Consiliere daune
Collapse
X
-
de acord, dar cheltuielile sunt suportate de asigurator si nu de reprezentanta dacia, deci sa inteleg ca cel ce decide este asiguratorul ce piese mi se monteaza...
-
cum care e interesul? Banii iti spun ceva ? Un spoiler de origine in jur de 750 si unul turcesc cam 200?
Uita-te pe topic-ul meu, am avut un accident si a iesit masina destul de sifonata, aripa, capota si far dreapta pa. Spoilerul nu era nici macar crapat. Daca era unul turcesc, il adunam cu aspiratorul de pe jos.
Leave a comment:
-
am fost la groupama, m-au pus sa sun la un callcenter unde am fost programat pt. ziua de miercuri pt. inspectorul de daune ...culmea la reprezentanta dacia.
chiar tipa de la callcenter mi-a sugerat ca sa imi repar masina la REPREZENTANTA.
eu sper sa nu faca figuri sau sa comenteze ca nu ma despagubeste... ca nu e cazul de casco, sau cine stie ce mai nascocesc astia...
si inca ceva: care ar fi interesul unei reprezentante dacia (sa-i spunem spre exemplu AUTOSIMA BAYER) sa monteze piese turcesti in locul uneia de origine? iar daca ar face-o cum mi-as putea da seama ca e chinezarie? se observa ? sunt asa mari diferente?
multumesc inca o data.
Leave a comment:
-
Pai nu bag mana in foc, doar nu-i reprezentanta mea.
Dar am vazut spoiler inlocuit cu tot cu unul original.
Eu personal am avut o capota motor inlocuita cu una originala. Si nici nu era lovita tare, putea fi reparata, cazuse o placa de azbest pe masina, in timpul unei furtuni.
Leave a comment:
-
mr.K, bagi tu mana in foc?
lui JRewing i-au pus panarama turceasca in reprezentanta
Leave a comment:
-
Daca ai CASCO, spoilerele sparte se schimba, nu se repara. Iar la reprezentanta ti-l vor inlocui cu unul de origine, nu cu panarame care crapa cand lovesti o musca in viteza.
Leave a comment:
-
Cam asa:
Referitor la pct.1, spui ca ai lovit o bordura de exemplu si intrebi daca trebuie sa mai mergi la politie. Eu n-am mai dat pe la politie cand am avut 2 portieze zgariate, chiar de era caz de vandalism.1. Anunţaţi imediat autorităţile competente (Poliţie, Pompieri) solicitând întocmirea actelor referitoare la cauzele şi împrejurările producerii evenimentului asigurat, sau, după caz, utilizaţi instrucţiunile privind constatul amiabil.
2. Sunați la alo Groupama: 0374-110-110, în termen de 4 zile lucrătoare de la avarie, respectiv 48 ore în caz de furt, pentru a înregistra dauna auto și a vă programa la constatare.
3. Vă prezentaţi la centrul de constatare Groupama Asigurări cu următoarele acte, necesare deschiderii dosarului de daună:
Avarii produse autovehiculelor asigurate CASCO
Pentru asiguraţii CASCO, actele necesare pentru deschiderea unui dosar de daune sunt următoarele:
Cartea de identitate / buletin de identitate a/al asiguratului sau a/al delegatului ;
Permisul de conducere al persoanei care se afla la volan în timpul producerii evenimentului
Certificatul de înmatriculare al autoturismului asigurat
Cartea de identitate a vehicului asigurat
Copia poliţei CASCO şi a Anexelor, respective Specificaţiilor
Formularul de constat amiabil sau procesul verbal eliberat de Poliţie sau autorizaţia de reparaţie şi copia după declaraţia în faţa Poliţiei (după caz)
Împuternicire pentru delegat, semnată şi ştampilată, dacă asiguratul este persoană juridică, sau împuternicire notarială, dacă asiguratul este persoană fizică.
Dupa ce te intalnesti cu inspectorul de daune, o sa mergi la reprezentanta cel mai bine, faci programare. Dupa aia mergi cu masina cand te programeaza si te suna cand e gata, decontarea e directa, acceaptul de plata se face pe mail intre asigurator si reprezentanta. Tu doar iti ridici masina.
Daca ai polita cu fransiza, o sa ai de plata si fransiza.
Daca ai polita prin BRD, reintregeste valoarea asigurata.Last edited by mr.K; 10 June 2013, 12:26.
Leave a comment:
-
e cazul de casco ?
salut pe toata lumea !!!
acum cateva zile am observat ca bara din fata a loganului este crapata in partea dreapta si as dori sa stiu daca prin asigurarea casco as putea sa o schimb.
daca se poate imi puteti spune care este procedura? care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac?
am asigurare casco facuta la finele lui 2009 la ASIBAN (care am inteles ca au fost preluati de GROUPAMA (obligat fiind de BRD cand am facut creditul), nu au fost intarzieri cu platile.
am atasat poze cu bara.
multumesc!
Leave a comment:
-
Din ce in ce mai multe firme de asigurari isi externalizeaza serviciul de constatare daune . Inspectorul de daune constatator nu are absolut nicio legatura cu ce se va intampla cu dosarul tau. Acesta trebuie dar sa va consemneze cat mai coresct elementele avariate si sa va informeze cu actele si procedurile necesare solutionarii dosarului. Atata si nimic mai mult .
De aceea trebuie sa fiti cat mai informat in ce priveste drepturile si obligatiile pe care le aveti atunci cand solicitati despagubiri de la o firma de asigurari. Dosarele se instrumenteaza strict in functie de documentele din dosar. Daca unele lipsesc sau nu sunt intocmite corect si dosarul va intampina probleme. Nimanui nu-i pasa ca treceti printr-o experienta urata, ca accidentul v-a lasat cu anumite sechele, ca mai aveti si alte probleme in afara evenimentului neplacut, ca aveti nevoie urgenta de masina, ca nu aveti bani , etc. Trauma voastra nu este decat un cumul de hartii ce alcatuiesc un dosar care se afla printre alte cateva zeci ce trec prin mana unui angajat in fiecare zi. Acesta inainte de a pune semnatura il trece printr-un filtru de norme .
Leave a comment:
-
@ Kosfunny - foarte bine punctat - sistemul "democratic-corporatist" te pune la zid. Nu mai gasesti persoane de contact cu numere de telefon. Sunt numere de centrala cu mesaje robot si redirectionare, adrese de email de unde primesti raspunsuri sablon. Un sistem 90% dezumanizat. Daca mai gasesti totusi la celalalt capat un OM cu care resusesti sa te intelegi la nivel uman - poti spune ca ai avut mare noroc. Daca te ratzoiesti la el e mare pacat. In foarte multe cazuri dai de niste maimutoi cu raspunsuri sablon - cu care nu poti purta un dialog aplicat pe cazul tau concret. Similar se intampla si in sistemul de sanatate privat - unde in foate cazuri ajungi sa regreti sistemul de stat unde pui ceva in plic si rezolvi problema mult mai rapid. (in loc de niste robotei care ranjesc la tine <atitudine pozitiva>, cu care insa nu poti dialoga si care la sfarsit iti printeaza factura/bonul - si nu ai practic cu cine sa discuti - "sistemul")
Leave a comment:
-
In fine , legile sunt incalcite, discutiile ample, problemele diferite, oamenii din ce in ce mai rai, neintelegatori , stresati si de o parte si de cealalta a baricadei. In ziua de zi inspectorii constatatori sunt precum operatorii de call center , nu rezolvi mai nimic varsandu-ti nervii pe ei . Sistemul corporatist isi spune cuvantul !
De aceea e bine sa fii cat mai informat chiar dinaintea deschiderii dosarului de dauna !
Leave a comment:
-
Sa o luam punctual:Originally posted by kosfunny View PostAr fi bine sa nu mai dati asa tare in inspectorii constatatori . Nu ei fac politicile de despagubire.
In perioada asta o mare firma de asigurari vrea sa puna pe tusa o treime din inspectorii constatatori ? Principalii vizati sunt cei care au cele mai multe dosare care nu se repara in service-uri partenere !
Plus de asta , mai toate firmele de asigurari au inceput sa bage in contractele Casco clauze care obliga asiguratul sa repare masina DOAR in service-uri partenere. In caz contrar nu despagubesc NIMIC.
Asa ca aveti grija ce semnati , FULL CASCO NU EXISTA si in mod cert CEA MAI IEFTINA POLITA ESTE SI CEA MAI PROASTA !
1.Inspectorul constatator reprezinta societatea de asigurare in raport cu clientii !Sunt "fatada" competenta sau incompetenta a companiei.Exact cum firma mea reprezinta o multinationala din Olanda in relatia cu abonatii din Romania.
Daca discuti cu un incompetent,pune amprenta incompetentei asupra companiei.Nu fac inspectorii politica de despagubire ,dar amabilitatea si rezolvarea rapida "da" bine pentru client !
2.Service-urile partenere sunt facute "partenere" in urma unor manevre financiare.Sunt 30 de service-uri mari si tari intr-un oras,ce au conditii net superioare.De ce numai "cele" doua(cazul meu) au contracte cu asiguratorul X ?
100% nu sunt selectate pe baza "calitatii reparatiei".
Loganul meu nu se vede unde a fost "reparata" caroseria ,insa daca luam sa vizualizam cateva reparate la agreatul X este jale.
3.Chestia cu despagubirea doar in service-uri partenere este ilegala.Deci nu poate fi introdusa in contract.Iar daca este introdusa poate fi atacata !
Pe site-ul CSA scrie:"asiguratul/păgubitul nu are obligaţia să repare autovehiculul la service-ul indicat de asigurător. Aceasta trebuie privită doar ca o recomandare. De regulă, cu unităţile service recomandate, asigurătorii au încheiate convenţii de colaborare de decontare directă. Avantajul îl constituie faptul că, la finalizarea reparaţiei, autovehiculul poate fi predat proprietarului în baza unui accept de plată dat de asigurător într-un termen cât mai scurt.".
Inca o data concluzionez,ca pana se va schimba legea nu poate sa te oblige la nimic !Singurele "bete in roate" le pun la virarea banilor cu mari intarzieri catre reparatori
4.Masina se poate repara in regie proprie iei doar banii gramada de la asigurator !Last edited by Rac; 30 May 2013, 21:24.
Leave a comment:
-
daca trece de 1000E e considerata totala si iti da: 1000 - (25%epava) - (ratele casco care mai sunt de achitat pana la incheierea contractului) - (ceva clauze contractuale de genul 10% daca e dauna totala , sau 100E franciza)
Leave a comment:

Leave a comment: