Anvelope (iarna/vara) si tot ce tine de ele

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Adica, mai placut la condus, mai hard sau mai soft, ca la femei, unora le place... stiti voi

Comment

• 1. Anvelopele sunt mai silențioase
      2. mașina nu se mai simte la fel de rigida la imperfecțiunile din carosabil, anvelopele preiau șocurile mult mai bine.
      Efectiv condusul este mai lin și cu mai puțin zgomot .
      Am avut ocazia sa testez frânele (pe la 40km/h).
      Mașina a "înghețat" pe carosabilul ud.
      0.9 TCe 2018, ECO-G 2025

Comment

• Aveti grija la DOT !! daca vin statute prin depozite vreo 2/3 ani deja sunt cam terminate.
        sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

Comment

• AM luat Anvelopa Iarna Nokian Snowproof 2 185/65 R15 88 T​ - 295 / bucata + transport, montate pe masina. prima impresie ( 30 km cu max 100 km/h )

- Destul de silentioase
          - Par mai "linistite la denivelari
          DOT25/25 toate 4
          Made in Finland ( asta scrie pe anvelopa)

vedem la prima zapada!

„Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

Comment

• Originally posted by prometheus View Post
            Aveti grija la DOT !! daca vin statute prin depozite vreo 2/3 ani deja sunt cam terminate.
            Pe bune...???

Cine vă învață pe voi prostiile astea????

Poți cumpăra liniștit cu DOT de 1 an sau chiar de 2-3 ani - vârsta de depozitare contează foarte puțin, 1-2-3 ani e nimic pentru o anvelopă nouă depozitată la umbră/interior/în medii controlate.

Vârsta de utilizare (afară, pe mașină) e MULT mai importantă, radiația UV, IR și rulajul degradează și îmbătrânește anvelopa, nu depozitarea cât e nouă…

E foarte bine că unele magazine NU te lasă să vezi sau să specifici DOT-ul, e o mare idioțenie să VREI NEAPĂRAT TU să cumperi doar anvelope foarte recent fabricate, de parcă ar fi un sandwich care se strică în frigider dacă îl lași acolo prea mult…

În loc să cereți un DOT foarte recent, mai bine interesați-vă de reputația și standardele respectate de furnizorul de anvelope. O anvelopă nouă poate fi depozitată în condiții controlate chiar și 10 ani și să fie perfect utilizabilă (e adevărat, ea poate avea o viață mai scurtă PE MAȘINĂ decât una cu DOT de 3 ani, mai ales dacă e de vară/AllSeason) - asta nu înseamnă că și veți găsi de vânzare anvelope noi cu DOT atât de vechi…, stocurile sunt reîmprospătate la intervale MULT mai scurte de 10 ani…​
            Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

• Originally posted by CostiC View Post
              AM luat Anvelopa Iarna Nokian Snowproof 2 185/65 R15 88 T​ - 295 / bucata + transport, montate pe masina. prima impresie ( 30 km cu max 100 km/h )

- Destul de silentioase
              - Par mai "linistite la denivelari
              DOT25/25 toate 4
              Made in Finland ( asta scrie pe anvelopa)

vedem la prima zapada!
              Cu gumele astea Loganu ia curba cu 150 km/h doar ca nu mai ajunge sa ia si pe urmatoarea.

Comment

• Nu văd de ce as cumpăra anvelope de 2-3 ani vechime daca găsesc, poate la același preț sau puțin mai scumpe, de cel mult câteva luni vechime.
                Poate se justifică pentru mașini care bat 50-100k km pe an. Altfel nu vad rostul. Daca e vb de flota deja economia se cunoaște. Daca iau în calcul anvelopele de ieftine, unele foarte apreciate de utilizatori, economia sare de 30%.

Oricum, in ziua de astăzi cumpărăturile sunt o loterie.
                Am cumpărat/ comandat anvelope made in UE și am primit made in China. Bine că aveau DOT foarte recent, fara probleme de echilibrare la montare.
                Apreciez magazinele care afișează dot. Astfel pot alege alege anvelopa dorita, poate cu dot mai vechi daca prețul este bun.
                La fel apreciez magazinele care au depozit acoperit pentru anvelope.

0.9 TCe 2018, ECO-G 2025

Comment

• De câte ori în viața ta ai avut tu ocazia să cumperi anvelope fabricate în urmă cu 3 ani?

Răspunde sincer!
                  Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

• Departe de mine gândul să iau anvelope mai vechi de 2 ani.
                    Am văzut în ofertele online anvelope noi cu DOT 2019...
                    De curând am fost tentat sa iau anvelope cu DOT ian 2024. Am renunțat din motive de DOT 2025.
                    Last edited by anduvirgil; 1 week ago.
                    0.9 TCe 2018, ECO-G 2025

Comment

• Originally posted by george.sce View Post

Cu gumele astea Loganu ia curba cu 150 km/h doar ca nu mai ajunge sa ia si pe urmatoarea.
                      BA! Si ma chinui sa nu iti spun altfel, george.sce vine de la Gica Contra? Observ ca nu prea este subiect la care sa nu fii dezamagit de produsul respectiv? Sa inteleg ca nu prea ai ocazia acasa sa-ti spui punctul de vedere si te folosesti de acest forum pentru tot felul de contraziceri cu , sau fara rost, pe subiect sau in afara lui..... Imi cer scuze dar pari un AI slab dara prea multe optiuni. Nu-ti place Dacia iti recomand alte forum-uri; sau si pe celelalte ai ceva dezamagiri.

Trist.....

„Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

Comment

• Originally posted by anduvirgil View Post
                        ....Am văzut în ofertele online anvelope noi cu DOT 2019...

Link cu oferta aia?

Originally posted by anduvirgil View Post
                        Departe de mine gândul să iau anvelope mai vechi de 2 ani.
                        ....
                        De curând am fost tentat sa iau anvelope cu DOT ian 2024. Am renunțat din motive de DOT 2025.

DOT-ul nu contează decât DUPĂ ce anvelopa este montată pe mașină. Anvelopa începe să îmbătrânească odată ce este montată și utilizată. Înainte de montare, anvelopa NU este umflată, NU este încărcată și NU este supusă la variații mari de temperatură în depozit, deci NU se deteriorează. Întrucât anvelopele sunt concepute să își păstreze performanțele pentru o perioadă îndelungată în diferite tipuri de utilizare, îmbâtrânirea de dinainte de montare pe mașină este nesemnificativă.

Chestia asta cu importanța DOT-ului la cumpărare este o simplă prejudecată, care de exemplu nu are loc în Franța, sau SUA, sau Australia...

Comment

• Se pare că m-am înșelat ...se găsesc și 2018.
                          Spor la cumpărături.
                          0.9 TCe 2018, ECO-G 2025

Comment

• Contează, bineînțeles, și acest DOT. Îți dau exemplul meu : primele anvelope de iarnă pe care le-am montat pe Logan au fost Goodyear UltraGrip, care aveau un DOT mai vechi, cel puțin un an de stat cine știe pe unde. Anvelope foarte bune (luate noi). În primii 2 ani de folosință au fost foarte ok, după care, începând cu al treilea an, deja le simțeam mai tari. „Carne” aveau destulă, iar la al patrulea an deja erau piatră ! Dacă-mi veneau cu un DOT foarte recent, cu siguranță mă puteam bucura mai mult de ele !

Aviz celor care tot vă spun să nu luați în seamă anumite lucruri: ok, nu sunt depozitate având presiune în ele, load etc, dar până la urmă este un cauciuc — în timp își pierde din proprietăți, oricât de bine l-ai păstra, chiar și nefolosit ! nu degeaba fabricantul stanteaza acel DOT pe guma !
                            Nu este neaparat un reper decisiv de luat in seama, dar cu cat gasiti un DOT mai recent, cu atat mai bine, ca are cateva luni de cand este facut....nu-i problema, dar deja de la 1 an incolo, personal caut altceva mai recent.
                            sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

Comment

• Deci prin prisma experienței tale tu zici că un DOT mai recent te-ar fi scutit de neplăceri DEȘI ȚI-A FOST EVIDENT CĂ AI FOST GHINIONIST, pentru că ce ai pățit tu e destul de rar.

Am cumpărat anvelope de iarnă MULT mai ieftine ca Goodyear UltraGrip - gen Debica Frigo - care m-au ținut 8 ANI - acuma să nu vii să-mi spui că anul ăla "de stat cine știe pe unde" pentru ale tale Goodyear UltraGrip a avut un efect așa de devastator precum MULȚI ANI DE FOLOSIRE PE MAȘINĂ, că nu te cred!!! Tu ai fi avut probleme cu acel set de anvelope INDIFERENT DE DOT-UL LOR - lucru recunocut și de tine, deci..., de fapt excepția ridicată de tine doar confimă regula.

Și din cauza asta repet..., vârsta de depozitare contează prea puțin.

Vă cramponați degeaba de valoarea DOT!!!

Comment

• N-am fost ghinionist, acesta este adevarul ! indiferent de marca, eu am adus in discutie acest DOT, tocmai pentru folosirea unor anvelope cat mai mult in parametri safe, altfel si eu puteam sa tin acel set chiar si-n prezent, dupa 13 ani de la achizitie, erau de iarna, gata domnule, am gume de iarna !! dar "ma bucur" ca tu le-ai utilizat 8 ani !! felicitari !!!
                                In general dupa vreo 4 ani se recomanda alte seturi, este o recomandare buna pentru ca da, asa este ! dupa aceasta perioada nu prea mai sunt cu adeverat ok, adica in cazul meu acei 4 ani n-au fost pentru ca deja aproape 2 ani mi-au fost "furati" de statul prin depozite !
                                Repet, DOT-ul este relevant, m-am lovit de aceasta problema de mai multe ori, si nu doar la masina ci si la moto.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google