"Relatia" Voastra Cu Ciclistii, In Trafic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    si au aratat la stiri mai demult un stalp care se afla exact pe mijlocul unei piste pentru biciclisti
    sigpic

    Comment


    • #47
      Astazi am mai iesit la o mica alergare (pentru a ma mentine catusi de putin in forma) si cum era normal , ca la fiecare iesire de altfel, sa am probleme cu prioritatea* si cu neatentia soferilor**.
      *O duduie pe la 60 ani, s-a gandit ea ca eu circuland pe un bulevard din apropierea pasajului Unirii, nu am prioritate cand ea iese de pe aleile laturalnice.Rezultatul : frana blana, roata spate mi-a fugit in stanga iar duduia si-a pus mainele in cap uitandu-se cum ma apropii vertiginos spre bolidul ei ,mai mai sa-i i-au locul la volan, cu tot cu cursiera.
      **De data aceasta un nene trecut de 40 de ani, cu tigara in gura si cu telefonul la ureche, vireaza frumos dreapta dupa care, in loc sa se asigure in oglinda din stanga sa schimbe banda, mai mai ca era sa-i ocup un loc pe scaunul din spatele lui, evident prin geam, noroc ca l-am avertizat cu o mare urlatura ca ma calca.
      Am ajuns nevatamat acasa si cu deja babalele peripetii care mi se intampla mereu in trafic, in cazul de fata, nu ca sofer ci ca ciclist.
      Tinc fest !!

      Comment


      • #48
        Legat de ciclism, sunt loganisti ,care urmaresc turul Italiei (GIRO D'ITALIA).Aveti o echipa sau un ciclist preferat?
        Tinc fest !!

        Comment


        • #49
          Cea mai "interesanta" si generatoare de adrenalina manevra pe care o poate efectua un biciclist in trafic este ca pe un bulevard cu 3-4 benzi sa se inscrie de pe prima pe ultima banda pentru a vira stanga - are tot dreptul sa faca aceasta manevra, doar ca nu are viteza masinilor care vin din spate. Intinsul mainii este bagat in seama de prea putini soferi, iar daca ai stopuri pe spate "stil masina" nu stiu cine vede acele semanlizari (mai ales ziua).
          Apropos cati dintre soferi si chiar dintre biciclisti stiu/stiti care este semnul pe care il face un biciclist cand vrea sa franeze? Stiu ca sunt si stopuri "a la masina", dar la fel cum am mai spus nu garantez cati soferi vor vedea acel stop pe timp de zi (eu am asa ceva pe bicla mea, din constatare practica eficienta lor este aproape de zero).
          De multe ori la virarea spre stanga intr-o intersectie prefer sa urc pe trotuar si sa trec pe la trecere (regulamentar), dar am riscat de cateva ori si manevra in postura de "masina", uneori am gasit intelegere alteori m-am ales si cu injuraturi din partea soferilor.
          Mentionez ca in 16 ani de ciclism prin trafic, atat urban cat si interurban nu am avut decat un mic incident in trafic (usa deschisa in nas, mers la politie=culpa comuna - eu cica nu am respectat distanta laterala regulamentara), singurele accidente serioase cu bicla avandu-le pe munti cand am supraestimat puterile mele si ale vehiculului de sub mine, si mie personal nu mi se pare chiar asa de "criminal" mersul cu bicicleta in trafic (fie el si de Bucuresti) - e drept ca tolerez si foarte multe in trafic.

          Comment


          • #50
            aseara am fost si eu cu bicicleta la intalnire , na`m avut nici un incident ) , dar am mers doar pe trotuar , nu am riscat pe bulevarde.

            Comment


            • #51
              o sa vin si eu odata cu bicicleta . facem un zar. tot pe 400 m

              eu ma descurc cu biciclistii in trafic , ii ocolesc si pe cat posibil ii proteje pentru ca sunt foarte vulnerabili. porblema se pune astfel : poseda ei cunostintele si disciplina necesara participarii la tarfic ?

              Comment


              • #52
                te fac praf , a mea are sub 10kg , roti mult mai mari si subtiri ....e forta

                Comment


                • #53
                  Originally posted by Doc View Post
                  Aveti grija ca eu sunt biciclist si motociclist. Poate va prind prin trafic ca va luati de mine, ca vedeti voi dupa.

                  ha, simpatic rau! nu ne luam de tine ci doar iti facem remaparea la bicicleta!, oricum, glumeam si eu sunt biciclist si sofer, trebuie sa avem grija si de biciclisti, mai ales ca traficul e supra aglomerat si pistele lor sunt ocupate de catre masini sau alte gunoaie de vehicule care incep de la 15000E in sus, in general asta vezi pe pistele de bicicleta, masini scumpe, oricum chiar daca in multe locuri nu exista acele piste, hai sa-i ajutam si sa-i lasam in pace. Mii de multumiri celor care inteleg si biciclistii!
                  lipsa text

                  Comment


                  • #54
                    @ fof pai atunci nu vin cu a mea. vin cu una meseriasa. e nasol ca eu am ceva kg in plus fata de tine si nu am mai mers de mult
                    dar daca ma gandesc bine e cam mult 400m. pe 100 e sprint misto

                    Comment


                    • #55
                      Poate-mi iau si eu bicicleta, ar fi interesant sa ne intrecem pe 400 de metri))).
                      4 pistons + GPL + tuningu' casei = km multi & 1.5 dCi 85 BoiP

                      Comment


                      • #56
                        eu am vrut vara asta sa merg de multe ori cu bicicleta la munca - dar pe langa vremea - care nu prea a tinut cu mine - vreau sa spun ca dupa cateva drumuri in care daca nu aveam franele puse la punct - ori distrugeam vreo 3-4 pietoni, ori deja va vorbeam din alt taram datorita oamenilor care ei cred ca daca tu folosesti un sfert de prima banda el are voie sa vina cu viteza mai mare decat tine - claxoane claxoane - eventual sa tragi pe dreapta ca el sa te depaseasca cu toate ca banda a 2-a e libera :|

                        Nu mai zic aici de gropi, caini, babe/mosi ca ei sunt o specie aparte daca ii claxonezi te mai trezesti si cu un baston in spite samd...

                        Hmmm curse pe bicla cred ca merg - mai ales ca nu sunt ilegale - si daca e sa faceti asa va astept - pe 200-400 de m - ca mai mult nu duce plamanu ). O sa inceapa tuning-ul cu cel mai mic pinion/cea mai mare foaie -> la bicicleta)

                        la schimbatul pinioanelor are ceva experienta marx )
                        Last edited by Canto; 14 July 2010, 14:48.
                        B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

                        Comment


                        • #57
                          Biciclistii sunt OK - de Bucuresti vorbesc. Nu prea merg ei pe pistele "special amenajate", care pornesc de nicaieri si se opresc niciunde (eventual intr-un stalp) - cu o exceptie notabila unde pista formeaza un circuit inchis, in jurul unui parc. Presupun ca pana acolo ar trebui sa te teleportezi, ca vreun tunel n-am vazut. Si eu am mers putin la inceput pe pistele astea, dar m-am lecuit cand am vazut cum aluneca materialul ala "special" cand e putin ud sau prafuit. Dar vad ca doar un singur coleg a semnalat (si acolo vag) adevarata problema, si anume biciclistii de prin si de pe langa satele si comunele patriei, indiferent ca e drum judetean, national sau comunal, pe sapte carari, osciland intre mijlocul si marginea drumului, ziua si noaptea, fara far, fara ochi de pisica macar, si care atunci cand ii admonestezi se uita la tine mirati si tampiti de bautura. Ei sunt considerati tot biciclisti?

                          Comment


                          • #58
                            @ canto pai bineinteles. eu o sa ii dau cu pinion mic si foaie mare. am cuplu la turatii mici.

                            ce bine ar fi sa mergem din ce in ce mai multi pe bicicleta ? costuri 0 si mai facem si miscare. si este si ecologic

                            Comment


                            • #59
                              pai hai cand iesim afara cu bicicletele ? si eventual mai da`m o tura 2-3 depinde cat ne tine pipota...
                              eu cred ca vin calare vineri la intalneala...

                              Comment


                              • #60
                                pai eu deja o am pregatita - i-am facut revizia - am incaltari vechi ... dar se rezolva ... franele sunt giugiuc si atunci chiar putem sa facem misto de aia cu rar-ul lor ca ce ne ia sa ne verifice franele de la bicla?) - facem o aroganta d-asta vineri la intalneala?)

                                P.S.: eu deja am 9 pinioane si 3 foi marx - deci am cuplu sanatos
                                B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google