Revizie 1.2 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ampt
    replied
    Sunt trecuţi şi anii, cercetează cu atenţie Carnetul de Întreţinere al maşinii.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Originally posted by AlexDorin View Post
    60.000 sau 4 ani....la mine asa scrie in carnet si normal, eu cum facusem anii...le-am schimbat. Oricum, cele vechi aratau destul de rau , a fost bine ca le-am schimbat.
    Arata-mi si mie unde scrie la bujii limita de timp in carnet!?? Eu n-am mai auzit la bujii sa fie schimbate dupa o anumita perioada de timp ci numai dupa nr de km facuti cu ele.

Leave a comment:

• Ampt
    replied
    Dacă aţi ştii cât sunt marjele prin reprezentanţe, nu v-aţi mai mira atâta...

Leave a comment:

• mumus
    replied
    La asta ma uitam si eu, ca nu ies calculele

Leave a comment:

• stoicanu
    replied
    Deja sunt prea ieftine piese alea

Leave a comment:

• MacAndrew
    replied
    Facut revizia de 100.000 Km.
    Ulei + filtre + placute frana, bucse bara stabilizatoare si bielete antiruliu (am vrut eu sa le schimb).
    Cost piese 330 Ron (piese originale, cumparate de la un magazin de piese), cost manopera 200 (reprezentanta Dacia).

Leave a comment:

• AlexDorin
    replied
    Originally posted by prometheus View Post
    Nu inteleg de ce s-au schimbat bujiile ?? in cartea de intretinere scrie ca se inlocuiesc la 60.000 de km.
    60.000 sau 4 ani....la mine asa scrie in carnet si normal, eu cum facusem anii...le-am schimbat. Oricum, cele vechi aratau destul de rau , a fost bine ca le-am schimbat.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Pai trebuia sa afisezi de la bun inceput hartia asta sa vedem ce s-a schimbat concret , dupa cum se vede nu s-a realizat doar un schimb de distributie in banii aia , dar chiar si asa preturile sunt mari mai ales la manopera.

Fara reducere sa schimbe un filtru de aer = 70 lei ? idem si pentru filtru habitaclu.

Operatiunea de schimbare pentru cele doua filtre nu dureaza mai mult de 2 minute.

Nu inteleg de ce s-au schimbat bujiile ?? in cartea de intretinere scrie ca se inlocuiesc la 60.000 de km.
    Last edited by prometheus; 15 April 2015, 08:08.

Leave a comment:

• AlexDorin
    replied
    Originally posted by cristiboerica View Post
    La accesorii nu ai schimbat nimic ?
    Ba da, am atasat faimosul meu deviz....daca nu era reducerea...erau ~ 1800 doar piesele ;)
    Attached Files

Leave a comment:

• skd_ozenel
    replied
    cu ce opel? cat costa ala de nou?
    voi sigur ati cumparat masinile alea sau le aveti de statut de la uzina?

Leave a comment:

• Ampt
    replied
    Când o revizie la o maşină de patru ani ajunge să coste aproximativ 12,5% din valoarea ei de piaţă (cost revizie 500 de Euro versus valoare de piaţă maşină de cca. 4.000 de Euro), ce ar mai fi de comentat?

Leave a comment:

• cristiboerica
    replied
    Originally posted by AlexDorin View Post
    Revizie 4 ani la dacia:
    -ulei +filtre
    -habitaclu
    -distributie cu tot cu pompa
    -caratare garnituri spate
    -bujii
    -schimbare lichid frana
    -schimbare lichid racire
    -curatare motor
    in mare cam asta, sper sa nu fi uitat ceva. De pe deviz piesele au costat aproape 14 mil, manopera a fost in jur de 4 mi si ceva iar restul pana la 2250 tva.

Cand mi-au facut baietii calculul am ramas pe moment socat, mentionez ca nu am schimbat placutele deoarece sunt ok si inca merge cel putin 20k km iar la instalatia de aer conditionat am facut doar o verificare de rutina, nu s-a inlocuit freonul. Am zis ca las aceste 2 operatiuni pentru urmatoarea revizie.
    Mai mentionez ca acest pret include si reducerea de 25 % pe care chipurile dacia o ofera in fiecare primavara...deci la un mic calcul daca nu era asa zisa reducere ajungeam pe la 3000 de lei , un pret aberant as spune.

Cei de la dacia imi tot spuneau ca putem sa mai lasam pompa de apa si mai scade pretul...ma rog, cu riscurile de rigoare, dar nu am vrut sa fac nici un rabat si am schimbat tot ce am putut acuma pentru a fi mai linistit pe viitor.

Ca km, am 48.000 la data reviziei.

Iar la sfarsit, chipurile din partea casei mi-au facut si un update de soft.....ceea ce in ziua respectiva a fost cel mai ok lucru...pentru ca am scapat de smuciturile de la prima treapta, specifica la 1.2 16v, acum e mult mai bine, se vede ca au corectat ce au putut.

Legat de pret, dupa cum am zis, a fost soc total dar am zis ca pentru linistea mea e mai bine sa fac toate schimbarile.

Cu stima,
    Alex
    La accesorii nu ai schimbat nimic ?

Leave a comment:

• stoicanu
    replied
    Fi mai concret.
    Fa o comparatie cu Opel de exemplu

Leave a comment:

• skd_ozenel
    replied
    cu ce vrei tu. raportat la valoarea de achizitie a masinii platesti preturi de model premium la piese originale.

Leave a comment:

• stoicanu
    replied
    Acum intreb si eu
    Preturi mari comparativ cu ce?

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google