Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Se poate rezolva eliminand sistemul social de sanatate, si introducerea unor asigurari medicale terte. Atunci toata lumea o suge, pt ca toti trebuie sa fie productivi, insa cei productivi vor avea salarii foarte mari (Vezi companii de medicamente ce isi remunereaza country sales managerii cu 3000-4000 euro lunar).
    Ce in Romania primeste un country sales manager, in Danemarca primeste un muncitor calificat.
    Pentru 8 ore de munca pe zi, nu 23 de ore.
    Poti spune ce vrei, dar totul porneste de la salariul minim pe economie. Uzina Dacia e mai productiva decat fabricile Renault din Franta si salariile sunt de cate ori mai mici? Ce vorbim noi aici? Putem depasi in productivitate USA, Germania, salariilor tot vor fi mai mici ca acolo. Efectiv asa ne vor, saraci.


    Astia cu firmele de moda, care vand niste foantze cu nu stiu cat, chiar la nivel de Vest, crezi ca platesc la nivel occidental angajatii?
    Munca e pentru prosti, exact. In Romania poti munci si 24 de ore, pana iti sa sangele pe nas. Salariul va fi tot ala pe care il convin guvernul cu hotii din patronate.
    Last edited by mr.K; 11 February 2013, 11:00.

    Comment


    • Pana la urma, vad ca unii incep sa se prinda ca inainte de 1989 era cam golasi imbracati, insa in picioare aveam papucii nostri. Acuma nici ata din fund nu ne mai apartine. "N-avem nevoie" (n-avem voie - ca ne-au furat-o altii ata aia, cu tara cu tot)

      Comment


      • Ce ziceam de Danemarca, ca a picat netul si nu mai puteam edita.
        Sunt informatii publice, poti sa verifici, salariul tot creste pe masura ce acumulezi experienta. Pe site-ul SKAT, www.skat.dk, fiscul lor, iti treci cheltuielile cu casa, masina/masinile, copii, rate si tot ce mai e si ti se ofera deduceri la impozitul pe venit.

        In Romania, juniorul e trecut la mine la deduceri, plus deducerea mea personala, dar cum guvernul a considerat ca venitul de la un anumit nivel e prea mare, nu mai primesc decat fix ZERO lei deducere la impozite.


        Cum naiba sa fiu mandru ca-s roman, cand oricine in tara asta cauta ocazia de a te vinde cu totul?

        Acum, sa imi spuneti si mie ce industrii de top are Danemarca? Agricultura nene. Nu sunt constructori de masini, nu au cucerit financiar globul, nu au resurse naturale ca Norvegia-gaz petrol si Suedia- minereuri.
        Dintr-o productivitate medie pe care o ofera agricultura, uite ca unii pot trai excelent.
        As trimite guvernul in Danemarca, sa invete ce trebuie.

        Iar romanii ar putea invata seriozitatea. Daca in Danemarca fixezi o intalnire cu cineva la 9.30 si tu ajungi la 9.35, vorbesti singur, ca respectivul a plecat deja.
        Last edited by mr.K; 11 February 2013, 11:14.

        Comment


        • Danemarca este singura tara unde coruptia este 0! Astia sunt atipici.

          Mr.K, propune bre o solutie, nu povesti despre cum e in Danemarca salariu mediu.
          Nu ca ar trebui sa se faca salariu mediu pe economie 2000 euro (de ex), ca murim de-a binelea.
          Tu vrei sa curga lapte si miere? Din ce?


          @ion_r5: vad ca-ti place sistemul acela, ce avea multe probleme grave, de altfel cum iti place si biserica. Nu intru in detalii, dar sa stii ca nu esti pe "calea ce-a dreapta".

          PS: voi veni cu o intrebare ulterioara, care va supara putin
          Last edited by Cezar; 11 February 2013, 12:15.

          Comment


          • Mr.K, propune bre o solutie, nu povesti despre cum e in Danemarca salariu mediu
            Salariul minim e ala. Mediu e mai mult, de 4.900 euro pe luna. Doar Elvetia ii intrece in Europa.
            Pentru salariul minim bag mana in foc, deoarece de la ala a inceput fratele meu.
            Nu stiu daca e ceva de propus, cred ca mai degraba ma mut acolo. Cel putin juniorul nu cred ca va contribui cu vreun leu la bunastarea parlamentarilor, ajunge cat a facut-o si o sa o mai faca tat-su.
            Last edited by mr.K; 11 February 2013, 12:30.

            Comment


            • Am lucrat cu oameni pe parte politica care, chiar erau in postura de a face ceva...asta pana s-au lovit de cercurile de interese care ti-o dau direct la temelie, de vorbesti singur. Deci daca nu merg solutii aplicate la cateva niveluri sociale, mai sus, pe un forum, este vax albina crema puca
              Last edited by darksid3; 11 February 2013, 12:49. Reason: Automerged Doublepost
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

              Comment


              • Originally posted by Cezar View Post

                ...

                Se poate rezolva eliminand sistemul social de sanatate, si introducerea unor asigurari medicale terte. Atunci toata lumea o suge, pt ca toti trebuie sa fie productivi, insa cei productivi vor avea salarii foarte mari (Vezi companii de medicamente ce isi remunereaza country sales managerii cu 3000-4000 euro lunar).
                Stii cum? Muritorul de rand, tot ar suferii, fiindca degeaba is face treaba peste normal daca "patronul/firma/jobul" este incompetent. Degeaba isi face treaba peste normal daca lacomia-i prea mare.

                Comment


                • N-am inteles nimic de ce ai spus Dani.

                  @mr.k: ai vazut ca ai gasit solutia: emigrare. Daca e mai roz acolo, de ce nu?

                  Comment


                  • Luand in calcul contextul economic, nu cred ca mai mult de 10% din firme ar supravietui daca ar asigura 2000 euro minim/ salariat. Lucrurile sunt legate incepand cu FMI-ul, adevaratul guvernant si terminand cu ultimul beneficiar care inchide cercul de circulare al banului, care se intoarce sub forma de rata la datorie, catre FMI. Noi discutam din postura celor nici 20% din cei 7 miliarde care au un acoperis deasupra capului, o masina, un telefon.
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                    Comment


                    • Cezar: degeaba ma straduiesc daca locul de munca are management prost, nu are potential sau daca astea doua nu ar fi asa ramane lacomia managerului, care in loc sa dea mai multi bani ca si salar, si-l pastreaza. Astfel degeaba se cere performanta.

                      Comment


                      • Originally posted by darksid3 View Post
                        Luand in calcul contextul economic, nu cred ca mai mult de 10% din firme ar supravietui daca ar asigura 2000 euro minim/ salariat. Lucrurile sunt legate incepand cu FMI-ul, adevaratul guvernant si terminand cu ultimul beneficiar care inchide cercul de circulare al banului, care se intoarce sub forma de rata la datorie, catre FMI. Noi discutam din postura celor nici 20% din cei 7 miliarde care au un acoperis deasupra capului, o masina, un telefon.
                        @ Darksid3 - poate reusesti tu sa ii explici lui Cezar, ce temenele faceau niste oficiali FMI - in biroul lui Ceausescu prin 1986 - 1987 - ca sa nu plateasca integral datoria - i-au propus/promis datorii pe termen lung, cu dobanzi mai mici - numai sa nu achite datoria, sa mai ramanem agatati acolo la ei... Si nea Nicu, hotarat - le-a zis ca nu... ca el (Romania) plateste tot si ca nu mai are nevoie de nici un imprumut. Nu stiu cat stiu ca tot in perioada aia, Guvernul Roman a renuntat la "clauza natiunii celei mai favorizate" din partea guvernului SUA - care prevedea scutiri de taxe vamale sau taxe vamale reduse - pentru contingente mai mic la export pe piata americana.
                        (vorbim de statul ala "ticalos" socialist, care isi platea toate datoriile, isi platea si salariatii si pensionarii - pe care ii supunea si la restrictii - ca altfel nu iesea socoteala la portofel)

                        Acum e relativ bine in Romania - fiindca mai toti somerii Romaniei sunt prin Spania, Italia, Franta, Marea Britanie, etc, etc... Pai daca ramaneam cu totii in tara dupa 1989 - in conditiile pe care le cunoasteam faceam foamea rau de tot. Noi nu intelegem ce se intampla. Republica Socialista Romania, ne hranea relativ prost - dar ne hranea pe toti. Inainte de 1989, Romania nu era o tara de cersetori - ca acum nu-i colt de strada, unde sa nu vezi cersetori. Mai rau e ca acum, in afara de cersetorii de profesie, mai vezi si cate un batran sau o batrana - care mor de foame, daca nu le dai un ban de paine. Asa ceva in Republica Socialista Romania, eu nu am vazut. Bine, nici nu aveau atunci ca azi toate neamurile proaste BMW-uri, SUV-uri, Vile, posete scumpe si alte prosteli de oameni parveniti - ai caror bunici totusi se c@c@au in fundul curtii si daca le trecea o masina pe ulita ii lua emotia.

                        Comment


                        • Problema e simpla: Daca azi, prin absurd, isi platesc toti datoriile, survine colapsul ,pe loc. Datoria este singurul lucru care pastreaza fluxul monetar, adica iluzia civilizatiei omului modern. Evident, este un joc piramidal...sunt curios ce se va intampla mai departe.
                          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                          Comment


                          • Te doare capul ce citesti pe aici, daca iei post cu post ai 100 de opinii, lejer.
                            Toate tarile care sunt sus in ziua de astazi au trecut prin problemele noastre, prin saracia si prin chinul nostru. Diferenta o face intotdeauna mentalitatea, educatia si civilizatia poporului respectiv. Dupa 89 noi n-am fost in stare, ca natie, decat sa asimilam manelele, semintele, libertatea catre strainatate si in principiu gainariile momentului. Nu s-a mai gandit nimeni la viitor si la o forma de supravietuire ulterioara preamaritei revolutii. Noi, romanii, suntem cu o mentalitate proasta nici macar tarani nu suntem, ca aia muncesc pamantul. Cum e conducerea tarii asa este si majoritatea populatiei, delasatoare, prea putin interesata de semintele mancate si scuipate in parc.
                            Nu, eu nu sunt mandru ca sunt roman pentru ca daca privesti realitatea din care ne tragem nu e tocmai buna.
                            Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                            Comment


                            • Originally posted by ion_R5 View Post
                              @ Darksid3 - poate reusesti tu sa ii explici lui Cezar, ce temenele faceau niste oficiali FMI - in biroul lui Ceausescu prin 1986 - 1987 - ca sa nu plateasca integral datoria - i-au propus/promis datorii pe termen lung, cu dobanzi mai mici - numai sa nu achite datoria, sa mai ramanem agatati acolo la ei... Si nea Nicu, hotarat - le-a zis ca nu... ca el (Romania) plateste tot si ca nu mai are nevoie de nici un imprumut. Nu stiu cat stiu ca tot in perioada aia, Guvernul Roman a renuntat la "clauza natiunii celei mai favorizate" din partea guvernului SUA - care prevedea scutiri de taxe vamale sau taxe vamale reduse - pentru contingente mai mic la export pe piata americana.
                              (vorbim de statul ala "ticalos" socialist, care isi platea toate datoriile, isi platea si salariatii si pensionarii - pe care ii supunea si la restrictii - ca altfel nu iesea socoteala la portofel)

                              Acum e relativ bine in Romania - fiindca mai toti somerii Romaniei sunt prin Spania, Italia, Franta, Marea Britanie, etc, etc... Pai daca ramaneam cu totii in tara dupa 1989 - in conditiile pe care le cunoasteam faceam foamea rau de tot. Noi nu intelegem ce se intampla. Republica Socialista Romania, ne hranea relativ prost - dar ne hranea pe toti. Inainte de 1989, Romania nu era o tara de cersetori - ca acum nu-i colt de strada, unde sa nu vezi cersetori. Mai rau e ca acum, in afara de cersetorii de profesie, mai vezi si cate un batran sau o batrana - care mor de foame, daca nu le dai un ban de paine. Asa ceva in Republica Socialista Romania, eu nu am vazut. Bine, nici nu aveau atunci ca azi toate neamurile proaste BMW-uri, SUV-uri, Vile, posete scumpe si alte prosteli de oameni parveniti - ai caror bunici totusi se c@c@au in fundul curtii si daca le trecea o masina pe ulita ii lua emotia.
                              Domnule eu muncesc mult si bine (sunt si bine platit, recunosc) si pentru munca mea vreau sa mananc bine, echivalent cu efortul fizic si intelectual pe care-l depun. O sa-mi spui ca sunt egoist dar nu cred ca ar fi cinstit sa mananc (imbrac, relaxez, etc) aceasi mancare ca ala cu 7-8 clase care matura strada 5 ore pe zi, sau care vinde la aprozar. Pensii mici au cei care au muncit 10-15 ani, meserii enumerate mai sus sau deloc (beneficiaza de pensie de urmas), ce vina am eu ca ala a stat toata viata la umbra iar acum moare de foame (impropriu spus, am vazut sute de oameni morti dar nici unul din cauza asta)? Un singur lucru ar trebui sa se intoarca din perioada comunista ceausista, stoparea fluxului de bani de la stat catre biserica, asta chiar e risipa.
                              Ca fapt divers. ai fi de acord sa mai treci prin perioada 85-89 si sa platim datoria externa? Eu nu.

                              Comment


                              • Vasile, eu unul cand citesc ce scrii - ma gandesc ca esti om cu facultate - ma tot intreb dupa ce sistem de referinta iti ghidezi rationamentele. Eu in general in tot ce am scris pe aici, m-am pus pe mine in plan secund, iar in prim plan, tara si poporul.

                                Daca tarii (si poporului) - ii merge prost - mie ca individ nu are cum sa imi mearga bine pe termen lung. Daca pui problema ca sa iti mearga bine tie ca individ, iar restul din jurul tau poate sa se duca de rapa - pe termen lung vei trai si tu prost.

                                Spui tu "si pentru munca mea vreau sa mananc bine" - acuma nu cred ca esti nemancat - nici inainte de 1989 nu era lumea nemancata - doar ca trebuia sa alerge mai mult pentru procurarea mancarii. Totusi nu traim ca sa mancam.

                                Inainte de 1989, problema nu era cea a banilor - oamenii erau platiti - dar nu prea aveau ce sa cumpere cu banii - si in orice caz - ceea ce ai fi vrut sa iei cu banii nu gaseai deloc sau nu era la discretie.

                                Intradevar - inainte de 1989 - muncitorii erau destul de bine platiti, comparativ cu profesorii si inginerii - se poate spune ca sistemul avea grija de clasa muncitoare. Nu mai spun ca erau maistrii care aveau salarii+sporuri mai mari ca salariile inginerilor...

                                Dar acum in zilele noastre - un medic cu salariu de 8 - 10 milioane, ti se pare OK? Sau vrei sa spui ca nu munceste? Sau trebuie sa mearga in mediu privat - unde sa ia pielea de pe tine, ca sa iti prescrie acelasi tratament - daca nu unul mai scump - in slujba unei clinici private?

                                "Ca fapt divers" perioada '85 - '89 a fost cea mai grea perioada din intervalul 1965 - 1989, cand intradevar s-a platit grosul datoriei. Datoria a inceput sa se plateasca de prin 1978, iar surubul a inceput sa se stranga destul de tare de prin 1983, cand s-au sistat mai toate importurile.

                                Dar perioada aia - din punct de vedere al restrictiilor nu a trecut - abia revine acum in forta. Cine crezi ca va plati datoriile facute cu duimul in ultimii 22 de ani si in special din 2008 incoace? Avem politicieni "inteligenti" care ne explica ca ar fi o prostie sa ne platim vreodata datoriile, si ca tot ce ne trebuie este "tehnica rostogolitului" --- pana cand tot rostogolim? Pana se face bulgarele mai mare ca noi?

                                Cand ne vine factura la apa, la lumina, la intretinere, sau rata la banca - sa raspundem: "Vrem sa rostogolim factura ma la vale..." Eventual invatam lectia asta si pe copii si pe nepoti --- ii calificam "rostogolitori sefi"...

                                Eu nu inteleg teama asta "eu vreau sa mananc bine". Pai stai linistit, ca ala care matura strada, mananca si ala tot porc si pui ca si tine. Sau ei nu au voie sa manance porc si pui... Sau ne imbatam cu reclamele, si preferam sa mancam "fineturi" pline de hormoni si chimicale - si ne consideram mai grozavi? Un pui crescut in curte cu graunte si iarba din gradina e de zece ori mai sanatos decat orice pui din magazin, dopat cu hormoni, antibiotice, etc... Dintr-un neam de tarani, am ajuns acum sa mancam numai pui de import... Toata lumea vrea somon. La crapul de Dunare... strabam din nas. Cumpara lumea peste din ala, care e crescut in alte tari in bazinele de decantare si care se hraneste cu dejectii... Dar ce sa-i faci... E bine ca consumam marfa proasta a altora, iar la tot ce se produce la noi in tara, strambam din nas. Asa se intampla, cand "crema societatii" - "politicienii si oamenii de afaceri" se trag din parveniti, neamuri proaste, si jigodii - adica niste rebuturi umane.

                                Bunicul meu avea o vorba: "Sa te fereasca Dumnezeu de neamul prost ajuns"

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google