Revizii Logan II

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • 185 dr lei manopea ptr schimb de ulei si filtre....

  Comment


  • Pe viitor sa cauți un ulei 5W30 a3b3 sau a3b4, ofera mai multa protecție la motor ​​​​​​
   Sau poți sa treci la 5w40 a3b4.
   Cu prostul nescolarizat / Te lupti putin si ai scapat. / Dar duci o lupta colosala, / Cu prostul care are scoala!

   Comment


   • https://www.ravenol.de/en/product-ra...hcl-sae-5w-30/
    https://www.google.com/url?sa=t&sour...TIJ71MA1d2SoBU
    Cu prostul nescolarizat / Te lupti putin si ai scapat. / Dar duci o lupta colosala, / Cu prostul care are scoala!

    Comment


    • Astazi am facut a patra revizie din seria celor "5 ani fara griji" la 32.017 km.
     Cartus filtru ulei, garnitura, cartus filtru aer, filtru habitaclu, lichid racire (4,5 litri), lichid frana (2 litri), colectie accesorii, ulei Elf 5W40 SXR900 (bidon 5 l) + manopera aferenta = 1572,28 lei adica cam 320 euro. Adunam cei 4 ani si rezulta doar din revizii 687 euro. Daca adaug si cei doi ani suplimentari de garantie se ajunge la 870 euro. Deja au fost "amortizati" cei 600 euro la care am renuntat la achizitie si in urmatorii 4 ani (cel putin) nu mai ar trebui sa am treaba cu schimbatul bujiilor, antigelului, lichidului de frana si a kitului de accesorii.
     A cincea revizie o sa fie una obisnuita, doar ulei si filtre.
     A fost efectuata si testarea franelor totul fiind in regula. Urmeaza ITP-ul peste doua luni.

     Comment


     • La 0.9 tce, la verificare din acest am au ttecut la norma 5w30, RN 17. Anul trecut a fost ulei cu norma a3b3. Este si diferenta de pret dintre cele 2 uleiuri: RN 17 costa 260 lei 4 l si cel de anul tecut 160 lei 4l.
      sigpic
      Asigurari Rca, Casco,Locuinta, Viata,etc...

      Comment


      • https://photos.app.goo.gl/47h8Xri47a1DYLJr9 Câți km sa mai meargă plăcuțele?!
       Logan 0.9 TCe 2018

       Comment


       • Eu cand le am avut ca tine, le am schimbat. Dar cred ca mai merg vreo 3-4000....

        Comment


        • Originally posted by oBED View Post
         185 dr lei manopea ptr schimb de ulei si filtre....
         La filtre v-ati referit la : filtu ulei, aer, si habitaclu. Sa inteleg ca aceasta manopera e la fel in toate reprezentantele, doar e aceeasi firmă....Daca iei consumabilele de pe piese auto Arges (nu vreau sa-i fac reclama, dar am luat si eu de acolo si sunt originale) costul pachetului e 188 lei, deci in total 373 lei. Si iti ramane si 1 litru de ulei pentru ca pachetul e cu un bidon de 4 litri. Un prieten de al meu a fost la revizia de 3 ani, pe factura 560 lei cu consumabile din reprezentanță ....aceleasi ”operațiuni”

         Deci? Eu ma abțin....
         Am vrut să vă postez și factura, dar nu a vrut sa mi-o dea...de frica...”daca vad cei de la reprezentanta si dupa aia....”

         La orice magazin mergi trebuie afisate preturile, daca nu le afiseaza protectia consumatorului amendeaza magazinul. Interesant ca la serviceuri (aici includ si reprezentantele) se poate si fara, sau ma rog îmi cer scuze dacă eu nu le-am văzut.
         Last edited by cbota; 7 June 2021, 18:17.

         Comment


         • Sa schimbi filtru de habitaclu iti ia 5 minute daca esti ciung de o mana, filtru de aer iti ia fix 30 de secunde (tot ciung de o mana), schimbul de ulei+filtru 30 de min .... majoritatea service urilor Dacia au ora de manopera app 100 de lei , ca iti baga ei si revizie dacia, control coroziune ... balari. Pretul la piese e aproape dublu, lehamitea e mare, mecanicii slabi. Reteta perfecta de a izgoni clientii.

          Comment


          • Salut, am facut prima revizie la 1.0 TCE GPL, aproape 31000 de km facuti in 11 luni si jumatate.Schimbat ulei (renault rn17, filtru ulei, filtru polen, filtrul de aer, filtrul de gpl si bujiile. Total factura 1200 de lei din care aproape 900 lei piesele.Service cmzauto craiova.

           Comment


           • Cum era nivelul uleiului pe joja la 31.000 km?

            Comment


            • Cine crezi ca s-a uitat

             Comment


             • Pana la 18000 de km am completat 1 litru de ulei.Sunt obsedat sa am nivelul de ulei in permanenta cat mai aproape de maxim,am completat mai des in primii 12000 de km apoi din ce in ce mai putin.Dupa 18000 consumul de ulei a fost insignifiabil, pana la 30000 cred ca am mai pus maxim 300 de grame.In poza aveti cum arata nivelul de ulei exact acum o saptamana.
              Attached Files

              Comment


              • Poți sa explici de ce ai această obsesie cu uleiul ”cât mai aproape de maxim”, te rog?

               Comment


               • Salut, in tinerete am avut un oltcit club 12 TRS la care mi s-a dus axa cu came, il reparam la un mecanic care lucrase in uzina si care la randul lui avea aceeasi masina impecabila.Nu eram atent la nivelul de ulei si el mi-a bagat in cap sa am grija pentru ca diferenta de la maxim la minim pe joja e un litru si cu ulei putin in carter se uzeaza extrem de rapid tot ce in partea de sus a motorului, axe cu came, angrenaje axe cu came, etc.Tot el mi-a zis ca le-au venit in uzina motoare cu probleme de la cantitatea de ulei din motor mica in primii 10000 de km.De-a lungul timpului am observat ca benzinarele mananca ulei in functie de stilul de condus, foarte putin sau abia sesizabil daca reusesti sa folosesti masina batraneste in mers intre 2000-3000 rpm si consum mare de ulei cu cat treci mai des de 3000rpm sau condus cu schimburi de treapta de cutie de viteze in regim de turatii mari de peste 3500rpm.Asa am ramas cu obsesia asta cu uleiul.Toate cele bune !

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google