Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Diverse: Casco , rate , evaluari , cu leasing sau cu credit...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • offtopic..eu am primit niste moloz de la etajele superioare pe capacul ce protejeaza busonul rezervorului.Am vrut sa.l cumpar..Ce sa vezi?..300 ron nevopsit.E vorba de sareta din semnatura..
  Vrei sa te remarci ca fiind idiot?Atunci da quote la ultimul mesaj postat!!

  Comment


  • Nasol eveniment , la cate daune ai acolo sa te astepti din partea Allianz sa-ti declare dauna totala , depinde cat costa reparatiile , s-ar putea sa fie chiar la limita .
   Last edited by prometheus; 31st January 2019, 12:09.
   sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

   Comment


   • 77sky are casco. Pe "noi, oamenii de rand", primaria îi poate plimba dar in caz de casco va deconta firmei de asigurări. Ăsta a fost principalul motiv pentru care am făcut casco. Din păcate nu sunt mulți păgubiți care au casco. Pe "casco", nu-l trimite la plimbare.
    Last edited by Fanez; 31st January 2019, 18:18.

    Comment


    • Sunt sanse sa te inseli Fane. Si spun asta pt. ca am vazut destui copaci tineri cazuti, cu tulpini de 10 cm si "o mana" de ramuri, copaci toaletati cazuti sau efectiv despicati de greutatea ghetii. Am vazut cablu rupt de greutatea ghetii, nu de un pom cazut. Nu cred ca in toate cazurile vina poate fi imputata primariilor. "Casco" va avea de furca in cazurile astea cu recuperarea banilor de la primarii.
     "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

     Comment


     • Am mutat unele posturi aici, incercand sa fac putina ordine, pentru a pastra un fir logic si pe topicul de unde a pornit discutia.
      Ca rezumat: prezentat la evaluarea de risc-Joi-31.01.2019.
      Pe muchie de cutit, la granita de dauna totala
      Am fost apoi la service, am discutat si cu tinichigiul, poate indreapta (nu e nevoie de inlocuire) acel jgheab din zona stergatoarelor.
      Se pare ca este element cheie de securitate.
      Acum se asteapta rezolutia de la sediul central, destul de multe cazuri, pe rol...
      Tot ce imi doresc este strict reparatia.
      Nu este deloc o masina care sa fie dezmembrata, toate subansamblele functioneaza ireprosabil, fiecare piesa care dadea semne de oboseala, se schimba imediat.
      Amortizoare noi, discuri, GMV, ferodouri, bascule, bucsi, capete de bara etc etc deoarece mi-am facut socoteli ca o tin cel putin pana la cca 200 kkm (cca 15 ani). Pentru mine acum, in concluzie, valoreaza cu mult mai mult decat este cota ei de piata

      Ironia sortii: de cand am luat-o, am avut mari temeri in privinta motorului, injectiei, nici nu mi-a trecut prin cap un asemenea scenariu actual.

      Habar nu am care este acest mecanism al "daunei totale", nu mi-am batut capul...Acum, daca este cineva patit, daca are elemente sigure, il astept cu sfaturi.
      Multumesc!
      Last edited by 77sky; 1st February 2019, 19:21.
      Logan Ambition-dCi, 70 CP; C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie sigpic

      Comment


      • Vei "primi" dauna totala daca valoarea reparatiei depaseste valoarea masinii din contractul casco.
       In cazul asta "epava", de regula, ramane la ei.
       Last edited by gogeala; 1st February 2019, 20:10.
       "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

       Comment


       • Nu cred; deja la 80% din suma asigurata se da dauna totala.
        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

        Comment


        • Corect, daca are fransiza de 20% la dauna totala. Asa mi-a spus cel care-mi face de 12 ani asigurarile. Dar nu sunt absolut sigur, cineva care lucreaza in domeniu ne poate confirma.
         Last edited by gogeala; 1st February 2019, 21:09.
         "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

         Comment


         • Bun...sa punctam cateva repere.
          Suma asigurata (cota de piata a bunului) - 11.8 k Ron
          Fransiza-450 lei (0.5% din suma asigurata, dar minim 450 lei; nu prea inteleg aritmetica asta, calculati si voi); fransiza nu se plateste daca valoarea daunei depaseste 7000 lei
          Este la granita daunei totale, considerandu-se cca 70% acesta, din valoarea asigurata.
          Incep sa colectez informatii, piesele: farurile, capota, parbriz, aripa, cei 2 senzori (nu gasesc nou capacul de motor...) toate originale, noi sunt undeva la 2212.
          Evident brute (mai sunt necesare pregatiri, vopsiri, montaje etc).
          Mi se pare cotatia care ma arunca la pragul de dauna totala. Spre exemplu, acel debitmetru de aer l-am gasit la cca 700 lei, in cotatie este 1200
          Sapand, se gasesc chiar la preturi mult mai mici, tot noi, tot originale (nu pe site-uri dedicate de comert)
          In extremis, prefer sa mai arunc cca 2500 lei, dar sa am masina functionala, decat sa ajunga trash.
          Am spus-o: pentru mine valoreaza cu muuult mai mult decat este cota ei de piata, stiind ce piese are...
          Logan Ambition-dCi, 70 CP; C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie sigpic

          Comment


          • Exista, sau nu, fransiza pt furt/dauna totala si/sau fransiza pt "eveniment" in contract. Cei 450 lei mentionati de tine par sa fie fransiza /eveniment. Sunt asiguratori care au fransiza progresiva/eveniment. Sa spunem ca la primul eveniment e 100 eur, la al doilea 150, la al treilea 200 samd. Intr-o perioada asiguratorii nu mai acceptau contracte fara fransiza/eveniment dar puteai primi pt. primul eveniment un voucher egal cu valoarea francizei, Atunci mi-a explicat mai in detalui cum e cu fransiza, sper sa nu gresesc..Eu fac casco fara fransiza eveniment/dauna totala oricarei masini si de aceea am preferat sa lucrez cu aceiasi persoana de 12 ani. Stie asiguratorii, service-urile,legea si mai ales, in caz de belea, ofera sprijin. Citeste contractul si daca nu esti lamurit da-mi un pm luni dimineata cu detaliile contractului si ne lamurim.
           "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

           Comment


           • Am citit, recitit de cateva ori contractul si conditiile generale, mai ales "excluderile"
            Cat priveste fransiza, este strict cum am scris eu mai sus, atentie, daca depaseste 7000 lei valoarea daunei, aceasta F. iese din calcul.
            Prin deductie simpla, nu exista notiunea de fransiza aplicabila daunei totale, nu exista praguri sau altele...
            Intre 2007-2014 am fost la Omniasig (in virtutea contractului de creditare auto), apoi am trecut la A.T, asadar de cca 4.5 ani.

            # gogeala, Multumesc pentru idei, suport
            Logan Ambition-dCi, 70 CP; C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie sigpic

            Comment


            • Nu am contractul in fata deci interpretez ce ai scris tu.
             Originally posted by 77sky View Post
             Bun...sa punctam cateva repere.Suma asigurata (cota de piata a bunului) - 11.8 k Ron
             Asta e limita de despagubire, nu vei primii un ban in plus peste aceasta suma.
             Originally posted by 77sky View Post
             Fransiza-450 lei (0.5% din suma asigurata, dar minim 450 lei; nu prea inteleg aritmetica asta, calculati si voi);
             Cred ca e o formulare standardizata.
             Eu “citesc” asa, franciza/eveniment 0,5% din limita de despagubire/suma asigurata (valoarea auto), dar nu mai putin de 450 lei. Deci la tine 59 lei, caz in care se va aplica fransiza de 450 lei. Daca ai fi avut o masina de 100.000 euro val ar fi fost 475.000, in cazul asta “te ardeau” de cei 0.5%*valoare, adica 2375 lei.
             Originally posted by 77sky View Post
             fransiza nu se plateste daca valoarea daunei depaseste 7000 lei
             Cred ca cei 450 lei nu vor fi platiti de asigurator in cazul in care dauna depaseste 7000 lei, adica daca reparatia costa 7005 lei “casco” va plati doar 6555 lei, restul de 450 lei ii va plati pagubitul.

             In situatia in care ai fi avut o masina de 475.000 lei si dauna de 7005 lei asiguratorul ar platii 4630 lei iar pagubitul 2375 lei.
             Originally posted by 77sky View Post
             Este la granita daunei totale, considerandu-se cca 70% acesta, din valoarea asigurata.
             Daca nu e mentionata clar in contract fransiza/dauna totala inseamna ca nu exista.
             Daca "casco" decide ca e dauna totala ar trebui sa primesti toata suma asigurata.
             Last edited by gogeala; 4th February 2019, 00:02.
             "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

             Comment


             • Apropos de "cota de piata". Ia sa va uitati fiecare la contractul asigurarii pentru locuinta. Eu am constatat mai demult ca valoarea bunurilor pe care o treceam ca "asigurata" era o mare teapa pentru mine. Asta pentru ca asiguratorii au o schema de amortizare a valorii de nou pe care ar datora-o in caz de dauna totala.... sa zicem ca are loc un eveniment care iti distruge masina de spalat. Daca ea era mai veche decat durata de amortizare din catalogul asiguratorului, primeai ca despagubire praful de pe toba. Aproape la fel ca in cazul lui Sky cand valoarea reala, tehnica, de drum a masinii este peste "cota de piata" din contract.

              Comment


              • Foarte corect ce spune gecmc in cazul locuintelor/bunuri. Tot cel care-mi face asigurarile m-a sfatuit ca in cazul asigurarii locuintelor/bunurilor din locuinta sa aleg “valoare de piata” nicidecum “valoare de nou”. “Valoare de nou” doar in cazul in care ati construit-o in acel an sau ati cumparat-o noua de la dezvoltator”, anul urmator valoare de piata. Si sa nu le sub/supra evaluez, in cazul unei daune totale asiguratorul te penalizeaza in oricare din situatii. De regula asiguratorii nu va vor spune asta.

               E acceptabila o supra evaluare de max 10% care ajuta in cazul unui eveniment major (cutremur) daca scapam, caz in care preturile au tendinta sa creasca usor.

               Repet, sunt sfaturi primite de la broker-ul cu care “o ard” de 12 ani.
               Last edited by gogeala; 4th February 2019, 00:49.
               "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

               Comment


               • 77sky

                Se considera dauna totala daca valoarea daunei e egala sau depaseste val asigurata. Suma primita va fi cea din contract.In cazul in care exista fransiza pe dauna totala se considera DT daca valoarea daunei e egala sau mai mare decat suma asigurata minus fransiza, suma primita va fi diminuata cu valoarea fransizei. Cuvintele broker-ului.
                "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google