Cristi, pe langa SO2 cele mai "urate" sunt emisiile de NOx (sau noxe cum le mai numim) numai ca posesorii de diesel habar nu (majoritatea) au de ele :P
Cezar, logic ca normele Euro sunt cam degeaba dar daca tot sunt sa se aplice aceeasi unitate de masura :P
In fine ... dieselul e ok daca stii pentru ce il iei si esti constient de ce poate. :-) cum ziceam are partile lui bune dar si proaste d daca tot o tinem asa sa nu o dam in "diesel vs benzina" :P
Silviu.
Cezar, logic ca normele Euro sunt cam degeaba dar daca tot sunt sa se aplice aceeasi unitate de masura :P
In fine ... dieselul e ok daca stii pentru ce il iei si esti constient de ce poate. :-) cum ziceam are partile lui bune dar si proaste d daca tot o tinem asa sa nu o dam in "diesel vs benzina" :P
Silviu.

ia uitatita in cartea tehnica sa vedeti cate grame de dioxid de carbon scoate pe kilometru un diesel de 85 hp si cate scoate un 1.6 16 V de exemplu!Si acum DCI-ul de 85 hp e unul dintre cele mai 

Zine tu "Einstein" cu ce am gresit cand am zis care motor e mai "poluant"?imi zici tu cum trebuia sa ma exprim?give me a break! se pare ca tu dai in penibil !citeste tu mai mult ( ca eu sunt mai informat ca tine in materie de motoare) si dai tu click pe google si vezi cam in ce an sa introdus 1.6 16V(motorul "minune",care il laudati astia cu benzina in sange),si cand sa introdus 1.5 DCI ,si care dintre ele e mai modern,si care dintre ele e mai 

.
nici daca merg cu spatele la deal n-are sanse :P
Comment