Retinere Certificat Din Cauza Xenoanelor In Far Normal

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Retinere Certificat Din Cauza Xenoanelor In Far Normal

In aceasta seara am patit-o si eu, legat de xenoane, sau citez:"lumina de intensitate mare".
    Fapta savarsita este prevazuta de art. 13 din ROUG 195/2002 si sanctionata de art.101/1/10 din OUG 197/2002 (sau 2012) {prea mazgalit}.

6 puncte = 420 ron-210 in 48h.

Mentiuni: De fata nu se afla nici un angajat al serviciului RAR.

Ce pot face in a-mi recupera certificatul, fara a plati amenda?!..Si va rog sa imi dati si mie linkul catre sanctiune, ca eu unul nu am gasit-o.
    Cine ma poate ajuta si cu o plangere in privinta contestarii PV ..raman indatorat....eventual platesc.
    Attached Files
    Last edited by Seba; 1 April 2012, 00:37.
    Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Te-am vazut cand erai oprit,chiar ma gandeam de ce?
    Tractorul merge cu motorina,masina merge cu benzina!

Comment

Nu ma bucur,dar de ce nu va luati lupe???,acum sincer,eu m-am saturat sa-mi rupa ochii noaptea cei cu xenon in far normal,fara lupa.
      Last edited by matheo66c; 31 March 2012, 20:47.
      sigpic
      "BRABUS" STYLE

Comment

sustin si impartasesc aceleasi sentimente ca si matheo66c
        si ca sa fiu ontopic: penru recuperarea talonului mergi s afaci RAR'ul si cu foaia cum ca masina este ok, te duci sa ridici talonul.
        evident, vei plati si RAR-ul vre-o 100lei.
        faci contestatie, va judecati vre-o cateva luni si daca ai noroc nu platesti amenda
        Last edited by crististreulea; 31 March 2012, 20:53.
        Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

Cristi fara suparare dar tu ce vrei sa contesti?Nici eu nu as pune xenon,uite tocmai din aceasta cauza..tot se va lega cineva de lumina prea albastra verde etc.Amenda a fost pe buna dreptate.
          Art101
          10. montarea la autovehicul, remorcă sau tramvai a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate;
          Vrei sa te remarci ca fiind idiot?Atunci da quote la ultimul mesaj postat!!

Comment

Originally posted by crististreulea View Post
            sustin si impartasesc aceleasi sentimente ca si matheo66c
            si ca sa fiu ontopic: penru recuperarea talonului mergi s afaci RAR'ul si cu foaia cum ca masina este ok, te duci sa ridici talonul.
            evident, vei plati si RAR-ul vre-o 100lei.
            faci contestatie, va judecati vre-o cateva luni si daca ai noroc nu platesti amenda

Trebuie sa platesc amenda mai intai, sau pot sa ma duc la RAR sa imi dea foaia la mana sa pot ridica certificatul?

Ai alta e ideea....nenea politaiul nu este autoritate competenta in a-si da cu parerea daca am sau nu intensitatea mare in far. Cum poate sa isi sustina el parerea?....Eu am specificat ca nu se afla nici un memebru RAR de fata. Eu stiu ca doar RARul poate verifica exact intensitatea becului.......

pS; e un amarat xenon de 35 w cu 4300k......si merg cu ele jos tare...deci lumina galbena calda......

Comment

ai semnat pv ? trebuia sa mentionezi pe pv ca ai obiectii legat de decizia amenzii;
              ai facut asa?

Comment

I-a te rog spune-mi cu ce ma ajuta pe mine treburile astea?...Si daca nu semnam ce?...crezi ca ma fac vinovat daca semnam?....NU, doar iei la cunostinta.

Conceptia de atitudine si actiune a politiei romane..
                -pagina 2 :"datele pot fi obtinute in urma observatiei directe a politistului rutier,cu ajutorul mijloacelor omologate,, sau in urma unor informatii primite.
                -pagina 3-Atragem atentia asupra faptului ca semnarea procesului verbal de contraventie nu
                reprezinta recunoasterea faptei comise ci doar atesta aducerea la cunostinta si primirea
                copiei procesului verbal. Pana la primirea copiei procesului verbal va aflati in
                imposibilitate de a contesta sanctiunea aplicata iar acest aspect va poate afecta in mod
                negativ interesele.

Comment

trebuie sa depui contestatia, daca pierzi procesul vei plati 420lei. daca castigi nu platesti nimic. nu stiu exact procedura, nu mi-o mai amintesc. mie mi-au luat pentru cauciuce uzate... patina si musca pe ele
                  nu mai retin cum am facut, parca m-am dus la la RAR cu cauciuce beton, primit foaie ca masina corespunde din toate punctele de vedere. m-am dus la politie si mi-am recuperat talonul. nu-mi aduc aminte exact, dar parca am platit amenda.

daca erau cei de la RAR acolo iti ridicau talonul. din cauz aca cei de la RAR nu erau acolo, politia ti-a ridicat talonul penca ei au dubii in privinta luminilor de pe masina ta si te-au trimis la RAR.
                  amu nu stiu ce sa zic, poate cei de la RAR zic ca masina este ok, iti da foaia, politia iti returneaza talonul si anuleaza amenda.
                  Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

Ce tot o ardeti fratilor in competente, obiectii, labareli? Aveai bec normal in far? Nu? Ce vrei sa contesti? De aia nu o sa ne civilizam niciodata, ca stim noi cum sa contestam orice amenda. Mergi si fa RAR-ul, lasa acolo cam 100 de lei+ banii pe becurile normale pe cale trebuie sa le cumperi, plateste un avocat cu vreo 100-200 lei (pret de provincie), pierzi cateva luni bune, poate peste un an din experienta mea si... poate o sa castigi.
                    Ca fapt divers, nu iau partea politistilor, unii sunt chiar sub orice critica, dar ce "incurca" cel mai prost politist pe un PV, greu mai descurca chiar si un judecator bun.

Comment

Sper ca acum sa inteleaga si ceilalti ceea ce am scris intr-un alt topic("Dodomobilul"):
                      Originally posted by Cromatic View Post
                      Este adevarat ca se impune o nota de echilibru si diplomatie in cele spuse fata de un agent de la politia rutiera, dar iti spun sigur(am in familie ruda de gr.I) ca exista si politisti care respecta foarte riguros deontologia profesionala, aceea ca politistul este obligat sa ia masuri atunci cand constata contraventii si infractiuni la regimul circulatiei. Agentii de politie din Romania, asa cum ii vad multi dintre voi, sa stiti ca sunt printre cei mai "permisivi" fata de cei din europa occidentala.Cine o sa circule afara o sa se convinga de ceea ce am spus aici. Inafara de asta tineti cont ca pute-ti sa va intalniti cu un filtru RAR insotit de politisti sau actiuni organizate de mare anvergura, pe astea cum le mai eviti?
                      crististreulea, amenda nu o mai poate anula decat o instanta judecatoreasca.
                      Last edited by Cromatic; 31 March 2012, 21:45.

Comment

Pai daca ar fi sa o luam asa...nici lupele in far normal nu sunt autorizate RAR. Astea pt logan...tot pe baza acelui articol.
                        De cand m-a oprit si pana am semnat procesul, au trecut cel putin 5 masini cu xenon in far normal, si aeea nu au fost opriti...cum de?! Si ma repet, lumina mea este galbena -calda. Daca pun un bec philips in far....aceea lumina si intensitate cam au, privind cu ochiul liber.....deci intrebarea mea este.: CE competenta are domnul agent fara aparat omologat sa constate ce lui i se pare cu ochiul liber?

Comment

Lupele intr-adevar nu sunt legal dar nu sunt asa de DERANJANTE ca si xenonul in far normal..BUN!!
                          (Macar sa ne civilizam si sa nu ne gandim doar la noi,"am xenon,eu vad,de restul nu-mi pasa")
                          Ce-ar fi sa-mi pun pe ce am eu XENON,pffff m-as pricopsi cu ceva aruncat in parbriz noaptea
                          Asa am intrebat si eu un agent,"numai eu sunt pe şosea"?
                          Raspuns: "Nu ii putem prinde pe toţi momentan ,dar de scapat,nu scapă intr-un final"
                          sigpic
                          "BRABUS" STYLE

Comment

Orice instalatie xenon, pentru a putea fi omologata trebuie sa contina urmatoarele elemente:
                            -lupa in far;
                            -sistem autoleavling;
                            -bec max. 4300K
                            -spalatoare faruri.

Comment

off:eu garantez ca daca ai o instalatie de calitate( nu orice chinezarie)este curat farul si este reglat bine nu o sa deranjeze pe nimeni...mai sunt si uni care desi au reglat farurile au uitat de reglajul din interior...
                              on:nu ai ce sa faci decat sa pui becurile normale si sa mergi la rar... faci control si dupa sa mergi la politie sa ridici talonu.. si sa fim seriosi acum daca avea lupe nu-l oprea politia??? tot nuanta aia era ...numai bine!
                              MY CLA

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google