Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Seba
    replied
    crezi ca astia care fura masina s-o foloseasca la un hjaf, o aleg in functie de proprietar? eu zic ca daca respectivul nu e complice, e posibil si sa fi fost victima "la intamplare". oricum, de ce ai incendia masina, ca doar nu dispar seriile in incendiu? poate ca intr-adevar au vrut sa-i faca aluia o "dubla figura", asta in cazul in care il cunosteau sau macar stiau unde lucreaza.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Ați auzit de bancomatele aruncate în aer la BCR în Otopeni? Se pare că mașina folosită la jaf a fost furată din Gruiu și apoi incendiată. Partea tare abia acum începe..... ea aparținea unui angajat al SRI. Da..... al SRI, din Gruiu, la 44 km de București...... Una la mână, dacă sereistul nu este complice, atunci interlopii își bat pur și simplu joc de Poliție și de SRI..... Iar dacă .... atunci oricum nu mă mai miră nimic.
    646x404.jpg

    Leave a comment:


  • Seba
    replied
    Nici nu ma gandeam sa nu fie Fane "pe invers" Vezi insa, Fane, ca stiu 2 persoane pt care nu exista covid, masca e un *****, nu protejeaza, au ajuns la ati cu tzasca-n gura si-acu nu mai zic ca boala e inventia lui iohanus ca sa nu mareasca pensiile...mai stiu si unii morti de cancer dar declarati covid, mai stiu si 1 despre care toti aveam impresia ca e sanatos-tun si l-a curatat covidul. cand astia care emigreaza definitiv inspre cimitir sunt din randul 2-3 de cunostiinte, orice om normal se intreaba daca nu cumva e suficient de nasoala boala cat sa te faca sa incerci o minima protectie. nu sa te duci la buda in costum de astronaut, dar nici sa stai ca vaca-n tramvai fara masca...

    Leave a comment:


  • Silica
    replied
    Pentru mine ... = Cuplurile care fac sex nu traiesc impreuna!

    Leave a comment:


  • Fanez
    replied
    Doctorul Theresa Tam a afirmat, într-un comunicat, că există puține șanse de infectare cu COVID-19 din transmiterea spermei sau a fluidului vaginal, însă activitatea sexuală cu cineva nou crește riscul de a contracta virusul, în special dacă există contact fizic precum sărutul.
    Săriți peste sărutat, evitați apropierea față în față, purtați o mască care acoperă gura și nasul și monitorizați-vă pe dumneavoastră și partenerul pentru simptome înaintea oricărei activități sexuale, spune Tam.
    https://unica.md/sanatate/purtarea-m...ii-din-canada/
    Cuplurile “ar trebui să poarte mască în timp ce fac sex”, spun cercetătorii de la Harvard
    https://www.smartradio.ro/cuplurile-...de-la-harvard/

    Leave a comment:


  • Fanez
    replied
    purtarea măştilor în spaţii private (locuințe) atunci când în acestea au loc întâlniri sau reuniuni de persoane care nu locuiesc împreună", a spus Enrique Ruiz Escudero,
    Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el.... a arătat profesorul Alexandru Rafila.
    Cum fac cei care locuiesc impreuna?

    Aveam tone de deseuri formate din peturi si alte ambalaje. Acum adaugam alte tone de deseuri din masti, manusi si alte chestii de unica folosinta. Nu sunt biodegradabile in schimb sunt deseuri biologice. Orice cos de gunoi a devenit un posibil focar de imprastiere a virusului.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Da, era responsabilul de sănătate publică din Madrid, la final de iulie 2020.
    "Recomandăm, ca precauţie, purtarea măştilor în spaţii private (locuințe) atunci când în acestea au loc întâlniri sau reuniuni de persoane care nu locuiesc împreună", a spus Enrique Ruiz Escudero, responsabilul de sănătate din regiunea Madrid, într-o conferinţă de presă.

    "Considerăm că acest lucru este important, întrucât majoritatea focarelor epidemice apar în cadrul reuniunilor de familie sau întâlnirilor cu prietenii, ori la sărbători ce reunesc oameni care nu locuiesc împreună", a explicat el, scrie agerpres.ro.
    Iar apoi Rafila in august 2020,
    „Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască. Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a arătat profesorul Alexandru Rafila.
    Informatiile sunt la îndemâna tuturor. Mai ales când alegi cum îți tratezi aproapele, familia. Cine nu are grijă de vulnerabilii din propria familie, măcar își omoară părinții și bunicii, nu pe ai altora. Să fie sănătoși și să doarmă așa cum își aștern. Cine știe ... poate îi încurcau cei bătrâni iar acum au o ocazie să îi ucidă folosind nepoții.

    Leave a comment:


  • Fanez
    replied
    Era unul care zicea sa se poarte masti in casa daca.... Pai purtam masti dar folosim aceeasi toaleta, aceleasi tacamuri, aceeasi masa, aceleasi obiecte. DA! dar masca.... ? E? Masca iti salveaza viata! Sa fie bal mascat! Daca te duci la o terasa sau un restaurant esti in pericol dar la bal mascat? Toata lumea are masca.....

    Leave a comment:


  • Fanez
    replied
    Originally posted by gecmc94 View Post
    ... virusul infectează inima în foarte multe cazuri și se multiplică acolo. Chiar dacă ești perfect sănătos.
    ...
    S-a descoperit ca ataca plamanii, apoi s-a descoperit ca ataca si inima, peste cateva zile se va descoperi ca ataca ficatul, apoi se va descoperi ca ataca rinichii... ETC.
    Nu se mai sperie multa lume ca ataca plamanii, lasa ca descoperim ca ataca si inima. Nici asa nu se sperie multi? Vom descoperi ca ataca si creierul!
    Cu cat se sperie mai multi cu atat mai bine!
    Eu propun sa purtam masca si cand ne uitam in oglinda, ca nu cumva cel din fata noastra sa fie vreun "asimptomatic". In afara de masca, neaparat sa purtam SI manusi cand ne barbierim.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    A mai fost pe forum o discuție despre mașinile autonome. Eu eram sceptic că le vom vedea prea curând în trafic, în primul rând din motive juridice și de despăgubiri.... respectiv, cine plătește în cazul unei probleme, șoferul uman care se baza pe mașină că merge singură, compania producătoare, autoritatea națională care a permis astfel de mașini pe stradă ....? Așa că până când se vor lămuri lucrurile, ceea ce va dura de la 10 ani în sus...
    ... se construiesc benzi separate pentru ele... așa da.... deci, până când vom vedea o bandă separată prin Europa pentru așa ceva.... tot peste 10 ani.
    Michigan's partners include Ford and Sidewalk Infrastructure Partners, a company that Alphabet has invested in. Alphabet owns Google (GOOG) and Waymo, one of the companies at the forefront of developing self-driving vehicles.
    Both Interstate 94 and Michigan Avenue between Detroit and Ann Arbor, Michigan, would be retrofitted to include a dedicated lane for self-driving vehicles. Sensors and cameras added to the roads would help the vehicles better understand their surroundings. Physical barriers may be added as well, which would make it easier for the vehicles to drive safely, as the location of pedestrians and cyclists could be restricted.

    Hype surrounding self-driving cars has lessened in recent years as companies realize how challenging it is to make a car that can drive safely. Making left turns or gauging the intent of a pedestrian can be difficult. Some companies, including Ford, have pushed back deadlines for deploying the vehicles.
    Michigan announced Thursday that it’s teaming with tech and auto companies to attempt to retrofit a roughly 40-mile stretch of two roads outside Detroit exclusively for self-driving vehicles.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    In așteptarea scăderii cazurilor, MAE ne-a transmis asta, azi:
    „Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual și să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esențiale”, arată MAE, într-un comunicat remis presei miercuri.
    Adică, ne avertizează că putem oricând intra în carantină, la întoarcere sau la plecare. Așa cum au pățit britanicii aflați în Spania și Franța.
    Last edited by gecmc94; 19 August 2020, 23:09.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Foarte interesant studiu facut de cercetatorii germani și publicat acum două săptămâni. Dau această informație în contextul în care zilele trecute OMS avertiza cabinetele stomatologice să evite niște proceduri des folosite. Deci, adio detartraj la cabinet. Adio freză pentru o carie.... Adică adio tot.
    ”OMS sugerează evitarea sau reducerea la minimum a tuturor procedurilor care generează aerosoli”, foarte frecvente în stomatologie (echipamente de mare viteză, ultrasunete, pulverizare şi altele), a declarat marţi, în cadrul unei videoconferinţe, doctor Benoît Varenne din cadrul Programului de sănătate oro-dentară al OMS.
    Studiu: "Virucidal efficacy of different oral rinses against SARS-CoV-2"
    Practic, trei soluții de apă de gură au distrus aproape complet virusul din salivă. Acestea sunt: Dequonal, Iso-Betadină 1%, Listerine (foarte răspândită în România).



    Studiul mai remarcă faptul că nu se știe cât durează efectul până la restaurarea încărcăturii virale în salivă. Mai spune că această metodă nu te protejează contra infectării (ar trebui să te clătești foarte des ceea ce este contra-indicat). Și mai spune că nu este nici tratament, apa de gură neajungând până în gât și nici nas (iar ingerarea apei de gură duce la probleme de sănătate).

    Utilitatea acestui studiu este faptul că se confirmă că clătirea 30 de secunde cu Listerine înainte, poate și în timpul și după vizita la stomatolog are foarte bune șanse să distrugă un eventual virus luat din acel mediu, respectiv să reducă posibilitatea răspândirii lui în cabinet în urma unei proceduri care generează aerosoli. Să curgă Listerine-ul !

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    .... Duplicat ....
    Last edited by gecmc94; 13 August 2020, 11:21.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Tocmai ce imi confirma părerea și nemții, care au avut azi cel mai mare număr de infectări din ultimele trei luni.

    Institutul Robert Koch (RKI) a anunţat miercuri 1.226 de cazuri noi confirmate în această țară, cea mai mare creștere începând din data de 9 mai.

    ‘Acest lucru este, fără îndoială, foarte îngrijorător. Pentru că acum avem o mulţime de focare peste tot în ţară’, a afirmat ministrul sănătăţii, Jens Spahn, la postul de radio Deutschlandfunk, cerându-le cetăţenilor să rămână ‘foarte, foarte vigilenţi’.

    ‘Vedem că, din cauza turiştilor care revin, dar şi din cauza a tot felul de petreceri şi adunări de familii, acum avem focare mai mici şi mai mari în multe regiuni, în aproape toate zonele ţării’, a mai zis Spahn.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Circulă următoarea opinie pe care vreau să o discut. Unii sunt de părere că în perioada recentă, ultima lună, sau luni, infectările pe care le vedem nu sunt de la "petreceri" ci de la locul de muncă. Iată de ce consider falsă această ipoteză.

    În perioada stării de urgență, când peste un milion de oameni din diaspora au intrat în țară, salariații din țară au mers la muncă. Numărul contractelor de muncă suspendate a fost de maximum 1.2 mil (le-am numărat chiar aici pe site). Ori numărul de contracte de muncă la final de 2019 era de peste 6.5 mil. Și nu includem aici zilierii, muncitorii la negru. Dacă facem un calcul: 1.2 / 6.5 = 18%. Deci cel puțin 82% dintre angajații oficiali ai României au lucrat. Unii au lucrat de acasă, dar destul de puțini pentru că nu orice firmă avea această posibilitate. Dacă însă ne gândim și la lucrătorii din agricultură, la instalatori/zugravi care lucrează la negru, etc..... trebuie să putem concluziona cu siguranță că peste 85%, poate 90% dintre cei care munceau ceva în România, au muncit în continuare.

    Ce lipsea în starea de urgență, față de starea de alertă? Deplasarea în scop de relaxare.

    În starea de urgență, traseul oamenilor era: casa - munca - casa
    În starea de alertă, au început să meargă în weekend la prieteni, s-au deschis terasele, stațiunile, s-a deschis aproape tot. Traseul oamenilor a devenit: casa - petreceri - casa - prieteni - casa - munca - casa.

    Devine evident că atunci când omul și-a limitat contactele, răspândirea a fost limitată drastic. De ce? Pentru că oamenii aveau contact doar acasă cu membrii familiei și apoi la muncă unde aveau contact doar cu aceleași câteva persoane, dar în fiecare zi cam aceleași. Erau prea puține încrucișări între grupuri.

    În starea de alertă, da, un om duce virusul la locul de muncă. Dar acest virus a fost luat nu de acasă, ci din locurile de relaxare, din contactul cu prietenii. Și acest virus este dus la locul de muncă și de acolo răspândit.

    Așadar, ipoteza că oamenii se infectează la locul de muncă este incompletă, demonstrată ca fiind falsă de evoluția epidemiologică din starea de urgență. Oamenii se infectează în locurile de relaxare și răspândesc virusul la locul de muncă. Acesta este de fapt adevărul.

    Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google