Dacia Logan 3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Noul motor de 1.0 are un cuplu de 160 N/m , fata de 140 N/m la vechiul 0.9 . Un castig de 20 Nm inseamna mult pentru un motor pe benzina si pentru elesticitatea motorului. Daca imperechezi acest motor cu o cutie de viteze cu primele trepte ceva mai scurte care sa-i imbunatateasca dinamica , poti ramane uimit de cat de "fasneata" poate fi masina .
    PS. Adaptarea cutiei de viteze la caracteristicile motorului este deosebit de importanta .

    Comment


    • Originally posted by t0rquemada View Post
      Rămâne de văzut cât de fiabilă va fi cutia CVT (DXK 150Nm) comparată cu manuala JT4 de 220Nm.
      Interesant filmuletul, multumim.
      Nu stiu daca CVT-ul care va fi pe Dacia este "copy-paste" dar am adunat destule "materiale" despre cel de la Nissan si sunt destule lucruri care pot "merge prost" asta desi cei de la Dacia au raspuns cam asa cu privire la problemele de la JS3:
      Menționăm că această soluție constructivă nu permite în niciun caz prestații de plecare de pe loc cu fața sau cu spatele, similare unui vehicul echipat cu motor cu mai mulți cilindri, de capacitate mai mare și cutie de viteze automată cu convertizor de cuplu sau cutie de viteze cu transmisie continuu variabilă (CVT).

      Un lucru "imbucurator" totusi ar fi ca au redus cuplul maxim cum bine ai punctat. Desigur ca si CVT-ul asta s-a testat in tot felul de conditii pe modele Dacia dar si cu EasyR-ul a fost la fel, iar conditiile uzuale de exploatare clar ca vor fi diferite (mai ales la plecarile de pe loc, spun asta din experienta).
      Consider EasyR-ul mult mai simplu, iar daca ma plictisesc de Sanderica (desi nu cred) as mai astepta vreo 3-4 ani pana sa reconsider un Stepway cu CVT (am spus ca nu sunt fan al acestui tip de transmisie). Raman sceptic, dar nici nu spun nu, ramane de vazut.
      Last edited by Gil26; 11 December 2020, 16:03.

      Comment


      • CVT-ul mai "mananca" aproape 20 Nm din cei 160Nm ai noului motor . Ce inseamna asta ? Inseamna ca va fi mai lenesa decat masina cu cutie manuala iar in depasiri o sa te rogi sa nu accelereze masina din fata sau cea pe care tocmai o depasesti .

        PS. Poate pe motorizarea de 100 HP cu GPL sa fie mai potrivita (cei 100Hp se ating numai sub GPL) .
        Last edited by georgstelsib; 11 December 2020, 20:23.

        Comment


        • Bine si corect ar fi ca masina pe care o depasesti sa nu accelereze. Dar cu CVT-ul te poti "ruga" de mai multe lucruri, cei care au condus masini cu asa ceva pot confirma (sau ma rog infirma), am avut una mai "potenta" si mai cu "traditie", si nu cred ca "noua minunatie" de la Renault (via Nissan) ar fi "mai cu mot".

          Comment


          • Filmulețele cu CVT le-am pus că să priceapă lumea principiul de funcționare al CVT-ului și posibilele probleme, de-aia am scris că va fi regretat Easy-R-ul, mai un schimb de ambreiaj mai o calibrare și gata merge. La CVT dacă se bărbierește cureaua altă cutie scrie pe tine (de la min 16.50)

            Gama actuală de motorizări și cutii
            Attached Files
            Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

            Comment


            • @ t0rquemada , multumim pentru atasament, bine de stiut. Dar nu doar "curelusa" poate pica, sunt mult mai multe, plus schimbul ulei cutie cam la 30-40k km (vedem la cat vor scrie cei de la Dacia), plus ca si la astea pot aparea "tremuriciuri" sau "galagie", plus ca tot cu un motor cu un cilindru lipsa sunt "imperecheate", plus costul (inclusiv cel de intretinere), plus... multe alte "plusuri" , dar ramane de vazut.
              Cu EasyR-ul TS4 n-am avut nici cea mai mica problema pana acum, si eu il consider foarte simplu la un cost imbatabil si sunt foarte multumit de comportamentul sau.

              Drumuri bune! (acum si cu noile Logan\SanderoIII)

              Comment


              • Culoarea aceea orange in care este prezentată Dacia Sandero Stepway o să fie disponibilă și pt Logan?In cartea mașinii o să fie trecută culoarea galben?

                Comment


                • Despre Logan avem cam puține informații, acum se află în chinurile facerii! Cică nu s-au hotărât ce tipuri de ștergătoare să-i pună ! Oricum „Configuratorul” pentru toate gamele, deci inclusiv culorile, îl vom avea în 2021, sper că primăvara !!!

                  Comment


                  • E greu căutatul, oricum e ofertă limitată la masinile cu noul motor cu 43902 cilindri
                    Attached Files
                    Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                    Comment


                    • Eu cred că deja sunt pe linia de asamblare sau deja asamblate noile mașini Logan,se așteaptă doar să se vândă ultimele bucăți din "vechiul " Logan,cred că nici nu o să mai poată fi înmatriculate de la 1 ian. 2021 Logan 2.

                      Comment


                      • Ceva ce mi-a plăcut:
                        Noua DACIA SANDERO STEPWAY nu mai este o mașină IEFTINĂ - YouTube

                        Comment


                        • A studiat cineva oferta la dealerii Dacia pt noul Logan?

                          Comment


                          • Comment


                            • Ce mai vrei Române?
                              Cutia aia CVT leșină de tot mașina.

                              Comment


                              • asta vrea asta are.

                                pentru puturosi e buna ... schimba sin gura

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google