Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Silviu, două fraze din comentariul 989 sunt adevărate (cele care încep de la "Legea"). Restul este o manea. Și este imperios necesar să îți demonstrezi afirmația cum că aș deforma prin scoaterea din context. Altfel ești un mincinos, un calomnios.

    Nu o să îți cer să argumentezi în continuare pentru că nu ai ce. Dar cum a stabilit un judecător nivelul de corupție în clasa politică? Eu îndrăznesc să afirm că în clasa medicală nivelul corupției este mult mai ridicat, cu impact direct asupra vieții sau morții unor cetățeni. Cum a ajuns un judecător la concluzia că semnalele de alarmă trebuie trase doar acolo în societate, la nivelul celor câteva mii de politicieni dar nu în rest? Sunt multe mii de morți pe șoselele României din culpa șoferilor proști care primesc pedepse cu suspendare. Ce fel de justiție este asta? Dă-ți jos ochelarii de cal. Mă deranjează corupția dar te va ucide un prost pe șosea și va lua un nimic cu suspendare. Acestea sunt defectele justiției politice. Își pierde credibilitatea. Mult mai bine este dacă rămâne mai pragmatică.

    Originally posted by Seba View Post
    sa-si faca regiunile in functie de opiniile politice si fiecare sa ramana cu mama lui
    Seba, nu crezi că vina aparține de fapt opoziției care nu vine cu absolut nimic? PSD a venit măcar cu un program de guvernare pe care l-a cumpărat de la un grup de economiști dispuși să îl facă la comandă.
    Last edited by gecmc94; 4 October 2017, 12:37. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • @gecmc94 de la ce grup de economist? AEAsF (asociatia economistiilor alcoolici si Fumati)? La ca ce program...tare fumati si bauti erau

      Comment


      • PS: Ignoră treaba cu calomniatorul de mai sus că eu n-am onoare de șifonat. Dar dacă ai proba scoaterea din context făcută de mine, aș câștiga ceva cunoștințe noi.

        Comment


        • Originally posted by gecmc94 View Post
          ...Seba, nu crezi că vina aparține de fapt opoziției care nu vine cu absolut nimic? PSD a venit măcar cu un program de guvernare pe care l-a cumpărat de la un grup de economiști dispuși să îl facă la comandă.
          vina nu e doar a opozitiei (adevarul e ca nu exista alternativa la psd in momentul de fata, desi sunt convins ca pluto si donald faceau treaba mai buna decat actuala guvernare), ci si a alegatorilor, care au "muscat momeala" psd.
          tu crezi ca acel program de guvernare (de care s-a ales praful si pana nci psd nu se mai tine de el) e/era un program viabil? din programul economci nu vad decat lupta cu justitia (drept e ca trebuiau schimbari, dar nu in sensul drepturilor infinite pentru alesi) si mariri de salarii nesustenabile, nici o masura economica concreta, nici un plan de investitii masive in sanatate, invatamant (vrei sa-ti aduc aminte cat de prostalau e ministrul de resort), industrie? in afara de pomeni marunte si bani garla pentru acoliti sau gasca proprie, nu vad nimic. astia au intrat in istorie prin cele mai mari demonstratii de dupa '89 si cenzura propriului guvern, pe motiv de incompetenta, dupa care au facut alt guvern, cu aceeasi incompetenti, ba chiar sef al noului guvern e taman cel care a fost scos oficial drept cel mai neperformant ministru. despre ce vorbim, cat ne mai ascundem dupa deget? cei care-i contesta sunt "securisti", iar ei sunt salvatorii galaxiei. halal coloana vertebrala, deontologie, cinste, moralitate, etc. vorba turcului: cacum psd, cacum sustinatorii...
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

          Comment


          • Dle bolovan (că nu pot să zic doar simplu că sună rău), este presupunerea mea, nebazată pe niciun fapt și nicio investigație de presă.

            Partidele din România sunt niște organizații și se comportă aproape ca niște firme. Ei recrutează cadre, personal, în funcție de nevoile pe care le au. De exemplu, PNL l-a luat recent pe Câțu. Din păcate, eu personal nu îl văd pe Câțu capabil să gândească macroeconomic pentru o strategie de guvernare. Mai știam cum a ajuns Mihai Tănăsescu la PSD acum mai mulți ani.

            Impresia mea (speculez aici) este că pentru a atrage un om precum Tănăsescu să te sprijine, îi propui un post la Banca Mondială peste 3 ani, îi faci astfel de aranjamente ca el să te ajute cu competența lui în a-ți atinge obiectivele. Cum a făcut PSG cu Neymar.

            2015: Premierul Victor Ponta a propus-o și o susține pe Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe, pentru preluarea funcției de vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții (BEI), au confirmat joi pentru AGERPRES surse guvernamentale.

            Astfel, la finele lunii iulie, preşedintele României Klaus Iohannis a semnat memorandumul de înlocuire a lui Mihai Tănăsescu din funcţia de vicepreşedinte BEI cu Ioana Petrescu
            Petrescu a renunțat până la urmă dar astfel a recrutat-o Ponta pe Petrescu pentru a-i fi ministru de finanțe.

            Cu aceste date, părerea mea este aceasta. Partidele, fiind atât de discreditate, nu mai au experți în rândurile lor ca membri cu carnet. Sigur, și-ar propune niște politici mari (de genul "să reducem din diferența de salarii față de vecinii din Vest"). Iar apoi angajează niște economiști care să le facă un plan de guvernare. Deși nu am date, sunt sigur că există o plată pentru efortul lui Vâlcov, poate și al lui Cristian Socol (deși acesta pare mai puțin public). Poate o numire în consiliul BNR, cine mai știe. Exemplul lui Liviu Voinea este iar foarte bun. Acești experți sunt apolitici dar au o înclinație doctrinară către stânga sau dreapta. Sunt "angajați" de PSD care le folosește ideile iar apoi îi recompensează cu niște posturi foarte bune pentru carieră.

            Comment


            • Aici e problema, ca toti cei care sunt capabili, in momentul in care sunt racolati de un partid, incep sa devina slugi pentru o numire. Valabil si pt cei ce s-au dat cu pnl, pdl, udmr, oricare. tu da un nume, pun pariu ca mai mult de-o mana de oameni capabili si cinstiti nu gasesti in nici un partid. chestiunea e generalizata, din pacate, la toata "clasa" politica. "Clasa" e mult spus, astia nu-s elite in adevaratul sens, sunt doar o gasca de profitori, indiferent de "culoarea" politica.
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

              Comment


              • Originally posted by Seba View Post
                cenzura propriului guvern, pe motiv de incompetenta, cacum psd, cacum sustinatorii...
                Nimeni din România (așa par să indice sondajele care nu se mișcă) nu a pus acel episod decât pe seama luptelor interne, securiste, nu a gargarei pe teme de incompetență. Faptul că PSD a ieșit nefracturat în timp ce alte partide s-au fracturat în aripi în trecut, este totuși notabil.

                Comment


                • Originally posted by gecmc94 View Post
                  Și este imperios necesar să îți demonstrezi afirmația cum că aș deforma prin scoaterea din context. Altfel ești un mincinos, un calomnios.
                  1. Paralela complet neadecvata (ca sa nu ii spun altfel);
                  2. Citarea unor fragmente dintr-o motivare ce se intinde pe cateva zeci de pagini, daca nu mai bine, si comentariul punctual doar pe acea fraza fara vreo referire la contextul ce a dus la acea afirmatie/deducere a judecatorului;
                  3. Ma opresc aici pentru ca este a doua oara cand ramai fara argumente si arunci cu jigniri.
                  I have no special talent. I am only passionately curious.

                  Comment


                  • Nici comentariul 998 nu răspunde concret. Am citat nu doar o propoziție ci un context întreg, un alineat, cu afirmații deplasare ale judecătorilor care nu au nimic în comun cu justiția ci cu politica. Ba chiar am remarcat un copy-paste între două motivări: Năstase și Voicu.

                    Da, este bine că te oprești pentru că cel care rămâne fără argumente și nu răspunde EXACT la ce este întrebat ești tu. Mai afirmi și că ceva este "complet neadecvat".... pentru că .... liniște (nimic altceva doar că așa ți se pare ție, păreri, păreri, niciun argument tehnic). Corupția și condusul beat sunt infracțiuni în Codul Penal. Niciuna nu este agravantă.

                    Însă, s-ar putea să vrei să spui: "bre, nu te uita la frazele acelea, uită-te la motivarea în ansamblu". Ceea ce se traduce în "ești sau nu de acord cu verdictul?". Nu am susținut că pedeapsa ar trebui să fie alta, susțin că acele fraze nu au ce căuta în justiție. Dacă fără ele verdictul se schimbă sau nu, asta nu știu și nu despre asta discutăm. Iar Stanciu ar face bine să nu le mai folosească în CCR. Să își expună punctul de vedere cât mai tehnic.
                    Last edited by gecmc94; 4 October 2017, 15:32. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • Tudose insista ca uraganul e de vina ca s-au scumpit combustibilii in Romania: Pretul nu a crescut din cauza accize
                      Pai, sa dam jos acciza, zic, sa vedem daca scad preturile.

                      Eu cred ca Soros e de vina ca a crescut pretul la combustibili.

                      Eu oricum nu mai pricep, parca nu era nicio crestere de preturi, asa ziceau tot ministrii.

                      Bunica fostei sefe a Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Patru, o femeie in varsta de 90 de ani, a ajuns, miercuri, la sediul DNA Ploiesti, unde este citata in calitate de martor in dosarul nepoatei, care ar fi pus pe numele ei un teren si un apartament, obtinute ca mita.
                      Pana si mosnegii sunt infractori, ascund mita nepotilor.
                      Auzi, la ea, babeta, e veteran de razboi. De apt, ia doar pensia de veteran a lu' barbatsu care o fi facut razboiul, dar baba nu stiu ce merit are ca sa fie veteran de razboi.
                      Te doare mintea ce mai prezinta astoa la stiri, provesti lacrimogene cu babe la DNA.
                      A luat MITA, sa moara in puscarie!

                      Iar prostii si idiotii ce se uita la Latrina 3 ii plang babei de mila, ca n-a putut din pensia ei sa investeasca decat cateva sute de mii de lei.

                      Ce conteaza varsta cand esti INFRACTOR?
                      Baba nu stie ca acusi o sa ajunga la judecata in ceruri?

                      „Recunosc faptele astfel cum au fost reţinute de organele de urmărire penală”, Ana Maria Pătru, fostă şefă a AEP
                      Este vorba de o şpagă totală de 275.000 de euro. Fosta şefă a AEP ar fi primit în 2009 o şpagă de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui imobil situat în Bucureşti, iar în 2011 ar mai fi luat 65.000 de euro din care şi-ar fi achiziţionat un autoturism Land Rover.
                      Cand a pus apartamentul pe numele babei, a venit notarul la baba acasa, de voia baba sa vina si DNA-ul tot acasa ca sa o interogheze?

                      Si madama asta de ce baga baba in fata, numai tiganii pun copiii si femeile in fata lor.
                      Last edited by mr.K; 4 October 2017, 21:02. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • Ana Maria Pătru a intrat în conducerea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) în anul 2007 la propunerea lui Traian Băsescu. Pe linie politică doamna Pătru a fost vicepreşedinte al organizaţiei PDL Vâlcea

                        Comment


                        • asa. si? cu ce schimba asta lucrurile, daca e din fostul pdl, n-ar trebui sa raspunda ca aia din psd/pnl/udmr, etc? ce rahat facem acum, ii judecam pe unii dar pe altii nu? toti sunt gunoaie, sa plateasca toti.
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                          Comment


                          • Varujan Vosganian, deputat ALDE si fost parlamentar liberal, sustine ca inclinatia romanilor spre autoconsum "ne costa in fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei" pentru ca gradinile, cotetele si atelierele din curte produc PIB, nu si impozite.

                            Ce scrie Vosganian pe Facebook:


                            "Punguta cu doi bani...

                            Fiecare ou mancat de la gaina din curte 'vaduveste' bugetul de cincizeci de bani ! :-)

                            Sa presupunem ca folosim, in demonstratia noastra, doua gaini ouatoare. Una dintre ele apartine unei ferme, cealalta unui cotet. Oul fermierului va lua calea pietei si va fi vandut, in medie, cu 1 leu (pentru ouale ecologice ceva mai mult, pentru celelalte ceva mai putin). Oul gospodarului va trece direct din cotet in tigaie.

                            Oul vandut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit si pe dividende, impozit pe salarii si contributii la asigurarile sociale. La asta se adauga faptul ca, la randul lor, salariile si profiturile obtinute din productia fermierului, din prestatiile angrosistului si din serviciile supermarketurilor reintra in circuit si genereaza iarasi impozite si taxe.

                            In schimb, oul din cotet, in drumul sau spre tigaie, nu produce niciun ban."
                            Varujan Vosganian, deputat ALDE si fost parlamentar liberal, sustine ca inclinatia romanilor spre autoconsum "ne costa in fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei" pentru ca gradinile, cotetele si atelierele din curte produc PIB, nu si impozite.

                            Comment


                            • Timișoreni, justiția funcționează.

                              Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au decis, ieri, printr-o sentinţă definitivă, că finanţarea, de la bugetul local, a echipelor de fotbal, baschet, handbal şi rugbi a fost ilegală, iar prejudiciul creat, astfel, Primăriei Timişoara este de 35.250.000 lei.

                              Ilegalitatea a fost scoasă la iveală de către inspectorii Curţii de Conturi, în urma auditului anual pe care l-au efectuat la Primăria Timişoara, în 2015, pentru perioada 2012-2015. Administraţia Robu a contestat în instanţă raportul de audit al inspectorilor, dar Tribunalul Timiş le-a dat câştig de cauză celor din urmă. Ulterior, acelaşi primar, Robu Nicolae, a formulat recurs înpotriva acestei decizii, dar judecătorii Curţii de Apel Timişoara au menţinut sentinţa dată de colegii de la tribunal. Aşa se face că primarul Robu şi Consiliul Local al Municipiului Timişoara, cel care a votat propunerea primarului de finanţare a celor patru echipe sportive, trebuie să acopere integral prejudiciul cauzat bugetului local.

                              Comment


                              • foarte bine. sunt curios daca i-au incadrat pe fazani la abuz sau la neglijenta. in prima faza, poate se muta pe strada "popa sapca" in loc sa mai mearga la primarie. un tembel din pnl si-o armata de fazani din psd si pnl. ute-i ca atunci cand e sa mulga bani, conlucreaza bine impreuna, indiferent de partid. vezi, ce-ti ziceam mai ieri? toti sunt praf. ori hoti, ori prosti, ori hoti prosti.
                                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google