Revizie 1.2 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• aris86
    replied
    Ca utilizator de NGK si Renault, tind sa recomand NGK.

Leave a comment:

• ManGreek
    replied
    Denso sunt 42 lei/buc. Si cele "normale" undeva la 15lei, de pe o bujie si jumatate iau toate 4 )
    Diferente nu stiu daca exista, deoarece tot un motor mic si 75cp va avea.

Iar intre cele oem, ngk si champion care ar fi mai ok ?

Multumesc frumos baieti.

UPDATE:

https://www.piesenet.ro/Bujie-Logan-...&category_id=0 , daca tot comand de aici filtrele, ca sa nu mai platesc din nou alt transport de pe alt site, alta solutie nu am decat acestea de pe site.

PS: Nu prea mai trage masina cum trebuie si parca are unele intreruperi insa nu foarte sesizabile (filtrul de aer tot n-am avut timp sa-l schimb si e al 2-lea an, iar bujiile sunt tot cele din fabrica). O sa revin cu impresii.
    Last edited by ManGreek; 17 October 2016, 18:42.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Pentru buji poti opta pentru :

Number One la calitate/performante:
    DENSO IXEH20TT

De origine Ngk sau Champion ori Renault Made

NGK 5942

CHAMPION EON8/286

Si mai sunt dar nu atat de populare printre posesori pentru acest motor.

Leave a comment:

• ManGreek
    replied
    Ms, chiar au niste preturi bune.

In legatura cu bujiile:

https://www.piesenet.ro/Aprindere/Bu...an-1.2-16Valve , acestea sunt ok sau sa comand beru, denso, bosch ? Cu 1, 2, 3 sau 4 "poli" ? ms
    Cea din fabrica nu stiu cati are, ca nu am verificat.
    Am citit multe pagini pe topicul cu bujii, insa pentru 1.2 nu am gasit nimic.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Poti cauta si pe forum.

Leave a comment:

• Crs. Sandel
    replied
    Eu am luat de la piesenet toate piesele, de origine fiind. Poti cauta si acolo.

Leave a comment:

• ManGreek
    replied
    Revin.
    Stiti ceva site-uri cu preturi bune la consumabile ?
    De exemplu la Altex a fost tot anul filtru de ulei original (dacia-renault) cu 25lei, iar pe daciashop e 47lei + ca la altex aveam transport gratuit. MS.

UPDATE:

Am gasit pe epiesa.ro. Insa nu stiu care ar fi mai ok. Este si original, bosch, mann, etc. La fel si in cazul filtrului de ulei.

Pentru prima data vreau sa pun si filtru de polen. Care s-ar potrivi fara sa fie nevoie sa decupez ceva cum am vazut prin tutoriale ?
    Last edited by ManGreek; 17 October 2016, 17:59.

Leave a comment:

• aris86
    replied
    42000 km in aproape 3 ani de zile, dupa ce voi fi face niste drumuri prin tara saptamana viitoare, probabil voi atinge borna kilometrica 43000 km la aniversarea de 3 anisori

Leave a comment:

• Crs. Sandel
    replied
    Dar tu vei ajunge la 60 000 km sau aproape de acest kilometraj pana atunci.
    Eu am de abia 19600 km (in 3 ani). Pana la anul daca fac 30000 km, e foarte bine. Dar tot voi schimba distributia si toate cele

Leave a comment:

• aris86
    replied
    Si cauciucul curelei ce spune? La anu la 4 ani, mi-am programat schimbarea distributiei, antigel, si lichidul de frana si de servo.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Eu in locul lui la partea cu schimbatul distributiei as mai astepta un an, acum depinde si cati km face intr-un an! pana la 60-70k e ok si cu distributia originala.
    Last edited by prometheus; 13 October 2016, 13:20.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Originally posted by ManGreek View Post
    Salut baieti...In afara de antigel, mai sunt ceva lichide de schimbat la 5 ani ? Dar bujiile daca sunt bune merita sa le schimb ?
    As schimba filtrul de benzina deoarece am impresia ca e murdar, deoarece masina parca nu mai trage ca inainte...
    Salut baiete. La varsta ei e bine sa schimbi toate lichidele, eventual si uleiul din cutie. Bujiile merita schimbate. Masina parca nu mai trage ca inainte pentru ca bujii. dar pot fi si alte cauze.
    Filtrul de benzina mai greu de schimbat. Asta inseamna sa schimbi pompa de benzina n-are rost.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Filtru de benzina nu-l ai ! bujiile eu iti recomand sa le schimbi (ai deja 50k) ca si lichide pe langa cele "uzuale"(ulei de motor + antigel) iti recomand sa schimbi : ulei servo-directie(daca nu cumva ai servo-electrica) , -uleiul din cutia de viteze + lichidul de frana.
    Pompa de apa daca ai menajat motorul foarte posibil sa te mai tina inca o tura.

Leave a comment:

• ManGreek
    replied
    Salut baieti.
    Am 50.000km si fac revizia la masina.
    Ii schimb distributia, filtrele (aer si ulei). La distributie trebuie si pompa de apa schimbata ? In afara de cele mentionate ce sa mai schimb ? In afara de antigel, mai sunt ceva lichide de schimbat la 5 ani ? Dar bujiile daca sunt bune merita sa le schimb ?
    As schimba filtrul de benzina deoarece am impresia ca e murdar, deoarece masina parca nu mai trage ca inainte si daca o fortez mai tare (schimb pe la 4-4500rpm), pe cand ajung acasa ori miroase a apa statuta ori ceva a ars ceea ce nu ma incanta.
    Daca merg pana in 3000rpm nu are nimic, daca trec de acest prag e o problema.
    De aceea pe langa filtrul de aer as schimba si cel de benzina. Pe emag am gasit pachete care au inclus si filtrul de benzina si nu prea stiu ce sa cred.

Multumesc.

Leave a comment:

• brasil
    replied
    Originally posted by aris86 View Post
    Filtrul de benzina este incorporat in pompa de benzina.
    Mulțumesc în acest ca nu am ce schimba!

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google