nu există țară relativ civilizată fără măsuri de distanțare socială și restricții. Sunt câteva excepții dar unde carantina este subînțeleasă de cetățenii care au încredere în stat (Olanda, Suedia) și cea mai mare parte a societății respectă ceea ce aveam și noi în Ordonanța Militară 1 (niște recomandări). În toate celelalte carantina este regulă dacă numărul de cazuri o cere. Chiar dacă ieșim din carantină, vom reintra imediat ce infectările cresc.

            Comment


            • Trebuie să vedeți poza asta despre relaxarea restricțiilor din Danemarca.

              Copii la școală. Distanța dintre ei: 2 m. Iar multe lecții se desfășoară afară. Imi imaginez că ei au dezinfectant de mâini în fiecare clasă dar nu au măști. Cum va fi la noi?
              5e9769d0203027706266dd44.jpg
              Last edited by gecmc94; 16 April 2020, 12:25.

              Comment


              • A apărut un proiect pentru societatea post-lockdown (semi-carantina pe care o avem acum) în următoarele 3 luni.
                Proiectul intitulat „Programul VACANTA MARE de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19” conceput de Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” şi primit de MEDIAFAX

                În planului doctorului Cercel grupele de risc sunt redefinite astfel:
                • Persoanele din grupa de vârstă de peste 65 de ani
                • Persoanele din grupa de vârstă 40-65 de ani
                • Persoanele cu vârstă sub 40 de ani
                • Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă
                Pentru categoria de 65 de ani măsurile imediate propuse de şeful de la “Matei Balş” sunt “ izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, locuință de vară, relocare într-o casă liberă sau relocare instituţionalizată), susţinerea acestor persoane, respectând cu stricteţe măsurile de distanţare socială, pe toată această durată.
                “Susţinerea va fi efectuată fie de rudele directe, indirecte fie de autorităţi şi cu ajutorul ONG-urilor “, iar monitorizarea să fie realizată de poliţia locală şi autorităţile locale.

                Pentru categoria de 40-65 de ani, proiectul lui Cercel prevede “izolare totală acolo unde este posibil (în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie, respectiv acolo unde se poate lucra de acasă) şi decalarea programului de lucru astfel încât să înceapă munca la 7.30. Iar persoanele sub 40 de ani ar începe munca de la 9:30.
                Primăriile şi Poliţia locală ar trebuie să identifice persoanele cu loc de muncă şi care nu pot lucra de acasă şi să le elibereze adeverinţă de muncă care va include orele de circulație dus/întors. Se va elibera o singură adeverință de mers la farmacie pe familie și tot una pentru aprovizionare.

                Proiectul menţionează că „TVA-ul va fi oprit, că taxele vor fi suspendate pentru toată lumea Industria alimentară va funcţiona non-stop, Regiile Apă/Canal, Electrica, Salubrizare, etc vor funcţiona non-Stop şi că toate costurile vor fi decontate de Stat, nu de cetăţeni”.

                Aceste 3 – 4 luni vor trebui considerate ca şi cum nu au existat vreodată, încheie Streinu Cercel proiectul.

                Nu că nu mi-ar plăcea 3 luni de vacanță dacă aș face-o la munte sau în Grecia. Dar în mod evident așa ceva nu va fi implementat de nicio formațiune politică din România.

                Comment


                • Pentru că ne-a spus chiar președintele Iohannis că acest plan este "aberant" și că "planurile prost gândite nu fac decât să inducă panică", ne uităm mai atent la material și îi citim proprietățile. Data lui este 24 martie 2020. Nu este un material recent ci provine din perioada când în Marea Britanie, premierul Boris Johnson cerea pe 17 martie cetățenilor britanici de peste 70 de ani să stea în case timp de 12 săptămâni.

                  aZQwHaR.png

                  Întrebarea care se pune este de ce este scos în public acum? Să nu îndrăznească cineva să îmi spună că după atâtea scurgeri din zona Grupului (de la închiderea școlilor, la starea de urgență), când Parchetul și DIICOT s-au autosesizat și au făcut cercetări pentru încălcarea secretului de serviciu, să nu îmi spună cineva că mai există "scurgeri" nedorite de către putere. Nu mai există scurgeri, nu își mai riscă cineva libertatea pentru un act nobil. Cineva de la putere, cineva cu imunitate a dat drumul la documentul vechi de o lună. De ce?

                  Păi dacă ne uităm și la articolele din Libertatea despre documente de achiziție a măștilor la suprapreț, la apariția Anei Birchall (securistă notorie) care cere anchetarea lui Arafat, ne uităm și la articolele de azi care cer demiterea lui Cercel.... lucrurile sunt simplu de analizat. Acestea sunt semnale date celor doi, Arafat și Cercel, să nu se mai opună public deschiderii economiei. Puterea din România va deschide economia cu orice preț iar oponenții sunt intimidați.

                  Ieșirea de azi a lui Iohannis este o regie a scenariului livrat populației în care el se luptă cu niște dictatori aberanți în halate albe.

                  Comment


                  • Si tot in linia care începe să arate a mușamalizare a cazurilor de Covid-19 în România, iată ceva foarte interesant. Cazurile de coronavirus sunt cu 70% mai multe decât cele raportate.

                    Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară a numărat 1.727 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, față de 1.031 numărate de Institutul Național de Sănătate Publică.

                    Cei de la Solidaritatea Sanitară spun că au centralizat numărul total al cadrelor medicale infectate cu ajutorul liderilor sindicali pe care îi au în fiecare unitate medicală, iar acolo unde nu există aceşti lideri primesc informaţii direct de la salariaţi.

                    Comment


                    • 1) Nu cred ca au fost scugeri de informatii, ci "scurgeri de informatii". Special dezvaluite pentru mai multe scopuri: testare populatie si, mai ales, pregatire a ceea ce va urma (anesteziere primara).
                      2) La nivel de state sunt convins ca factorii decizionali au fost informati inca din luna decembrie asupra magnitudinii fenomenului ce va urma. Marea intrebare este de ce nu au reactionat? De ce nu s-au declansat aprovizionarile critice si alte masuri extrem de importante? De ce li s-a permis cetatenilor multor state sa participe la diverse evenimente sociale care au constituit adevarate bombe biologice? (este incredibil cum in Italia, valvataie aprinsa si ei permit organizarea meciului de fotbal Si alte exemple din alte tari...)
                      3) Cat priveste aparentele conflicte curente, intre diverse personaje, cred ca este aplicata o schema foarte simpla, politistul bun si cel rau, unde avem un scop initial (evident respins vehement de catre marea majoritate, ca aberant), apoi vine oferta "indulcita", "fezandata" evident, repede acceptata
                      Global, este extrem de dificila orice decizie acum, cu un asemenea inamic, imprevizibil, presati fiind de factorii economico-financiari..
                      Unele popoare sunt mai disciplinate, sau mai degraba, au fost disciplinati coercitiv, sanctiuni drastice, aplicate consecvent de-a lungul timpului.
                      Romanii se mictioneaza cu gratie pe ceea ce inseamna legi, de la cel mai mic, pana la cel mai mare (si se bucura pentru asta...!). Am trecut de la un regim totalitar, dictatorial la unul pe care il consideram democratic...
                      Foarte multi romani au inteles fenomenul pandemiei, s-au conformat, au aplicat masuri preventive si au transmis aceste masuri.
                      Sunt inca multi cei care se plimba hai-hui pe strazi, fara vreun scop anume...crezand ca totul este o fictiune, ORI, le este greu, sau nu vor sa isi schimbe obiceiurile.
                      Este cert ca dincolo de cifrele oficiale (reale, sau "cosmetizate"), numerele sunt cu muuuult mai mari, daca citim rapoartele internationale medicale, sunt o groaza de asimptomatici, proportiile acestora, initial mici, sunt acum majorate foarte mult.
                      Last edited by 77sky; 21 April 2020, 17:39.
                      Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

                      Comment


                      • De acord cu părerea despre români și legea. Am urmărit cu atenție și cazul Suediei care, în mod greșit este dat acum exemplu. Poate se va găsi ocazia să discutăm și despre Suedia ... nu pare deloc ce cred unii că se întâmpla acolo. Nu este deloc "business as usual" și nici relaxare. Oh, chiar nu este relaxare.

                        Dar mai important azi pare documentul lui Cercel. Vreau să poată fi făcută o comparație cu situația din UK pentru că provin din aceeași perioadă.
                        15 mar 2020: Fiecărui britanic peste 70 de ani i se va spune "în următoarele săptămâni" să stea acasă pentru a se proteja. Și vor sta în casa "pentru o perioadă foarte lungă". Spunea Ministrul Sănătății, preluat de BBC.
                        Every Briton over the age of 70 will be told "within the coming weeks" to stay at home for an extended period to protect themselves from coronavirus.
                        When it happens, they will be asked to stay home for "a very long time", Health Secretary Matt Hancock said.
                        As the UK death toll hits 35, officials say some people will be asked to stay home for "a very long time".


                        23 mar 2020: Guvernul UK le va cere persoanelor vulnerabile (1.5 milioane), adică și celor trecuți de 70 de ani, să se auto-izoleze pentru cel puțin 12 săptămâni. Premierul a avertizat că dacă oamenii nu respectă cerința, va legifera măsuri "mai dure". NHS, sistemul public de sănătate va contacta persoanele vârstnice și pe cei cu boli serioase prin Poștă, apoi prin SMS și printr-un telefon, prin care îi va ruga insistent să stea acasă.
                        The Government will ask 1.5m most vulnerable people to self-isolate for at least 12 weeks as Boris Johnson warned that people must follow guidelines or he will have to bring forward 'tough measures'
                        The NHS will contact the elderly and those with serious health conditions by post tomorrow then, followed by a text and phone call, urging them to stay home.

                        A million and a half people in England who are at very high risk of severe illness and admission to hospital because of covid-12 will receive a letter this week asking them to stay at home for at least 12 weeks. Other people in the household will not have to remain inside but should adhere to Public Health England’s advice to leave a distance of at least 2 m when interacting with other people. People falling into this extremely vulnerable group include those who have undergone an organ transplantation, those having certain treatments for cancer, those with certain respiratory conditions, and pregnant women with significant heart disease (box 1).1 They have been identified through general practice records, clinical reference groups, hospital trusts, and medical royal colleges. Box 1 ### Who should stay at home Among the groups of vulnerable people the government is saying should stay at home for 12 weeks are:RETURN TO TEXT


                        29 mar 2020: BBC face un reportaj cu unii din grupul vulnerabil, numiti "protejații" (shielded). Au primit mesaje de la NHS și sunt de câteva zile blocați în case.
                        Some people face months of coronavirus isolation because of medical conditions. How will they cope?

                        The text message warning her to stay inside for 12 weeks was unexpected for Hilary Leigh. The 75-year-old hadn’t anticipated that her cancer treatment more than a year ago would have put her in the extremely vulnerable group.

                        She says some of the guidelines are “almost impossible” to keep in practice, staying two metres apart from her husband, Richard, at their home in Harrow, London, and never letting her guard down. That morning her husband had answered the phone and handed it to her – technically it should have been sanitised in between, she says.

                        Food shopping has been a challenge, with the first online delivery slot she was able to book being 15 April. Family members are helping, but some others have had to isolate themselves because someone in their home has symptoms.

                        She is keeping in touch with loved ones through FaceTime and swapping photos of the flowers growing in their gardens with a friend.

                        “When it came through and it said 12 weeks I actually marked them off on the calendar. I’m going to tear off each week as it goes,” Hilary says. “Things do pass. Perhaps because we’re older we know this.”
                        Pe această desfășurare temporală trebuie integrat și programul Vacanța Mare, documentul lui Cercel fiind finalizat pe 24 mar 2020. Da? La o zi după evenimentele din UK.

                        Evident.... privit în această desfășurare, documentul lui Cercel nu mai este așa de bizar. Dar se naște întrebarea care sunt motivele scandalului de azi? Eu miros o implicare politică, dar aș comenta-o în forumul politic.

                        Comment


                        • @ gecmc94 acum spui asta: "Pe această desfășurare temporală trebuie integrat și programul Vacanța Mare, documentul lui Cercel fiind finalizat pe 24 mar 2020. Da?"

                          Cu 22 de ore in urma ai spus asta: "A apărut un proiect pentru societatea post-lockdown (semi-carantina pe care o avem acum) în următoarele 3 luni.
                          Proiectul intitulat „Programul VACANTA MARE de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19” conceput de Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” şi primit de MEDIAFAX
                          "

                          Las-o asa!... "Dosarele X"...... Vacanta Mare a strainului care e clar ca face jocuri politice plus ca isi vede si de propriul buzunar (si al familiei) putea fi chiar amuzanta in alta conjuctura.

                          Comment


                          • Ai remarcat foarte corect. Am citit aseară, când a apărut documentul. Azi, după ce am mai chibzuit, am descărcat documentul de pe Scribd și l-am inspectat mai atent. Am realizat că am greșit. Nu este un document nou, post-lockdown. Ci este un document vechi, din 24 martie. Care este tâlcul? Mi-am exprimat opinia pe firul de subiecte politice pentru că din păcate este un joc politic. Nu al lui Cercel. Ci al PNL.

                            Comment


                            • Mare scamator nea cercel asta.
                              Prin martie spunea asta: "După ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor.".
                              Acum spune asta: "Aceste 3 – 4 luni vor trebui considerate ca şi cum nu au existat vreodată"

                              Hocus-pocus-preparatus si dispare totul: timp, spatiu, bani,... si Corona asta ramane totusi.

                              Comment


                              • Măștile chirurgicale mi se oferă mie, care nici măcar nu le solicit, cu următoarele prețuri:
                                - Altex, emag, fără comision, 3 lei bucata, transport cu avion, disponibilitate: din când în când
                                - Altex, fără comision, 1,5 lei bucata, transport pe apa, disponibilitate: foarte rar
                                https://financialintelligence.ro/alt...aos-comercial/
                                - În farmacii sunt 6 lei.
                                Pe care să le cumpăr cu banii statului? Pe cele de patru ori mai scumpe?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google