Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Romania era mana moarta, dar nu in totalitate. asta nu se spune in cartile de istorie alea care plac conducerii statului national unitar indivizibiil. doar calea ferata resita-anina avea 200km, in 1908. principatele romane, in 1908, cati km de cale ferata aveau? da, ai dreptate, mai mereu ne-am jucat prost cartile. dupa 1918, cu atat mai mult, ca aveam aliati franta, anglia, germania, puteam face dracului ceva calumea. si totusi n-am facut...
    uite aici o parte din ce s-a intamplat in banat sub stapanirea habsburgica intre 1855-1920. o sa gasesti acolo si numele unei banci "societe generale"...mi-ar placea sa gasesc undeva planul de investitii/dezvoltare/exploatare din 1855 al teleormanului, de exemplu. grecii si turcii n-au facut nimic, pt ca nu-i interesa si pt ca-n 1877 le-am si tras teapa. drept vorbind, o meritau, tocmai pt ca n-au facut nimic notabil aici. trist e ca dupa aia, noi de capul nostru tot n-am fost in stare sa facem mare lucru. si cum ziceam, la vremea aia aveam sprijin extern "garla" si nu de la congo sau burkina faso.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • Una buna auzita azi: cica 2dorel nu s-a dus la bilanțul DNA cu toate ca fusese invitat si era normal sa participe, pentru ca s-a temut ca bilanțul inseamna 2 lanțuri, unul pentru Livake si unul pentru Motocicleanu.

      Comment


      • Ma uitam la centru de propaganda si indoctrinare al PCR. Ce drama era pe acolo...cata tristete...zici ca iar a fost arestat marele infractor al securitatii...cand proletarii (aka lingaii PCR-isti) plangeau pe sticla...ca mare profesor cu invataturiile PCR, staliniste si securiste este arestat...

        Comment


        • Firea mută zăpada în Piaţa Victoriei.

          Gabriela Firea a strans zapada de pe arterele principale din zona Pietei Victoria, dar a depozitat-o pe toata pe insula din fata Guvernului, unde se protesteaza de mai bine de un an.
          Cata disperare pe hotii pezedisti!

          Mesajul protestatarilor.
          Daca tot cei mici sunt in vacanta fortata, ne-am gandit sa va propunem ca diseara dupa ora 18:00, cand vor termina programul de lucru parintii, sa ne strangem in Piata pentru a construi oameni de zapada.

          Daca tot avem atat de multa zapada la dispozitie, ar fi pacat sa nu ne bucuram de ea!

          Personajul principal este simpaticul OLAF, asa ca va lansam provocarea sa construim cat mai multi Olafi in Piata Victoriei.
          Daca aude Livake pde OLAF, ca apare in mai multe exemplare, fuge in Madagascar, cica OLAF ii cere inapoi 21 de milioane de euro ciorditi de pezedist.



          Ca ne-am lamurit cine face parte din statul paralel.

          Liviu Dragnea era membru al statului paralel pe care îl acuză.
          Fostul director SRI a dezvăluit că liderul PSD participa la chermeze cu șefii serviciilor secrete și șefa DNA. George Maior a făcut toate aceste declarații în fața comisiei de control al SRI.
          Florin Iordache a declarat ca i-a prezentat lui Timmermans toate argumentele ca justitia este independenta, dar ca aceasta va trage propriile concluzii, pe care le asteapta "cu interes".
          "Tocmai prin modificarile pe care noi le-am facut, nu exista un amestec al politicului in justitie", a explicat Iordache.
          Modificarile fiind facute de oameni apolitici, asa ca Ciordache.

          In ceea ce priveste criticile aduse de Bruxelles modificarilor Legilor Justitiei, Iordache a reluat teza "lipsei de comunicare".

          "A fost o lipsa de comunicare. (...) Toate modificarile care suscita nemultumire au fost eliminate. Ceea ce avem de facut e ca legislatia sa fie in concordanta cu legislatia europeana", a mai precizat Iordache
          Cine sa creada un politruc ce are facultatea de drept la batranete, facuta la un srl universitar. Mai lipseste Nicolicea sin peisaj. Si Nicolae.

          Timmermans vrea sa se intalneasca cu Tariceanu, Livake, cat sunt mai usor de vizitat.

          Teodorovici vrea sa se schimbe legea privind recuperarea prejudiciilor: A duce oamenii in puscarie nu e o solutie!
          Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca trebuie modificata legislatia in ceea ce priveste recuperarea prejudiciilor in dosarele penale, iar cei care au de acoperit prejudicii sa aiba aceasta varianta in locul detentiei.
          Corect e sa se recupereze banii si safaca si puscarie.
          Altfel, toti ne apucam de furat si daca o sa ne prinda vreodata, o sa dam banii inapoi.
          Varianta de acum cu 0 lei recuperati si 2-3 ani de puscarie mai mult pe la domiciliu e in avantajul infractorilor. Pai, normal ar fi ca pentru fiecare 10.000 lei furati sa faci 1 an piuscarie, asa cum era inainte de 1989.

          Sa impartim 21 de milioane de euro la 10.000 si sa inmultim cu 4,7?

          Dar ministrelul asta are dreptate in mintea lui pezedista (o contradictie de termeni), de ce sa trimiti oameni la puscarie cand fura?
          Pentru asta sunt puscariile? Ar trebuie sa le dea o medalie "pezedist de frunte, erou in intrecerea pezedista-ista", ceva de genu'.

          Maine-poimaine la pezede legifereaza ca, condamnarea va fi o condiție obligatorie de a ajunge politician.
          Last edited by mr.K; 1 March 2018, 15:03. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • Si o veste buna pe ziua de azi

            Încasările din accize au scăzut dramatic în prima lună a acestui an, cu 15% comparativ cu prima lună a anului trecut, în condiţiile în care acum acciza la carburanţi este mai mare decât atunci, valoric, şi sunt peste 600.000 de maşini în plus pe străzi.

            Încasările din accize au fost, în prima lună a acestui an, de 2,1 miliarde de lei, în scădere cu aproape 15% (14,9%) comparativ cu prima lună a anului trecut-2,47 miliarde, potrivit execuţiei bugetare publicate de Ministerul Finanţelor.

            Aşadar, luna ianuarie 2017 a fost prima în care şoferii români au plătit carburanţi cu taxe mai mici. Reducerea de preţ la pompă a fost de circa 50 de bani pe litru, atunci. Cu toate acestera, încasările din acciză au fost aproape identice (scăderea a fost de doar 0,9%) comparativ cu aceeaşi lună, ianuarie, din 2016. Adică s-a consumat mai mult, iar statul a strâns aproape la fel de mulţi bani dintr-o taxă mai mică.

            În ianuarie 2018, încasările din accze au scăzut cu 15% faţă de ianuarie 2017, aceea fiind prima lună cu acciză scăzută. Statul a pierdut la capitolul accize aşadar aproape 370 de milioane de lei, în ianuarie 2018, raportat la ianuarie 2017. Asta în condiţiile unei taxe mai mari şi, teoretic, a lărgirii bazei de taxare.: parcul auto al României a crescut cu 630.000 de maşini în anul 2017, din cauza eliminării timbrului de mediu.
            Romanii s-au mai desteptat si nu mai alimenteaza cu acciza lui Ponta/Misa in masina. Sper sa fie si o sa scadere si pe februarie/martie.

            Comment


            • Dupa cum spuneam...pesedistii au multe calitati...din nefericire inteligenta nu este una dintre ele...si ca sa intelegi economia...ai nevoie de un IQ putin mai mare decat al unei gaini bete...

              Comment


              • Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au suferit o umilință publică din partea prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene! Frans Timmermans le-a spulberat scenariul prin care cei doi o acuzau pe șefa reprezentanței Comisiei Europene în București că dezinformează. Mai mult, Dragnea a acuzat-o pe Angela Cristea și în fața președintelui Klaus Iohannis.
                Ei credeau ca le merge ca in Romania, un lucru afirma si altu fac.

                Timmermans le-a interzis celor doi președinți ai Parlamentului să mai meargă la presă când ”au impresia” că e dezinformat și să îl sune. El a subliniat că Angela Cristea face o treabă foarte bună. ”Şi sunt foarte mândru de ea”, a adăugat Frans Timmermans.
                ”Pentru că avem o activitate atât de intensă a reprezentanţei Comisiei aici în Bucureşti suntem foarte bine informaţi aici în privinţa a ceea ce se întâmplă. Nu vă faceţi probleme, suntem bine informaţi. Sigur, putem fi mai bine informaţi, lucrurile pot fi îmbunătăţite. Poate că nu avem toate informaţiile, dar informaţiile pe care le avem erau corecte. Le-am spus ambilor preşedinţi (n.r. ai celor două camere ale Parlamentului), data viitoare când aveţi senzaţia că înţelegem greşit sunaţi-mă direct. Nu mergeţi în presă. Sigur, puteţi să vă adresaţi presei, faceţi ce vreţi, dar de obicei funcţionează mai bine dacă mă sunaţi direct şi rezolvăm o problemă, dacă există. Vreau să vă spun direct că Angela face o treabă foarte bună, mă informeaza mereu și sunt foarte mândru de ea.”, a spus vicele CE.
                )))

                Comment


                • Scaderea de 15% e cauzata cel mai probabil de alimentarile externe facute de transportatori, in general putine persoane fizice trec granita ca sa alimenteze.

                  Timmermans asta nu s-a lasat prostit cu o sticla de ulei si o punga de faina?
                  Last edited by mr.K; 2 March 2018, 13:06.

                  Comment


                  • Cred ca este si din reducerea consumului si in Bucuresti, am observat ca s-au mai imputinat masinile in trafic, odata cu cresterea pretului la carburanti. Cum a trecut de 5,3 lei/l benzina si 5,5 lei/l motorina.

                    Comment


                    • Deci avem aer mai curat.
                      Last edited by gecmc94; 2 March 2018, 13:09.

                      Comment


                      • A venit avocatul psd-ului sa ne spuna cauza pentru care a scazut acciza. Un plin te tine putin daca meri zilnic cu masina ))

                        Comment


                        • Dar despre asta ce spuneti?

                          Pe scurt...

                          Statul paralel stârneşte mişcări paralele:
                          Partidul Neamul Românesc și Inițiativa Civică "România 3.0.
                          http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                          Comment


                          • Iată o lege bună.
                            "Este un proiect de lege foarte popular în Japonia, adică legislaţia din Japonia a stat la baza legislaţiei din România, acolo sunt foarte multe persoane care preferă să lucreze de acasă. Am adoptat şi noi astăzi această lege care a fost gândită de Guvernul României, practic orice persoană care lucrează de pe calculator poate să o facă de acum înainte de acasă, este pontat ca orice altă persoană care ar fi la serviciu, are contractul introdus în REVISAL, are toate drepturile ca orice salariat, doar că lucrează de acasă. Este bine şi pentru angajator pentru că nu mai trebuie să plătească cheltuieli de utilităţi, de exemplu, sau cheltuieli de chirie a spaţiului, este bine şi pentru angajat, nu mai pierde două ore de muncă în trafic, nu mai plăteşte transportul şi, sigur, dacă angajatorul îi dă o lucrare care ar putea să fie făcută în 8 ore şi o face în 4 ore este avantajat", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la Palatul Parlamentului, după votul la acest proiect de lege, citează Agerpres.

                            Ea a adăugat că de acest proiect de lege nu vor beneficia doar angajaţii din IT, ci şi traducătorii, dar şi alte categorii de salariaţi.

                            În ce priveşte pontajul celor 8 ore de lucru pe zi, ministrul Muncii a spus că acesta se poate face electronic.

                            "Angajatorul trebuie să verifice dacă se respectă acasă toate normele de securitate muncă şi, de asemenea, Inspectoratele Teritoriale de Muncă pot să facă verificări. Practic, domiciliul se transformă într-un fel de birou, este exact acelaşi lucru ca şi cum ai lucra într-un birou la angajator, doar că o faci de acasă", a conchis Vasilescu.

                            Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

                            Și din zona DNA:
                            Toate cele 17 structuri ale DNA au o medie de 11% de arestări preventive. Cifra din DNA Ploiesti pentru 2016 e îngrozitoare. Ei au 42% dintre cei pe care i-au trimis în judecată arestați preventiv”, a declarat Cătălin Tolontan
                            Last edited by gecmc94; 2 March 2018, 13:18. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • Originally posted by aris86 View Post
                              Cred ca este si din reducerea consumului si in Bucuresti, am observat ca s-au mai imputinat masinile in trafic, odata cu cresterea pretului la carburanti. Cum a trecut de 5,3 lei/l benzina si 5,5 lei/l motorina.
                              Nu cred, n-ai auzit ca salariile au crescut?
                              Asa a zis partidu', deci populatia are bani pentru o banala majorare de pret de 10% la carburanti.

                              Comment


                              • Personal, salariul mi-a crescut cu 5,33 %, scumpirea este de 10%, per total ies in paguba.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google