Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • putin le pasa rusilor de masini atat timp cat au Suhoi si T90 si calca Europa in picioare la orice ora din zi si din noapte.

    Comment


    • alessandro mai taie din ele da-le dracu' ca nu au inventat rusii razboiul.

      Comment


      • Deocamdata Suhoi si T90 sunt tinute in "curtea din spate", ca sa nu intre altii peste ei.

        Europa o calca in picioare cu gazele, alte materii prime, cereale si actiunile in diverse companii... Maine poimane cumpara pachetul majoritar de la OMV si de la alte companii occidentale cu investitii in Romania --- si iar le vom putea multumii occidentalilor ca au avut grija de noi, asa cum s-a intamplat si la Yalta.

        Comment


        • Originally posted by ion_R5 View Post
          Seba, in primul rand trebuie sa ne vedem asa cum suntem noi romanii. Nici mai grozavi si nici mai prejos decat suntem.

          Romania nu a avut traditie in constructia de automobile - nici macar cat Cehoslovacia.

          Inainte de al 2-lea razboi mondial in Romania s-au asambat automobile Ford la Bucuresti.

          Inainte de 1945, Romania a avut un corp ingineresc destul de redus, foarte multi fiind cu studii in strainatate. Abia in anii '70 Romania a ajuns la un corp ingineresc destul de mare si organizat in institute de proiectare si cercetare.

          Constructia in Romania de autocamioane, apoi autovehicule utilitare/teren...si abia mai apoi de autoturisme --- toate realizate sub licenta unor firme din afara Romaniei. (unele cu mai multa traditie / altele cu mai putina traditie)

          E bine sa ne vedem locul, nu sa scormonim ca gaina in mijlocul gramezii.
          Fara suparare, dar nu sunt de acord cu ceea ce ati scris mai sus.Este doar parerea mea, nu trebuie sa fiti de acord sau sa o intelegeti.
          In primul rand, din punctul meu de vedere, noi, romanii, suntem o natie de oameni destepti.Si asta o spun in modul cel mai serios.Nu suntem prosti, ne duce capul, si sunt foarte multi romani care au firme serioase in spate in Europa(Germania, Franta, Suedia, Italia, etc.).
          Nu suntem mai prejos decat nemtii, italienii, francezii, etc...Chiar deloc.Ba dimpotriva.
          Si legat de industria auto...Comunismul si-a spus cuvantul.Astea sunt efectele, si se vor simti mult si bine.Cine a fost destept sau a putut, a plecat.Cine nu...
          sigpic

          Comment


          • Nivelul de civilizatie se ia de la cea mai joasa patura. Compara cum arata cel mai inapoiat sat in Romania si apoi du-te in cel mai amarat sat din Germania, asta daca tot ii pui pe toti pe acelasi nivel. Iti zic eu, la modul obiectiv, nemtii ne sunt superiori atat moral, cat si cultural. Pana si americanii (asa prosti cum ii cred multi) sunt mai deschisi la minte decat toti aia "10 smecheri" pe cap de prost, din Romania. Daca discutam doar de indivizi, e alta poveste, natia nu prea mai e relevanta.
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

            Comment


            • @ Pacco observ varsta ta declarata la profil: 23 ani Daca varsta e cea reala - inseamna ca nu ai prin nimic din "Comunismul" din Romania.

              Ca o simpla paranteza - comunism nu a existat nicaieri pe glob pana la aceasta data. Comunismul este o filosofie, o dogma, un model social. Chiar si in URSS (Uniunea Republicilor Socialiste Sovietice), regimul a fost socialist. (desi peste tot se vorbeste despre regimul comunist - confundandu-se cu titulatura partidului)

              Daca vrei sa faci afirmatii despre "Comunism" - macar ca si perioada istorica a Republicii Populare Romane si a Republicii Socialiste Romania - iti recomand sa te documentezi mai atent. Nu iti forma o parere pe baza "folclorului" si a multor idei - mai false sau mai adevarate... care circula din gura in gura.

              Populatia Romaniei inainte de 1945 - era majoritar formata din tarani - din care mare lor majoritate erau analfabeti. Nu este nici o rusine (asa cum ar crede unii) - este o realitate istorica si trebuie luata ca atare.

              Din pacate cuvantul "taran" exprima astazi un fel de "eticheta - bataie de jos/apostrofare" la adresa cuiva. In realitate taranul era talpa acestei tari inainte de 1945 - si nu trebuie privit cu nimic mai prejos CA OM - decat romanii de astazi, sau orice alta natie de pe pamant.

              Pacco - trebuie sa te gandesti ca in anii '60 - '70 tara Romania a fost un santier, in care in afara de industrie, s-a construit foarte mult in ceea ce inseamna infrastructura - asfaltari de drumuri judetene si nationale, electrificarea satelor, constructia liniilor de transport electricitate, conducte de de gaze, etc...

              Tot in anii respectivi s-au pus bazele constructiei de automobile....

              Toate astea s-au realizat d.p.d.v. financiar cu o premiza externa - Romania a luat imprumuturi externe in anii '60 si '70 pentru industrializare si dezvoltare. Bunastarea din Romania anilor '70 a avut la baza, in afara de munca romanilor si organizarea respectiva - si pe afluxul de capital. In anii '80 cand "conducerea de partid si de stat" - a stabilit (in speta Nicolae Ceausescu) ca Romania trebuie sa isi plateasca integral toata datoria externa (Romania fiind unicul stat din lume care si-a platit la creditori toata datoria externa) - s-a vazut si reversul medaliei - restrictiile la care a fost supus poporul.

              Daca universitatile din tarile Romane s-au infintat in secolul 19 --- trebuie sa te gandesti ca la Heidelberg in Germania a fost fondata pe la 1386, iar pe la anul 1500, femeile din Heidelberg... sau Roterdam (Olanda) - spalau strazile (pietruite) cu soda.

              @ Darksid3 - Ti-am simtit lipsa pe acest thread. In privinta nemtilor, nu as spune ca ne sunt superiori moral, ci etic (ma refer la morala crestina. Strict punctul meu de vedere - nemtii sunt foarte bun in ceea ce fac - fieratanii, mecanisme, automobile si tot ce tine de tehnica - insa in relatia cu Dumnezeu, au o "rationalizare" care ii tine ceva mai departe de Dumnezeu... Insasi "reforma" din Biserica a luat avant in Germania... unde s-a pus mai mult pret pe "viata omului" decat pe "trairea duhovniceasca" --- sigur intr-un catolicism care a avut ceva derapaje brutale de-a lungul secolelor... Le-am simit si noi romanii pe pielea noastra, cand armata imperiala austriaca a pus tunurile pe bisericile si manastirile ortodoxe din Transilvania, la presiunile venite de la Vatican...)
              Last edited by ion_R5; 10 October 2012, 21:35.

              Comment


              • Am observat ca Biserica este de foarte multe ori desconsiderata, ponegrita - i se neaga orice rol.

                Oricata credinta in Dumnezeu am avea (sau credem noi ca am avea) - cred ca de multe ori scapam din vedere un aspect: Ce se intampla pana la urma in Biserica la slujba?

                Dincolo de rugaciuni, cantari si tot specificul slujbei, cred ca uitam ceea ce se pregateste la slujba: Sfanta Impartasanie.

                Cred ca ar fi util sa avem un schimb de idei privind importanta, semnificatia si efectul impartasaniei asupra celor care se pregatesc si se impartasesc in posturile de peste an sau cu diferite ocazii. Cred ca Taina Sf. Impartasanii e ceva care nu ar trebui sa lipseasca credinciosilor - insa ne impartasim destul de rar. (Aceasta taina lipseste la foarte multe secte denominate din biserica catolica si tot ce a urmat)

                Biserica este locul unde se savarseste aceasta taina - s-a omis asta in tot ce s-a discutat pe aici. Din pacate pierdem din vedere postul, spovedania si impartasania, de care nu ar trebui sa ne lipsim, asa cum nu trebuie sa ne lipsim de rugaciune, o viata curata si fapte bune.

                Comment


                • Care e rolul impartasaniei? De ce e conditionata de post? N-ar trebui. Nu ne dovedim mai vrednici tinand post culinar, cum fac majoritatea. COmportamentul si caracterul inseamna mai mult decat ce bagi in burta. Dar popa asta te intreaba, daca ai tinut post, referindu-se la mancare.
                  Nu pot sa nu remarc comportamentul enoriasilor de la 2 sarbatori apropiate, Sf. Parascheva si Sf. Dumitru. N-am evoluat deloc, Evul mediu scrie pe noi.
                  Astept cu interes Boboteaza, sa-i vad inghiontindu-se la niste aghiazma. Si babele stiu K1.
                  Last edited by mr.K; 26 October 2012, 23:00.

                  Comment


                  • Sa vezi ce a fost la noi la patriarhie. Se injurau babele care sa se tavaleasca pe jos mai repede si sa jeleasca.
                    In tot timpul asta conturile BOR se umfla

                    Sent from my GT-B5330 using Forum Runner

                    Comment


                    • stai ca mai facem si-o catedrala demna de evul mediu. cred ca tot ce ne lipsea era inca un monument al gogomaniei nationale; in loc sa demolam dracu si casa poporului si casa scanteii, cu tot ce-i inauntru, mai construim catedrala mantuirii...ne mai mantuie sfantu' dracu', la cat de inapoiati suntem . nu cred ca vorbele "fericiti cei saraci cu duhul" inseamna "fericiti cei prosti", asa ca nu va faceti sperante ca Dumnezeu va ia in brate oricat de (ne)credinciosi ati fi. sau o sa ne mearga bine construind biserici. o sa ne mearga o laie. ca sa iti mearga bine, iti trebuie scoli, spitale, infrastructura si industrie. nu contest rolul bisericii, al invataturilor, dar parca ultimul lucru de care avem nevoie acum e biserica ca si constructie. putem construi un miliard de biserici, atat timp cat ne comportam ca maimutele, n-or sa ne ajute la nimic caramizile alea aranjate frumos. unde fond nu e, degeaba e forma.
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                      Comment


                      • Originally posted by alessandro View Post
                        Sa vezi ce a fost la noi la patriarhie. Se injurau babele care sa se tavaleasca pe jos mai repede si sa jeleasca.
                        In tot timpul asta conturile BOR se umfla
                        Aici cred ca e o greseala din partea BOR, ca a ajuns sa faca un fel de "sarbatoare comerciala/spectacol" la zilele sfintilor... Procesiuni cu sfintele moaste... Cam multa harmalaie... si lume care se inghesuie acolo. Sfintele moaste pot fi vazute/vizitate in orice zi din an. Nu cred ca inghesuiala la moastele unui sfant in 3 zile pe an e modul cel mai bun in care putem cinsti si ne ruga la moastele sfantului.

                        Comment


                        • Eu din cauza asta ma duc la catolici. Ordine, disciplina, civilizatie.
                          Intr o biserica la catolici...simti ca esti in biserica

                          Sent from my GT-B5330 using Forum Runner

                          Comment


                          • @ Seba - ce ai cu Casa Poporului? Dar cu Casa Scanteii? De ce ar trebui daramate? Cladirile nu au nimic rau in sine. Cred ca problema pentru noi, este ceea ce reprezinta ele prin "institutiile" gazduite acolo. (in fine, sa nu intram in politica --- tocmai am vazut un email cu poze din parlamentul european - chiul cu duiumul, mai mult scaune goale si somnorosi --- politica e acelasi rahat peste tot - niste papusari pusi in fata poporului, pentru ca adevaratii stapani sa isi faca de cap in liniste - in "back stage")

                            Originally posted by alessandro View Post
                            Eu din cauza asta ma duc la catolici. Ordine, disciplina, civilizatie.
                            Intr o biserica la catolici...simti ca esti in biserica
                            Alessandro - "Ordine, disciplina, civilizatie" nu are nimic de-aface cu credinta in Dumnezeu - cu trairea in Dumnezeu. "Ordine, disciplina, civilizatie" poate sa in creeze un anumit confort "mental-intelectual" - in functie de individ (nivel de educatie, pregatire, cultura, etc) insa nu are nici o treaba cu trairea in Dumnezeu. Sigur, asa cum am spus, in functie de nivelul de educatie si pregatire iti poate facilita un anumit confort in ceea ce priveste participarea la slujba din biserica.

                            Nu as dori sa fac o dezbatere Ortodoxie - Catolicism --- exista unele diferente notabile, atat in ceea ce priveste dogma, desfasurarea slujbei si tainele, modul de organizare - cat si altele de ordin politic (Vaticanul este stat - papa este sef de stat --- candva in istorie chiar conducator de osti)

                            Pana la urma nu am nimic cu nimeni --- eu sunt ortodox - catolicii cu treaba lor - nici nu trebuie sa-i judec, nici sa ma consider pe mine mai grozav. Cum spunea parintele Teofil Paraian: "sa ne tinem legea"

                            Preotul are un rol esential in slujba - harul preotului aducand multa traire credinciosilor (atunci cand exista) [ma refer strict la preotii nostri ortodocsi --- am vazut si predici la care unii bateau "apa in piua" - gen discurs de politruc --- si am intalnit si preoti cu multa concizie (ce-i drept mai rar) si care transmiteau cuvantul din Biblie clar si la obiect - fara alte divagatii - dar asta presupune credinta, intelegere, profunzime si traire]

                            Nu vreau sa spun ceva rau de catolici... am fost si in Germania in biserica evanghelica... asa foarte organizati, disciplinati, discurs... insa cel putin pentru mine nu prea vad traire (la sfarsitul slujbei o cantare la orga sau chiar la chitara...) --- tinde spre "festivitate" spre "spectacol cuminte"... predica mai "predicativa"... sa te "convinga rational" --- cand Dumnezeu e traire, e iubire - nu-i "argument rational" (in sensul ratiunii umane)
                            Last edited by ion_R5; 27 October 2012, 00:08. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • dar batais pe pupat oase de caini (a se citi "moaste") e credinta si tarire adevarata, nu? n-ai observat ca mai toate scheletele sfintiilor au cca 80cm lungime? or fi fost toti pitici?
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                              Comment


                              • Mai conteaza de unde is oasele, de la caini sau de la pisici? Cat timp BOR strange cate 2 milioane de euro la o astfel de tiganie ( ca manifestare crestina nu-i poti spune atata timp cat tiganii se bat parte-n parte cu babele si jandarmii pentru sarmale si fasole), toate sunt bune si frumoase, nu? Anul trecut, BOR, institutie non-profit, a terminat anul fiscal cu un profit de peste 10 milioane de euro? Cum mama supararii se poate intampla asa ceva?
                                Tocmai s-au mai descoperit ceva caini ( a se citi moaste, cum zicea Seba mai sus ) prin nu stiu ce turla de biserica.. sa vezi acuma sarbatori si procesiuni..si sa vezi dupa aia masini noi la popi si episcopi )
                                Nu va mai plangeti ca biserica e desconsiderata... mi se pare foarte corect, atata timp cat ti se cere bani pentru absolut orice cand te duci la biserica... Ca i se neaga orice rol - aici e gresit, rolul ei este de a strange bani pentru buna-starea celor care slujesc in ea. Cum sa nu te enervezi pe biserica, o institutie crestina si care propovaduieste iubirea fata de oameni, cand tocmai aceasta institutie vrea sa dea afara efectiv elevii unei scoli a carei cladire o revendica??? Cum sa nu te enervezi cand biserica cere 26.000 euro pentru o bucata de teren aflata pe traseul unui autobuz care duce elevii la scoala..altfel autobuzul nu mai trece pe acolo ( si nici nu are alt traseu)...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google