Anvelope (iarna/vara) si tot ce tine de ele

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nicidecum.Ma mira faptul ca se folosesc asemenea anvelope care sunt destul de restrictive in ceea ce priveste montajul.De parca nu aveam destula atentie la masinile astea,grija asta mai lipsea,sa nu incurcam anvelopele.Ori nu le mai cumpara nimeni.
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

    Comment


    • Originally posted by yrman View Post
      De ce te miri? ti se pare ca sunt vre-un varf de gama. Si conti ecocontact si michelin enegysaver sunt cele mai prastii anvelope de la producatorii lor.

      @B997NDL
      Anvelopele asimetrice nu sunt sinonim cu unidirectionale ;)
      ba sunt pentru ca o anumita parte a profilului e menita sa fie in exterior iar datorita sensului de rulare inseamna ca sunt unidirectionale. incearca sa-ti faci o scema pe o coala si o sa intelegi

      vezi ce zice darksid3 in postul #2601. si are dreptate. toate sunt unidirectionale. si e cum am spus mai devreme: nici o anvelopa n-o poti muta de pe oparte pe alta daca nu o scoti de pe janta

      pe aceeasi parte, da. din fata in spate sau invers. dar altfel intai le dai jos de pe jante (aici fiind vba numai de cele simetrice) deoarece la cele asimetrice pastrezi partea: daca sunt pt stanga acolo mor
      Last edited by B997NDL; 10 November 2011, 00:16. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • 3 exemple si fuguta la teste: Michelin energy saver , continental eco contact III, dunlop sp sport 01. Toate din astea de mai sus la montajul pe janta se respecta configuratia INSIDE/OUTSIDE , odata montate pe jante ele se pot pune pe oricare parte pe oricare din punti.

        Comment


        • Originally posted by crull View Post
          3 exemple si fuguta la teste: Michelin energy saver , continental eco contact III, dunlop sp sport 01. Toate din astea de mai sus la montajul pe janta se respecta configuratia INSIDE/OUTSIDE , odata montate pe jante ele se pot pune pe oricare parte pe oricare din punti.
          da. fata-spate dar nu le poti muta de pe stanga pe dreapta. daca sunt pe stanga acolo raman pt ca sensul de rulare nu-ti permite altfel. gandeste-te mai bine

          Comment


          • Tu ai cumparat vreodata anvelope pentru dreapta si anvelope pentru stanga??

            La anvellopele asimetrice se poate schimba sensul de rotatie.

            Comment


            • eu n-am cumparat dar stiu sigur ca sunt destule anvelope notate asa. orice anvelopa are sens de rulare. intreaba-i si pe ceilalti.

              Ce trebuie știut înaintea achiziționării unui/unei Anvelope masini! Compararea prețurilor, produselor, magazinelor si păreri de la cumpărători reali într-un loc.


              aste de exeplu sunt genul ala de anvelope
              Last edited by B997NDL; 10 November 2011, 01:55. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • Pai da un exemplu de anvelopa asimetrica care mai este si unidirectionala.

                Comment


                • Originally posted by darksid3 View Post
                  Anvelopă asimetrică: Anvelopă cu model asimetric al suprafeţei de alunecare (vezi mai jos). Este foarte important ca anvelopele cu model asimetric să fie montate corect (partea exterioară a anvelopei pe partea exterioară a jantei). Partea exterioară poartă inscripţia : “OUTSIDE “

                  Anvelopă unidirecţională: Anvelopă cu un singur sens de rotaţie. Acest tip de anvelope reduce rezistenţa la rotaţie, ajutând la accelerarea în linie dreaptă. Anvelopele unidirecţionale oferă şi o distanţă mai scurtă la frânare. Anvelopele simetrice unidirecţionale pot fi plasate pe ambele părţi ale vehiculului, de aceea inscripţiile de pe laterala anvelopei vor include întotdeauna un sens de rotaţie. Trebuie să vă asiguraţi că anvelopele se rotesc în direcţia corectă pentru a evita accidentele. Anvelopele asimetrice unidirecţionale sunt fabricate special pentru o anumită laterală a vehiculului. Inscripţiile de pe pereţii laterali vor indica laterala care trebuie plasată în afară (prin inscripţia “OUTSIDE”) şi care este sensul corect de rotaţie.
                  uite aici ce a gasit pe net si darksid3 ca vad ca pe mine nu ma crezi. citeste citatul

                  Comment


                  • Pai si tu ce intelegi de acolo? Aia asimetrica respecti montajul pe janta ,asa scrie si acolo partea exterioara a anvelopei pe partea exterioara a jantei, apoi janta cu anvelopa o poti pune unde vrei.


                    Mai jos o reprezentatie grafica a ce inseamna anvelope asimetrice, si am ales un profil unde se vede din satelit asimetria , la dunlop sp sport sau la conti ecocontact nu e asa vizibila asimetria.
                    SI pune un link cu un site de anvelope de unde pot comanda o anvelopa de stanga si una pentru dreapta.Vad ca sustii niste chestii dar argumente mai deloc.
                    Attached Files
                    Last edited by crull; 10 November 2011, 02:14.

                    Comment


                    • Asa... pai tu te contrazici singur... Dark a dat 2 definitii acolo...
                      Crull ti-a dat suficiente exemple de modele care sunt asimetrice si care nu sunt unidirectionale ... cunosti cei 2 termeni sau ne pierdem timpul discutand povesti nemuritoare?
                      sigpic

                      Comment


                      • uite aici un copy paste din citatul de mai sus ca nu cred ca l-ai citit in intregime: "Anvelopele asimetrice unidirecţionale sunt fabricate special pentru o anumită laterală a vehiculului. Inscripţiile de pe pereţii laterali vor indica laterala care trebuie plasată în afară (prin inscripţia “OUTSIDE”) şi care este sensul corect de rotaţie."

                        deci: fabricate special pt o anumita laterala a masinii

                        Originally posted by einstein1984 View Post
                        Asimetricele au prostul obicei sa fie si directionale deci cumperi anvelope de stanga sau anvelope de dreapta, ca manusile. Din fericire, astfel de profile sunt apanajul dimensiunilor mari, de masini puternice.
                        uite aici alt citat de la alt user

                        probabil ca exista si cu sens de rulare si fara...
                        Last edited by B997NDL; 10 November 2011, 02:21. Reason: Automerged Doublepost

                        Comment


                        • Acolo probabil darkside a gresit ceva in exprimare il asteptam cu lamuriri.
                          Anvelopele simetrice unidirectionale sunt inscriptionate pe ambele parti la fel , doar ca la montajul pe jante se tine cont de senul de rulare astfel incat sa obtii 2 anvelope pentru dreapta si 2 anvelope pentru stanga.

                          Comment


                          • noi nu vbeam de alea simetrica. sunt anvelope asimetrice unidirectionale care sunt inscriptionate cu left-right. mai intereseaza-te

                            uite aici : http://www.ralsianvelope.ro/informat...espre-anvelope gasesti la subtitlul clasificarea anvelopelor urmatorul paragraf:

                            "- asimetrice: modelul suprafetei de rulare este asimetric. Acest desen incorporeaza blocuri ale suprafetei de rulare mai mari pe portiunea exterioara pentru o stabilitate crescuta in viraje, blocurile interioare mai mici ajutand la dispersarea apei si caldurii. Anvelopele asimetrice tind sa fie anvelope unidirectionale adica proiectate sa se roteasca intr-o singura directie."

                            il poti citi direct pe linkul dat de mine
                            Last edited by B997NDL; 10 November 2011, 02:38. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • Acolo spune ''tind'' sa fie unidirectionale , partea exterioara a profilului intodeauna va fi pe exterior indiferent ca muti roata pe dreapta sau pe stanga, numai ca santurile din anvelopa nu sunt unidirectionale, adica rotile de pe stanga vor elimina apa in afara masinii iar cele de pe dreapta vor elimina apa sub masina. In realitate anvelopele asimetrice sunt bidirectionale.

                              Comment


                              • hai ca vad ca vbim degeaba. tind sa fie unidirectionale inseamna ca tot mai multe marci si modele de anvelope asimetrica SUNT unidirectionale. mai bine intreaba lumea si lamureste-te ca nu mai am rabdare sa-ti explic.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google