Consumul mediu 1.6 16v 105CP

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Salut tuturor, sunt nou pe forumul loganclub, mi-am facut comanda de un logan 16 valve care vine tocmai la jumatatea lui Iunie si as dori sa stiu cam la ce consum sa ma astept pentru inceput in mediul urban si ce benzina bagati voi,care ii prieste mai mult?
    Daca Cineva Vreodata O Sa Iti Doreasca Binele, Sa Nu Il Dai

    Comment


    • @Danny90 bine ai venit pe forum, vezi ca si-au racit gura multi pe Thread-ul asta, spicuieste si tu ceva...

      Comment


      • Multam de raspuns, am sa caut in posturile anterioare sa ma lamuresc ;)
        Daca Cineva Vreodata O Sa Iti Doreasca Binele, Sa Nu Il Dai

        Comment


        • benzina bagi de la ce peco vrei
          fiecare are parerea

          Comment


          • @Seba: exact atat...
            @Seba, darksid3 si CristiXP: Mersi pentru sfaturile de pe forum legate de stilul de condus. Se simte diferenta si in mersul / performantele masinii si in confortul meu
            @GJ-85-SRY: cu AC si pentru confortul meu e bun consumul. Nu ma deranjeaza. Dacia veche (1300), cu motorul oprit si parcata in fata blocului manca 1 l pe noapte si 13% in trafic, asa ca..
            The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

            Comment


            • Originally posted by D-FENS View Post
              Il cunosti?
              Orasul sau ce anume?! Normal ca il cunosc daca despre asta e vorba; am o casuta in constructie in afara orasului si fac ceva km seara ca alerg dupa tot felul de prostii; citisem pe la voi ca dupa nu stiu cati km arata cb bine, asa ca daca nici dupa 5000 nu da bine.......Si a-propos: la revizia de 40000 cu tot stilul meu de mers condamnat de multi dintre voi, motorul este brici: fara rateuri sau alte prostii; plus ca pun pe ea minim 400kg cam in fiecare seara.
              Revin: 7.4 la o medie de 55km/h (asa arata cb).

              Mare e gradina Ta Doamne;
              Poarta e deschisa, dar toti sar gardul.

              Comment


              • normal ca este brici doar este masina, nu caruta... pana in 100.000 de km poti sa-i faci ce vrei, numa in dunare sa n-o bagi... si motoru n-are nici cea mai mica treaba. Exclus revizii, ulei si alte chestii obligatorii.

                Consum pentru al meu 1,6 16V
                - in afara: 6,2 - 6,3 l/100km (100 intre localitati si 60 in localitate, fara autostrada, stil de conducere moderat);
                - in oras: 9,7 l/100km (60 cand se poate, stil de conducere economic, oras - Cluj - trafic moderat catre aglomerat); 11,1 l/100km (70 cand nu bipaie detectorul, stil de conducere agresiv, oras - Cluj - trafic aglomerat).
                Consumul la 16V nu este deloc exagerat, si depinde enorm de cum o calci. La drum intins nu conteaza chiar asa mult viteza cat conteaza numarul de depasiri (ma refer la consum). Dar nu se merita deloc 16V, sa nu va luati cu motorizarea asta (de ce ??? sa aibe toata lumea????)
                Last edited by beso; 17 May 2009, 09:20.
                Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...

                Comment


                • La un MCV 1.6 16v cu 7 locuri al unui amic consumul nu scade in afara sub 7.5 deloc. Ba chiar ieri intorcandu-ma de la Bucuresti cu el, la 120 cu Carrera 95 si doar 2 oameni in masina CB arata consum de 8.8-9.0
                  Ma gandesc ca poate e de la faptul ca este echipata cu JR5 ca la dieselul de 85, deci e o cutie pentru tractiune avand 7 locuri si nu pentru viteza/consum optim. Am remarcat ca masina are la 160 la ora pe ceas arata 12.3, la fel tot cu 2 oameni in ea, dar atunci aveam un plin cu Efix de 95.

                  Comment


                  • Nu poti pune o cutie de diesel pe un motor benzinar. Difera curbele de cuplu si motoarele scot puterea in conditii diferite. Benzinarul trebuie urcat in ture, dieselarul nu. Deci cutiile de viteza destinate sunt diferite inca din stadiul de proiect. Problema ar fi alta. S-a resetat CB-ul inainte de plecarea la drum?
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                    Comment


                    • Originally posted by emanu900 View Post
                      La un MCV 1.6 16v cu 7 locuri al unui amic consumul nu scade in afara sub 7.5 deloc. Ba chiar ieri intorcandu-ma de la Bucuresti cu el, la 120 cu Carrera 95 si doar 2 oameni in masina CB arata consum de 8.8-9.0
                      Ma gandesc ca poate e de la faptul ca este echipata cu JR5 ca la dieselul de 85, deci e o cutie pentru tractiune avand 7 locuri si nu pentru viteza/consum optim. Am remarcat ca masina are la 160 la ora pe ceas arata 12.3, la fel tot cu 2 oameni in ea, dar atunci aveam un plin cu Efix de 95.
                      Mai gandeste-te si la faptul ca masina e mai grea dacat berlina, are alta rezistenta la inaintare (si nu numai, dar astea imi vin acum, repede), dar duci lejer cu ea 6 oameni ca mine (fata de berlina). Avantaje si dezavantaje vei gasi la fiecare model. Consumul in jurul lui 7.5 e perfect. Si eu am fost extaziat la inceput de consumuri incredibile (neglijand faptul ca masina se mai chinuia cateodata) si dupa ce am dat drumul la aerul conditionat si am umblat mai mult oras si mixt (by the way: sambata, Timisoara - Oradea - Alesd - retur, AC tot timpul, 6.6 - 6.8 l/100) am vazut ca la inceput am trait pe langa Alice, in tara minunilor, apoi am ajuns si in lumea reala. Da' e bine.
                      The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

                      Comment


                      • Eu scot de obicei 6.9 Cluj-Budapesta (iesire Cluj, intrare Budapesta) cu MCV, AC pornit tot timpul, dar si in tara imi iese 6.9 (Cluj - Brasov). Acum o saptamana cu cutie pe masina (680 de litrii), am scos 7.8 pe ruta Cluj-Budapesta), poate ar fi fost mai putin cu 1-2dl daca nu m-as fi bagat in depasiri.

                        Comment


                        • Ieri am fost la tara si acolo tot ma uitam la sigurante si am scos una care ar trebui sa fie pentru iluminat interior. sa oprit nu numai iluminatul ci si muzica si sa resetat si CB-ul si ceasul. Cand am pus la loc si am pornit am pus pe consum medie. Fiind drum cu pietris nu am mers numai in viteza 1 si 2 si surpriza... prima valoare care a aparut la consum mediu dupa acel 400 m sau cat este a fost de (tinativa bine) 80L/100km dar scadea drastic... dupa vro 10 Km a revenit la normal cam 7 si ceva asta la drum intins, viteza a 5 si cam 90km/h. Cineva a mai vazut asa ceva?

                          Comment


                          • Daca reseteazi CB-ul INAINTE de a porni motorul dupa un plin (de exemplu) asa se intampla. Nu-ti fa nicio problema.
                            The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

                            Comment


                            • a revenit inainte sa ajung in fata calculatorului.... dar am si vazut pe CB mergind in trapta 1 aproape in totalitate acel 400 meter a consumat 0,3 liter. Dar a revenit... si asta conteaza.... o astfel de "surpriza" nici consumul instant narfi putut sa faca..

                              Revenind la subiect: consum mediu umblat numai in oras dupa 1200km e 9,2-9,3L/100km

                              Comment


                              • Cu berlina scoti atat, eu cu MCVul numai pe la 11-12l/100, depinde de trafic (Cluj)

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google