Purtati centura de siguranta?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• eu o port
    dar pentru locurile din spate? e obligatorie sau nu?
    sigpic Alexandria

Comment

• Originally posted by SSO View Post
      personal cred ca e o chestie ce tine de civilizatie in primul rand, adica daca majoritatea se poate supune! tu(la general vorbind) de ce sa nu o porti? e vb de smecherie probabil mai mult ca sigur....
      sa nu mi-o iei in nume de rau, dar ce spui tu se cheama spirit de turma. si nu tine de civilizatie. sau poate din pacate tine, dar la modul negativ oricum, depinde cum privesti problema.

@cristi: e regulamentar obligatorie purtarea centurii pe orice loc prevazut cu asa ceva. daca ai centuri pe spate, esti obligat sa le porti. daca ai centuri si in portbagaj, esti obligat sa le porti de asemenea.

Comment

• Daca nu ar fi fost obligatorie ati fi purtat-o? Eu da pentru ca stiu ca-mi poate salva viata. Si am o banuiala ca si bro . Dar nu sunt de acord cu impunerea prin lege pentru ca nu-mi respecta proprietatea(masina).
        Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• dupa cum spuneam, in afara localitatii, unde ma deplasez cu viteze mari, o port, dar o port pentru mine, nu pentru politie. acolo o vad utila, ca si airbagurile din dotare de altfel. insa in oras nu o mai vad utila in timp ce ma deplasez in general in coloana de masini cu 10-20km/h. deci in oras o port cand vad un echipaj de politie, doar ca sa nu ma amendeze. altfel nu as purta-o deloc in oras.

Comment

• asa e ,obligatorie
            dar eu din cate masini vad, in spate nu sunt puse
            sigpic Alexandria

Comment

• Probabil nu se pot da puncte de penalizare soferului pentru alea .
              Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• eh, centura obligatorie pentru pasager dreapta fata era si pe vremea daciilor 1300. si se amenda nepurtarea ei. iar daciile alea nu au centuri spate. oamenii probabil is prea obisnuiti sa nu aiba probleme cu centura in spate si de aia nu o poarta nici acum. e greu sa obisnuiesti poporu cu ceva nou. dar dupa ce spuneam in posturile anterioare, mai bine ca astia au scapat de nedreptatile autoritatilor. macar ei, daca cei din fata sunt considerati de politie "inapti de a judeca in interes propriu".

Comment

• centurile din spate sunt obligatorii daca le are masina in dotare ..... daca nu le are masina politia nu are ce sa iti zica ...... oricum garcea din romania poate sa le aibe masina, tu sa nu le ai puse pe cele din spate ca nu il intereseaza ;)

Comment

• Fun fact!
                    Ati mai purta centura daca a cedat sistemul de blocare? [sarcasm]

Lui bolo i-au cedat centurile fata dupa mai putin de 4 ani. Pur si simplu nu se mai blocheaza. Tragi de ele... pana ajungi cu fata in parbriz. Not a very comforting thought. ~400 lei bucata. Cine plateste...?
                    Ţăranul de la oraş e cel mai prost animal.

Comment

• garantia...
                      " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

Comment

• Voi dezbateti daca e democratic sa iti protejezi viata.Bine,nu e democratic,dar protejeaza-ti viata si poarta nenorocita aia de centura,ca nu se strofoaca nimeni ca in constitutie scrie pe undeva ca nimeni nu e mai presus de lege si toti (inclusiv unii de pe aici)se zbat sa fie pe langa ea si nu face nimeni forumuri pe tema asta.E o lege nedemocratica binevenita,dupa parerea mea,ca si multe altele,si alte legi nedemocratice care ar trebui sa fie aplicate,ca de exemplu sa nu voteze cei care nu trec un examen psihologic,sa se injure in public doar cu plata unei taxe,sa se fumeze doar in custi special amenajate si cu taxe mari la intrare,etc.

Comment

• @bbogdan, sa ma intelegi:

nu zic ca purtarea centurii e inutila, dar asta interurban, unde chiar isi are rost, exista riscuri sporite. pentru mine cel putin.

ce ma deranjeaza la nenorocita asta de lege e ca ma obliga sa port centura in orice conditii, chiar daca ma urc in masina, ma deplasez 200m, ma dau jos, iar ma mut 200m si o iau de la capat. de exemplu o patesc frecvent, car cu masina pentru la lucru bormasini, prelungitor [d-ala pe tambur, mai mare], panouri publicitare ce pot intra in portbagaj, ma deplasez pe portiuni destul de scurte, dar n-as putea s-o iau la picior cu toate astea dupa mine, deci trebuie sa le car cu masina de pe o strada pe alta. eh, gandeste-te ca innebunesc efectiv sa stau dupa centura de fiecare data, in conditiile in care eu prin oras fac o viteza medie de cam 23km/h si asta e inca bine. ca sa nu mai vorbim de sferturile si jumatatile de ora pierdute la cozi in intersectii, semafoare, etc. daca mai esti si imbracat mai gros, cum e acum iarna, centura mi-e foarte incomoda. iar riscul nu-l consider asa mare sa merite sa port centura.

nimeni nu e mai presus de lege. de asemenea, nimeni nu e oaie, decat daca se incapataneaza sa gandeasca atat cat poate gandi o imblanita.

iar chestia cu "poarta nenorocita aia de centura", da. o iau ca pe o recomandare bine-venita, dar nu ca pe o lege pe care trebuie musai s-o urmez cu strictete. deci e o diferenta.

Comment

• Bro,eu fac ceva pe ele de legi,daca respecti legea bunului simt n-ai nevoie de legi si daca incalci vreuna inseamna ca e o lege proasta.Nu ma refeream la tine,ci in general,altfel te numeam la inceput asa cum fac cand adresez o replica cuiva anume.Tu esti exceptia care intareste regula!
                            PS Si eu am laureat,dar nu la oscar,al meu e laureat la cotcar!

Comment

• true, dar eu de obicei n-am probleme cu constiinta
                              insa ma doare daca si cand imi scoate politia bani din buzunar pentru asa ceva. atunci ma deranjeaza. pentru mine e ca si cum m-ar amenda ca nu iau medicamente daca is racit. exact acelasi lucru. e vorba de principii, bun simt, corectitudine si nu hotie la drumul mare.

ps: sa ne traiasca laureatii

Comment

• Fratilor, stati putin ca v-ati incins democratic. :P

O chestiune ar fi ca, nu demult, am vazut o stire despre un accident din Romania unde soferul nu a patit nimic, avea centura pusa si pasagerul din dreapta a zburat prin parbriz pt ca nu avea centura si din zbor s-a lovit cap in cap cu un pieton pe care tocmai il lovea masina respectiva in care erau cei doi.
                                Si pasagerul si pietonul au murit.

Aici sunt mai multe probleme implicate. Cu totii luam in masina persoane care nu au nicio treaba cu condusul, care nu stiu ce e aia masina, nu au carnet, nu stiu legislatie, etc.
                                Acesti oameni sunt in grija noastra. Ei nu stiu ca e obligatoriu sa isi puna centura, nu sunt constienti ca noi, ca putem sa punem o frana mai tare si sa ii ranim, nu sunt constienti de pericole. Noi, cand conducem, ne pregatim pentru manevrele pe care urmeaza sa le facem, dar pasagerul ati vazut cum zboara daca apesi frana putin mai tare. Nu cred ca ati vrea sa va vedeti bunica, mama sau iubita cu fata sparta pentru o problema de etica a democratiei. :P
                                Isi pune centura si gata.

Sunt de acord ca nu e comod sa porti centura in ambuteiaje, recunosc, si eu o mai scot, rusine mie, obicei prost, dar legea nu poate sa faca diferente de genul "in ambuteiaje / in mers / la viteze de pana la... / etc" ca atunci nu ar mai putea nimeni proba nimic.
                                Last edited by toba; 7 January 2009, 08:37. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google