Revizii Logan II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • E cineva care a facut de curand revizia de 4 ani la Dacoserv pt un motor de 0.9? Ma intereseaza pretul doar la manopera, cu piesele vin eu in traista.
    Multumesc!

    Comment


    • Cred ca stii ca este diferit pretul la manopera: un pret mai mic daca se lucreaza cu piese cumparate de la Dacoserv si un pret mai mare daca se lucreaza cu piesele aduse de client (achizitonate de la un alt furnizor).

      Comment


      • Da exact... am fost eu de curand la Dacoserv pentru revizia de filtre si ulei (5 ani fara griji) dar a trebuit sa schimb si placutele de frana. La ei costau 250-300 placutele dar am luat aceleasi placute originale cu 150 de lei din alta parte. Manopera 93 lei ! Nici vorba de reducere, doar daca "cumpar de la ei piesele"... pai prefer sa platesc manopera aia bubuita ca tot ies mai ieftin daca adun cu piesele luate la jumatate de pret.

        Da-le un telefon si cere la service, se gaseste cineva sa iti dea un pret....oricum foarte scump. Si-a mai schimbat un amic ulei, toate filtrele si o bieleta si a fost ca si tine cu piesele lui. Manopera vreo 500 de lei ! Groaznic de mult.

        Comment


        • Fiind revizia de 4 ani si ultimul de garantie sa zic asa...ca sa nu pierd garantia ziceam sa fac schimbul la ei. Cu toate ca am in cartier un mecanic foarte bune...o sa sun la ei sa i intreb cat ma costa si revin cu info. Multumesc!

          Comment


          • Am făcut și eu service-ul înainte de termen. Km au fost resetat, credeți ca mai apare cheia de service?

            Comment


            • Nimeni nimic? Se pare ca trebuie sa aștept ori septembrie ori încă 4k de km sa aflu.

              Comment


              • Originally posted by nelu_242000 View Post
                Am făcut și eu service-ul înainte de termen. Km au fost resetat, credeți ca mai apare cheia de service?
                Sincer eu nu am inteles nici „detaliile” nici intrebarea dar incerc sa raspund: daca s-a resetat conform intervalul de revizie (nr. km si zile) atunci cheita cu avertizarea iti va aparea inainte de a se ”atinge” una din cele doua limite (ex 20k km sau 365 zile), daca resetarea nu s-a facut (si conform) atunci...
                (vezi si discutiile anterioare de pe forum legate de acest subiect)

                Comment


                • Cu contactul pus si fara motor pornit, cauta in meniul bordului si vezi ce interval pana la revizie apare. Daca ai (sa zicem) 20000 km, nu se mai aprinde cheia service.

                  Comment


                  • Vezi atasat si o captura din manualul de utilizare, desigur insa ca acest lucru (afiseajul, resetarea, etc.) depinde si de tipul de TdB pe care colegul il are pe masina.
                    (iar toate acestea s-au mai discutat, inclusiv pe topice dedicate)
                    Attached Files
                    Last edited by Gil26; 1 June 2022, 09:39.

                    Comment


                    • Deci, am schimbat uleiul la 16000 km, iar anul se făcea în septembrie.
                      Din diagnoza a fost resetat uleiul, dar neimplinind anul sau 18500 km nu a apărut informarea de service, automat nu ai ce șterge.
                      Eu asta întreb, dacă a fost reinitializat kilometri, se resetează automat și intervalul?

                      Comment


                      • Repet (reciteste si postul #6472), daca intervalul de revizie a fost resetat conform (din diagnoza) atunci si valorile (km si zile) s-au resetat, cred ca este destul de clar si logic asta, plus ca s-a mai discutat de nenumarate ori asta (eu am atasat chiar si capturi inainte si dupa resetare).

                        PS: eu fac reviziile cam la 10k km si 7-8 luni in reprezentanta, intervalul de revizie a fost resetat (si evident ca si "averizarea", deci cheita "nu apare"), la o singura revizie au uitat sa faca asta (era sambata, eu grabit, etc.) dar apoi l-am resetat in 2-3 minute din diagnoza cu doar cateva "click-uri).

                        Comment


                        • Iar ca sa fie (poate) si mai clar atasez o captura dintr-un derivat CLiP =program folosit de cei din reprezentante (nu am nici timp nici chef sa ma conectez acum cu CanClip la masina pentru a face o captura) in care se vad valorile de automomie km respectiv zile, iar dupa reinitializare autonomie schimb ulei acestea revin la valorile initiale, insa am scris de doua ori si am si ”bolduit” ca aceasta trebuie sa fie facuta conform si chiar daca colegul a scris ca ” ...Km au fost resetat...” iar ulterior si ” ...dacă a fost reinitializat kilometri...” (vezi si prima captura) nu stiu pana acum ca cei chiar si din unele reprezentante sa nu faca macar aceasta operatiune in mod corespunzator, dar cum orice este posibil...

                          PS: doar ca info am atasat si o captura dintr-un derivat DDT sper sa fie clara si aceasta, iar in prima captura am subliniat si de ce pe TdB-ul meu NU se afiseaza cele mentionate anterior, dar sincer nici nu imi pasa si nici nu ma intereseaza pentru ca le pot vedea oricand (si monitorizez periodic toti parametri \stari din toate calculatoarele masinii) plus ca le pot modifica \reseta \reinitializa oricand doresc cu doar cateva click-uri si oricum fac reviziile mult mai devreme ca intervale km si zile....
                          Attached Files

                          Comment


                          • Daca ai făcut schimbul in service dacia în caietul de service a mașinii ar trebui să ai o ștampilă si numărul de km la care s-a făcut intervenția (schimbul de ulei + ce s-a mai făcut). În mod sigur ti-au resetat și intervalul de service (cheița). Deci îți va apărea cheița înainte de a atinge nr de km egal cu cât scrie în caietul de service +20.000 km (parcă cu 500 de km înainte) sau cu 30 de zile înainte de a se împlinii un an de la intervenția asta (data scrisă tot în caietul de service). Depinde care se împlinește prima dată (numărul de km sau numărul de zile - 1an). Dar după cum ai circulat până acum va apărea exact cu o lună înainte de a se împlinii 1 an de la data când ai fost de ai schimbat uleiul.

                            Sper că am fost clar, dacă am înțeles bine întrebarea

                            Comment


                            • Originally posted by cbota View Post
                              ...Deci îți va apărea cheița înainte de a atinge nr de km egal cu cât scrie în caietul de service +20.000 km (parcă cu 500 de km înainte) sau cu 30 de zile înainte de a se împlinii un an de la intervenția asta (data scrisă tot în caietul de service). Depinde care se împlinește prima dată (numărul de km sau numărul de zile - 1an). Dar după cum ai circulat până acum va apărea exact cu o lună înainte de a se împlinii 1 an de la data când ai fost de ai schimbat uleiul.
                              Nu cred ca este clar\corect, stampila si caietul de service este un lucru iar softul masinii este cu totul altceva, egal de ce\cum se scrie in caietul de service (corect sau chiar gresit) atat ca data cat si numar de kilometri "cheita" poate aparea daca nu s-a facut reinitializarea (sau ma rog nu s-a facut corect), plus ca avertizarea poate aparea si mult mai devreme atat ca nr. de km cat si zile functie de multi alti factori ex OCS, (vezi si in captura din manualul de utilizare) etc....

                              Comment


                              • Nu am făcut la dacia. Și da, este trecut în caiet, tot ce a fost schimbat + factura cu stampila.
                                Cum am spus, in bord nu am avut intervalul apărut pentru service deoarece nu am atins km sau anul.
                                Din diagnoza, a resetat intervalul de ulei, dar intervalul de service(cheița) ii dădea ca trebuie resetat manual din bord (computer).
                                Mențiune ca acest interval apare când mai am 1500 km pana la schimb ulei sau o luna.
                                De aceea întrebam, prin resetarea intervalului de ulei, se resetează automat și intervalul de service?
                                Am făcut o poza după diagnoza, cum sa șterg manual dacă apare "cheița", dar nu pot atașa aici , prea mare foto+trebuie încărcată pe io știu ce site ca să o încarc de acolo.
                                Sper ca m-am făcut înțeles acum.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google