Anvelope De Iarna Din 1 Noiembrie Pana In ... ???

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Razvy, ca de obicei, interpretezi prost tot ce zic. Era o ironie.

inca o lege de cacao..
    La adresa lui Radu Cornel. Sincer, nu inteleg de ce legea e de cacao. Dar romanii sunt gica contra, ei pe timp de vara pot merge cu anvelope de vara chiar si pe un drum plin de zapada.
    Last edited by mr.K; 18 March 2012, 16:39.

Comment

vorbeam de faptul ca poti lua in iulie amenda ca nu ai cauciucuri de iarna
      Interpretarea tendentioasa pleaca tocmai de aici; nu te amendeaza nimeni pentru ca ninge in iulie, ci pentru ca nu ai masina echipata corespunzator pe drumurile cu zapada....E ceva anormal in asta? Singurul lucru anormal e sa ninga in iulie la ses.
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Cauciucuri multisezon si am terminat povestea.

Comment

Originally posted by IancuMIC View Post
          Interpretarea tendentioasa pleaca tocmai de aici; nu te amendeaza nimeni pentru ca ninge in iulie, ci pentru ca nu ai masina echipata corespunzator pe drumurile cu zapada....E ceva anormal in asta? Singurul lucru anormal e sa ninga in iulie la ses.
          daca prin absurd esti amendat in iunie pentru cauciucuri de iarna, se numeste exces de zel
          niciodata sa nu contrazici o femeie......o va face ea singura dupa 5 minute...

Comment

asa cum a zis si Mr. K anvelopele de vara stiu ca e august si nu e decembrie si se adapteaza singure, Daca e zapada se transforma in anvelope de iarna iar celor scumpe le cresc si tepi metalici... o sa am duc sa imi cumpar anvelope dinastea si eu. Cautati pe site la yokohama si la continental ;)
            sigpic

Comment

@dani p
              Exces de zel este sa se faca controale in acea perioada; aplicarea legii insa, nu inseamna nicicum exces de zel. Sincer nu cred ca vor exista cazuri din cele expuse.

Comment

Originally posted by mr.K View Post
                Adica daca esti in iulie, ai aderenta pe zapada si cu anvelopele de vara?
                Dupa logica dumneata... e bine sa porti centura de castitate si intre gaini, ca nu se stie cand se gaseste un cocos cu sfredelul mare. Adica... de ce nu porti chiloti cu blana in iulie, daca te prinde zapada?

Comment

vasile78, dupa logica dumitale n-ar mai trebui vreo lege sa existe... (si daca ma duc sa escaladez Everestul imi iau chiloti cu blana printre altele;)

Fara suparare dar ce e asa de greu de inteles? Daca mergi cu masina la 4000m altitudine in aprilie-mai sau septembrie-octombrie poate ca trebuie sa ai anvelope de iarna ca e destul de probabil sa gasesti zapada... Nu se putea pune un termen fix pentru ca vremea nu este ceas elvetian si nu poate fi prognozata, in marja acceptabila de eroare, pe mai mult de 3 zile.
                  Stiati ca se recomanda sa aveti anvelopele de iarna daca circulati la temperaturi sub 7 grade celsius? Motivele sunt multiple iar legea este binevenita strict din motive de siguranta!! (celelalte discutii sunt inutile)

Lucrurile sunt clare: anvelopele de iarna sunt obligatorii in functie de conditiile de drum si nu pe o perioada bine definita de timp.

S.
                  Last edited by Silviu; 19 March 2012, 00:59.
                  I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

Stiu si eu ca sub 7 grade se recomanda sa ai cauciucuri de iarna, si se si simte asta, mai ales cine are Kormorane de vara stie. Se simte chiar pe carosabil uscat la o temperatura scazuta.
                    Pt mine nu e niciun dubiu, pe zapada un cauciuc de iarna se simte, clar. Ai frane si mers prin zapada mare. Cine zice ca el merge la fel de sigur si cu cauciucuri de vara pe zapada e superficial, nestiutor sau pur si simplu a mers cu niste cauciucuri de iarna proaste sau vechi. Eu am mers de-a lungul timpului, dinainte sa apara legea, in toate conditiile, si pe caldura, si pe uscat, si pe ud, si pe zapada, si pe polei, si pe frig mare cu asfalt uscat, si cu cauciucuri de vara Barum, Continental sau kormoran si cu cele de iarna Fulda, Marangoni si inca o firma care nu mai imi vine in minte. Toate pe logan (al tatalui, mamei, cumnatului, surorii) si toate anvelopele noi sau aproape noi si e total altceva sa mergi iarna cu cauciucuri de iarna. Si cu asta basta.
                    Chiar acum am venit cu kormoranele de vara si acum seara sunt vreo 8 grade si pe unele portiuni de drum imediat intra absul desi pe jos e uscat, pai alaltaieri cand aveam anvelopele de iarna trebuia sa ma tin de volan cand franam si era si mai frig. Se simte si la plecarea de pe loc, cu cele de vara pe frig si uscat nici nu mai scartaie, pleaca tarshait zici ca-s de plastic, cele de iarna in aceleasi conditii scartzaie si la 0 grade pe uscat si accelereaza de zici ca-i vara. Iar pt carcotasi presiunea in roti e verificata.
                    Last edited by ionescu liviu; 19 March 2012, 01:29.
                    http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

Comment

Originally posted by vasile78 View Post
                      Dupa logica dumneata... e bine sa porti centura de castitate si intre gaini, ca nu se stie cand se gaseste un cocos cu sfredelul mare. Adica... de ce nu porti chiloti cu blana in iulie, daca te prinde zapada?
                      Eu cred ca se intelege clar ce am zis: cu anvelope de vara n-ai ce cauta pe Transfagarasan in iulie, daca e zapada. Altfel, in iulie, daca nu e zapada, poti merge si dincolo de cercul polar.

Sau in traducere pentru dumneata: nu intri in poiata, daca n-ai centura de castitate, sa nu cumva sa te sodomizeze vreun cocosel.
                      Last edited by mr.K; 19 March 2012, 11:20.

Comment

Am trecut pe vara . A crescut temperatura peste 7 grade(asta a fost motivul principal). Zapada oricum nu mai este de vreo doua saptamani.
                        Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Si uite si reversu medaliei .... ieri un coleg de munca a avut accident cu masina lui ... a franat ca unu ia taiat calea fara sa se asigure si a derapat, intrand in portierele respectivului ... vinovat a fost scos colegul meu deoarece avea roti de iarna (afara fiind ieri 16 grade) s-a dus sanie cu rotile de iarna. Pe procesu verbal scrie ca nu a avut cauciucurile adaptate la conditiile meteo ...

Deci luativa setu de cauciucuri in porbagaj si purtatile totimpu. Legi de toata jena
                          Traim in romania si asta ne ocupa tot timpul.

Comment

Nu scrie niciunde ca anvelopele de iarna sunt interzise de la o anumita temperatura in sus.

Comment

Nici nu trebuie sa scrie expres acest lucru; despre starea tehnica spune OG 195, AICI , iar anvelope neadecvate, asta inseamna (stare tehnica necorespunzatoare)
                              Last edited by IancuMIC; 19 March 2012, 13:06.

Comment

Stare tehnica necorespunzatoare la anvelope se refera la altceva, dar cu tine nu o scoate omul la capat.

Dupa interpretarea ta, iarna n-ai voie sa circuli pe drum uscat cu anvelope de vara. Dar legea nu pedepseste asa ceva.

Iancul, vezi ca prin decembrie erau 16 grade si sigur aveai anvelope de iarna. Vezi ca te pastea pericolul conform legii. Erai vinovat conform interpretarilor tale, in caz de accident.

Eu zic sa facem o petitie pentru anvelope de PRIMAVARA.
                                Last edited by mr.K; 19 March 2012, 13:26. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google