Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Seba View Post
    ...vorbim de cladire acum. ce ma nelinisteste si de aia am mari dubii, e ca m-as mira ca Duhul Sfant sa coboare intr-o biserica (constructie) in care slujesc 2 pacalici in haine de preoti si in care se fac afacerui ca-n vremea lui IIsus in templu; lucru care stim ca nu prea e pe placul sefului. atunci de ce si-ar trimite (si prin intermediul cui, daca am stabilit ca in haine de preot sunt doua maimute) suflarea sfanta acolo? sa ce? daca o face si are acelasi rezultat ca si intr-o biserica in care slujesc preoti in adevaratul sens al cuvantului, pai...aia buni, saracii, sunt cam degeaba, ca ori cu ei, ori fara ei, duhul tot ajunge la nenea pacatosu'...
    Dumnezeu se uita la inima omului,nu la "spoiala" de pe pereti.Eu cred ca depinde si de noi ce alegem,o biserica frumoasa si impunatoare in care slujesc 2 sau mai multi farisei sau o bisericuta cu un preot adevarat cu frica de Dumnezeu.Duhul Sfant se pogoara unde este dorit cu adevarat,din inima.



    Uitati aici un filmulet interesant si de luat in seama,cred eu.
    Forum neinteresant. Delogat definitiv.

    Comment


    • Păi hotăreşte-te, se pogoară unde este dorit cu adevărat, din inimă, sau unde e frica mai mare?
      http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

      Comment


      • • Preotul paroh de la Biserica Sfintii 40 de Mucenici Ioan Rusu nu a cedat o cale de acces pentru bolnavii de cancer pana nu a obtinut 26.000 de euro, un pret mult peste cel al pietiiNici prin gand nu le-a trecut reprezentantilor Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sa doneze cei 119 metri patrati pentru Institutul Regional de Oncologie • Sase luni de zile au durat negocierile cu preotul Ioan Rusu, ..................
        • Asta in conditiile in care parohia nu avea nevoie de acel teren si nu putea sa-i dea o alta destinatie pentru ca pe suprafata respectiva nu se poate construi nimic
        Buna atitudine de la cei care ne invata cum sa ne comportam.

        Ba un popa ma invata ca ar fi bine sa-i donez 4000 mp de teren, la tara, pentru casa parohiala. I-am sugerat clar ca-l "donez" pe bani.

        Comment


        • @ Seba - din pacate noi am ajuns foarte ignoranti si cu o stima de sine foarte redusa (stima de sine - in sens propriu, nu "impresia pe care o avem despre noi" - care in general este de la "foarte buna" in sus)

          Stima de sine se reflecta prin modul cum ne raportam la ceilalti. Chiar daca facem o diferentiere foarte clara intre "eu" si "ceilalti" - in momentul in care ii desconsideram foarte tare pe cei din jur - de fapt avem o stima de sine foarte redusa. (nu ma refer la mandrie - cat de mandrii suntem - ci modul in care consideram fiinta umana - respectiv daca "ne vindem" sau "nu ne vindem" ca oameni). Acuma e foarte la moda "sa stii sa te vinzi" --- ca mod de reusita in viata --- desi e o mare porcarie la nivel absolut.

          Faptul ca gandim sau ne exprimam in genul "intr-o biserica ... in care slujesc 2 pacalici in haine de preoti " arata o stima de sine foarte redusa... Ce treaba avem noi sa-i judecam pe respectivii preoti? Fiecare isi traieste viata dupa propria constiinta si credinta. (atat cat are fiecare)

          Si noi ne comportam diferit in diverse momente ale vietii (as spune chiar momente ale aceleasi zile) Nu avem credinta, fiindca nu avem stabilitate in viata - suntem oscilanti.

          Un preot pentru care eu am stima deosebita spune asa "Nu-mi pupati mana... Cine sunt eu sa-mi pupati mie mana? Daca tineti neaparat mergeti si pupati mana la popii carora le place asta, le creste orgoliul..."

          Si preotul acesta mai spune asa "daca veniti aici, daca vi se rezolva din probleme, e puterea Maicutei Domnului - nu-i puterea mea. Eu ma bucur de fiecare data cand veniti aici. Dar nu mai veniti 'ca fata', ca 'nepotu'... etc. Cine are nevoie de Dumnezeu si de Maicuta Domnului sa vina aici, fiindca la dentist nu se duce mama sau bunica pentru tine. Cine crede ca are nevoie, sa vina sa se roage..."
          Last edited by ion_R5; 2 October 2012, 21:37.

          Comment


          • ai inteles tot, nu nu-i cred pacalici pe preoti, nu asta e parerea mea si nici nu-i judec, pt ca nu-i treaba mea. era doar o discutie despre fariseii din biserica (unii chiar au fost dovediti drept hoti, tepari, dezaxati, adica "pacalici" sau "maimute") versus preotii adevarati. ma rog, n-oi avea eu o stima de sine prea mare.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • Stima de sine se reflecta prin modul cum ne raportam la ceilalti. Chiar daca facem o diferentiere foarte clara intre "eu" si "ceilalti" - in momentul in care ii desconsideram foarte tare pe cei din jur - de fapt avem o stima de sine foarte redusa. (nu ma refer la mandrie - cat de mandrii suntem - ci modul in care consideram fiinta umana - respectiv daca "ne vindem" sau "nu ne vindem" ca oameni). Acuma e foarte la moda "sa stii sa te vinzi" --- ca mod de reusita in viata --- desi e o mare porcarie la nivel absolut.
              Hehehe, nea Ioane vezi ca pe forumul asta oamenii judeca macar un pic mai mult decat enoriasii carora esti obisnuit sa le vorbesti... Conform teoriei dumneata eu am o "stima e sine foarte redusa", da, desconsider oamenii de nimic din orice domeniu si nu incerc sa-mi ascund acest sentiment. Vrei sa fii respectat? Nu ascunde dupa scutul dat de statutul dat de "om a lui Dumnezeu" in timp ce esti un nenorocit avar...

              Comment


              • @ Seba - am inteles ce spuneai, vorbeam in general. Pentru impostorii despre care vorbesti, nu trebuie sa ne pierdem timpul - nici macar sa-i judecam. Daca si oamenii ar face diferenta clara, impostorii ar ramane singuri cu ai lor, iar preotii adevarati ar fi apreciati si le-ar sta oamenii alaturi in rugaciune.

                Din pacate luam parte la un "joc" in care nivelul este dat foarte jos, ca smecherii sa-si faca jocurile si sa traga sforile. - vorbesc in general la toate palierele societatii. Asta e sistemul. (cel mai bun exemplu e sloganul ala pe care il auzim aproape zilnic - "statul e un prost administrator" - asta ca sa vina niste smecheri sa puna mana pe toate bogatiile tarii --- Statul asta "prost administrator" si-a platit toate datoriile inainte de 1989 - pe spatele tuturor - dar a si dat tuturor de munca. In fine, sa nu intram in politica)

                @ Vasile78 - Ma confunzi, nu vorbesc cu nici un enorias. Predicatori cu discurs de "teleshoping" gasesti pe strada si prin parcuri - cei veniti de peste ocean, care au venit pe aici sa "cumpere" cat mai multe suflete. Stai de vorba cu un baiat din asta si o sa realizezi ca noi ca popor, tot mai avem Dumnezeu. Si e bine ca este asa.

                Comment


                • E foarte bine ca avem Dumnezeu, e normal, totusi e bine sa avem si ratiune.

                  Asta e "obisnuinta mizerabila a naturii umane vs Dumnezeu" nea Ioane... http://stirileprotv.ro/stiri/actuali...oncologie.html.
                  Last edited by vasile78; 3 October 2012, 22:35. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • Vasile78, esti cel mai tare... Tu nu poti sa crezi in Dumnezeu sau sa mergi la o slujba in Biserica, fiindca popa de la Iasi a vandut o parcela cu 26000 euro...

                    Iisus Hristos nu a spus oamenilor sa nu mai mearga la Templu. A cerut invatatorilor de lege sa nu fie fatarnici si sa nu mai duca poporul pe cai gresite, care ii indeparteaza pe oameni de Dumnezeu. Pe negustorii din Templu, intradevar i-a alungat.

                    Din pacate, adoptam pozitia de "observator federal" - ii observam pe altii, ii judecam, ii etichetam... Dar noi trebuie sa ne preocupam de noi, cand vine vorba despre credinta, despre Dumnezeu si despre Biserica.

                    Oare ne-am intrebat, chiar si bisericile foarte vechi sau cele mai noi - cati oameni au muncit, cati oameni au ajutat in diverse feluri, ca sa se construiasca si desavarseasca locasul respectiv. Noi contribuim, dar carcotim din belsug. De asta nici nu inaintam - sa nu ne mai miram ca mergem in jos de 22 de ani - si vom merge si mai jos, daca ne lasam in continuare pervertiti in continuare de amagiri si amagitori. (ma refer la cei care nu stiu decat sa distruga si care nu au construit nimic niciodata. Sunt cei care stiu sa aduca dihonia, dezbinarea, haosul in oameni - ca ei sa poata domni in voie)

                    Comment


                    • Da, din cauza asta nu pot sa merg la slujba si nici nu o sa mai calc vreodata intr-o biserica (,) care ma vrea prost si mut dar cu dare de mana... Ce traire poti sa mai ai intr-o biserica unde BANUL este mai presus de Dumnezeu si aceasta nici macar nu incearca sa dezminta acest fapt dovedit? Imi povestesti despre oamenii deosebiti din biserica? Cunosc destui oameni la fel de deosebiti care nu au nici o treaba cu biserica, daca de exemplu il luai pe Arsenie Boca si-l faceai budist tot acelasi om ar fi fost si sunt convins ca fiecare cult are cate un "Arsenie Boca" al lui... In fine, stai foarte bine la psihologie si ai o mare stapanire de sine.

                      Comment


                      • mergem in jos, pt ca asa vor cei mai mari si mai tari ca noi. chiar daca stateam 23 de milioane si numa' ne rugam 22 de ani, tot in situatia asta eram. pt ca asteptam schimbarea de la altii, de parca altii tre' sa faca ceva pentru noi. biserica, in opinia mea, trebuia sa puna accent pe educarea oamenilor, ca sa dea o mana de ajutor la iesirea din rahatul asta in care ne zbatem. din pacate, n-a facut decat sa profite de situatie, ba din contra, a contribuit la indobitocirea sistematica a populatiei in astia 22 de ani. de cate ori ai auzit o fata bsericeasca, macar la nivel declarativ, sa sustina constructia a altceva (scoli, cantine, spitale, case de batrani, case de copii) decat a sute si sute de biserici? normal ca te indeparteaza, poate nu de Dumnezeu, dar de biserica, sigur.
                        Last edited by Seba; 4 October 2012, 23:21.
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                        Comment


                        • Originally posted by Seba View Post
                          mergem in jos, pt ca asa vor cei mai mari si mai tari ca noi. chiar daca stateam 23 de milioane si numa' ne rugam 22 de ani, tot in situatia asta eram. pt ca asteptam schimbarea de la altii, de parca altii tre' sa faca ceva pentru noi. biserica, in opinia mea, trebuia sa puna accent pe educarea oamenilor, ca sa dea o mana de ajutor la iesirea din rahatul asta ....
                          Pardon, NOI mergem in jos si e si vina noastra... Daca in astia 22 de ani nu ne lasam amagiti de catre cei care ne imping sa mergem in jos - cu siguranta nu am fi ajuns in situatia in care suntem.

                          "Asteptam schimbarea de la altii..." Gandim in stereotipurile impuse de altii. Tot timpul trebuie "sa ne schimbam", "sa avansam", "sa gandim liber", "sa ne exprimam liber"... toate lozincile astea le vedem cat de adevarate sunt pentru noi, respectiv in folosul cui trebuie sa ne tot schimbam - fiindca acum nu putem sa spunem ca nu pricepem ce teapa ne-au dat. Si ne-am lasat amagiti cu lozinci, cu promisiuni, cu minciuni si cu marfa ieftina, proasta, dar sclipitoare... si cu muzica si harmalaie... ("distractie")

                          Daca ne rugam la Dumnezeu in astia 22 de ani sa ne tina mintile si sa nu ne lasam amagiti - probabil ca eram intr-o situatie ceva mai buna - fiindca de conditionarile impuse de sistem nu cred ca putem sa scapam total.

                          Biserica nu a avut o voce in Romania din 1945 pana in 1989. Biserica era o institutie marginalizata, tolerata, inainte de 1989. Sa vedem lucrurile cum au fost.

                          E de vina Biserica fiindca in 1989 Romania a fost preluata de niste agenti vanduti strainilor care au aplicat mai constient sau mai inconstient niste planuri de destructurare a tarii si a economiei nationale?

                          E de vina Biserica fiindca incepand cu 1990 s-au facut tot felul de "nazdravanii" in numar record? (ma refer la cele facute de omul de rand - hotii, inselaciuni, preacurvie, avorturi, violuri) --- aici nu vorbesc de "coruptia mare" la nivelul celor cu functii si influenta - ci la oamenii de rand...

                          Va supara... Biserica (probabil ca pe restul lucrurilor rele din Romania v-ati plictisit sa fiti suparati si acuma sunteti suparati pe Biserica)

                          De ce nu sunteti suparati ca nu mai avem unitati comerciale care sa distribuie produsele industriei romanesti? De ce nu va supara ca in tara asta pentru un amarat de pod sau de sosea, trebuie sa vina firme din afara tarii? De ce nu sunteti suparati ca am ajuns slugi ale strainilor in propria noastra tara - la fel ca pe vremea fanariotilor si a casei regale? (schitele lui Caragiale sunt de mare actualitate in ultimii 22 de ani si abia acum le intelegem pe pielea noastra, fiindca inainte de 1989 radeam, dar nu stiam concret despre ce era vorba)
                          Last edited by ion_R5; 5 October 2012, 20:33. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • De ce nu sunteti suparati ca nu mai avem unitati comerciale care sa distribuie produsele industriei romanesti? De ce nu va supara ca in tara asta pentru un amarat de pod sau de sosea, trebuie sa vina firme din afara tarii? De ce nu sunteti suparati ca am ajuns slugi ale strainilor in propria noastra tara - la fel ca pe vremea fanariotilor si a casei regale? (schitele lui Caragiale sunt de mare actualitate in ultimii 22 de ani si abia acum le intelegem pe pielea noastra, fiindca inainte de 1989 radeam, dar nu stiam concret despre ce era vorba)
                            Suntem suparati si pe alea, dar aici subiectul este biserica, cum poti sa-i ceri unui strain sa nu te jecmaneasca (,) cand propria biserica cu toata dragostea ei pentru enoriasi (sanchi) trage la BAN mai tare decat toti agentii vanduti, constructorii de drumuri straini etc ? Ce tot incerci nene sa arunci pisica in curtea altuia si apoi sa-l arati cu degetul? Preotii traiau foarte bine si inainte de '89, atunci nu-si etalau averea de frica securitatii caci si atunci toate serviciile lor costau bani, in zilele noastre deja nu mai vorbim despre "padure cu uscaturi" ci cam toata padurea e uscata.

                            Comment


                            • ioane, povestea cu stereotipurile suna frumos, altii ne indobitocesc, noi saracii suntem nevinovati. foarte bine. dati-i inainte, nu ascultati de sloganurile indobitocitoare, asteptati ajutorul altcuiva, in loc sa va puneti ordine in curte. excelent. hai sa stam toti cu butrta-n sus si sa ne plangem, ca la asta sigur ne pricepem, nu de 20 de ani, ci de 2000 de ani...
                              ps: pana in anul de gratie 2004, s-a fabricat dacia 1300, produs romanesc. pai scuza-ma, prefer rahatul de logan, decat produsul romanesc. la fel de evoluate tehnologic au fost produsele noastre si-n 1990 fata de restul lumii, cam cum e dacia 1300 fata de logan. ce tot ardem gazul cu cat de frumosi am fost? am fost frumosi si mari in ochii alora din iran, sudan, afganistan, ultimele tari ca nivel de trai. ce vorbim aici? aia ne e etalonul? pentru mine, discutia s-a terminat aici.
                              Last edited by Seba; 6 October 2012, 21:35.
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                              Comment


                              • Seba, in primul rand trebuie sa ne vedem asa cum suntem noi romanii. Nici mai grozavi si nici mai prejos decat suntem.

                                Romania nu a avut traditie in constructia de automobile - nici macar cat Cehoslovacia.

                                Inainte de al 2-lea razboi mondial in Romania s-au asambat automobile Ford la Bucuresti.

                                Inainte de 1945, Romania a avut un corp ingineresc destul de redus, foarte multi fiind cu studii in strainatate. Abia in anii '70 Romania a ajuns la un corp ingineresc destul de mare si organizat in institute de proiectare si cercetare.

                                Constructia in Romania de autocamioane, apoi autovehicule utilitare/teren...si abia mai apoi de autoturisme --- toate realizate sub licenta unor firme din afara Romaniei. (unele cu mai multa traditie / altele cu mai putina traditie)

                                E bine sa ne vedem locul, nu sa scormonim ca gaina in mijlocul gramezii.

                                Industria constructoare de automobile, respectiv aeronautica - poate sa apara si se poate dezvolta intr-o tara/societate care a ajuns la un anumit nivel de dezvoltare industriala (care se bazeaza pe orizontala pe industria siderurgica, constructii de masini, respectiv tehnologii de prelucrare si montaj&asamblare si asigurarea calitatii - ca sa nu mai vobim despre centre de proiectare, electronica si software)

                                Hai sa ne uitam la China sau Rusia, care au resurse, au destula tehnologie, dar nu a reusit sa isi dezvolte peste noapte automobile proprii moderne, fiabile si ieftine.

                                Sa ne gandim ca la sfarsitul anilor '70, cand s-a demarat proiectul pentru fabricarea Oltcit, s-a facut in colaborare cu Citroen - si nu s-a demarat dezvoltarea unui autoturism de conceptie 100% romaneasca - tocmai fiindca nu aveam capacitatea sa facem asa ceva. (sigur, sunt si ceva aspecte politice in spate - Ceausescu dorea un automobil pe care sa il exporte pe alte piete - mai ales in vest - si asta nu putea sa o faca decat in colaborare cu un producator din vest)

                                Dacia 1300 - a fost un automobil fabricat sub licenta Renault - nu a fost un automobil de conceptie romaneasca. (Lastunul - miniautomobilul de conceptie romaneasca de la sfarsitul anilor '70, din pacate ca fabricatie a fost un rateu)

                                Sa ne uitam si la alte tari... Rusia cu resurse materiale si umane mult peste Romania, nu a fost in stare sa isi dezvolte in timp o traditie in productia de automobile proprii - desi la copiat s-au priceput mai bine ca noi - in cazul automobilelor Lada - care erau niste masini foarte bine construite (dupa Fiat 124). Au avut chiar si o dezvoltare interesanta cu Lada Samara - insa a ramas singulara... (nu intra in discutie Moskwich sau alte automobile sovietice care erau niste porcarii din punct de vedere estetic dupa parerea mea --- cu o singura exceptie Volga M21)
                                Last edited by ion_R5; 8 October 2012, 21:11.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google