Consum 1,5 DCI 85 CP

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • MihaiCL1981
  replied
  Ok, hai sa postez și eu consumuri.
  Am trecut la Michelin Cross Climate, schimbat ulei (Castrol Magnatec 10w40 deocamdata dar plănuiesc un 5w40) și filtre.
  1)Bucuresti la ore oarecum aglomerate 5.8l/100km. Totuși fac un drum de 5Km dus și 5 întors (duc pe cineva ca eu lucrez de acasă) și e ok traficul pe întoarcere plus ca motorul e incalzit. Mult mai bine decst înainte de pandemie când indica 8-9l
  2) Bucuresti Călărași pe A2 pana la Lehliu (100kmh) și apoi Dn3 legal (adica 50kmh localități, 90kmh în afara) 3.1 l/100kmh singur în mașină. Aceeași ruta cu viteze mai mari de pana la 120kmh pe autostrada și 100kmh pe Dn3 și 60kmh în localități au dus cam la un consum de 4.0 l/100km. Merita menționat ca e o ușoară coborâre spre Călărași.
  3) Bucuresti Rasnov și înapoi pe autostrada(120kmh) plus dn1 (100kmh in afara,70kmh in localități ) cu reducerile de rigoare pe serpentine. 3.9l/100km.


  Toate vitezele sunt cele din bord deci mai scădem 5% ca să fie cele reale(aveam și Waze pornit)

  Stilul meu de condus e de moș, frână de motor, retrogradare și rev matching când am loc sa franez. Condus preventiv (cat pot).
  Logan diesel e super economic la viteze mici (aerodinamica proasta mărește mult consumul la peste 100kmh)dar date fiind riscurile legate de subturare prefer chiar și în afara orașului sa merg cu regimul de viteza care îmi permite turatii spre 2500-2800rpm în a 4/5a.
  Chiar și cu o eroare din cb eu zic ca e ok.

  Overall nu m-am plans niciodată de consum, dar peste jumătate din costuri de exploatare sunt date de revizii și reparații (cel puțin la mine care merg spre mentenanță preventiva).
  ​​​​​​
  Last edited by MihaiCL1981; 2 May 2021, 10:47.

  Leave a comment:


 • mariusstf
  replied
  Din cauza anvelopelor aveam consumul atâta de mare, saptamana asta am reusit sa fac 500km cu 22l de motorina 100lei, fără sa fac nici un efort.demult nu am mai atins performanta asta

  Leave a comment:


 • FLR
  replied
  si eu am 85+

  Leave a comment:


 • mariusstf
  replied
  Azi am reusit performanta de un 4.3% pe 400km, Bucuresti-calarasi- Bucuresti-Pucioasa.

  Leave a comment:


 • bolovan
  replied
  Depinde si de oras. Eu am doi colegi cu diesel...unul nu reuseste sub 10% si unul se "lauda" cu 8.5%. Si toti ne laudam cu viteze medii de 11-12Km/h

  Leave a comment:


 • mariusstf
  replied
  Doamne deja ma iau spumele, eu nici la drum lung nu scot 4.5%!!! Adică depinde foarte mult de stilul de condus al fiecăruia. Eu am si resoftare, uitasem sa specific.

  Leave a comment:


 • FLR
  replied
  si la mine consumul e 4% mers 70% extra iar 30% in oras. masina are 102.000km.desi real poate e un 4,5 sunt ft multumit

  Leave a comment:


 • mariusstf
  replied
  Eu am unele probleme pe directie , trage dreapta, trebuie sa tin de volan putin inclina spre stânga, dupa 140 trepidează, nu-i găsesc buba deloc, dar m.am saturat când am căutat cauza si n.a reusit nimeni sa găsească problema.

  Leave a comment:


 • bolovan
  replied
  mariusstf ba calculeaza...doar ca nu-l afiseaza. El calculeaza non-stop (ia incearca sa resetezi calculatorul...mergi cu 20Km/h...mergi mai mult de 400m...si sa vezi ca-ti arata consumul mediu. Problema-i alta: verificati caucucruriile...sa fie umflate corespunzator...si sa nu fie extrem de uzate (diametrul mai mic...prin urmare, distanta reala parcursa este mai mica fata de distanta inregistrata). Vezi ca pe net sunt o groaza de teste cu CB-ul...si cam toate arata extrem de corect in conditiile corecte (aka cauciucuri ok, umflate ok, cu uzura normala)

  Leave a comment:


 • mariusstf
  replied
  Problema e alta la loganurile astea cu cb.ul, eu am si instant si la viteza mai mica de 30km/h numai arata consum, deci numai calculează si la relatiu la fel, eu cred ca din acest motiv nu avem consum real, pentru ca sunt câteva momente când nu se inregistreaza consumul.

  Leave a comment:


 • bolovan
  replied
  Octavian eroarea la pompa? da. CB-ul afiseaza corect. Ti-am explicat si de ce si cum functioneaza el. In cel mai rau caz, iti arata mai mult decat ai consumat in realitate (injectoarele usor colmatate...prin urmare, ca sa injecteze aceasi cantitate, trebuie sa tine injjectoarele mai mult timp deschise...el nu stie ca de asta trebuie tinute deschise...si presupune doar ca se injecteaza mai multa benzina). Da, poate exita o toleranta de masurare...dar nu cred ca ajunge la 1%. Si ori cum este nesemnificativa fata de masurarea la pompa.

  Leave a comment:


 • mariusstf
  replied
  Oricum ar fi, la stilul meu de condus, este un consum bun.

  Leave a comment:


 • Octavian
  replied
  Cel mai precis o laie, afiseaza corect daca ai un stil relativ calm/constant.
  Daca mergi anapoda, eroarea e de pana la 0,5-0,6l la 100km

  Leave a comment:


 • bolovan
  replied
  mariusstf te sfatuiesc sa schimbi pompa de unde bagi motorina. Te fura la greu.
  Calculatorul este cel mai precis sistem de masurare a consumului (cu conditia sa ai cauciucuriile standard).
  Ca sa intelegi de ce-ti spun:
  El masoara timpul de injectie a motorinei (adica cat timp stau injectoarele deschise). El stie ce presiune ai in rampa de injectie. Deci calculeaza foarte exact cata motorina a fost injectata (daca nu face asta...masina sau scoate fum negru - prea multa motorina - sau nu trage - prea putina motorina).
  Masoara distanta parcursa de masina (revolutiile rotii)...stie ce distanta se parcurge la o rotire...si calculeaza.
  Masuratul la pompa este cu o toleranta...hmmm...ca sa-mi citez un prieten care a lucrat la o renumita benzinarie: bagi in rezervor cat vrea statia...nu cat vrei tu

  Leave a comment:


 • mariusstf
  replied
  Asa da mers la intins cu 80 100km/h, da, si eu am 3.8, dar mix se duce, merg pe autostrada mult eu, nu tare, dar 120-140merg. Adica atunci cu viscolul din ianuarie dupa 8ianuarie, duminica am fost de la predeal pana la calarasi si inapoi la bucuresti in aceeasi zi, -16grade, dar am mers numai 70 80 km/h si pe A3 am mers numai 140, si am ajuns inapoi la bucuresti cu 4.6%, incet mers dar foarte foarte frig.

  Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google