Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Rezistenta GMV

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #91
  doar un test (clip?) iti poate spune de ce mergea

  descoperind astfel si defectiunea. eu cred ca ar putea fi senzorul de temperatura.
  Last edited by Costi-bc; 4th June 2018, 22:35. Reason: Automerged Doublepost
  o/____\o
  (i)
  .........

  Comment


  • #92
   Adică GMV pleacă direct pe treapta II, deși nu trebuie = posibilă problemă la treapta I (rezistența).

   Sonda de temperatură motor, la x90, conține 2 senzori în aceeași carcasă:
   - unul izolat de masă pentru injecție = merge bine chiar dacă masa pe motor e proastă
   - a2a lea are un picior legat la masă = masa pe motor proastă dă bălării pe TdB

   Fără un test CLiP cu pornire actuatori (treapta I și II) nu faci nimic
   Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

   Comment


   • #93
    Update...
    S-a realizat verificarea mai sus-amintita, GMV functioneaza (raspunde) foarte bine, corect, la testarea pe cele 2 trepte. In timpul testului s-a constatat uzura pronuntata a ventilatorului, motiv pentru care l-am schimbat, prin amabilitatea d-nilor Planetara (piesa originala cu un pret excelent, multumesc!) si a T0rquemada, care, printre muuuulte informatii, mi-a oferit si paginile originale pentru schimbul acestuia (Multumiri!).
    Masina am ridicat-o pe capre zdravene, destul de sus, demontat scutul si extras prin partea inferioara, destul de usor, cu atentie si rabdare.
    Demontat si spoilerul, suflate ffff bine, pe ambele fetze, radiatoarele, cu pistol conectat la compresor, a iesit ceva praf, data fiind varsta masinii.
    Analizata si rezistenta GMV, OK, curatata cu spray de contacte, suflata cu aer comprimat (de altfel, dupa ce am verificat, am demontat, curatat si pulverizat cu acelasi spray toate mufele de senzori pe care le-am putut demonta + papucii de masa + am cablu suplimentar de 16 mm cu papuci cositoriti...).
    Din analiza computadorului nu a reiesit nimic in neregula: asadar GMV functioneaza ok, pe ambele trepte, temperatura este corect transmisa in bord, termostatul nu arata ca functioneaza anapoda...
    Nu au fost depistate erori de orice natura, care sa fie pe "rosu", TOTUSI, eu raman cu problema...
    Ca sa fiu si mai corect: cand are el chef (clar influentat de radiatia solara si temperatura exterioara) pleaca direct pe tr II, la pornirea motorului (deci motor..."rece"), iar AC desi apas butonul, nu este autorizat, nu primeste comanda pornirii - compresorul.
    Dupa ce trece de perioada nefasta, AC functioneaza f ok, fare deficiente, fara opriri-porniri intempestive
    Am suspectat nearisirea circuitului de racire (desi se autoaeriseste). Eliminata si varianta aceasta.
    Chiar incepe sa ma irite, pe caldurile astea.
    Ma intreb de cat timp o fi asa, anul l-am bagat in seama, probabil uzura pronuntata a GMV a devenit prea deranjanta fonic.

    Idei?
    Last edited by 77sky; 5th July 2018, 18:21.
    Logan Ambition-dCi, 70 CP; C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie sigpic

    Comment


    • #94
     A trecut ceva timp de cand m-a “fiert” problema asta, de cand a debutat, ceva nu avea logica in firul evenimentelor, cauzalitatii.
     Am asteptat plin de speranta si incredere testul Clip , dar nu a fost sa fie, mi s-a confirmat ce stiam, cu un bonus necesitatea schimbarii electroventilatorului. Imi faceam planuri inainte: test Clip, urgent la pravalie, schimb piesa si…trec la alt capitol al vietii. Nope! Nu atat de repede!
     Asadar, cel mai iritant era sa pornesc motorul rece (0 pavele!) si sa duruie pe tr II GMV, bonus nu autoriza startul compresorului AC.
     2 saptamani in urma, culmea, am plecat la tzara, desi apasat butonul de AC, era off, tr II tot drumul (cca 15 km). Ma intorc seara, pe la 22:15 tr II, AC…in concediu! La un moment dat mergea in suturi GMV (AC ON)-functionare 2-3 minute, stop cateva secunde si iar…
     Am scris randurile astea si cele din posturile de mai sus, special pentru cei care se izbesc de tampenia asta de problema, pentru a descrie pe larg simptomele. Am toooot cautat pe internet, nimic concludent.
     Iritant este ca sunt unele persoane care, desi au o problema, desi striga dupa ajutor, NU mai revin sa expuna si Solutia in locul unde au postat
     Asadar, nu mi-a trecut prin cap, pana acum, sa iau la comparatie cele 2 piese pe care le aveam in familie.
     Intr-o zi am facut-o, am pus multimetrul pe ele si constat cu mirare (si usor entuziasm, amestecat cu ingrijorare…) ca fuzibilul termic nu prezenta continuitate la a mea. Ma refer evident la rezistorul de turatie al GMV. Verificare continuitate (link)
     Sa rezumam, in ecuatie sunt: Calculatorul + Sonda (senzor temperatura lichid de racire) + Relee + Rezistor GMV si GMV.

     Principii de baza in functionare:

     1) In mod normal, motor rece, NU are voie sa porneasca GMV
     2) Cand se declanseza AC, automat porneste pe tr I GMV (cred ca si iarna, nu am analizat)
     3) Treapta II se declanseaza atunci cand se ruleaza in aglomeratie, canicula, AC on, etc (temperaturi interne descrise mai sus)
     4) La viteze specifice in exteriorul localitatilor nu ar trebui sa porneasca GMV (curentii exteriori de aer sunt mult mai puternici decat cei produsi de GMV
     5) GMV are dublu rol: racire compartiment motor, prin insertie aer mai rece si racire radiator/radiatoare
     6) In mod normal, pp-ul e simplu: daca sonda constata o anumita temperatura (teoretic cca 95-98 grade C) calculatorul trimite comanda pentru tr I, prin releu si resistor, ajungand 12 V; daca se depaseste aceasta temperatura, se emite alta comanda, de data aceasta, rezistorul minune nu mai sunteaza si ajung 14V
     7) Evident, motorul are o singura infasurare (la el sunt 2 pini de conexiune)
     8) La primele modele mufele nu au fost “antiprost” (format total diferit), totusi constructorul a stabilit un marker: Verde, Ventilator (am analizat mai multe modele, 2005-2007, sunt si cu 2, dar si cu 3 fire, la mine are 3 fire, dar TOATE aveau mufa verde la GMV!). Pinii rezistorului sunt tot 2.
     9) La motoarele pe benzina poate sa functioneze GMV si dupa oprirea motorului, la diesel – nu (regimuri termice de lucru diferite)

     Asadar:

     1) Am schimbat prima data GMV (uzura semnificativa, urmeaza sa-l desfac pentru analize)
     2) Am luat la analiza tronsoane de cabluri, mufe, spray de contacte, suflate cu aer comprimat
     3) Verificate, curatate legaturi de masa (am si masa suplimentara, 16 mm2, cablu sudura)
     4) Verificate toate sigurantele, probate toate releele (link)
     5) Am schimbat rezistorul buclucas si…facea la fel, la prima pornire (am inceput sa injur!) Am turat atunci motorul bine, cateva minute, s-a oprit si tr II, am oprit motorul, am reluat comenzile.
     6) Supriza! Stop tr II, dau comanda si la AC, tzac si el….deja suna bine! Dupa alte si alte teste, se parea ca asta a fost buba, fuzibilul termic, care era dus, dar nu era dus…Facea figuri, pacalind si testul clip, generand si functionare haotica (cand totul era bine, cand nu era...)
     7) Pentru amorul tehnicii , am pus un coleg sa stea cu ochii lipiti de rezistor, am schimbat pozitia mufelor (desi prin pozitia fixa a R si lungimea tronsoanelor era f dificil!) - cea verde cu 3 fire la R, cea neagra cu 2 fire la GMV si am dat cheie. A strigat la mine ca se incinsese urat, miros, etc si am oprit
     Ca si logica…nu prea are logica, cum sa plece direct in II, atat timp cat motorul e rece?!? Te gandesti la sonda (senzor) temperatura de racire, caci ea (el) este piesa care informeaza calc. de parametrii in ecuatie…
     De ceva timp, credeam ca am scapat, dar se repeta figura.
     Ma apuc si desfac carcasa ECU, mufele speciale spray contacte, aer comprimat, incluzand si conectica ECU. Pornesc motorul, rece. AC...pauza!
     Mai sa fie!
     Dupa cateva secunde ciocan usor in carcasa ECU, clanc si compresorul.
     Alte faze, mai rare, similare in trafic coroborate cu date eronate despre consumul de carburant si incept sa scotocesc internetul.
     Lipituri imperfecte in placa ECU, pinii conectori (sper sa fie doar asta si nu vreo piesa trosnita in ECU, desi...).
     Urmeaza sa identific felul cum sa desfac placa radiator, sa-i predau unui coleg inginer electronist piesa, pentru refacere lipituri.

     Voi realiza un link de legatura si spre topicul dedicat acestei probleme, unde voi avea si postul corespunzator:
     Defectiuni ciudate (Injectie, Aer C., Motor etc.); R = ECU defect/contacte imperfecte
     Last edited by 77sky; 24th July 2018, 17:56.
     Logan Ambition-dCi, 70 CP; C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie sigpic

     Comment


     • #95
      Ajutor Problema GVM Sandero

      Buna ziua,

      Am un sandero fara aer conditionat, prin 2014 mi sa montat o instalatie de aer conditionat , dupa o luna de functionare am observat ca se ardea siguranta de 30A de la GVM+AC, am pus una de 40A (dupa discutiile de pe forum la vremea aia) si a mers ok o perioada, dar nu-am folosit prea mult.

      De cateva luni am observat ca de cate ori porneam aerul mergeam cativa km si masina intra in 2 pistoane, am schimbat compresorul (crezamd ca este defect) si ... a mers, dar nici cald nu a fost afara.
      Acum cu caldura asta problema a aparut, am observat ca atunci cand pleaca GVM-ul in treapta a doua (viteza mare) dupa scurt timp masina intra in 2 pistoane, daca opresc masina si aerul totul si apoi pornesc masina fara aer totul este ok.

      Va rog sa ma ajutati cu ceva valori de curent al GVM-ului in treapta 1 si 2.
      Ma gandesc ca GVM-ul ia mult curent in treapta 2 si pune alternatorul in scurt.

      Va Multumesc.

      Comment


      • #96
       Topicul
       http://www.loganclub.ro/forum/proble...an-t59134.html

       e generat de tine, ai primit indicații clare, chiar ai și verificat
       http://www.loganclub.ro/forum/showpo...5&postcount=14

       Problema e de la compresor, ambreiaj compresor, sondă presiune agent frigorific
       Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

       Comment


       • #97
        Salutare dragi forumisti !
        Am un Logan face lift din 2008 pe benzina caruia i-am schimbat radiatorul de aer conditionat deparece nu mai avea lamelele radiante in proportie de peste 60%, presupun ca din cauza jetului puternic de apa de la spalatorii si facea putin rece doar cand pornea electroventilatorul. Acum face rece, dar si inainte de schimbare si acum, electroventilatorul porneste din prima pe turatie maxima la putin timp dupa ce se incalzeste freonul si se opreste putin dupa ce se raceste, apoi, incalzindu-se rapid freonul, porneste iar la turatie maxima si tot asa. Am inteles ca ar trebui sa aiba si o turatie mai mica, ceea ce nu am sesizat sa fi avut vreodata, poate ma insel eu si nu mi-am dat seama. La serviceul care mi-a montat radiatorul mi-a zis ca ar trebui sa aiba si o turatie mai mica si sa consult un electrician. Ati mai intalnit careva acest simptom si care ar fi problema? Multumesc.
        Last edited by Rebox; 11th April 2019, 19:15.

        Comment


        • #98

         Salutare dragi forumisti !
         Am un Logan face lift din 2008 pe benzina caruia i-am schimbat radiatorul de aer conditionat deparece nu mai avea lamelele radiante in proportie de peste 60%, presupun ca din cauza jetului puternic de apa de la spalatorii si facea putin rece doar cand pornea electroventilatorul. Acum face rece, dar si inainte de schimbare si acum, electroventilatorul porneste din prima pe turatie maxima (treapta II) la putin timp dupa ce se incalzeste freonul si se opreste putin dupa ce se raceste, apoi, incalzindu-se rapid freonul, porneste iar la turatie maxima si tot asa. Am inteles ca ar trebui sa aiba si o turatie mai mica (treapta I). La serviceul care mi-a montat radiatorul mi-a zis ca ar trebui sa aiba si o turatie mai mica si sa consult un electrician. Ati mai intalnit careva acest simptom si care ar fi problema? Rezistenta de pe radiator cum ar trebui sa dea, continuitate la radiator rece sau intrerupta la radiator rece si continuitate la cald?Multumesc.

         Comment

         Working...
         X
         Anulare DPF
         Politica de Securitate Google