Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • oricum trebuie sa recunoasteti , astia sunt artisti in manipulare. dupa tot balciul asta o sa vedeti ca o sa apara in M.O. legi prin care scapa de toate hotiile din trecut...

    sa nu uitam de cele 9.7 mild de lei injectati de BNR in piata.... pe care prostii tarii (si eu printre ei) o sa-i pleteasca in 2021-22-23-33 etc. si atunci iar o sa vina "salvatorii" sa ne rupa fashu..

    incredibil!!

    „Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

    Comment


    • gogeala. "Vorbele tale":
      Asta e tot ce poti, hai mai incearca odata
      Cand e vorba de bani cheltuiti aiurea (luminata viziune economoca a Partidului) o dai cu bomboane, lapte si miere.
      Cand e vorba de hamster si politica PSD (de toata jena) o dai cu:
      Dar sper ca stii "vechea" vorba: "Cine are limba lunga la salina o s-ajunga".
      In rest mistocareala.

      E adevarat ca tanti Viorica si-a inghitit limba. Si evita sa mai spuna ceva.
      Last edited by Gil26; 2 October 2018, 17:39.

      Comment


      • Originally posted by sadicu View Post
        Gata, ai gasit scuza, ca toti mosii vor cu tinerele. Foarte bine, dar nu-mi spune ca nu sunt patetici si falsi cand promoveaza familia traditionala.
        Pot fi (ei) ce vrei tu, Doar ca cea mai mare “calitate” a omului (nu ma refer la tine) e ipocrizia. Plus ca mai e si “inecat” in prejudecati, dar se declara “open mind”. Daca vor sa-si ia neveste tinere, 5-6, o cireada, treaba lor. Ar vrea si ala care-i arata cu degetul (din nou nu ma refer la tine), macar o amanta, dar poate nu-i ajuta fizicul, sau “vrajeala”, sau poate portofelul.

        Originally posted by sadicu View Post
        Cum poti sa te uiti in gura unuia care spune ca a avut 4 asasini pe urmele lui, care spune ca #rezist se antreneaza prin munti? Ca Johannis a dat foc la Colectiv si ca el a pornit mitingul din 10 August?
        Cum sa crezi ca se v-a vrea casatoria intre un om si animal sau ca vin homosexualii sa adopte copii? Cum poti sa crezi un om care debiteaza prostiile astea? Trebuie sa fii un pic inapoiat sau izolat de realitate.
        Ce post al meu te-a facut sa crezi ca ma uit in gura cuiva, sau ca sunt “strut” si inghit tot. Ca nu pot sa cern afirmatiile unuia sau altuia? Nu am comentat pe topical asta decat “fapte” sau legi in vigoare. Daca nu ma insel, impreuna cu altii, ai sustinut ca “transferul contributiilor” i-a nedreptatit pe angajatori sau ca a luat lumea mai putini bani. Am pus un link catre o “socoteala” facuta de hotnews, acum cateva zile, si asteptam sa-mi arate cineva unde au gresit nepriceputii aia calculul. Da nici o “voce”, din cele care incercau sa ma convinga ca bat campii , nu s-a auzit inca.

        @Gil26
        Citatul correct era asa
        Originally posted by gogeala View Post
        Imi scapase ultima afirmatie, nu stiu de unde ai tras concluzia ca-mi da vreun partid sarcini. Dar sper ca stii "vechea" vorba: "Cine are limba lunga la salina o s-ajunga".
        Parca-i altceva, nu crezi?

        @Silviu
        Nicio- o tara nu se poate dezvolta cu salarii ridicole, niciodata. La noi salariile au fost” tinute” jos. Daca-mi spui de ce francezul care monteaza farul unei masini in Franta e platit mult mai bine decat turcul care monteaza farul aceleiasi masini in Turcia, fabrici ale aceluiasi constructor, cu aceiasi tehnologie, promit ca nu te voi mai contrazice vreodata. Salariile trebuie sa creasca constant iar statul se va imprumuta pt orice cheltuiala care nu poate fi acoperita de la buget. Se vorbea de o Europa cu 2 viteze, acum e o europa cu 2 viteze. Toate statele “pricopsite”,care ne arata pe noi cu degetul, s-au dezvoltat “pe deficite” de peste 8%. O parte din acest deficit mare era folosit sa acopere gaurile pentru pentru salarii. De ce crezi ca au avut probleme uriase Spania, Portugalia, Islanda ((careia i-a dat bani Rusia, altfel se prabusea), ca au facut investitii “de toti banii” luati cu imprumut? Acum e 3%, care pentru fostele tari socialiste e “piatra de moara” Asta e Europa cu 2 viteze. Dupa ce se dezvolta pe deficite babane, tarile bogate, devin fete sfioase si se rusineaza daca-i mai mare de 3%.
        Last edited by gogeala; 2 October 2018, 19:07. Reason: Automerged Doublepost
        "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

        Comment


        • Nicio- o tara nu se poate dezvolta cu salarii ridicole, niciodata
          Dar nici o tara nu se poate dezvolta doar cu marirea salariilor.
          Daca vrea sa se dezvolte trebuie sa investeasca. Spune tu prioritatile: infrastrucura, industrie, educatie, sanatate, turism, etc (cu exceptia pomenilor electorale).
          Un partid invoca bunastarea momentanta (datorata altor factori) si pune pe prim plan criteriul politic iar pe plan economic merge din dezastru in dezastru (subjugat interesului politic).
          Eu cred va urma un colaps (politic si apoi economic) generat de partidul asta proslavit.
          Desigur ca propaganda este si va fi activa. Vor prezenta "adevarul" lor. Care este evident si de netaguit.
          Last edited by Gil26; 2 October 2018, 19:47.

          Comment


          • Originally posted by gogeala View Post

            @Silviu
            Nicio- o tara nu se poate dezvolta cu salarii ridicole, niciodata. La noi salariile au fost” tinute” jos.
            Evident dar nici nu se poate dezvolta doar pe baza cresterii salariilor fara o restructurare, in prealabil, a statutului (de exemplu).

            Daca-mi spui de ce francezul care monteaza farul unei masini in Franta e platit mult mai bine decat turcul care monteaza farul aceleiasi masini in Turcia, fabrici ale aceluiasi constructor, cu aceiasi tehnologie, promit ca nu te voi mai contrazice vreodata.
            Pentru ca forta de munca este mai ieftina in Turcia, pentru ca nivelul de trai este mai scazut in Turcia (pretentiile oamenilor mai mici), pentru ca costul de viata este mai ieftin in Turcia (pentru ca este o tara mai slab dezvoltata).

            Vrei sa continui? Astea sunt doar o parte din motive.

            De acord ca vrem sa crestem nivelul de trai in Romania. Dar ca la orice constructie nu incepem cu acoperisul fara sa avem fundatia.

            Tu doar citezi din teorie dar nu ai informatii din sistem sa vezi cum sunt aplicate politicile PSD.

            Cum ziceam, sunt de acord cu un deficit mare dar sa-l vad investit in ce conteaza si creeaza fundatia unei economii sustenabile ori ce face PSD, in general, este o mare prostie. O bula ce se va sparge in curand. Avem crestere economica bazata pe consum, zero investitii in infrastructura, in invatamant.

            Singurul sector este cel medical in care s-a investit dar doar in forta de munca nu si in infrastructura..

            Deci vezi? Oricum o intorci tot pe dos ramane povestea asta socialista fara viziune.
            I have no special talent. I am only passionately curious.

            Comment


            • "De acord ca vrem sa crestem nivelul de trai in Romania. Dar ca la orice constructie nu incepem cu acoperisul fara sa avem fundatia."

              Si inainte de fundatie?
              Da stiu, scapam de hotii de la conducere, de coruptie, de tradatorii care isi vad de porci, pardon de interesele lor personale. De abia atunci putem vorbii de fundatie. Adica in vecii vecilor.

              Comment


              • Turcia il are pe Erdogan si ai lui.
                Noi pe Dragnea si ai lui.
                Se pare ca ungurii sunt mai "norocosi" cu Orban.

                Ca sa faci o fundatie si apoi sa ridici constructia trebuie sa depui putin efort.
                E mai simplu sa darami munca altora. Si sa spui ca de fapt construiesti.
                Apoi sa ii distrugi pe cei ce doresc sa recladeasca ruinele ce care le-ai lasat.
                Last edited by Gil26; 2 October 2018, 20:41.

                Comment


                • Constat cu tristețe că ultimele două pagini de comentarii sunt niște tâmpenii inițiate de USR-iștii de serviciu.

                  K spune că referendumul este inutil, exact comunicatul de presă de azi al CRJ, un ONG finanțat de Soroș. Sigur că stupiditatea argumentelor de aici https://www.cotidianul.ro/crj-inutil...-banii-nostri/ este egală cu cea a argumentelor lui K. Dacă este inutil referendumul ȘI ESTE OBLIGATORIU SĂ FIE ORGANIZAT potrivit legii, de ce să nu te duci să spui NU. Pentru că buletinele sunt oricum tipărite. Dar prostia useriștilor nu este depășită decât de nemernicia lui Cioloș care a mințit azi cum că votul este despre ieșirea din UE.

                  Silviu rumegă aceleași minciuni despre împrumuturi pe care le-am discutat cu cifre și statistici oficiale, numerice, nu propaganda rumegată de el. Mai bine s-ar duce să mai treacă niște morți pe listele USR din campania fără penali. Că dacă România s-ar fi împrumutat cu 1 mld de € pe luna de fiecare dată când s-a mințit pe tema asta, eram demult în criză grecească.

                  Păcat de forumul acesta. Mai puține comentarii și mai veridice, cu atât mai bine. Altfel, chiar credeți că are lumea nevoie de gunoaiele produse de voi?
                  Last edited by gecmc94; 2 October 2018, 20:35.

                  Comment


                  • Originally posted by Silviu View Post
                    Evident dar nici nu se poate dezvolta doar pe baza cresterii salariilor fara o restructurare, in prealabil, a statutului (de exemplu).
                    In sanatate, invatamant, MI, armata e o lipsa crunta de forta de munca. Ce sa restructureze?
                    Originally posted by Silviu View Post
                    Pentru ca forta de munca este mai ieftina in Turcia
                    Nu faci decat sa confirmi ce am spus cu multe posturi in urma.
                    Ma refeream la productivitate (scaparea mea ca nu am mentionat clar), principalul argument pe topicul asta vizavi de cresterea salariilor . Aceiasi productivitate, salarii diferite.
                    Originally posted by Silviu View Post
                    pentru ca nivelul de trai este mai scazut in Turcia (pretentiile oamenilor mai mici)
                    Nu pot sa cred, platesc mai prost ca e nivelul de trai scazut? Sau e viceversa, Salarii mai mici pt aceiasi munca, deci nivel de trai scazut?

                    Originally posted by Silviu View Post
                    Vrei sa continui? Astea sunt doar o parte din motive.
                    Nu sunt, doar imi confirmi lacomia companiilor.
                    "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                    Comment


                    • Să nu ne mai ascundem, toți cei care susțin că referendumul este inutil au de fapt două motive:
                      - agenda pro-gay de extindere a noțiunii de familie, fie că sunt ei înșiși cu o astfel de înclinație sexuală, fie că li se pare "cool" și "modern"
                      - maimuțăreală și ei adoptă fără să judece singuri poziția USR, de ce USR este singura formațiune politică din România care a respins votul în Parlament care aplica legea (practic, prin votul dat USR s-a plasat în afara legii)

                      Comment


                      • gogeala confirmi lacomia companiilor. Dar tu ai spus asta:
                        Eu recunosc, acum cu jena, ca sunt materialist. Principalul criteriu (95%) cand m-am angajat la actualul loc de munca (cu mult timp in urma) a fost banutu. Nu m-a interesat daca am cafeaua gratis, daca am pauza de masa, daca-mi deconteaza transportul, bonuri de masa etc, m-a interesat cat "imi pune-n mana" la sfarsitul lunii. Si asta pentru ca oriunde m-am dus in lumea asta nu a interesat pe nimeni daca vorbesc limba, ce masina conduc, daca sunt frumos sau bine-nbracat, i-a interesat doar daca am cu ce sa platesc.
                        Daca si angajatorul tau actual, la fel ca si altii, sunt lacomi (capitalisti salbatici) si doresc doar "banutul" atunci materialismul tau cam ramane "fara material".
                        Lacomia unora si materialismul altora.
                        Ori e laie ori e balaie.

                        PS; La unii bugetari normal ca nu se aplica asta.
                        Last edited by Gil26; 2 October 2018, 21:27. Reason: Automerged Doublepost

                        Comment


                        • Silviu s-a apucat cu hărnicie de userist care dezinformează să spună că acum sunt zero investiții în infrastructură. Eu zic să comparăm marele mincinos Cioloș, ticălos dovedit zilele acestea.

                          În primul semestru al acestui an investiţiile totale au crescut cu peste 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat luni premierul Dacian Cioloş, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, anunţă Agerpres.

                          Cheltuielile totale de la bugetul de stat pentru investiţii care includ atât cheltuieli de capital, cât şi programele cu finanţare internă şi externă au fost de 12,8 miliarde lei, 1,7% din PIB pe primele 7 luni ale anului 2016
                          Luni, 23 iulie a. c. , premierul Viorica Dancila a prezentat, la Palatul Victoria, bilantul actualei guvernari, dupa sase luni de mandat, axandu-se nu numai pe masurile cu caracter social aplicate in

                          Daca ne uitam pe diagrama ce prezinta evolutia acestora, in semestrul I din 2017, investitiile publice erau de 6 miliarde lei. In semestrul I din 2018 investitiile publice sunt de 9,1 miliarde lei, iar graficul respectiv ne arata cat de lipsite de temei au fost si sunt aceste critici.
                          Ca să comparăm mere cu mere, probabil că pe primele șase (nu șapte) luni din 2016 au avut 11 mld lei. Iar în 2018, 9.1 mld lei. Asta este diferența reală.

                          Comment


                          • @gogeala, tu traiesti intr-un univers paralel cred. Aparatul de stat este supra dimensionat. Exista lipsa de cadre didactice in invatamant dar e plin de angajati ne-didactici in aparatul administrativ al sectorului numit invatamant. Si la fel este peste tot, se poate extrapola foarte usor. Tu ai idee ce probleme au institutiile de invatamant cu acoperirea salariilor marite? Le maresti dar nu asiguri fonduri ptr a acoperi maririle ci te apuci sa tai din personal, ala didactic evident, ala care oricum lipseste.

                            Referitor la pietele de lucru, orice companie se pliaza pe costurile salariale ale pietei respective. Altfel la ce ar mai investi in tari subdezvoltate sau slabdezvoltate? Normal ca mergi acolo unde forta de munca este mai ieftina. Tu faci investitii, produci locuri de munca si profiti o perioada de forta de munca ieftina. E un proces win-win.

                            Oricum problema cu marirea salariilor nu e la privat ci la stat. Privatul se descurca: ori le creste ori inchide si se muta. Statul ce face? Se imprumuta si taie de la investitii. Statul socialist asta stie sa faca.

                            Dar observ ca sistematic muti discutia la privat. De ce oare?



                            Sent from my Mi A1 using Tapatalk
                            I have no special talent. I am only passionately curious.

                            Comment


                            • Originally posted by Gil26 View Post
                              Lacomia unora si materialismul altora.
                              Ori e laie ori e balaie.
                              N-ai inteles nimic, dar sunt dispus s-o spun mai simplu.
                              Daca as fi fost canadian si as fi lucrat in Canada (tara nu e aleasa la intamplare) as fi avut, in cel mai rau caz, un salariu dublu, poate triplu. Ca fapt divers, trimisii "canadianului" aici sunt preponderent... indieni, se stie.
                              "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                              Comment


                              • Silviu "useristule" tu nu intelegi ca cele mai bune lectii de economie capitalista sunt predate de comunisti?
                                Iar doctrina lor politica este imbatabila.

                                Iar unele intamplari pot fi intamplatoare. Daca si cu parca. Trimiterea la trimisi. In Canada nu sunt capitalisti lacomi? Sau indieni ce incanteaza seful de trib? Materialismul pe unde mai e?
                                Last edited by Gil26; 2 October 2018, 21:52.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google