Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cam bateți câmpii cu grație voi doi. Am citat din articole care citau ce spuneau niște personaje. Care se întâmplă să cam coincidă și la ziare și la Luju. Nu mai aberați. Sunt relativ modești în competențe în ale dreptului editorii de la Luju.

    Dar nu opiniile editorilor contau ci personajul important aici era Iacobescu, declarațiile din 2011 și cele din 2015, care declarații sunt citate mai sumar de ziare și mai cu lux de amănunte de Luju. Cât despre ceilalți, Pipi24 sau ziare au la minciuni în ele și manipulări cât să merite să fie arse pe rug.

    Iată ultimul exemplu care ajunge bombă de presă:
    "Sorina Matei: Cum s-a blocat o investigaţie jurnalistică la Digi 24, pe tema Cambridge Analytica
    Jurnalista Sorina Matei a publicat critici extrem de dure la adresa site-ului Digi 24 şi a coordonatorului acestuia, Dan Turturică, informează ziarul Evenimentul Zilei."
    Sursa: România Liberă, EVZ care citează pagina Sorinei Matei de pe feisbuci

    Apropos de ziare/site-uri "profesioniste" din zona politică (care nu există în România). Iată ce pedeapsă dă CEDO ziarului România Liberă.

    Curtea Europeană a Drepturilor Omului a hotărât în cauza Lavric c. României (Cererea nr. 22231/05, Decizia din 14 ianuarie 2014) că statul a încălcat dreptul la viaţă privată al doamnei Lavric, prevăzut în art. 8 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, prin exonerarea răspunderii unui jurnalist pentru două articole în care acesta a criticat în termeni excesivi activitatea reclamantei, aducându-i atingere reputaţiei.

    Jurnalistul publicase în cotidianul „România Liberă” două articole – „Corupţie judiciară. Procuroarea Lavric a falsificat două rechizitorii” şi „Elena Lavric – procuroarea care falsifică rechizitorii”, în care a folosit expresii precum „procuror măsluitor” şi „rebut profesional”. Jurnalistul o acuza pe reclamantă că ar fi solicitat începerea urmăririi penale a lui A.B. pe nedrept, în două cauze distincte, într-una dintre ele A.B. fiind condamnată şi apoi parţial achitată, iar în cealaltă A.B. obţinând încetarea urmăririi penale (a se vedea punctele 6-9).

    Adiţional, „Curtea consideră că acuzaţiile cu privire la presupusele fapte de corupţie şi la incompetenţa reclamantei sunt de natură gravă, pot afecta reclamanta în exercitarea obligaţiilor ei şi pot prejudicia reputaţia ei” (punctul 41).

    ...

    Curtea a considerat deci că există o încălcare a art. 8 al Convenţiei şi a acordat reclamantei daune morale în valoare de 4.500 de euro.
    Ei bine, la Kovesi s-a dat o despăgubire de 65.000 €. De asta susțin că este o aberație sentința dată. Comentariile lui Ciuvică pe tema pozei Șelaru/Kovesi nu pot fi apărate prin libertatea de expresie dar pot fi scuzate prin tensiunea nervoasă și cazul se rezolvă la CEDO cu câteva mii de € despăgubiri.
    Last edited by gecmc94; 25 March 2018, 12:30. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • gecmc94 Sincer...la cate marlanii si aberatii au dat astia de la Cersetorii 3...imi pare mica despagubirea.
      Si nu, sincer, tu bati campii cand citesti din fituiciile unor propagandisti ai securitatii stalinist-comuniste.
      Evz-ul nu era fituica aia care se scuipa pana nu de mult cu Cersetorii 3 si acum se pupa pe bot? Unde cistoiul este manjit pe gura cu fundul lu' Dragnea? Mdea...plini de credibilitate...zici ca traiesc astia pe dulcolax

      Comment


      • SOV în interviul către Sorina Matei la B1: "Un trust de presă răspunde intereselor patronului trustului de presă. De aceea plătesc să am posibilitatea să îmi servesc interesele economice sau de altă natură."
        SMatei: " considerați că un trust de presă ar trebui să servească numai interesele economice și nu publicul?"
        SOV: "publicul este manipulat oricum ai da-o. Moderatorii, realizatorii, voi manipulați. Uneori fără rea intenție"
        SM: "noi oferim informație, noi informăm publicul"
        SOV: "PE CARE APOI LE DISTORSIONAȚI PRIN COMENTARII TENDENȚIOASE de cele mai multe ori și vă puneți amprenta personală pe ele"

        Foarte potrivite comentarii. Nimic de spus în plus despre Pipi24, UM din presă.

        Comment


        • Sper că mai sunteți la curent (măcar așa, din auzite) și cu politichia externă, cu "transformarea" anumitor state, influența Rusiei asupra țărilor din est, ultranaționalismul și expansiunea unor vecini ai noștri, etc...

          Dacă da, atunci vă supun atenției următorul caz sau, dacă vreți, un exercițiu de imaginație.

          În Polonia, de curând, o anumită televiziune privată, a fost aspru amendată de către CNA-ul lor pentru felul în care, chipurile părtinitor, a relatat despre manifestațiile opoziției în decembrie 2016. Mai mult, un "set" de personal al unei televiziuni, a fost schimbat peste noapte pe motiv de prea multă democrație.

          Și ce e cu asta? veți spune... Polonezii, la fel ca și noi, românii, s-au bazat că la un moment dat, în momente de restriște, ca înm cazul în care vin americanii, aceștia vor scăpa țara de influența ciumei roșii de la est, ceea ce desigur și din păcate, nu s-a întâmplat.

          Cândva afirmam în online, că la o adică, la vreo răzmeriță în România sau în est în general, la modul "ne luăm în bețe cu rușii", americanii NU ne voi sări în ajutor. Cu toate scuturile lor antiracheta din zonă, americanii vor da bir cu fugiții, deoarece nu vor conflict deschis cu rușii. În cel mai bun caz, după ce ne vor spune "Goodbye, everybody" (sau "Dasvidania"? nu degeaba am scris în rusă), americanii vor invoca reconcilierea-ntre popoare.

          Acum stau și mă întreb, în urma celor întâmplate în ultimii ani în România, cu Dragnea, Iordache, T. Toader cu legi peste legi și în comparație cu prietenia unor state estice cu Kremlinul, de ce nu s-a implicat nimeni serios până acum în afară de chestiile de la TV la nivel declarativ? Și chiar așa... credeți că ne va apăra cineva?

          *nu degeaba am amintit la început de Polonia...

          Acea țară este la fel de "la adăpost" în fața Mamei Rusia precum România. Suntem tare la adăpost. Vai! Atât noi cât și ei au scut antirachetă, da... Așa, și? Doar că implicarea americanilor în ceea ce se întâmplă acolo la nivel socio-politic, este aproape zero, fraților. Credeți voi că dacă voiau să evite scandalurile politice de la noi, nu o făceau? La fel și acolo... Dar nu s-a vrut bătaie de cap. Este prea complicat. Americanii se bagă doar când au șanse de reușită 100% (cel puțin pe hârtie).

          *să știți că Soros nu e dat aiurea de exemplu (ah, că exemplele de cele mai multe ori sunt exagerate, este altcvea), deoarece chiar se întâmplă chestii prin zona asta încă din decembrie 1989, iar aici mă refer la celebra "divide et impera", dar nu știu dacă este indicat să purtăm astfel de discuții în public, deoarece mulți merg pe ideea "Asta este gen teoria conspirației, așa că nu mă bag. Mai bine mă amuz."

          *****************

          @gecmc94, cât aș vrea să ai dreptate cu "câmpii" ăia, dar...
          http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

          Comment


          • Atunci băteai câmpii pentru că eu nu te-am contrazis pe fondul problemei expuse de tine (cum că există subiectivism în presă) dar pe faptul că nu la asta mă refeream. Când adevărul este în interesul oricărei tabere din presă, ei vor cita masiv, relatând fidel, când nu prea le convine, citează mai puțin și sintetizează ei, manipulând așa cum zice SOV.

            Dar nu bați câmpii și în acest caz de politică externă în care îți dau dreptate. Și nu doar eu, că nu sunt eu gânditor în stele, ci informații de primă calitate pe care le mai caut și eu.

            Uite, de exemplu, chiar cred cu tărie că bați din nou câmpii în punere în aceeași enumerare pe Dragnea și Toader. Ce nu vrei tu să pricepi este că lupta anticorupție se duce cu mijloace neconstituționale. Iar într-o asemenea situație, sunt unii, chiar minoritari în cadrul magistraților, care sunt de acord cu principiul că scopul scuză mijloacele pentru că ei, acei magistrați, știu ei mai bine cine ce a făcut și este de datoria lor să tragă semnale de alarmă sau să dea impuls societății prin sentințele lor. Iar majoritarii nu sunt de acord cu acest principiu, ci cred că judecătorul nu este actor politic ci un arbitru cât mai neutru care aplică legea și principiile de justiție echitabilă. Toader face parte din această categorie. Și eu la fel, ca simplu cetățean.

            În această dispută, aliat al reformatorilor din justiție care vor constituționalitatea ei, a devenit PSD. Pentru că pur și simplu celor din PSD nu le convine ca politicienii sau sponsorii lor să fie arestați și condamnați fără probe. De partea cealaltă, liberalii cad într-un penibil fără precedent. Și oamenii lor sunt arestați, ba chiar au cei mai mulți mari corupți din România. Dar continuă să susțină modul de lucru al DNA, al colaborării cu SRI. Și să spună că nu-i nimic în neregulă, Justiția merge bine. În timp ce procurorul general Lazăr spune că n-a auzit în viața lui de comportamente precum ale lui Portocală sau DNA Ploiești. Iar președinta ICCJ spune că procuratura este într-o criză. Dar nu, pentru liberali totul este foarte bine. Pe vremea când votam eu liberalii, ei erau susținătorii drepturilor și ale constituției. Pentru mine, liberalism și scopul scuză mijloacele sunt noțiuni absolut incompatibile. Nu mai avem liberalism în România. A murit.

            Liberalismul a fost omorât de securiștii din SRI așa cum au distrus și PNȚCD.
            Last edited by gecmc94; 26 March 2018, 23:05. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • Originally posted by gecmc94 View Post
              În această dispută, aliat al reformatorilor din justiție care vor constituționalitatea ei, a devenit PSD.
              Banuiesc ca Iordache si Nicolicea sunt cei mai mari aliati si cei mai avizati ...

              iti recomand un consult de specialitate, sincer, ai mare nevoie. Daca si crezi cu tarie ceea ce spui/scrii inseamna ca ai o problema mare :-)
              I have no special talent. I am only passionately curious.

              Comment


              • Ce fel de specialitate, copilule?

                Singura statistică făcută în România asupra amendamentelor Legilor Justiției este aici, făcută de mine și care îmi demonstrează spusele iar lui Silviu ignoranța și creierul spălat.

                Fără PSD n-ar fi fost nicio reformă a acestor legi. Pentru că ei nu aveau chef. Magistrații reformatori au împins foarte multe schimbări. Iată statistica.



                Propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară (plx 417/2017)

                6, 12, 13, 21, 22, 25, 74, 75, 76, 77, 81, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 103, 105, 108, 110, 111, 120, 121, 123, 128, 129, 130, 133, 134, 135, 139, 141, 143, 144

                42 de amendamente din 146 sunt propuse de PSD sau/și ALDE.


                Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor (plx418/2017)

                3, 5, 17, 19, 27, 30, 39, 44, 45, 46, 50, 100, 101, 105, 126, 162, 163, 164, 166, 168, 175, 177, 178, 179, 190, 192, 198, 201, 230, 232, 260, 266, 274, 285, 287, 290

                36 de amendamente din 303 sunt propuse de PSD sau/și ALDE.


                Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 317/2004 privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii (Plx 419/2017)

                4, 38, 76, 78, 82, 83, 85, 90, 93, 94, 121, 137, 151, 154, 158, 160, 161, 162, 168,

                19 amendamente din 172 sunt propuse de PSD sau/și ALDE

                Deci 97 de amendamente aparținând doar PSD cu sau fără ALDE (sau ALDE singură) din totalul de 621 de amendamente aparținând reformatorilor și nu numai (că au mai depus și CSM sau USR amendamente).


                Amendamentele depuse doar de PSD sau ALDE (sau împreună) sunt acestea de mai sus. În restul amendamentelor, cele mai multe sunt susținute de corpuri profesionale ale magistraților la care amendamente se scrie "UNJR, DIICOT, CSM, preluat de PSD". În aceste situații, amendamentul se presupune că are legitimitate profesională dată de cei care l-au propus, nu de PSD care-l susține fiind motorul acestui act legislativ de reformă a Legilor Justiției.

                Deci afirmația mea cum că reformatorii și-au găsit un aliat în PSD stă în picioare are niște fundamente aritmetice uluitor de simple. Capetele limitate pot fi însă manevrate de o propagandă profesionistă precum a demonstrat Cambridge Analytica.
                Last edited by gecmc94; 27 March 2018, 01:15. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • Intr-adevar, UNJR :-) de pus langa Nicolicea si Iordache.

                  Referitor la specialitate, as recomanda dar nu sunt medic. Se incepe cu medicul de familie, el te poate indruma.

                  Sent from my Mi A1 using Tapatalk
                  I have no special talent. I am only passionately curious.

                  Comment


                  • Poți continua cu tâmpeniile pe acest forum. Vei pierde în fața mea de fiecare dată. Dar poate că USR nu ți-a spus niciodată cine este UNJR ci doar niște minciuni cum o fac de foarte multe ori. Ți-o spune acum Dana Gârbovan cu fapte, nu lozinci useriste de analfabeți funcționali.

                    Președinte UNJR, Dana Gârbovan face lumină despre ce însemnă și unde se situează Uniunea Națională a Judecătorilor din România. În urma pozițiilor luate de cei din UNJR mai multe persoane au solicitat puncte de vedere despre acestă instituție.

                    ”M-am întors aseară acasă și am descoperit avalanșă de atacuri la adresa Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), somațiile, amenințările, agresivitatea celor ce ne contesta până și dreptul la opinie. Cine suntem, câți suntem, pe cine reprezentăm, cine ne da nouă dreptul să avem propuneri pe legi ce reglementează sistemul judiciar.

                    Culmea e și reversul. Niciodată asociația nu a avut o expunere mai intensă că acum, accesarile site-ului crescând de 6 ori în 4 zile. Am primit și foarte multe mesaje de susținere, inclusiv de la procurori și avocați, precum și cereri noi de înscriere în asociație.

                    Dar să o luăm pe rând.

                    Cine este UNJR și pe cine reprezintă?

                    UNJR este o asociație profesională a judecătorilor fondată în 2007, membrii fondatori fiind două asociații profesionale locale și doi membri individuali.

                    UNJR a fost fondată în 2007 cu gândul nu de a crea un sindicat, ci de a avea o asociație dinamică, activă, prezența în spațiul public pe tot ceea ce înseamnă dezbateri privind sistemul judiciar, indicând probleme și oferind soluțîi.

                    Inițial, accesul în UNJR se făcea doar pe recomandarea a doi membri deja existenți, deoarece prioritatea organizației noastre nu a fost numărul, ci dinamismul și dorința de implicare a membrilor.

                    Ideea din spatele asociației era nu de a concura, ci de a completa activitatea Asociației Magistraților din România (AMR), cea mai mare asociație profesională, o asociație tradițională, ce include atât judecători, cât și procurori.

                    Ne-am dorit o asociație de judecători ai cărei membri să contribuie efectiv la activitatea ei, iar timpul a dovedit că realizările UNJR au venit din coerentă și forță ideilor pe care membrii ei le-au susținut de la înființare până în prezent.

                    Activitatea UNJR a avut, încă de la înființare, recunoaștere și impact național și internațional și a adus îmbunătățiri incontestabile sistemului judiciar.

                    UNJR este membru al asociației europene MEDEL, o asociație ce reunește peste 15 mii de membri din statele europene, reprezentanțîi UNJR fiind aleși în mod constant, încă din 2008, în cadrul comitetului executiv al MEDEL.

                    Ultimele alegeri pentru comitetul executiv al MEDEL au avut loc în acest week-end (motiv pentru care nici nu am fost acasă), iar reprezentantul UNJR a fost ales secretar general MEDEL, o funcție importantă, ce reflectă recunoașterea muncii și expertizei noastre și pe plan european.

                    Susținerea sistemului față de activitățile asociației a fost dovedită în repetate rânduri, fie la protestele din 2009, când ne-am aflat și noi în fruntea acestora, fie, cel mai recent, cu ocazia “Memorandumului privind Justiția” din 2016, când 80% din adunările generale ale instanțelor au votat documentul inițiat de UNJR, căruia i s-a raliat și AMR, ce cuprinde o serie de solicitări și soluțîi la principalele probleme ale sistemului judiciar.


                    Tot ceea ce veți găși în Memorandum, că document programatic, veți găși în propunerile pe care le-am făcut în procesul de adoptare a legilor justiției.

                    În cei zece ani de activitate, pe lângă numeroase conferințe și seminarii naționale și internaționale pe care le-am organizat, am acționat că “un câine de pază” al independenței justiției și am vorbit și am luat atitudine atunci când majoritatea a ales să tacă.

                    Am vorbit și am militat pentru un statut întărit al procurorilor, atunci când nici procurorii nu aveau curajul să o facă.

                    Azi este ușor să clamezi că “aperi independența procurorilor”, când ai de partea ta o parte a presei care te copiază fără să chestioneze dacă ceea ce spui e adevărat sau nu.

                    În 2007, însă, situația era diferită. Din acest motiv, una din primele conferințe organizate de UNJR a fost o conferință internațională cu privire la statutul procurorilor, cu o largă participare la nivel înalt.

                    În octombrie 2007 ne-am opus instituirii “Comisiei de la Cotroceni” în baza OUG 95/2007, atacând în instanța o prevedere a regulamentului Consiliului Superior al Magistraturii, prin care se instituiau regulile de numire a judecătorilor în acea comisie. Decizia CCR, prin care s-a confirmat neconstituționalitatea acelei ordonanțe, a confirmat temeinicia acțiunii UNJR.

                    Detalii gășiți aici:


                    În 2008 UNJR a fost cea care a contestat hotărârea Parlamentului de respingere a “ridicării imunitățîi” domnului Adrian Năstase.

                    Am subliniat atunci necesitatea de a se delimita foarte concret rolul comisiilor juridice, ce nu pot lua locul instanțelor de judecată, singurele abilitate să se pronunțe asupra vinovăției/nevinovăției unei persoane. Am mai declarat atunci că urmărim demararea unei dezbateri publice cu privire la conținutul și rolul imunității parlamentare.

                    Consecință a acelei acțiuni a fost aceea a formulării unei plângeri disciplinare la CSM, plângere în urmă căreia, în calitate de președinte UNJR, am fost cercetată de către Inspecția Judiciară.
                    https://năstase.wordpress.com/2010/04/22/csm/

                    În 2009 ne-am opus înființării unui nou serviciu de informațîi la nivelul Ministerului Justiției, idee lansată de ministrul de atunci, domnul Cătălin Predoiu.


                    Am organizat o amplă conferință internațională în perioada 27-28 februarie 2009 intitulată "Justiția și serviciile secrete: Quis custodes custodiet?".

                    În urma conferinței și a altor acțiuni pe care le-am făcut, în martie 2009 ministrul Predoiu a anunțat că renunta la idea de a crea un nou serviciu secret în Ministerul Justiției.

                    UNJR a militat permanent pentru lustratia în magistratură și lămurirea activitățîi în justiție a fostului serviciu de informații - SIPA.

                    În 2009 am fost semnatari ai “Pactului privind Justiția”, după un protest fără precedent al instanțelor româneșți, generat de lipsa acută de finanțare a justiției din acel moment și supraglomerarea instanțelor.

                    Am fost autorii documentului “Carta albă a Justiției”, un document programatic privind justiția:
                    Este posibil ca acest domeniu să fie de vânzare!


                    UNJR a respectat și aparat mereu standardele de integritate ale sistemului de justiție.

                    Am fost inițiatorii documentului “Integritate și demnitate în sistemul judiciar”, am cerut constant lustratie în magistratură și am cerut demiterea unui președinte CSM, fost colaborator al Securitățîi.

                    Am acționat în instanța și am sesizat CCR ori de câte ori am apreciat că legea sau Constituția este încălcată. Reglementarea duratei mandatului membrilor CSM, imposibilitatea obținerii unui nou mandat de membru CSM de către o persoană care a deținut anterior această funcție, recunoașterea drepturilor stabilite prin hotărâri judecătoreșți, toate au la baza acțiuni ale UNJR, singură sau în colaborare cu alte asociațîi profesionale.

                    Nu am rămăși tăcuți în fața atacurilor la adresa independenței justiției, indiferent că veneau de la președinte, ministru, alt om politic sau, dimpotrivă, din interiorul sistemului.

                    O simplă căutare pe internet relevă numărul foarte mare al luărilor de pozițîi ale UNJR în cei zece ani de la înființare.

                    Au fost momente nu ușoare, cu presiuni extreme, când vocea UNJR era singură care se făcea auzită.

                    Am participat la redactarea strategiilor privind justiția, a studiilor referitoare la bugetarea instanțelor, am făcut numeroase propuneri în procedura de modificare a codurilor sau pentru degrevarea instanțelor și ne-am implicat activ în toate proiectele privind legile justiției și strategiile privind sistemul judiciar. De asemenea, am participat la dezbaterile din Parlament privind revizuirea Constituției, tocmai pentru a ne asigura că independența justiției nu este afectată.

                    În 2011 am organizat cea mai mare conferință privind noul cod civil – “Noul Cod civil - teze și antiteze la Cluj” –, ce a reunit pentru prima și ultima dată cei mai importanți profesori de drept de la Facultățile de drept din Bucureșți și Cluj.

                    Din 2015 ne-am focusat activitatea pe lămurirea interferenței serviciilor de informațîi în justiției. De doi ani am făcut eforturi continue pentru a clarifica acest aspect și nu ne vom opri până când această problema nu va fi clarificată.

                    Unii poate au memoria scurtă, însă când am ridicat pentru prima dată problema “câmpului tactic” din justiție, pornind de la declarațiile unui general SRI, unii oameni politici sau chiar membrii CSM au minimalizat acțiunea, căutând să explice că nu este nimic în neregulă cu implicarea serviciilor în justiție, că ne garantează ei.

                    Iată că între timp am aflat că situația este mai gravă decât și-o putea cineva închipui, cu ofițeri și agenți SRI mergând prin parchete și instanțe, dând indicațîi despre cum să se facă urmăririle penale ori să se judece. Între timp am aflat că astfel de vizite “de lucru” ale agenților și ofițerilor SRI se făceau și la CSM în mandatul trecut.

                    Tot în urmă acțiunilor UNJR, o țară întreagă a aflat despre acte/protocoale secrete care reglementează administrarea unor proceduri din justiție, cum sunt “echipele mixte” procurori – agenți SRI.

                    Administrarea justiției prin acte secrete este o practică total străînă oricărei democrațîi și oricărui stat de drept. Astfel de prevederi secrete care guvernau justiția existau numai în perioada comunistă. Pentru unii, se vede, astfel de practici de inspirație sovietică sunt binevenite și azi.

                    Participarea noastră în cadrul Comisiei parlamentare pentru modificarea legilor justiției este continurea activitățîi asociației în linia în care i-a adus recunoașterea națională și internațională: eforturi concrete, perseverență, critici punctuale și argumentate, propuneri de soluțîi, indiferent care sunt problemele ridicate și indiferent cine este partenerul de dialog instituțional.

                    Am spus mereu, de când când au început dezbaterile pe modificările la legile justiției, că ne vom implică pe tot parcursul legislativ, pentru că singurul lucru care ne interesează este formă finală a acestor legi, ce va apărea publicată în Monitorul Oficial.

                    Propunerile UNJR de modificare a legilor justiției nu doar că au fost discutate pe forumul asociației, dar au fost trimise la toți judecătorii din țară, cărora le-am cerut să vină cu critici și comentarii la ceea ce am dorit să propunem, ori cu propuneri noi de modificări. În tot acest demers am ținut cont de toate sugestiile pe care le-am primit din partea judecătorilor care și-au exprimat un punct de vedere.

                    În funcție de stagiul proiectului, inițial am trimis propunerile noastre cu modificări Ministerului Justiției, apoi CSM-ului, apoi Parlamentului. Toate aceste demersuri se găsesc pe site-ul asociației încă din luna august.
                    Este posibil ca acest domeniu să fie de vânzare!


                    Așa cum am anunțat și public încă din august, când s-a pus în discuție publică elaborarea unui proiect de modificare a legilor justiției, UNJR consideră că “modificarea legilor justiției este necesară și reprezintă un moment crucial pentru societatea românească, fiind rezultatul unui demers început în urmă cu mai mulți ani și în desfășurarea căruia dorim să ne implicăm cu întreagă expertiză dată de experiență în magistratură, așa cum am făcut-o și până acum”.

                    În tot acest proces nu am venit cu slogane, ci cu propuneri și argumente concrete, pe care ni le-am susținut în Parlament, acolo unde – scrie Constituția – se fac legile de către cei aleși de popor în acest sens.

                    În final, celor care mă somează, mă amenință sau mă jignesc – pe mine personal sau asociația pe care acum o reprezint –, fără să știe sau să îi intereseze de muncă și activitatea acestei asociațîi, activitate ce stă în spatele recunoașterii pe care o avem azi, le spun atât: cine are impresia că astfel de acțiuni de hărțuire mă intimidează sau mă impresionează se înșeală.

                    În cei zece ani de lupta și muncă asiduă pentru independența justiției, am trecut prin numeroase momente deloc ușoare.

                    Am fost cercetată disciplinar și deontologic la plângerea făcută de un om politic și am fost întrebată cu stăruință de Inspecția Judiciară de atunci cine și cum a votat în interiorul asociației, cine m-a mandatat etc.

                    Le-am spus și acelora atunci la fel cum o spuns și celor de azi: niciodată nu voi da socoteală de votul membrilor UNJR în afară organizației.

                    Sunt un judecător și om liber și îmi voi exercită această libertate cu tot ceea ce implică. Independența judecătorului nu e doar o litera moartă întipărită pe o hârtie, pe care unii o tot flutură și pretind că o apară. Pentru mine independența că judecător este o valoare intrinsecă care mă și face liberă. Eșți independent că judecător pe atât de mult pe cât de liber vrei să fii.

                    Este dreptul și datoria fiecărui judecător, individual sau prin asociațîi, să se exprime și să își exprime punctul de vedere pe tot ceea ce implică statutul judecătorilor sau organizarea judiciară.

                    Apreciez toate atacurile din ultima perioada, din zone diverse, deoarece îmi dau șansă să răspund. În fapt, astfel de reacțîi, care nu dezbat propunerile UNJR, ci mă atacă pe mine personal sau asociația, demonstrează orice altceva decât o preocupare concretă pe conținutul legilor justiției.

                    Voi reveni în zilele următoare cu explicații punctuale făță de propunerile ce au generat nelinișți în spațiul public.

                    În final va recomand să nu va lăsăți manipulați de slogane și propagandă, ci să citiți toate amendamentele la legile justitei, să urmăriți dezbaterile și să trageți singuri concluziile”, susține șefa UNJR.
                    Last edited by gecmc94; 27 March 2018, 08:34.

                    Comment


                    • Originally posted by gecmc94 View Post
                      Vei pierde în fața mea de fiecare dată.
                      Sunt constient de asta. Din acest motiv nici nu insist prea mult, stiu ca nu are rost.
                      I have no special talent. I am only passionately curious.

                      Comment


                      • Ai ceva de dezvoltat pe tema UNJR? Ai făcut o ironie ieftină la adresa UNJR, i-am dat cuvântul Danei Gârbovan să se prezinte, acum este rândul tău. Se prea poate să nu mai ai nimic de spus.

                        Comment


                        • Mai exista si altcineva in magnificul UNJR in afara de presedinte? Ca nu se stie care sunt membrii. Pe siteul lor ma astept sa vad o organigrama de conducere. Sa mai continui?

                          Cum ziceam mai sus n-are sens ca nu ai cu cine...


                          Sent from my Mi A1 using Tapatalk
                          I have no special talent. I am only passionately curious.

                          Comment


                          • ...Cum ziceam mai sus n-are sens ca nu ai cu cine...
                            Exact. N-ai inteles nimic deci ... n-ai cu cine!

                            Comment


                            • S-a trezit si purtatorul de cuvant. Va las sa tineti o conferinta de presa impreuna. Succes(uri).

                              Sent from my Mi A1 using Tapatalk
                              I have no special talent. I am only passionately curious.

                              Comment


                              • Nu, probabil iar a primit directive de la CC al PCR ca sa posteze pe sectiunea asta.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google