Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 77sky
    replied
    Dupa cca 5 luni de zile de cand procedez astfel, monitorizand temperatura intregii mele echipe (cca 15 persoane), concluzia este urmatoare:
    In situatia in care fata omului este in radiatie directa solara, (stau la tigara inainte de a incepe lucrul...), temperatura ajunge si la 40 de grade!
    Se simte la mana chiar si o valoare de cca 37 C, la nivelul tamplei (daca ai putin experienta)
    In acele cazuri, ii las cca 15 minute in interior si repet testul. Nu am avut surprize.
    Un singur caz, mai aparte, l-am pus sa isi ia temperatura intai acasa, axial si era OK.

    Asadar, speta de mai sus este discutabila, mai ales ca persoana in cauza resimtea discomfort termic (!)
    Va garantez ca sunt o groaza de persoane virusate care umbla libere. Cel mai grav - nu sunt asimptomaticii, cat cei cu simptome, pentru ca dau dovada de lipsa totala de inteligenta, in recunoasterea gravitatii implicatiilor.
    Uitati-va ce e la mare si nu doar, este EXACT precum pe "timpuri". Corp langa corp, cel cu masca (Corect purtata!) este un ET (!)
    Presimt un tsunami in zilele urmatoare (chiar in septembrie!) Deja acasa unii, grupuri mari din aceeasi localitate, sunt surprinsi ca sunt pozitivi (teste efetuate pentru plecari externe)

    Leave a comment:


  • Fanez
    replied
    Originally posted by gecmc94 View Post
    ...
    Care sunt șansele ca acea femeie să fi avut alt motiv pentru febră decât Covid-19 și să se plimbe prin magazine cu o altă amică? Eu sunt sigur că era și ea infectată cu coronavirus.....
    99.99% sunt sansele ca acea femeie sa aiba alt motiv pentru febra decat covix-19. De exemplu ar fi putut fi insarcinata.
    Ma duc la o agentie de turism sa ma interesez de un sejur. Ma scaneaza si am 37,6 temperatura. Ies inapoi, stau la umbra cat fumez o tigara si cand ma intorc, la a doua masuratoare aveam 36,5. Cred ca am avut covid vreo 10 minute. O fi fugit din cauza fumului de tigara, zic. Care sa fie sansele sa am febra din alt motiv?
    Last edited by Fanez; 26 July 2020, 14:25.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    In București mi se pare că aud în ultimele zile des sirenele ambulanței. Mai are cineva impresia asta? Astazi am fost în apropierea unei intersecții aglomerate în două ocazii și doar câteva minute fiecare și pac....am numărat trei ambulanțe. În prima ocazie, era o ambulanță la care personalul aflat în față era echipat normal. La a doua ocazie, în seara asta când eram pe trotuarul unui bulevard, încă o sirenă, trece o ambulanță roșie SMURD cu personalul fără echipament de protecție. Însă la câteva secunde a trecut o altă ambulanță albă, model parcă mai vechi, la care cei doi oameni din față erau echipați în combinezoanele albe care le lăsau doar ochii liberi fără a avea ochelari de protecție. Clar era o ambulanță covid.

    Mai mult, merg marți și azi în magazine și ... pac, cred că am dat de doi infectați. Am fost marți într-un Carrefour și erau vreo doi-trei băieți care doreau să cumpere niște mese albe de plastic aflate la reducere de la 40 la 10 lei. Din ce am ascultat conversația unuia la telefon, erau pentru o piscină și vroiau peste 60 de bucăți. Dar magazinul nu avea decât 10-15. După modul de exprimare, aceștia erau probabil angajații acelei firme, nu patronii, ci îngrijitorii..... Îl aud peste mai multe minute, când acel băiat (pe la 30 de ani) începe să tușească sec, dar foarte insistent. Era un tuset care venea din plămâni, nu era încărcat, nu se auzeau secreții în gât. Dar a tușit vreo 10-15 secunde. La primul tuset eram la vreo 3 metri de el și am observat că avea atunci masca sub bărbie. Am făcut imediat stânga-mprejur și am mai pus câțiva metri între mine și el în timp ce îi ascultam tusetele. Erau exact așa cum sunt descrise de medici. După ce m-am depărtat suficient am mai aruncat o privire și își pusese masca în timp ce continua să tușească. Mai mult nu știu....m-am depărtat de zona respectivă și nu m-am mai întors.

    Azi, într-un Auchan. La intrare m-am uitat la senzorul de temperatură (unul sub forma unui stâlp, aproape ca un semafor), pe lângă care treci și acesta afișează către tine temperatura. Aveam 36.4...36.7 C, în funcție de cât de aproape stăteam de aparat. La ieșire, am mai trecut pe lângă senzor pentru că vroiam să văd dacă o oră petrecută la aer condiționat în magazin îmi scăzuse temperatura față de venirea din soare. Nu, era tot 36.4 .. 36.5 C. Poate că scăzuse doar 0.1 C. Și da, cam atât am eu temperatura de repaus măsurată și acasă. Senzorul măsura corect.
    Și intră două femei. Eu mă depărtasem de senzor vreo 2 metri dar mă uitam din mers cu coada ochiului la ce indica senzorul. A trecut prima femeie, arăta 35 C cu ceva. A trecut a doua femeie, pac ... sare de 37.5 C (nu aș putea spune cu cât a mai urcat peste) și se aprinde un bec roșu și se aude un semnal sonor. Nu era nimeni de pază, nici când am intrat eu, nici când ieșeam. Iar a doua femeie, chiar când aparatul dădea alarma, îi spunea celei din față "vezi, ce bine și răcoare este aici?". Nu era excesiv de răcoare față de temperatura de afară și nici afară azi nu a fost foarte cald. Clar femeia resimțea niște probleme cu temperatura ambientală.

    Care sunt șansele ca acea femeie să fi avut alt motiv pentru febră decât Covid-19 și să se plimbe prin magazine cu o altă amică? Eu sunt sigur că era și ea infectată cu coronavirus.

    Morala? Argeșul o ține sus cu peste 100 de infectări zilnice în ultimele zile. La fel și București. Lucrurile capătă proporții. Atenție mare pe cine întâlniți, lângă cine stați la coadă, atenționați pe cei care nu respectă distanța față de voi de 2 metri fără milă. Făceți-vă dezinfectant după rețeta indicată de mine și folosiți-l în spatii aglomerate. Este de patru ori mai ieftin decât cel mai ieftin dezinfectant din cel mai ieftin magazin, la LIDL (la 7-8 lei 100 ml). Covizii umblă și infectează tot ce întâlnesc.
    Last edited by gecmc94; 25 July 2020, 23:44.

    Leave a comment:


  • alex1ioan
    replied
    Pitesti-MIOVENI-Stalpeni-BALILESTI e traseul pe care il fac saptamanal si.....nimic, nici urma de "suspiciune", chiar ieri am efectuat o deplasare si n-am văzut "uniforma", liniște și pace.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Treaba cu carantina in judetul Argeș se îngroașă. Alte localități ar putea fi carantinate. Și problema care mă deranjează pe mine este că unele sunt pe traseul rutier Pitești - Câmpulung (adică la munte în Piatra Craiului și Rucăr / Moeciu / Bran, fără aglomerație, departe de lumea dezlănțuită). Subiectul județului Argeș trebuie monitorizat să vedem dacă locuitorii se vor infecta în continuare, făcând dificilă tranzitarea zonei către munte.
    Localitățile aflate în evaluare sunt: Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești.
    Și cum Bucureștiul azi a înscris 150 de infectați, a apărut și o suspiciune de infecție luată din metrou. Hopaaaaa.

    Consiliul Județean (CJ) Ilfov se închide temporar, începând de miercuri, după ce un angajat al instituției a fost confirmat cu COVID-19, anunță autoritatea locală, printr-un comunicat de presă.
    Este vorba despre o femeie care lucrează la Direcția Patrimoniu, a declarat la Digi24 Marian Petrache, președintele CJ Ilfov.
    El a spus că a aflat marți seară rezultatul testului în cazul acestei angajate.

    Din discuțiile cu dumneaei, se pare că de la metrou a luat virusul. Sunt șase persoane cu contact direct”, a spus Petrache.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Incredibil. Toata Europa joaca fotbal, se antreneaza, au grija sa nu se imbolnaveasca.... si cumva reusesc.
    La noi, in tara coronascepticismului penibil arborat de niste partide politice ce pot fi numite criminale, echipele de fotbal sunt distruse, una câte una.
    EVZ:
    Potrivit surselor GSP.ro, Dan Petrescu (52 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Astfel, tehnicianul formației din Gruia va fi internat cel puțin 48 de ore într-un spital. Este al 13-lea caz de coronavirus înregistrat la CFR Cluj

    La Dinamo, situația este mult mai agravantă. 18 jucători și trei oameni din staff-ul tehnic al echipei au fost confirmați cu Covid-19!

    În urma valului de infectări din Liga 1, Ionuț Stroe, ministrul Sportului, ar putea suspenda campionatul.
    Si avem si primul sat in carantina. Sunt 32 de infectați din 3600 de locuitori după un eveniment pe litoral la care au participat câțiva locuitori.
    ”Am început demersurile pentru instituirea carantinei” a spus Aneta Matei, prefectul de Giurgiu. Forțele de ordine sunt deja în sat.

    Leave a comment:


  • Gil26
    replied
    Cam asa este (cu un mare like).

    Zilele trecute ne-a fost prezentata relatarea unui coleg (singurul) confirmat pozitiv cu Covid 19. 14 zile la ATI (in stare grava), 34 spitalizare, urmeaza o lunga recuperare. Detaliile de la ATI sunt emotionante si mai ales cutremuratoare. In mare sunt asemanatoare cu cele ale lui Eram si relatate de Esca.
    Pentru idioti, inconstienti, inculti, indoctrinati,..., ar fi o buna lectie, ma indoiesc insa ca pot\vor intelege ceva.
    Si din pacate va urma o perioada foarte dificila social\medical\economic\politic.
    Iar aici (desi este offtopic) as puncta ca dupa "lupte seculare" care au durat multe si destule zile (timp in care au murit oameni iar cei confirmati pozitiv paraseau spitalele) alesii nostrii (toti gramada) au reusit sa "finalizeze" legea (cu lacune si omisiuni ca toate pana acum).
    Acum probabil se "lucreaza" la motiune, pregatesc alegerile, se balacaresc,.... Pentru astia voturile conteaza mai mult decat vietile oamenilor (pentru ei pot vota si mortii).
    Si in tot acest timp numarul de infectati creste alarmant, efectele se vor vedea cat de curand, si tare imi este teama ca se va ajunge (ca in celelalte tari grav afectate) sa se "trieze" cine poate scapa sau muri (ajunge sau nu sa fie tratat).
    Last edited by Gil26; 21 July 2020, 19:28.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Probabil ca evenimentul zilei de astăzi a fost interviul Andreei Esca. Dintre cei trei infectați din acea familie, soțul Eram, un om de 50 de ani cu o sănătate impecabilă (făcea sport, nefumător, cunoașteți tipul de om educat, cu bani care trăiește ca la carte) a ajuns la terapie intensivă, situația se agrava, nu mai putea vorbi, a fost pus pe ventilație suport (adică nu intubare) și i-au făcut transplant de anticorpi plasmatici. Este o terapie care se folosește în cazuri grave și foarte grave. Mesajul final al vedetei TV este următorul (deja mă aștept să apară scelerații care o vor acuza că a primit bani să joace rolul de bolnavă):
    Cred că ar trebui să mulțumim în fiecare zi (lui Dumnezeu) și să fim niște oameni credincioși, dar atunci când suntem bolnavi, să cerem ajutorul medicilor, să avem încredere în ei și să le mulțumim, să știm să le mulțumim pentru ceea ce fac pentru noi. Pentru că dacă ați sta măcar o zi într-un spital, să înțelegeți condițiile în care trebuie să lucreze non-stop, cazurile cu care au de-a face... Numai dacă ați sta o zi să-l ascultați pe omul acela, care în fiecare noapte cerea mila cuiva, cred că ați fi mult mai indulgenți și cu medicii, și voi între voi. Și cred că ați fi în general mai indulgenți cu viața

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Scandalul coronavirusului în România capătă tente politice evidente. Posturile media care au fost de obicei asociate cu PSD au o reprezentare cu totul disproporționată a corona-scepticilor în emisiunile/articolele lor. Nu îi mai enumăr acum. Este însă penibil să fie invitată Monica Pop, oftalmolog, să își exprime părerea despre o epidemie și virus, iar aceasta să îl atace pe Virgil Musta șeful secției de boli infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara. Ei bine, asta-i România. Țara idioților care cred un oftalmolog atunci când este vorba de un virus infecțios într-o epidemie. Iar acesta este măcar un caz în care doi medici aveau dispute. Ce să mai vorbim despre polemicile în care oameni care nu cunosc nimic despre subiect contrazic experții.

    În niciun caz nu ar trebui să ne relaxăm, pentru că mergem către o țintă care a fost proiectată de biostatisticianul Valentin Pârvu încă de acum vreo două luni, când, a precizat acesta, la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 14 august este posibil să ne confruntăm cu aproximativ 800 de infecții noi pe zi. Iată că treptat-treptat, în ultima perioadă ne-am apropiat de această predicție. Vorbim de biostatistică. Are o valoare de predictibilitate indiscutabilă. Este foarte probabil ca proiecțiile să fie atinse”, a explicat dr. Emilian Popovici.

    Același biostatistician a făcut acum o nouă proiecție pentru data de 14 septembrie, care ne arată că dacă ne vom meține pe trendul de 1,1 pentru numărul bazal de reproducere, este probabil ca la acea dată să ne confruntăm chiar cu 1.880 de cazuri noi pe zi și cu o cifră „zdrobitoare” și la terapie intensivă - în jur de 1.149 de pacienți, a anunțat Emilian Popovici
    Cum ar putea fi sumarizat tabloul acum? Ieri, ministrul sănătății mă suprindea foarte tare spunând că suntem într-o fază de creștere ușoară. Ce îi mână pe ei? Organizarea alegerilor. Vor continua să nege caracterul accelerat al infectării intracomunitare până când românii vor începe să cadă pe culoarele spitalelor. Se observă deja o divergență serioasă între avertismentele lui Arafat și mesajele lui Tătaru și Orban. Cei doi din urmă cred că au mijloace să acopere numărul infectaților prin suplimentări, în timp ce proiectează un mesaj de normalitate societății tocmai pentru a putea avea alegerile lor prin care să preia puterea. Succes le doresc. Eu știu că așa au crezut și italienii, brazilienii, NY iar apoi statele sudice din SUA, și alții.

    Mai mult, Arafat este atacat și de PSD. Azi de Firea care neagă faptul că București a depășit Suceava. Ea se teme că fug investitorii, etc. Eu vă spun cu cea mai mare seriozitate. La fel a avut parcursul și Moscova. Moscova a avut peste 50% dintre infecțiile rușilor. De ce? Cocalari de capitală, de aia. Aglomerare urbană mare. Cluburi, fițe. Și o neîncredere destul de mare în Putin și administrația publică a partidelor de la putere. Moscoviții au ajuns să plângă apoi.

    Problema politicii medicale este că acum ambele mari partide doresc să bagatelizeze problema actuală a creșterii infecțiilor. Din motive diferite, dar nici nu mai este important. Scapă cine poate. Europa ne-a închis aproape complet ușa în nas. Urmează acum să ne consumăm infecția între noi.

    Leave a comment:


  • madi
    replied
    Mai grav e ca poarta masca ca pe o haina, o da jos și o pune la loc la fiecare îesire și întrare în magazine, e în stare sa o lase moștenire de familie, rețetă de infectare e perfecta. Mai bine nu o poarta deloc. Am văzut într-o zi ce manevre a putut face un polițist comunitar cu masca, parca era la o prezentare de moda.

    Leave a comment:


  • Seba
    replied
    ...iar la final, 80% din tara tot nu se spala pe maini, deci degeaba ai pus reteta ca de-aia e plin de guvid, ca noi romanii mereu suntem destepti, mereu gasim o conspiratie intergalalctica al carei unic scop e sa ne faca slugi. tot ca-n 1300 gandim, cand ardeam pe rug pe aia care ziceau ca pamantul e rotund.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Dezinfectant de mâini produs în casă

    M-am gândit sa vă fac cunoscut acest procedeu de producere a unui dezinfectant de mâini recomandat de OMS.


    Asta pentru că prețurile la care sunt vândute aceste produse căutate sunt extrem de mari. O spune chiar și OMS care menționează niște costuri de producție de 0.4$ / 100 ml iar la vânzare se găsesc între 2.5$ și peste 5$ / 100 ml.

    Substanțe necesare:
    1) Alcool sanitar 70% (preț 5 - 10 lei / 500 ml). Surse: Lidl, Auchan, brand Ana (mai ieftin), Mona (mai scump).
    2) Glicerol (pret 5 lei / 100 ml). Farmacia Tei
    3) Apa oxigenata 3% (pret 2 lei / 200 ml). Farmacia la pret mic.
    4) Optional: sapun lichid cu glicerina si aloe vera (de la Lidl)

    Se pun: 100 ml alcool sanitar, 5-10 ml glicerol (o lingură), 5 - 10 ml apă oxigenată (o lingură). Opțional se poate pune și o lingură de săpun lichid pentru a crește gradul de emulsie pe mâini. Se amestecă și se folosește într-un vas cu pompiță (sau spray).

    Preț total: aproximativ 2 lei / 100 ml.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    + Ungaria (carantina 14 zile sau 2 doua teste negative in ultimele 5 zile înaintea intrării, la distanta de cel putin 48 de ore)
    Dacă era greu pentru Grecia să faci un test, pentru Ungaria să faci două teste este imposibil. Deci, adio și Ungaria.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    + Serbia (a inchis 7 puncte de trecere a frontierei)
    + Grecia (teste obligatorii facute acasa, plus test aleatoriu la granita)

    Mi se pare foarte interesant mesajul dat de Orban vineri pe 10 iulie.
    „Mâine dimineaţă, la ora 9.00, am convocat o şedinţă cu toţi prefecţii şi cu toate structurile din lupta anti-COVID. La această video-conferinţă va fi prezent şi domnul Tătaru şi vom trage un semnal ca toate centrele care sunt agreditate care sunt acreditate - şi este vorba de peste 120 de centre acreditate - să facă aceste analize, să efectueze aceste analize pentru cei care au sejururi planificate în Grecia”, a adăugat primul ministru
    Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, referitor la recenta obligativitatea impusă de Grecia, de testare a românilor care intră pe teritoriul elen, din 15 iulie, că „va trage un semnal de alarmă ca toate...


    Premierul Ludovic Orban va cere tuturor centrelor acreditate să facă teste COVID să le efectueze cu prioritate pe cele solicitate de românii care au sejururi planificate în Grecia.

    Precizarea a fost făcută ieri, la Botoșani, după ce Grecia a anunțat că nu mai permite intrarea în țară a niciunei persoane care nu prezintă testul cu rezultat negativ privind infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte.
    Sursa: RRA
    Premierul Ludovic Orban va cere tuturor centrelor acreditate să facă teste COVID să le efectueze cu prioritate pe cele solicitate de românii care au sejururi planificate în Grecia. Precizarea a fost făcută ieri, la Botoșani, după ce Grecia a anunțat că nu mai permite intrarea în țară a niciunei persoane care nu prezintă testul cu […]


    Deci, daca vineri Orban livra publicului ideea ca doritorii de turism in Grecia ar putea avea prioritate la testare, lucru absolut revoltator cand te uiti la faptul ca centrele de triaje de la spitale care testeaza cetatenii care au nevoie de asistenta medicala inainte de a le permite accesul pentru terapii, au intarzieri in obtinerea rezultatelor testelor .... sambata, dupa sedinta cu prefectii, Orban a trecut sub tacere asa-zisa prioritate a turistilor in Grecia.



    Testarea pentru turisti se face cu programare iar cozile, din cate am inteles de la un reprezentant al unei clinici private, sunt deja de peste o luna. Deci adio mers in Grecia pentru un weekend. Ca nu merita bataia de cap pentru testare.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    + Austria (carantina 14 zile cine vine din România, sau un test covid făcut înainte de călătorie care se poate face în clinici private la preț de 300-350 lei de persoană). În plus, cancelarul austriac a avertizat pe cetățeni să evite călătoriile în România (și Bulgaria, Moldova).

    Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google