Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pai o reparam dar cum, facand o mica incalcare a constitutiei? Adica angajatul plateste pe cat primeste si diferenta pana la minim (1900lei) o suporta angajatorul? E echitabil, nu?

    Ce faci cu cei ce sunt scutiti de impozit si carora le scad salariile nete (ITisti, cercetatori etc.) deoarece nu ii ajuta scaderea impozitului de la 16% la 10% ...

    Ce faci cu companiile aflate in insolventa ce au un plan aprobat de redresare, cu un anumit buget de salarii, dar acum trebuie schimbat (procedeu complex) pentru a compensa transferul contributiilor?

    Incep sa apara si alte cazuri pe care "expertii" nu le-au avut in vedere.
    I have no special talent. I am only passionately curious.

    Comment


    • Eu cred ca vor urma curand vor urma Valcov si Dragnea cu ficioru' plus Bombonica si amanta.
      Frumoasa reunire de familie.

      Justitia asta nu numai ca nu ii lasa liberi cat sunt cercetati pentru fapte xtrem de grave de coruptie, ba le arata si drumul pe unde sa o roiasca din tara.
      Si tot pezedeii se plang de justitie. Pai Livake trebuia sa stea la parnaie, nu cu suspendare, acasa. Ar trebui sa faca donatii catre justitie, nu sa se planga de ea.

      Bugetarii isi cer salariile, ministrul de Finante spune ca sunt prea multi.
      Pai cand ati angajat fara numar, erau prea putini?
      Acum incep concedierile., ca au ramas astia fara malai la bget.
      Toti cei fara carnet pezede, va rog un pas in fata. Veti fi premiati cu un preaviz.
      Apoi tara se va prabusi, cu prostimea pezede in toate institutiile, nu va mai functiona decat 0.1% din aparatul de stat, adica lipeala de afise.
      Last edited by mr.K; 9 February 2018, 12:43.

      Comment


      • @gecmc94 iti spun eu de ce...pentru ca sunt niste incompetenti...modificarile au fost proaste din toate punctele de vedere. In afara faptului ca poporul vede cat plateste de fapt pentru vilele demnitariilor...totul este la stadiu de oligofren.

        P.S. Au ajuns bugetarii sa aibe salarii mai mari decat privatii? Adica aia care doar consuma...si nu prioduc nimic...au mai multi bani decat astia care sustin economia...
        Intr-un cuvant...cine produce...plateste...cine freaca menta...castiga.

        Comment


        • Bolovan, au fost oameni mai competenți in Guvern. Biriș, de exemplu. De obicei, atitudinea acestora puși in fața modificării complicatei scheme salariale cu sute de sporuri și altele la fel (scutiri), au reacția "mai bine nu ne atingem că e greu". Hmm, nu sunt sigur că apreciez un astfel de răspuns. Parcă este preferabil un altul care incearcă să facă ceva in sensul reducerii birocrației și a evaziunii (mutarea contribuțiilor la salariat) și greșește 3%.

          Nu spun că nu aveți motiv să criticați efectele. In astfel de situații, cel care a mers mai departe cu acțiunea iși va asuma acest scandal, va repara cât poate, probabil nu la toți 3% și cu asta basta.

          Oricum, după cum citam o declarație a lui Dragnea de prin vară, vor veni și concedieri de la stat. Acum vocile s-au accentuat. Aseară Olguța V nici nu a negat intrebarea directă pe tema asta. Iar Teodorovici a afirmat tot ieri că vor fi concedieri.

          O să mă intrebați "și e bine"? Da. Eu tot spun (altora, nu pe forum aici că nu eram) de pe vremea când Băsescu avea in 2010 un salariu net de 6700 lei. Adică tot atât cât un it-ist cu vreo 4-5 ani experiență din orașele mari. Era nevoie de o creștere susținută a salarizării la stat. Acum eu cred că in justiție sau parlament s-a ajuns la niște sume consistente. De acum putem să le cerem corectitudine și profesionalism.

          Ah, pentru că plângeți cu lacrimi pentru salariile reduse, o mare parte dintre ele sunt aici:
          La rândul său, liderul SNFP, Sebastian Oprescu, a declarat pentru News.ro că 22.000 de funcţionari au salarii mai mici din ianuarie, cele mai mari pierderi - în medie 40% din salarii - fiind pentru angajaţii Ministerului de Externe.
          Oooooo..... MAE. O clică de securiști și angajați pe pile cu bonusuri nesimțite. Eu zic să nu plângem de mila celor din MAE.
          Last edited by gecmc94; 9 February 2018, 13:38. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • Originally posted by gecmc94 View Post
            Seba, te referi la aceste salarii scăzute?
            ProTV:
            "Peste 36.000 de bugetari au salariile mai mici în acest an în urma modificărilor fiscale.
            În România sunt peste 1.200.000 de angajaţi la stat, conform Ministerului Finanţelor, iar 3% dintre ei au primit o sumă mai mică din această lună. "

            Din câte am citit, PSD recunoaște această greșeală și o va remedia. Era inevitabilă având in vedere sutele de sporuri de care știu doar cei din branșa respectivă. La ce alte creșteri in minus te referi? O greșeală recunoscută este pe jumătate iertată. Iar dacă o remediază este definitiv iertată.
            E normal sa scada anumite salarii, din moment ce unele sunt supra evaluate, dar culmea la parlamentari nu au scazut, din contra au crescut.
            Problema este ca in administratia publica locala au fost actualizate, calculandu-se la nivelul coeficientilor din 2022 cu nivelul salariului minim pe economie actual.

            Comment


            • Stati sa vedeti scaderi de salarii de la 1 martie, cand intra un nou regulament de sporuri in vigoare.
              Au facut o lege asa buna incat un sef de serviciu are un salar mai mic decat subalternii. Prost sa fii sa mai vrei sa fii sef, atributii mari si salariu mai mic.

              Comment


              • da, bine au fost cazuri când erau acordate multe sporuri, peste 100%, ceea ce nu este tocmai in regula. Si la medici o sa le mai taie din sporuri de la 1 martie, astfel ca vor creste la o mica parte, cei care oricum luau mult in acest moment vor lua cam la fel.

                Comment


                • Sunt sporuri de 75-80% in sectoarele in care salariile de incadrare erau mici.
                  O asistenta sta angajata la spital nu pentru salarul de incadrare ci pentru ca sporurile mai indulcesc salariul net. Dupa ce sporurile vor fi limitate la 30% fara cresterea salariilor de baza, asistentele se vor angaja casiere la Kaufland sau, mai bine, femei de servici la primarii, ca acolo chiar vor castiga mai bine si nu le acuza nimeni de malpraxis daca nu sterg bine rahatul de la buda.

                  Comment


                  • ca scad o parte din salarii nu ar fi mare bai, daca nu ar scadea cu mult. mi-e teama insa ca banii aia colectati (oare) in plus de stat, se vor duce tot pe salariile alora care trebuie sa aibe salrii mari si se vor acoperi gaurile cauzate de marirea aiurea a salarilor, pensiilor, ajutoare sociale, salarii marite total aiurea la primarii, prefecturi, etc si pt care acum nu mai sunt bani. mai mult, pt a caror crestere nesustenabila ne-am si imprumutat si continuam sa ne imprumutam, in conditiile in care nu producem, ca tara, cat consumam.
                    nu se pune problema ca aia de la stat nu mucnesc, gresit, bolovan, muncesc si aia. unii sunt chiar capabili si-si fac treaba calumea. medicii si profesorii merita salarii mai mari, dar in lipsa criteriilor de competenta, marirea la gramada nu e o solutie rationala economic. efectele se vad si se vor vedea mai bine in cateva luni.
                    va tot legati d eit-isti, cati sunt in romania scutiti de impozit? vreo 100 de mii. astai fac 7% din pib, restul de oameni, de 30 de ori mai multi, de ce nu fac 210% din pib, sa beneficieze si e de o chestie de genul? restul contributiilor le platesc si it-istii, doar de impozit sunt scutiti, iar argumentul ca firma te fura daca nu iti amreste salariul e ridicol, chiar insulta inteligenta. nu pe a oligofrenutei, evident, care are doar tupeu si atat, tupeu de tzatza olteanca ajunsa cu "coorool" pe scaunul pe care-l are. rezolvarea de care zicea gec, prin oug, se plica doar bugetarilor. discriminare? apropo...si la stat lucreaza it-isti scutiti de impozit, dar de astia nu mecaie nimeni, ca institutia are buget cat vrea sa acopere diferenta. de unde? de la noi toti. e moral? e legal? pt aceeasi munca se dau aceeasi bani? oare? apoi, rezolvarea cu carpeli nu tine loc de corectarea scaparilor initiale, in ansamblu, intr-o maniera echitabila. in plus, afirmatia conform careia firma nu are de suferit la marirea brutului, e oarecum idioata si din nou insulta inteligenta, sau ar trebui s-o faca. firma plateste 2.5% fond de simpatie sociala sau cum mama dracu ii zice, raportat la salariul brut al angajatiilor, deci fond de salariu marit. acu' nu vreau sa le iau apararea firmelor, dar astia vor in primul rand sa castige actionarii, patronii, nu sunt societati de binefacere. de ce statul asta, daca-i asa minunat cum il vedeti unii, nu ia o masura in favoarea aluia care munceste? de xemplu contributiile sa fie suportate in totalitate de firma. e tot o tampenie, evident, dar macar ii avantajeaza pe muncitori, nu pe patroni.
                    mai am un exmplu: companie nationala, dar nu bugetara; nu mareste brutul, pt ca n-are buget de la stat. militia, armata, parlamentul, sri, etc, astia au buget alocat, au marit deja. e normal? sau statul e ba mana cereasca, ba patron nesimtit care-si fura angajatii? sa se hotarasca odata...
                    ideea e ca au facut o tampenie, n-au analizat efectele, pt ca nici n-aveau cum, din moment ce sunt pompieri de meserie (unde arde acolo stingem; imi cer scuze fata de pompierii care chiar isi fac treaba ca la carte, era doar un exemplu) si nu se pricep. sau mai rau, nu-i intereseaza decat sa ia banii sa acopere gaurile incompetentei lor si a minciunilor pe care le-au vandut populatiei.
                    Last edited by Seba; 9 February 2018, 14:37.
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • ca scad o parte din salarii nu ar fi mare bai, daca nu ar scadea cu mult
                      Daca iti scade salariul cu 30% maine, e ok?
                      Nici Boc nu a indraznit asta, s-a oprit la 25% si numai pe o perioada limitata.

                      Deh, parca ce stiu astia? Vine Livake, vine Olgutza si ne lamuresc fiecare ca toate cresc in teleormanland. Madam VeVe nu vine ca nu stie ce sa spuna, ea e la coafor.
                      BNR a revizuit in crestere prognoza de inflatie pentru 2018. In primul trimestru va atinge un varf de 5%
                      Last edited by mr.K; 9 February 2018, 14:55. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • Ce spuneau Dragnea si liderii PSD in 2016 de transferul contributiilor: Masura anti-nationala, anihilare, tradare!

                        In toamna lui 2016, cand Gabriel Biris, la acea vreme secretar de stat in Ministerul Finantelor in timpul guvernarii lui Dacian Ciolos, a propus un proiect ce viza chiar transferul contributiilor in sarcina angajatului.

                        Una dintre masurile de atunci din proiectul de modificare a Codului Fiscal propus de Biris, si cea mai criticata, prevedea majorarea contributiilor de asigurari sociale (CAS) ale angajatului de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sanatate (CASS) de la 5,5% la 8,9%. In schimb, angajatorii urmau sa fie scutiti de CAS pentru conditii normale de munca, precum si de CASS, insa ar fi fost obligati sa creasca salariul brut al angajatilor astfel incat acestia sa nu platesca diferenta din buzunarul lor.
                        Iar liderii PSD au criticat cu mare indarjire proiectul, numindu-l "bazaconie", "fascist", "neo-liberal" si sustineau ca ar face mare rau romanilor, economiei si ar goni investitorii.
                        Acum e buna masura, au si aplicat-o.
                        Curata ipocrizie, coane Fanica!

                        Se vede ca n-au nicio idee, pana si pe cele proaste le copie de la altii.

                        Comment


                        • Acum ce faceti va pare rau de cei carora le va scadea salariile? Din cate am auzit vor scadea doar la cei cu salarii mari. Atata timp cat nu scade sub salariul angajatilor e ok, oricum bugetarii astia care au peste 5000 ron nu prea fac mare lucru. A ajuns un om de serviciu la primarie sa aibe salariu mai mare ca un muncitor la privat, ceea ce nu e ok ca sa nu mai vbm de primari. Ideea e simpla, vrei salariu mare trebuie sa lucrezi la privat dar vad ca guvernul asta si-a pus in cap sa omoare neaparat sectorul privat.

                          Comment


                          • Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat duminică seara, în cadrul unei emisiuni TV că toți românii care nu au cotizat minim zece ani, deci cei care au pensia minimă în România, vor fi excluși din rândul pensionarilor.
                            Eu nu comentez daca e corect sau nu.
                            Vreau doar sa remarc faptul ca pezede a terminat banii, daca recurge la solutii din astea disperate.

                            Atata timp cat nu scade sub salariul angajatilor e ok, oricum bugetarii astia care au peste 5000 ron nu prea fac mare lucru.
                            Daca ajungi la spital iar chirurgul nu face mare lucru, dupa spusele tale, nu te vad bine.
                            Sunt bugetari si bugetari, nu toti taie frunze la caini pe la primarii, unii au responsabilitati mari si salarii mici.
                            Last edited by mr.K; 12 February 2018, 11:20.

                            Comment


                            • pentru simplul motiv ca sectorul privat nu prea voteaza, iar cand o face, nu voteaza psd. pe termen scurt, pana se prabuseste tara, e ok abordarea asta. nu produci mare lucru, dar te imprumuti sa te imbogatesti si sa dai impresia unora ca le faci bine. n-o sa tina la infinit, prin vara cred ca se va lamuri lumea, intr-un final, ca nu se poate doar asa. problema nu va fi a psd la urmatoarele alegeri, pt ca vor da vina pe aia ce urmeaza, ca nu stiu sa guverneze, ca ei au dat, astia nu. cel mai mare rau ce i s-ar putea intampla psd e sa castige si peste 3 ani si sa n-aiba ce face decat sa ingroape ei definitiv situatia. va fi vai si-amar de aia pe care-i prinde 2025-2030 in tara, daca o sa continuam asa.

                              Originally posted by mr.K View Post
                              Daca iti scade salariul cu 30% maine, e ok?
                              Nici Boc nu a indraznit asta, s-a oprit la 25% si numai pe o perioada limitata.
                              30% e un procent serios din orice suma. 5-10% e acceptabil si cred ca daca banii astia s-ar duce pe ceva calume,a lumea, atat cei din privat, cat si bugetarii, ar fi dispusi sa-i dea. numai ca nimeni nu vine cu un proiect concret, cifre, puncte de control in proiect, cam cum se face la o nenorocita de multinationala ce suge banii romanilor si vrea sa-i scuteasca de impozit pe venit pe aia 120000 care fac 7% din pib...
                              Last edited by Seba; 12 February 2018, 11:26. Reason: Automerged Doublepost
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                              Comment


                              • Premierul Dăncilă nu renunţă la Vâlcov: "Nu abandonez un om din echipă în momente grele".
                                Sunt momente penale, madam.
                                Penalii nu se abandoneaza intre ei.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google