Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Asta e părerea ta pe baza câtorva indicii...poate au fost și pe la farmacie sau să își plătească telefoanele. Unii poate se duc la sala. Majoritatea fac in weekend ce nu pot face in cursul săptămânii. Chiar daca condițiile meteo nu sunt tocmai favorabile. Nu înțeleg de ce indignarea asta, oamenii își văd de viață ...

    Comment


    • gecmc94, mei da fricos mai ești, auzi la el, sa golească lumea magazinele, crezi ca romanul e asa prost ca americanul, dacă ii zice unu sa stea în casa, nu mai iese 5 zile. Asa dacă e sa o luam, oricând poate sa îți cada ceva în cap și ala ești. A fost un fenomen intens, prognozat cu câteva zile înainte, nu și de anm, decât cu 1 zi și care a durat mai mult decât estimarea inițială. Și au fost pagube, se întâmplă, dar nimic de speriat. Vezi la următoarea ninsoare/ploaie înghețată sa te duci cu 5 zile înainte sa golești magazinul, ca să fi liniștit și împăcat în sinea ta. Și mai lasă stilul de a judeca ce face celalalt, ca îți ocupa tot timpul și viata trece pe lângă tine fără sa o savurezi.

      Comment


      • Romanul este mult mai prost ca americanul, asta este clar. Si decat multe alte popoare, iar dovada sta in faptul ca nu a facut nimic memorabil milenii. Da, am iesit doar astazi cand prostii mei de vecini puteau gasi si hartie igienica si apa plata, nu era necesar sa iasa ieri. S-au chinuit ca prostii ieri, in vant, ploaie, polei, exact cum sunt unii romani.
        Drivers are told to heed weather warnings overnight as temperatures drop and Storm Deirdre sweeps across Scotland.

        Acum o luna, intr-o situatie similara, britanicii, mult mai destepti ca romanii, au sfatuit populatia sa evite deplasarile. Exact ca la noi, cod portocaliu de ploaie inghetata. Romanii sunt prosti, asta este clar.

        Am vazut situatia copacilor. Este un dezastru. Pe langa cei 1000 de copaci care au generat apeluri la 112, sunt multe alte mii de copaci afectati si care probabil vor fi taiati. Nu au cazut, dar s-au inclinat si constituie un pericol pe viitor. Eu cred ca am ramas in Capitala fara vreo 10 000 de copaci.

        Comment


        • PS: Sadicu, existau vreo 3 farmacii pe o raza de 100 m. Iar platile de telefoane se pot face la Posta aflata la 400 m distanta sau online sau luni. Iar faptul ca lumea face ce vrea si cum o taie capul s-a vazut in coloane de masini blocate in nameti candva, sau tampiti care s-au ciocnit pe autostrada din cauza cetii, etc, etc,... toate acestea nu sunt dovezi decat ale lipsei de chibzuinta.

          Comment



          • national_iqs.png

            IQ national al romanilor este 91, la fel ca al lituanienilor, cel mai mic din Europa.

            Sursa: National IQs calculated and validated for 108 nations
            de Richard Lynn, Gerhard Meisenberg
            a University of Ulster, Coleraine, Northern Ireland, BT52 1SA, UK
            b Ross University, Dominica

            Comment


            • Sigur nu suntem o natie prea înzestrată la mansarda și nu contest că era mai bine sa stea in casa in zilele respective însă nu înțeleg ce te privește pe tine. De ce ești băgăcios? Au stat ei în trafic nu tu.

              Comment


              • În capitala s-au rupt 1800 de copaci, pana la 10000 mai este mult pana departe......

                Comment


                • Nici nu ma interesează ca altul își pierde timpul curățând mașina și apoi blocat în trafic.

                  Comment


                  • Inainte de pornirea motorului ar trebui data o nota explicativa, un test de inteligenta si consultati cercetatorii britanici.

                    Eu am prins si vremurile cand totul era mai simplu: alternativ cei cu numere pare si impare. Acum cu literele astea e mai greu. Dar se poate introduce ca factor sotia (cu sau fara sot). Si evident ca trebuie sa fie traditionali.

                    E adevarat se circula si aiurea, dar totusi....

                    Comment


                    • In capitala statistica sambata/duminica era de 890 de copaci, luni s-a ridicat la 1800. Si numaratoarea continua. Echipele ADP sunt mici, cel mult 200 de oameni in fiecare sector. Eu repet ce am vazut duminica cand am iesit la plimbare sa ma uit la copaci. In drumul meu de o ora am vazut cativa copaci cazuti in zone in care blocau ceva, un trotuar sau o alee in parc. Dar am vazut mai multi deformati rau, precum o acadea de pom de craciun. Crengi masive cazute si ramas doar trunchiul in zone in care nu afectau oamenii si care sigur nu au fost semnalate la 112. Acei copaci vor fi taiati cand ADP-ul va avea timp de o inventariere completa a situatiei. Raman la evaluarea mea ca mii de copaci au fost distrusi, da, 10 000. Dupa cum spunea primarul sectorului 1 care nu a mai vazut niciodata asa ceva: "este ca dupa cutremur". Ca exemplu ca ADP-ul nu a terminat, bdul Unirii nu este curatat inca de crengile cazute. ADP-ul s-a ocupat intai de urgente, copaci care blocheaza sau au distrus ceva.

                      Azi mi-am gasit masina complet dezghetata desi ieri la ora 15 gheata era de 2 cm pe ea, pe toate partile. N-as fi crezut dar n-am miscat un deget. Doar m-am ferit de furia vremii.
                      Sadicule, am inceput acest subiect cu mirarea produsa de natura umana. Avem impresia ca facem lucruri importante, care nu sufera amanare (sulurile de hartie igienica si apa plata ale vecinilor mei prostanaci iesiti in plin cod portocaliu). Fara sa ne inchipuim ca am putea sa mai lasam lucrurile in pacea lor si sa ne odihnim, sa meditam, sa asteptam a doua zi pentru ca va veni si a doua zi.

                      Comment


                      • nu se circula aiurea in Bucuresti. Sunt doar foarte multi care au luat permisul la Pitesti.

                        „Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

                        Comment


                        • @gecmc, uite ca o parte din pomi au inceput sa se indrepte odata cu topirea ghetii sau nu ai mai vazut copaci plini de roade arcuiti si apoi se ridica când se golesc.
                          Si inca o data repet, de ce esti atat de preocupat ce fac ceilalti, in speta vecinii tai, ti-ar placea sa te spioneze si pe tine altii?, ca nu inteleg obsesia ta pentru hartia igienica a vecinilor, ai scris de cateva ori pe aici .....

                          Comment


                          • N-am vazut copaci indreptati, nu te mai amagi. Iar despre prostia umana, este un subiect fascinant, s-au scris multe carti pe tema asta.

                            Comment


                            • gecmc94
                              Ai perfectă dreptate.
                              Am o cunoștință (virtuală, nu ne cunoaștem personal, dar vorbim des pe messenger) în Canada, în provincia Ontario, unde fenomenul ploilor înghețate este unul „la ordinea zilei” și unde, în ultimele două săptămâni, temperatura a scăzut până la -40 grade (real s-au simțit -50 din cauza vântului). Mai am un vechi amic și fost coleg de serviciu din anii 80, care de vreo 20 de ani locuiește în Chicago, zonă recunoscută pentru iernile aspre. Ambii mi-au scris același lucru: atunci când se emit avertizări de vreme severă, TOATĂ LUMEA STĂ ACASĂ, FĂRĂ ALTE DISCUȚII. Proviziile se fac din timp, întrucât avertizările se emit cu câteva zile înainte. Dar, na...ei sunt niște americani proști și fricoși. Las că le arătăm noi lor, că vorba cântecului: „Noi suntem români”.
                              M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                              Comment


                              • Da. Facem provizii și nu iesim din casă. Ce zice multinationala la care lucram? Ce zice ala care s-a trezit sa ia o adeverinta si nu gaseste pe nimeni la ghiseu? Ce zice ala care are programare la dentist sau la oncolog cand gaseste portile policlinicii inchise?
                                Mai subtire cu "faci provizii si hibernezi". Asta e o utopie in România. Eu zic sa stea toti inchisi in case, astfel pot sa ies linistit sa ma dau cu masina.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google