Manifestarile ABS-ului

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am vazut, dar niciodata intr-o franare de urgenta cand vrei sa opresti si fara sa apesi acc da gaz si din senzatia de franare sa simti ca ea trage cu frana in blana ...

    PS: daca mai prind conditii asemanatoare o sa filmez pt ca e interesant.

    Comment


    • Daca vei calca consecutiv pedala de frana vei vedea ca urca pana la 2000 de ture chiar. Abs.ul funtioneaza in genul acesta dand suturi in placute, deci de aici vine turatia ridicata.

      Comment


      • Incearca si cu masina oprita, frana de mana trasa si motor pornit; scade un pic turatia dupa aia urca. Eu am senzatia ca accelerarea are la baza mastervac-ul care modifica pentru scurt timp proportia amestecului iar Ecu reactioneaza un pic intarziat in a corecta anomalia; nu cred ca are legatura cu ABS-ul. E doar o alta parere si va rog sa o tratati ca atare.
        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

        Comment


        • Mastervac ul suge aer din galeria de admisie si astfel se modifica turatia la ralanti.

          Sent from my GT-B5330 using Forum Runner

          Comment


          • Problema ABS

            Buna Seara,

            De ceva timp am o problema cu ABS-ul care devine suparatoare...
            La inceput se manifesta ca un zgomot deranjant al ABSului in anumite momente... gen fier care scartaie. Insa mai toata lumea mi-a spus ca asa face ABSul la logan.
            Ulterior dupa ce am dat intr-o groapa din superbul nostru oras a inceput sa se aprinda martorul de pe bord al ABS-ului... insa de ceva vreme adica vreo 1-2 saptamani imi intra ABS-ul cand tie lumea mai draga, adica franez usor la trecere si intra ABSul de nebun si masina o ia inainte.
            In alte momente franez normal in trafic si incepe sa faca urat gen un cablu care se smuceste si troncane si se aprinde imediat becul de la ABS pe bord...

            Care ar putea fi motivele minunatiei care o patesc de ceva vreme ? Ce imi recomandati sa o duc intr-un service autorizat dacia? sa o puna pe un tester?

            Multumesc anticipat.

            Comment


            • nu o lua in nume de rau dar de ce ai facut un alt topica daca pe acela ti l-a inchis?
              Oricum si eu am ABS la mine incepise sa troncane si sa se aprinda acel martor abs din cauza ca erau placutele uzate.Am uitat sa precizez nu am senzori de uzura.
              Last edited by 77sky; 24 April 2013, 11:54.
              http://www.loganclub.ro/forum/loganu..._4-t46535.html

              Comment


              • Salut, eu recomand sa te duci neaparat si urgent intr-un service autorizat, sa remediezi problema cu ABS-ul. Cauze pot fi multiple, si trebuiesc rezolvate constiincios. Cu franele si directia sa nu te joci niciodata, ..sunt vitale!
                passion 1.5 DCi

                Comment


                • asta a fost cel initial, dupa care am realizat ca este o zona unde sunt 3-4 thread-uri ceea ce inseamna ca nu este prea populata.

                  TVM este posibil sa am si eu placutele uzate :-? au vreo 10000 km insa nu am avut probleme cu ABS-ul pana sa dau in groapa aia... motiv pentru care ma gandesc ca nu ar fi ele de vina... urmeaza sa fac schimburile de consumabile luna in luna mai si o sa schimb si placutele. Insa in general daca sunt duse placutele scartaie face ca toate alea la franare cel
                  putin asa fac la a familiei.

                  Posturile din al doilea topic lansat pe aceeasi tema, ti le-am mutat in acest topic-dedicat acestui subiect.
                  Ideea este simpla: nu facem clone ale acelorasi teme, tocmai pentru a centraliza informatiile!
                  Citeste si posturile anterioare din corpul acestui topic, s-ar putea sa descoperi lucruri utile!
                  Last edited by 77sky; 24 April 2013, 11:56.

                  Comment


                  • la mine nu dadea nici un semn de uzura am dat intro groapa la fel ca si tine dupa a stai infranata vreo 10-20 secunde si dupa si-a revenit apoi cand am pus frana poc sa rupt placuta in 2
                    http://www.loganclub.ro/forum/loganu..._4-t46535.html

                    Comment


                    • urat... o sa le schimb si eu oricum chiar daca nu sunt uzate la 30 de lei cat am dat pe ele 10000 km sunt de ajuns... sunt ele placute romanesti dar si-au facut treaba.

                      Spre rusinea mea problema cu ABS-ul la mine s-a agravat in timp nu i-am dat atentie la inceput (prin decembrie 2012) si acum a inceput sa imi faca figuri, o diagnosticare la service autorizat oare cat o costa :-? ?

                      Comment


                      • Deci tu ai dat 30 de lei pe placute si vrei sa tina frana? Le.ai facut la strung?

                        Comment


                        • Nu le-am facut la strung... dar sunt romanesti ma tine frana fara probleme testat la viteze mari 160-180 autostrada... s-au asezat foarte bine si discul nu prezinta uzura. Decat sa dau 200+ pe unele de uzina dure care distrug discul lucru pe care il recunosc si baietii de la uzina... prefer sa cumpar asa ceva tot romanesc (imi scapa unde se fac) insa mai moi si sa le schimb la 10000 km...

                          Problema ABS-ul nu cred ca intra de nebun la frane usoare cand ai pana in 40 de km prin oras aglomerat pt ca placutele mele sunt uzate cat de cat... o sa le schimb in Mai impreuna cu restul consumabilelor(ulei,filtre etc..) si o sa vad si cat de duse sunt... fara sa le dau jos pare sa fie undeva la jumatate uzate.

                          Comment


                          • Degeaba sunt la jumatate ca dimensiune daca sunt dintr.un material praf? Vrei sa tii discurile o viata? Sincer te joci cu viata ta si mai ales a celorlalti. Placutele se schimba cam la 30 000 km daca mergi urban si poate 40 000 daca mergi 50% 50%. O pereche de placutebune gasesti in jurul sumei de 100 lei, daca le schimbi pe alea la 10 000 si faci 4 schimburi o sa platesti 120 de lei si nici frane nu o sa ai. Discurile se schimba la 70000-90000.

                            Comment


                            • o sa achizitionez totusi un set Ferodo daca gasesc prin Pitesti, insa de origine nu pun una din masinile familiei a avut asa cv si s-a dus discul rapid... cealalta are 120000 si discurile uzate foarte putin s-au folosit doar placute ca si ce am eu pe masina acum.

                              Insa intrebarea mea este intra abs-ul de nebun din cauza placutelor ? la o reducere a vitezei ca te apropi de trecere facuta treptat nu are ce cauta abs-ul sau poate ma insel... iar martorul de bord sa stea aprins pana opresc si pornesc masina din nou nu este normal...

                              Comment


                              • Se poate sa ai si alte probleme dar si placutele sigur la franari repetate isi arata limitele foarte repede.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google