Asigurare RCA

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Şoferii care fac cele mai multe daune în trafic sunt în Capitală şi în oraşele Constanţa şi Iaşi.

    Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicităţii o analiză privind frecvenţa daunei şi valoarea medie a daunelor la poliţele RCA în funcţie de vârsta asiguratului, puterea cilindrică a vehiculului asigurat sau locul înmatriculării, clasele de bonus-malus, scrie Digi24.ro.

    Cei mai periculoşi şoferi de care ar trebui să vă feriţi dacă îi întâlniţi pe şosele sunt şoferii bucureşteni şi constănţeni.

    Potrivit studiului ASF frecvenţa daunei este de 6,78% în cazul persoanelor fizice cu vehiculele înmatriculate în Bucureşti şi de 6,40% în cazul înmatriculărilor în Constanţa.

    În cazul Bucureştiului una dintre explicaţii ar putea fi traficul mai aglomerat din Capitală, posibil factor de favorizare a accidentelor.

    Urmează în clasament cei cu maşini înmatriculate în Iaşi, 6,27%, şi Ilfov cu 5,89%.

    Frecvenţele minime ale daunelor s-au întâlnit în perioada 2013-2015, pentru care s-a făcut studiul, în cazul vehiculelor înmatriculate în Harghita cu 2,84%, Covasna cu 3,15%, Sălaj cu 3,42%. Cifrele sunt valabile pentru persoane fizice.

    Soferii care fac cele mai multe daune în trafic sunt în Capitala si în orasele Constanta si Iasi.

    Comment


    • Urmează în clasament cei cu maşini înmatriculate în Iaşi, 6,27%, şi Ilfov cu 5,89%.
      Aia cu masini inmatriculate in Ilfov circula pe la Arad... Nu tot prin Bucuresti circula si ei cel mai mult? Sau aia 5,89% sunt cei care circula prin Bucuresti, ceilalti raman la ei in sector.
      Normal ca in Bucuresti si Constanta. Sunt cele mai mari orase si au cei mai stresati soferi. Nici cu brasovenii nu mi-e rusine cand e vorba de condus.
      P.S. Cei mai periculosi soferi din Bucuresti sunt constantenii.
      Last edited by Fanez; 6 July 2016, 18:33.

      Comment


      • Şoferii care fac cele mai multe daune în trafic sunt în Capitală şi în oraşele Constanţa şi Iaşi.
        Soferii sunt obligati de trafic sa isi asume mai multe riscuri, altfel ajung poimaine la destinatie. De la asumarea riscului la incidente/accidente in trafic e cale scurta.
        Pe langa cele 3 orase mai adaug si Clujul si Timisoara, cu trafic asemanator.

        Si uite asa statistica iti mareste justificat RCA-ul daca locuiesti intr-un oras mare, cu trafc intens.

        Comment


        • Intr-un oras cu 10 masini, riscul de accident este mai mare decat intr-un oras cu 5 masini. Platesc mai mult, dar cand am belea si ma duc s-o rezolv sa nu fiu tratat ca pe milog. Eu am platit cat ai cerut ca sa am din partea ta reparatia masinii asigurata. Exista service-uri care nu accepta anumiti asiguratori (vezi Euroins). Alti asiguratori o dau cotita cu diverse artificii, doar doar iti platesc jumate sau deloc (vezi Asirom). Am fost in ambele situatii. Acum nici sa platesti un RCA cat platesti un casco nu e corect, n-ai aceleasi servicii.

          via Tapatalk

          Comment


          • Mai degraba in Bucuresti as pune soferii din IF sunt mai agresivi ca au masini mai mari si mai puternice si cred ca totul li se cuvine. Pe locul 2, este CT, pe urma urmeaza AG si OT. Cei din OT au un tupeu fantastic, vor sa fie mereu primi. In zona Moldovei, cei mai agresivi soferi mi s-au parut cei din BC, vitezomani, depasiri pe serpentine, pe lini continue. Cei din CJ, mi s-au parut ca sunt indecisi tot timpul când sunt la volan.

            Comment


            • Astia cu masini bengoase di IF nu apar in statistici ca o rezolva "amiabil".

              via Tapatalk

              Comment


              • Originally posted by B997NDL View Post
                in multe tari oamenii merg cu metroul la serviciu.
                De cate ori aud cate o duma din asta ma bufneste rasul instant.

                In multe tari oamenii merg cu metroul la serviciu pentru ca exista o retea de metrou. Tu de ce nu te duci cu metroul din Drumul Taberei pana in Colentina?

                Aud destul de frecvent fraza "da' de ce nu se merge si in Romania cu bicicleta? in Olanda toata lumea merge pe bicicleta, nu sunt asa fitosi ca noi". Pai e foarte simplu: aia au piste pentru biciclete si mai au ceva foarte important, si anume temperatura constanta tot timpul anului. Sa te vad pe tine cum mergi pe bicicleta in Bucuresti la 40 de grade sau la -20.
                sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                Comment


                • Sa te vad pe tine cum mergi pe bicicleta in Bucuresti la 40 de grade sau la -20.
                  ... si cu cainii alergand in urma bicicletei.

                  Comment


                  • Originally posted by aris86 View Post
                    Mai degraba in Bucuresti as pune soferii din IF sunt mai agresivi ca au masini mai mari si mai puternice si cred ca totul li se cuvine. Pe locul 2, este CT, pe urma urmeaza AG si OT. Cei din OT au un tupeu fantastic, vor sa fie mereu primi. In zona Moldovei, cei mai agresivi soferi mi s-au parut cei din BC, vitezomani, depasiri pe serpentine, pe lini continue. Cei din CJ, mi s-au parut ca sunt indecisi tot timpul când sunt la volan.
                    Nu cred ca se pot emite asemenea generalizari. Adica ai intalnit tu 1-2-3 nebuni din judetul X, rezulta "logic" ca toti sunt la fel?
                    Ca asa, si eu pot spune ca la "tupeu, depasiri si mereu primii", cei de B sunt campioni detasati, mai ales ca-s si multi.
                    Si nu ar fi o problema ca fac asa la ei acasa, in B, problema e ca fac si prin alte orase, unele chiar goale ), viteza disperata, slalomuri, claxoane inutile, etc.

                    Comment


                    • Topicul cu soferii care va enerveaza e in alta parte. Aici discutam de RCA. Azi mi-am facut RCA pe o luna, ca la ora aia nu- mi mai putea da bonusul de pe cea veche. Ramane sa ma duc sa-mi fac alta cu bonusul vechi, saptamana viitoare cand iau cartea de identitate a masinii.

                      via Tapatalk

                      Comment


                      • Ti-ai schimbat masina?
                        Last edited by 77sky; 23 July 2016, 23:53.

                        Comment


                        • Da. Am vandut una si al luat alta noua. Asigurarea pe o luna merge doar in cazul numerelor rosii, la masina noua.

                          Comment


                          • Originally posted by Fanez View Post
                            Azi mi-am facut RCA pe o luna, ca la ora aia nu- mi mai putea da bonusul de pe cea veche. Ramane sa ma duc sa-mi fac alta cu bonusul vechi, saptamana viitoare cand iau cartea de identitate a masinii.
                            Esti sigur ca se poate sa mai transferi bonusul dupa ce in prealabil ai facut o alta asigurare? Apropo de timp, iti puteai face asigurarea si fara sa ridici fizic masina, pe mine cand m-au sunat sa iau masina si mi-au zis daca vreau asigurare, le-am zis ca vreau doar daca imi transfera bonusul si s-a rezolvat pana sa ajung fizic la ei, a trebuit doar sa trimit prin email vechea asigurare.

                            Comment


                            • Da,se poate!Facusem la predarea masinii asigurare cu ~500 ron B/M 0.Dupa transferul B/M am mers la broker si am refacut polita cu B/M corect si cu restituirea sumei de bani.Asigurarea noua era de ~350 ron.
                              Vrei sa te remarci ca fiind idiot?Atunci da quote la ultimul mesaj postat!!

                              Comment


                              • Originally posted by alinn28 View Post
                                ... Apropo de timp, iti puteai face asigurarea si fara sa ridici fizic masina, pe mine cand m-au sunat sa iau masina si mi-au zis daca vreau asigurare....
                                Te-au sunat ca urma sa iei masina fizic si cand te-ai dus aveai asigurarea gata facuta. Precis nu era dupa ora 17. Brokerul ala trebuie sa sune undeva unde nu mai e program dupa ora 17. La mine nu era clar ca iau masina atunci, abia dupa ce s-a stabilit, mi-au zis de asigurare. Nu putea sa fac asigurare cu 3 zile inainte sa vina aprobarea de luat fizic masina.

                                via Tapatalk

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google