Despre acumulatori auto

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Prima, adica cea originala "si-a exprimat regretul" dupa 5 ani si jumatate, acum in vara. Asta dupa ce a dat de doua ori semne de oboseala. Era Rombat de 65 A, cu calciu, fara intretinere. Cand am pus aparatul de masura pe ea si am vazut ca "scoate" 10,5 V, am schimbat-o fara regrete. Tot cu Rombat Calciu fara intretinere, dar cu ochi magic. La fel, tot de 65 A. Nu stiu daca o sa ma mai tina cat prima ...

    Comment


    • Bateria originala Rombat m-a tinut 3 ani, respectiv 110.000 KM (Nascut-2007, Decedat-2010). A murit subit fara sa dea semne de oboseala inainte. Am avut un drum lung pe Transfagarasan, am ajuns acasa pe la 2 noaptea si dupa aproximativ 10 ore cand am vrut sa pornesc nici nu s-a clintit demarorul. Am pus ca sarcina pozitiile si nici pe alea nu le putea tine la o intensitate constanta. La masuratoare am scos 9V. Bateria era foarte calda de unde am presupus ca s-au pus 2 sau mai multi elementi in scurt. Oricum si-a facut treaba atata amar de drum.

      Comment


      • am si eu de 4ani baterie rombat pe logan...nu va luati dupa led ca e de vrajeala....la mine era ceva seceta in baterie cand am desfacut-o,adica de 2 zile,am completat cu apa distilata...si vad ca merge...daca trec iarna asta e bine;)...

        Nu mai scrie in gen mIrc/Messenger !!!
        Last edited by darksid3; 4 October 2010, 10:12.

        Comment


        • eu zic sa o schimbi ca s-ar putea sa ai surprize la iarna...asa am zis si eu anu trecut si ma lasat cand era lumea mai buna!!!mai exact la munte....

          Comment


          • Am gasit la reprezentanta Rombat Braila, acumulator Rombat Calciu 52 Ah cu 147 lei cu tot cu montaj si verificare. E ok?

            Comment


            • Daca ai AC, ar tb sa iei una de macar 60Ah. Daca nu, pretul e ok.

              Comment


              • Nu am AC, modelul este Ambiance, bateria actuala e de 42 Ah si are 5 ani jumatate si chiar daca invarte binisor, luna asta o sa ajung la astia la Rombat sa cumpar una (poate gasesc la un pret bun chiar una de 62 Ah, insa ma gandesc ca neavand cine stie ce consumatori, nu prea merita asa mare).

                Comment


                • bateria mea e luata cu masina deci are vreo 5-6 ani.fara sa umblu la ea deloc.muzica merge cat sunt in masina chiar daca nu e pornit motorul.azi prima figura mi-a facut-o.am pornit masina cu o baterie de la alta masina si am bagat-o pe a mea in loc fara sa opresc masina.am lasat-o o perioada sa mearga si acum nu mai face figuri.cred ca daca ai alternatorul cat de cat bun o mai tine in viata.daca nu papa dupa 1 an.problema e ca mi s-a resetata computerul de bord si nu imi mai arata cat consum am cat mai fac ca si km cu ce am in rezervor chestii de astea care oricum nu sunt prea exacte.macar kilometrii parcursi au ramas intacti.a mai patit cineva asa ceva?

                  Comment


                  • Daca nu ai prajit ceva prin metoda folosita de tine, mai mergi niste KM poate isi revine.

                    Comment


                    • Originally posted by ShadeShadow View Post
                      bateria mea e luata cu masina deci are vreo 5-6 ani.fara sa umblu la ea deloc.muzica merge cat sunt in masina chiar daca nu e pornit motorul.azi prima figura mi-a facut-o.am pornit masina cu o baterie de la alta masina si am bagat-o pe a mea in loc fara sa opresc masina.am lasat-o o perioada sa mearga si acum nu mai face figuri.cred ca daca ai alternatorul cat de cat bun o mai tine in viata.daca nu papa dupa 1 an.problema e ca mi s-a resetata computerul de bord si nu imi mai arata cat consum am cat mai fac ca si km cu ce am in rezervor chestii de astea care oricum nu sunt prea exacte.macar kilometrii parcursi au ramas intacti.a mai patit cineva asa ceva?
                      S-a resetat si la mine, vad ca asa se intampla. Nu are nimic computerul, stai linistit, o sa ai datele in functie de cat mergi si consumi de la schimbarea bateriei. Kilometrii parcursi am vrea toti sa se reseteze la decuplarea bateriei, am putea vinde masina cu 1000 de km la bord.

                      Comment


                      • eee...ptr resetarea kilometrilor de la bord exista pe forum cineva care stie sa faca asta,pe mine bateria ma tinut 4 ani si 8 luni,la primul semnal am schimbato, cu un rombat de 520 ah la pornire ,multumit acum.

                        originala baterie de pe masina fara alte coplicatii dat curent etc tine cam 5 ani, a mea a tinut 4,8 ani.
                        Last edited by MIRCEA 97 GMB; 8 October 2010, 11:34. Reason: Automerged Doublepost
                        sigpic

                        Comment


                        • Eu am bateria originala din 2005, plus cat s-au mai pis** sobolanii pe ea prin depozitele dacia pana s-o puna pe masina si inca mai "respira".
                          Totusi, am observat o variatie/fluctuatie la lumini faruri si in bord la pornirea consumatoarilor, sau cand pun frana sau iau de volan maxim si cand pornesc masina, mai ales la prima cheie, nu mai invarte cum o facea cand era "mica".
                          Am facut prostia asta vara sa ii pun niste apa distilata (cam un litru) pe la elementi si dupa un timp facuse ditamai 'floarea' la borne si undeva jos pe suport...am curatat, dar cand am deschis dupa un timp capota iar erau bornele pline de creta d'aia si jos pe suport si parca ruginise pe acolo...nici n-am mai curatat, am trantit capota si mi-am vazut de treaba.
                          Oricum nu o schimb curand si cand o s-o fac, tot Rombat voi lua !
                          Sper doar sa nu explodeze sau ceva pana atunci )
                          Keyboard error or no keyboard present.
                          Press F1 to continue or DEL to enter setup...

                          Comment


                          • Decembrie 2005, inca nu da semne de oboseala. Ochiul magic e cam degeaba, la mine e negru mai mereu si invarte foarte bine(la ultima masurare tensiune 13,5 V); la un prieten era verde si a murit subit (tot cam dupa 5 ani).

                            Comment


                            • salut are careva o idee sa ma ajute si pe mine,am bateria de 2ani si 5 luni rombat ,nu am pornit masina o saptamana pt ca am fost plecat si azi am vrut sa o pornesc nu a mai pornit ,ledu este inca verde la baterie,cand pun contactul imi indica martorul pt o problema la sistem,cand am pus azi prima oara contactul ceasul era resetat la 0
                              http://www.loganclub.ro/forum/ct_90_b_u_z-t57569.htmlsigpic

                              Comment


                              • Originally posted by ionel89 View Post
                                salut are careva o idee sa ma ajute si pe mine,am bateria de 2ani si 5 luni rombat ,nu am pornit masina o saptamana pt ca am fost plecat si azi am vrut sa o pornesc nu a mai pornit ,ledu este inca verde la baterie,cand pun contactul imi indica martorul pt o problema la sistem,cand am pus azi prima oara contactul ceasul era resetat la 0
                                e bateria tata e dusa asa am patit si eu da bineinteles eu dupa 6 ani ma lasat bateria si am statie auto cu tunu de bass si neaone la pedale da a mea ma lasat dintr-o data dupa ce am mers 150 de km am oprit 2 min sa vb cu cineva si cand sa pornesc masina pa mi sa stins bordu tot sa resetat ceas si am schimbat bateria tot ROMBAT am cumparat dak ma tine si asta la fel macar 4 ani nu am treaba tie sa nu iti fure curent pe la ceva de sa dus asa de repede bateria

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google