Originally posted by aris86
View Post
Revizie 1.2 16v
Collapse
X
-
Am scos busonul și am lăsat sa curgă pana s-a oprit... O fi posibil ca mașină mea sa fie echipata cu alta cutie?
Leave a comment:
-
Logan 1.2 16v, an 2011 aproximativ 130.000 km, probleme cu contactul HUF (original), foarte greu am identificat-o, simptomele erau de bendix electromotor, contactul nu era blocat dar aici a fost problema, schimbat contact si totul este bine. Poate vor mai fi utilizatori cu astfel de manifestari si sa tina cont de asta!
- Likes 2
Leave a comment:
-
Am pus masina pe suprafata dreapta. Am scos aproximativ 2 litri din cutie. Au intrat 2.2 litri. Gresesc undeva? E mai silentioasa cutia dupa schimb dar nu cat as fi vrut eu...
Am facut aceiasi operatie si la un clio 3, 1.2 din 2011 si cantitatile de ulei au fost similare.
Leave a comment:
-
Mașina este Logan motor 1.2 din 2016 și are 35.000 km. De pierdut nu a pierdut sigur.
Leave a comment:
-
Foarte important , masina sa fie pe o suparafata dreapta , am zis 3,4/3,4 penru ca atat mai ramane in bidon , insa se mai scurge ceva si pe la busonul de umplere/verificare nivel , deci asta ar insemna un maxim de sa zic 3/3.1 litri care raman in cutie.
Manualul la 1.4/1.6 Mpi scrie de 2.8 litri , tu daca ai scos 2 si ai pus tot atat , ceva este gresit , ori ti-a pierdut cutia aproape 1 litru de ulei , cand ai turnat noul ulei , masina nu era "la nivel" si s-a intamplat sa-ti intre tot 2 litri.
Nu este ok sa-ti intre doar 2 litri , trebuie un minim de 2.8 .
- Likes 1
Leave a comment:
-
Ceva îmi da cu virgula... Am scos din cutie aproximativ 2 litri. De pus am pus 2 litri și era aprope de nivel dar clar mai era nevoie. Se găsește pe undeva un manual de reparații pt motorul asta?
Leave a comment:
-
A schimbat cineva uleiul la cutie? Ma intereseaza ce cantitate este necesara. Multumesc
Leave a comment:
-
Pentru ulei , sa fie obligat un A3/B4 , daca-l gasesti si cu normele Renault RN 0070/0710 ,Porsche A40 , MB 229.5 , BMW-LongLife 01 , asta inseamna un ulei veritabil FullSaps A3/B4 , adica o protectie foarte buna pentru acest motor , vei gasi aceste specificatii la 5w-40 / 0w-40 (predominante).
Pentru filtre , poti alege pe origine , sau daca vrei ceva si mai bun , pentru ulei exista Filtron OP 642/2 (il folosesc de cel putin 4-5 schimburi de ulei , este peste cel de origine MANN , uleiul se murdareste mai greu) , pentru filtru de aer , poti opta pentru Filtron , Mann , Purflux , Hengst , le-am avut pe toate , Filtronul mi se pare si in acest caz ca-i depaseste la calitate pe ceilalti , pentru filtru de habitaclu , nu lua dintre cele mai ieftine , sunt niste mizerii crunte , nu se potrivesc perfect pe carcasa .
Pentru igienizare instalatie AC , folclorul recomanda o data la 2 ani , acum depinde si pe unde mergi cu masina , in general cand simti mirosuri neplacute se cere o astfel de curatare , eu o fac la 2 ani.
Daca doresti sa mai scazi din costurile reviziei , schimbatul filtrului de habitaclu + igienizarea instalatiei AC , o poti face chiar tu , nu implica murdarie mare si dureaza relativ putin .
Leave a comment:
-
Sa o luam in ordine: ulei iti recomand Elf Sxr 5w40, la bifon de 4 litri; atentie insa sa nu pui in motor mai mult de 3.5 -3.7 litri, adica sa nu te duci la maximum pe joja .
Legat de filtre, cel mai bine mergi pe cele de origine Dacia/Renault.
Toate le poti procura de la magazine de piese auto sau online ( ca ex autokarma sau epiesa).
Pentru AC s-ar impune macar o igienizare, pe care o piti face cu un spray, ce il poti cumpara, de asemenea din sursele mentionate.
Revizia in reprezentanta (fara partea cu AC), cu piesele tale, costa maximum 200-250 ron, deci nu e un capat de tara.
Bafta!
Leave a comment:
-
Salut!
Am de facut a doua revizie, Sandero motor 1.2. Nici prima, nici a doua revizie nu am facut-o la timp, masina are aproximativ 3 ani si doar 7 mii de KM.
Nu vreau sa o fac la un service autorizat Dacia ci la un service normal, deoarece data trecuta m-au taxat cam mult 500 lei - mai pe nimic.
Din pacate in manualele care mi-au fost date cand am primit masina, revizia nu figureaza la cat se face.Multumesc unui coleg de forum pt ca acum am o poza cu intretinerile care se fac.
Ce ma sfatuiti si de unde sa cumpar urmatoarele consumabile:
- Ulei - sa fie oare Dacia Oil Plus sau altceva?5W40 sau alt tip? De unde sa il cumpar cel mai bine?
- Filtru de aer (tip, si de unde)?
- Filtru de ulei (tip, si de unde)?
- Filtru habitaclu (tip, si de unde)?
- Curatare si control aer conditionat - am inteles ca deobicei nu prea se face, mai ales la a doua revizie.Asa este?
Va multumesc!
Leave a comment:
-
Placutele de frana nu se uzeaza standard la un anumit nr. de km.Depinde de stilul de conducere si de materialul din care sunt facute.
Cel mai bine este sa dai rotile jos si sa vezi tu cat sunt de uzate,dupa care sa iei decizia cea mai potrivita.
Leave a comment:

Leave a comment: