Inventie De........CRIZA !

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #91
    Razvy - gresesti! Si buteliile pt CNG sunt tot atit de sigure ca si cele pt. GPL. Daca nu erau, nu ar fi plina Germania, Olanda, China de masini care merg pe CNG. Pretul mersului pe CNG - raportat cu GPL, e cu aprox 10% mai ieftin. La noi nu exista pentru ca niste "baieti destepti" s-au certat intre ei care sa detina "ciolanul" si nu s-a ajuns la nici un rezultat.

    Comment


    • #92
      Aici nu se pune problema buteliilor de CNG ci de cum umple si el rezervorul de gpl cu gaz de la retea.....eu stau sa ma gandesc, chiar a luat-o razna toata lumea asta?? Doamne Dumnezeule!

      Cat despre instaltii omologate de CNG pe masini si statii normale de unde consumatorul sa alimenteze...in Romania....inca sunt strazi care nu au canalizare in sectorul 5 din Capitala si visam la inginerii aerospatiale.

      Daca vreti transport ieftin, exista abonament RATB, Metrorex, piciorul, bicicleta, skatebordul. Nu e obligatoriu sa mearga toata lumea cu masina.

      Comment


      • #93
        Aspecte CNG comparativ GPL

        Am vazut in R.Moldova si Ukraina instalatii pentru Metan comprimat(CNG), de asemenea si statii de alimentare.
        - Ca siguranta cred ca au cel putin acelasi nivel ca si ceilaltzi combustibili.
        - Ca investitie Instalatia de CNG e mai scumpa cea de GPL din cauza preziunii e depozitare mai mari, adica Rezervorul e construit pentru presiuni de 250 bari, si mai apare in circuit inca un reductor de presiune la plecarea dintre rezervor si motor. De asemenea pot fi instalate pe aceeasi masina Instalatii de GPL si CNG pastrand posibilitatea functionarii si pe benzina, toate in acelasi timp!
        - Ca aspect tehnico-economic, instalatia de CNG are o investitie initiala mai mare, o greutate dubla fata de GPL, dar este mai eftin calculand Bani/km. De aceea este utilizata aproape exclusiv in apropierea oraselor(statiiilor Metan) indeosebi de Taxiuri.
        - Apropo, masina porneste direct pe CNG(Metan CH4) fara a fi nevoie de benzina!
        - Ca pret in Ukraina Lcng = 90% Lgpl, in R.Moldova Lcng= +-Lgpl, ni Transnistria Lcng= 70% Lgpl.

        Sper ca v-am lamurit!
        Hai noroc!

        Comment

        Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google