Revizie 1.2 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• unicu
    replied
    Distinsi Domni,

Revizia de 4 ani bate la usa...
    Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi:
    1. Loganelul are 49 500 km. Sa schimb cureaua de distributie (+ celelalte componente ale distributiei)??? (Nu s-a tras de motor... e masina de familie.)
    Dv cum ati procedat?
    2. Am primit 5l ulei Engine Oil 5w-40 Sinthetic (Lexus). Se potriveste motorului de 1.2 16v?
    3. Ce filtre folositi (aer, ulei) si de unde le procurati?
    4. E musai sa merg la reprezentanta?
    5. Ce-ati mai schimbat la 4 ani?

Multumiri anticipate!
    Last edited by unicu; 11 April 2016, 18:21.

Leave a comment:

• brasil
    replied
    Cand am facut cu ceva timp in urma distributia la 80.000 am luat curelele distributie, accesorii, role si pompa de apa de pe un site online si la reprezentanta mi-au spus ca sunt originale, am platit doar manopera la reprezentanta, au comentat putin ca ma costa mai mult dar pana la urma au pus manopera ca si cum ar fi fost piesele lor. Asta cu manopera se intampla la serviceuri mari gen Serus, etc dar la altele mai mici te accepta fara probleme cu piesele tale, in criza care este, din lipsa de clienti au nevoie de lucru!
    Last edited by 77sky; 11 April 2016, 18:50.

Leave a comment:

• stoicanu
    replied
    Majoritatea accepta cu piesele clientului
    Dar manoper e mai mare cam cu 30 ron/h
    Dar garantie nu ai decat la manoper
    La piese te descurci cu magazinul de unde ai cumparat

Leave a comment:

• brasil
    replied
    Dupa ce am iesit din garantie (de fapt mai devreme cu un an) merg la schimburile de consumabile (ulei, filtru ulei, filtru de aer) la magazine care au pe langa ele si mini-service-uri care ti le schimba gratuit doar pentru ca ai luat consumabilele de la ei. Filtru de polen il schimb eu ca este f simplu si imi ia 1 minut. Iau ELF 5w40, filtrele ulei si aer originale totul schimbandu-se la 10.000 km, de doua ori pe an primavara si toamna inainte de venirea frigului. La reprezentanta este mult prea scump dar merg la ei pentru operatii mai "complicate" - schimb bujii si distributie dar cu piesele luate de mine! Ei au adaosuri mari atat la piese cat si la manopera. Am vazut ca unele reprezentante daca vi cu piesele tale baga manopera mai mare decat in mod curent dar sunt destule care te accepta cu piesele tale!

Leave a comment:

• Archangel80
    replied
    Chiar daca aveai, ala se schimba pe la 120k km. Cel putin asa zice manualul. Cei din reprezentanta au recomandat mai devreme la mine deoarece avem benzina proasta. LOL.

Originally posted by abc View Post
    Punctul meu de vedere este sa folositi numai filtre de origine cumparate din reprezentanta.
    Nu e ok punctul tau de vedere. Vezi tu, am cumnat ce lucreaza la o firma de distributie piese auto. E la nivel de tara. Sunt autorizati de Dacia sa vinda si piese de origine. Ghici de unde se aprovizioneaza reprezentanta locala?

Un exemplu. Curea distributie 1,6 16v 180 lei. Pompa apa 250 lei. Curea accesorii 45 lei. La reprezentanta e dublu. Ce am insirat eu plus manopera reprezentantei 1500 lei. Asa ca....fiecare face cum crede mai bine pt masina lui.
    Last edited by Archangel80; 17 March 2016, 10:20.

Leave a comment:

• stoicanu
    replied
    Se confirma

Leave a comment:

• FloNick
    replied
    Buna ziua,
    M-am adresat astazi unei reprezentante dacia din bv pt un pret estimativ pt revizie Logan 2 1.2 benzina,si mi-au spus ca pe acest model nu exista filtru de benzina.
    Poate cineva sa-mi confirme ca nu exista filtru benzina?

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Am aruncat si eu o vorba.....multumesc.

trimis de pe mobil

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Achizitioneaza mai multe la un singura comanda in felul asta scoti si banii dati exclusiv pe transport (acei 20 lei).

Leave a comment:

• Crs. Sandel
    replied
    Originally posted by Oti View Post
    Daca pun banii pe card, ma poate ajuta cineva sa cumpere "online cu ridicare pers de la sediu" si sa-mi trimita prin coletarie postei rom?
    Economisec niste bani cu transp si plata ramburs aprox min 20-30lei.

trimis de pe mobil
    Transportul e in general 15-20 lei daca dai comanda online. Transportul prin posta romana e 3 lei (ca trimiti fara ramburs) + pregatirea coletului de catre cel care trimite + timpul pierdut al acestuia (in general e coada la posta)...nu faci mare lucru.

Leave a comment:

• abc
    replied
    Originally posted by mike-5 View Post
    Se gasesc la ora actuala in Bucuresti filtre aer (30 lei) si ulei (17 lei) Mahle austriece dar si alte marci la preturi bune cu factura.Am si poze cu ele pe topicul "revizii logan benzina".Eu,de exemplu,le cumpar de la magazine online cu ridicare de la sediul lor,fara alte comisioane.Ca exemplu,unul este pe Mihai Eminescu si altul in zona Filaret.
    Punctul meu de vedere este sa folositi numai filtre de origine cumparate din reprezentanta.

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Stai linistit, intra 4L fara probleme, are loc, se incadreaza in tolerante. Nivelul o sa fie un pic peste linie, nui bai. Asa au facut la toate motoarele de 1.2, le este lene sa masoare cantitatea, probleme sunt daca producat de ulei pune mai mult de 4L in bidon/bidoane
    Last edited by Oti; 26 January 2016, 10:51.

Leave a comment:

• gheorg1975
    replied
    Verifica nivelul la ulei.
    Last edited by 77sky; 11 April 2016, 18:50.

Leave a comment:

• logan5
    replied
    Este problema daca in motorul de 1.2 16v au bagat 4 litri la revizie? Asa mi-au zis ca au bagat

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Daca pun banii pe card, ma poate ajuta cineva sa cumpere "online cu ridicare pers de la sediu" si sa-mi trimita prin coletarie postei rom?
    Economisec niste bani cu transp si plata ramburs aprox min 20-30lei.

trimis de pe mobil

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google