Originally posted by mr.K
View Post
Taxa de prima inmatriculare
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Cred ca te inseli. Orice rabla adusa din afara odata ce aveai numere romanesti pe ea, o puteai vinde oricui fara ca respectivul cumparator sa mai aiba ceva de plata.
Pentru masinile vechi/noi aduse din exterior se platea odata, la inceput: taxa vamala/taxa de poluare.
Comment
-
exemplu concret : orice masina adusa de afara si inscrisa sub 2007 (nu plateai taxa) la revanzare dupa 2007 trebuia sa platesti taxa poluare (sau cum rahat se numea); la dacia nu plateai nimic pana sa scoata timbrul de mediu
eu asa stiu ca a fost treabaDaca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Reglementari legale:
OUG nr. 50/2008, ordonanta de urgenta pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule
Art. 4
Obligatia de plata a taxei intervine:
a) cu ocazia primei inmatriculari a unui autovehicul in Romania;
b) la repunerea in circulatie a unui autovehicul dupa incetarea unei exceptari sau scutiri dintre cele la care se face referire la art. 3 si 9.Last edited by mr.K; 12 August 2013, 13:37.
Comment
-
Originally posted by mr.K View PostReglementari legale:
OUG nr. 50/2008, ordonanta de urgenta pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule
Completare:
Din 1 ian 2007, taxa se numea, conform Cod Fiscal:
Abia din 2008 s-a introdus termenul de taxa poluare.CAP. II^1
Taxe speciale pentru autoturisme şi autovehicule
Exigibilitatea şi plata taxei speciale la bugetul de stat
ART. 214^2
Taxele speciale se plătesc cu ocazia primei înmatriculări în România.
-----------
Comment
-
Vroiam sa plec cu ea in Germania si sa stau mai mult de sase luni.E complicat sa inmatriculez acolo masina cu alt proprietar.In plus am nevoie de bani.Originally posted by mr.K View PostNu se platea atunci.
La cat mai valoreaza acum un Logan din 2005, n-are rost sa te mai agiti cu el.
Comment
-
Atunci, ghinionul tau, Loganul 2005 nu e vandabil acum, tocmai pentru ca necesita achitarea timbrului de mediu de catre viitorul proprietar.
Eu daca as fi in Germania si n-as avea bani suficienti, as cumpara un Golf 3 cu 500 de euro, mai bun ca un Logan.
Comment

Comment