Revizii Logan II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Si nici "În mod sigur ti-au resetat și intervalul de service (cheița)" nu este neaparat corect, am dat exemplul chiar cu o revizie la care nu s-a facut acest lucru, dar repet ca nu m-a "deranjat" asta (am o relatie foarte buna cu cei din reprezentanta si sunt multumit de serviciile lor) dupa vreo 2-3 zile am observat si am reinitializat foarte simplu si usor....
    Iar tot ceea ce am scris anterior ramane valabil si cred ca este corect.

    nelu_242000, reciteste te rog ceea ce am scris, plus celelalte posturi inclusiv din topicul dedicat...
    Last edited by Gil26; 1 June 2022, 15:17.

    Comment


    • Revizia, normal o am din 20 in 20k sau anul.
      Dar a treia revizie, am schimbat la 15k,se aprinsese senzorul de ulei cu toate ca nu am făcut anul. Am avut castrol, oferta de ulei+manopera+etc.
      A 4 a fost iar la 20k, apoi decalandu-se intervalul, de la 90k cât am acu și pana la 120k când am distribuția de schimbat am zis sa îl împart în doua la 15k sa îl schimb. Următoarea vreau la 105k sa schimb ulei + filtre, apoi la 120k complet, cu distribuție+lichid răcire, etc.

      Comment


      • Se pare ca nu ma fac înțeles, in diagnoza nu a putut șterge cheița deoarece nu era aparuta în bord.

        Comment


        • nelu_242000 ti-am explicat si exemplificat, cred ca si un copil de gradinita intelege asta: avertizarea apare la 18500km sau 360 de zile (care se "atinge" prima, desigur insa ca asa cum am scris acestea se pot reduce functie de mai multi factori) de la ultima reinitializare conforma a autonomiei de schimb ulei in softul masinii. Punct.

          Comment


          • Sau datorita senzorului de ulei dacă constata ca e prea uzat!
            Ca doar nu este setat intervalul la 35k km! Vrei foto după service-urile făcute sa vezi intervalul?
            Prima la 20k, a 2 la 40k, a 3 la 55k, a 4 la 75k,acum a 5 la 91k km. Nicicare nu a apucat sa facă anul!
            Mașina este din 2018 iunie.

            Comment


            • nelu_242000 initial ai intrebat asta
              Originally posted by nelu_242000 View Post
              Am făcut și eu service-ul înainte de termen. Km au fost resetat, credeți ca mai apare cheia de service?

              si pentru ca a fost neclar (cred ca nici tu nu ai stiut ce doresti sa intrebi) nu ti-a raspuns nimeni
              Originally posted by nelu_242000 View Post
              Nimeni nimic? Se pare ca trebuie sa aștept ori septembrie ori încă 4k de km sa aflu.

              Dupa ce ti s-a raspuns ca ”daca s-a resetat conform intervalul de revizie (nr. km si zile) atunci cheita cu avertizarea iti va aparea inainte de a se ”atinge” una din cele doua limite (ex 20k km sau 365 zile)....” ai intrebat asta:
              Originally posted by nelu_242000 View Post
              Eu asta întreb, dacă a fost reinitializat kilometri, se resetează automat și intervalul?

              Dupa toate celelalte detalii si exemple (in care era clar ca daca se reinitializeaza conform evident ca se reseteaza) apoi ai tot continuat si ”divagat” cu asta:
              Originally posted by nelu_242000 View Post
              Se pare ca nu ma fac înțeles, in diagnoza nu a putut șterge cheița deoarece nu era aparuta în bord.
              ce naiba sa ”stearga” daca tot tu ai scris ca ”nu era aparuta în bord

              Daca ai chef de polemica si flame atunci OK... keep going....
              Last edited by Gil26; 1 June 2022, 16:45.

              Comment


              • Nu ai senzor de ulei pe Logan II, dilutia uleiului (uzura) o face(calculează) injecția prin rutina OCS (oil control system) care e dependentă de resetarea din buton sau diagnoză după caz.

                P.S. Doar pe unele 0,9TCe aveai senzor nivel ulei, dar trebuie cablat și apoi montat TdB de Clio4 pentru a-l folosi.
                Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                Comment


                • Ce are ce nu, in carte zicea ceva de ulei. Chestia ca cu castrol sa aprins la 15k.
                  ​​​​​​Gil26 fără supărare, nu știu cum ii arata în diagnoza mecanicului, de care are, etc. A spus ca a resetat uleiul, dar ca intervalul de zervice(cheița) nu poate pentru ca încă nu este aparuta în bord.
                  Întrebarea era următoarea, în cazul de fata, este resetat și intervalul de service odată cu resetarea uleiului?

                  Comment


                  • nelu_242000 tu chiar nu poti si nici nu doresti sa te opresti, pui aceeasi intrebare complet aiurea chiar dupa ce ti s-a explicat de cateva ori, iti raspund iar scurt: daca s-a reinitializat conform autonomia de schimb ulei atunci si autonomiile pana la schimb ulei in zile si km s-au resetat la valorile initiale (ex 360 zile si 20000km), daca reinitializarea nu s-a facut conform atunci avertizarea iti va aparea atunci cand una din valorile actuale va ajunge la limita de avertizare. Repet: cred ca si un copil de gradinita intelege asta.

                    Raspuns mai lung: pe baza a ceea ce ai scris incepand cu postul #6470 si a ”balariilor” ulterioare nu stiu cine poate sa iti raspunda mai clar decat ti-am raspuns (chiar de cateva ori), nu stiu cine are globul de cristal sa ghiceasca ce program de diagnoza a folosit ori ce a facut sau ce nu a facut ”mecanicul” acela dar tinand cont de ceea ce ai scris (chiar de cateva ori) ca ”A spus ca a resetat uleiul, dar ca intervalul de zervice(cheița) nu poate pentru ca încă nu este aparuta în bord” se pare ca nu prea stie ce ”vorbeste”. Nu stiu daca are rost sa iti mai explic pentru ca se pare ca nici nu poti\doresti sa intelegi, dar totusi cred ca ai cel putin doua ”variante”:
                    - asa cum ai scris astepti pana in septembrie cand se ”implineste” limita de timp sau pana la cea de km de la ultima resetare corecta si vezi daca iti apare avertizarea
                    - mergi la cineva cu un tester dedicat si vezi valorile actuale din softul masinii eventual se poate face si reinitializarea in mod conform, dureaza doar cateva minute. Iar daca doresti se pot modifica oricare dintre valorile din capturile pe care le-am atasat, atat ca autonomie cat si ca periodicitate. Iar ca info daca cele de autonomie se modifica sub limita iti poate ”aparea” si avertizarea sau chiar martorii aprinsi in bord (daca se pun ex 0) plus ca acestea se pot modifica\reinitializa si individual, inclusiv ce a spus ”mecanicul” acela cu ”dar intervalul de service(cheița) ii dădea ca trebuie resetat manual din bord (computer)”
                    Si tot doar ca info nu este nevoie de ”Vrei foto după service-urile făcute sa vezi intervalul?” softul injectiei tale la fel ca si cel de pe masina mea ”stie” cand s-au facut reviziile si cand s-a resetat conform autonomia, vezi atasat ca ex si o captura mai veche, se poate observa cand am facut reviziile si chiar cand m-am ”jucat” putin pe acolo (toate astea se ”inregistreaza”) si desigura procentul de diluare ulei motor, si nu asa cum iar gresit ai scris chiar de doua ori (pt. ca tot iti place sa tot repeti aceleasi lucruri) ca ”datorita senzorului de ulei dacă constata ca e prea uzat!”, iar un alt coleg ti-a explicat foarte clar si asta, dar desigur ca poti sa continui cu tot acest flame complet aiurea si inutil ....
                    Attached Files
                    Last edited by Gil26; 2 June 2022, 06:48.

                    Comment


                    • No ni mă la el! Ce so ambalat!
                      O sa revin cu update când aflu ceva.

                      Comment


                      • ​​​​​​
                        Originally posted by nelu_242000 View Post
                        Nimeni nimic? Se pare ca trebuie sa aștept ori septembrie ori încă 4k de km sa aflu.
                        ......

                        Comment


                        • A folosit cineva cu succes aplicatia Dacia Service Reset? Pe 6 iunie am ultima revizie din cei "5 ani fata griji" si conform proverbului "omul gospodar isi face vara sanie si iarna car" incep sa ma gandesc de pe acum cum sa resetez intervalul de service cand o sa schimb uleiul si filtrele in regie proprie.

                          Comment


                          • Da, sunt destui colegi care au folosit aceasta aplicatie pentru resetare vezi un ex si aici: https://www.loganclub.ro/forum/forum...90#post3647490 dar nu numai.
                            Este simplu de utilizat, trebuie o interfata BT corespunzatoare si as sugera o versiune OK a aplicatiei, din cate stiu acum se "gasesc" si unele cu "add-on" care dau "rateuri" dupa un timp (chiar colegul a scris daca tin bine minte ca ulterior nu a mai putut sa o folosesca), poate ceilalti colegi iti vor da mai multe detalii despre asta (eu nu o utilizez, prefer programele de diagnoza).

                            Comment


                            • Multumesc, ma mananca degetele sa incerc inca de acum. Am si un parlit de ELM (dar nu stiu daca e "valabil"), am descarcat si aplicatia dar parca nu-mi da mana sa fac experiente cand inca mai am la dispozitie o resetare din reprezentanta.

                              Comment


                              • Daca doresti iti pot trimite un alt program usor de instalat si intuitiv de folosit, iti poti "da mana" cu el, nu modifici nimic dar vezi erori, parametri, stari, etc., inclusiv poti vedea cum se reinitializeza autonomia de schimb ulei, iti pot face si un mic tutorial, etc...(da-mi "de stire" si putem discuta pe PM)

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google