Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by mr.K View Post
    einstein s-a suparat ca l-au banat o lunga perioada si nu a vrut sa beneficieze de gratiere, asa ca s-a mutat pe alt forum.
    Eu inca stau pe aici si ma minunez cum un moderator il baneaza pe ala injurat, in timp ce aia care il injura stau si chibiteaza dupa aia despre cel banat.
    Super forum, promoveaza aceleasi calitati ca si tara in care traim.
    eu m-am suparat ca m-au banat pe degeaba, am contrazis un moderator avand dreptate eu... daca faceam ceva ma mai intorceam/. In rest ai dreptate
    Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

    Comment


    • In acest moment al raspandirii virusului coronavirus, cei de la Antena 3 au fost cei mai penibili si cei mai in cautare de provocare a scandalului si a senzationalului. Asta desi chiar ei spun "fara panica" dar depun eforturi mizerabile de a genera emotie si deci audienta. Au inceput sa preia si articole la fel de mizerabile care apar cateodata in presa americana ce politizeaza epidemia din China. Ce poate fi mai ticalos decat sa amesteci regimul politic si opinia ta adversa fata de ei, cu suferinta oamenilor cauzata de o boala!!!

      Comment


      • Spuneam in comentariul trecut ca A3 a devenit jegoasa preluand un articol stupid, chiar dement, al unora din SUA care politizau criza coronavirusului si criticau regimul chinez pentru abuzuri in masurile sanitare luate. Au fost criticati de alte organe de presa... si s-au mai calmat.. poate or fi luat si amenzi de la CNA.

        Conducerile politice ale diferitelor state au luat masuri diverse, toate avand ca scop constientizarea populatiei dar si incetinirea raspandirii virusului. Daca se va inzeci consumul de sapun, tot este un castig. Miercuri acum o saptamana, la un Kaufland la care venise lumea repede sa cumpere provizii, se epuizase tot sapunul de la WC-uri. Semn ca lumea se spalase mai des decat de obicei.

        Unii s-au panicat si au facut provizii. Nu este cazul decat in satele aflate in carantina. Altii iau acest eveniment in ras. O considera o simpla gripa. Sau un experiment mondial. Sau o farsa malefica cu scopuri oculte. Nimic mai fals. Adevarul este ca potentialul criminal al acestui virus s-a combinat cu abilitatea lui de a supravietui mai mult timp in afara gazdei si a fi mai contagios decat gripa obisnuita.

        Iata niste numere despre gripa obisnuita. In SUA, in acest sezon (deci oct-feb), au fost 19 000 000 bolnavi de gripa si 10 000 decese. In spital (deci grav) au ajuns 190 000 de bolnavi.
        Noul coronavirus a imbolnavit peste 90 000 de oameni si au murit aproape 3300. Deci un numar mult mai mic ca cel provocat de gripa obisnuita. Cei care rad se bazeaza pe aceste numere.

        In realitate, coronavirusul Covid-19 are potentialul sa infecteze zeci si sute de milioane. Si ar fi facut-o daca medicii de la OMS (WHO) nu ar fi tras semnalele de alarma, de panica. Avand ca rezultat o precautie crescuta a multor oameni. Mortalitatea in cazul gripei din SUA din acest sezon a fost 0.05% iar coronavirusul are aproape 2%. De 40 de ori mai mare. Acum intelegem panica oamenilor de stiinta cand au vazut cu ce se confrunta. Sa inmultim cu 40 cele 10 000 de decese din SUA din ultimele luni si rezulta o catastrofa umanitara: 400 000 de decese.

        Nu este nimic de ras in legatura cu acest Covid-19. Spalati-va pe maini cat mai des, minim 20 de sec, mai ales dupa ce intrati in interior venind de afara. Si precautie.
        Last edited by gecmc94; 5 March 2020, 23:22.

        Comment


        • Ar trebui sa corectez informatiile aduse anterior. Marti, OMS (WHO), adica Organizatia Mondiala a Sanatatii (de la ONU) a anuntat ca mortalitatea produsa de coronavirus este de 3.4%, in crestere fata de cifra anterioara cunoscuta de 2%. Asta inseamna ca daca administratiile nationale si comportamentul populatiei nu limiteaza raspandirea virusului, atunci rezultatele la nivel global vor fi milioane de morti.
          Gripa Spaniola H1N1 care a afectat populatia in 1918, a cauzat 50-100 mil de decese.

          Comment


          • _wY-0soK?format=jpg&name=small.jpg

            Imagine dintr-un spital din Wuhan, de la terapie intensiva. Cam 5% dintre bolnavii internati au avut nevoie de respiratie artificiala, iar 15% au primit doar tuburi cu oxigen concentrat introduse pe nas. Au fost eforturi disperate sa ii salveze.

            Perioada de dublare a cazurilor grave ce necesita terapie intensiva in Italia este de 2.6 zile. Punctele de curba exponentiala. Chinezii au ridicat spitale intr-o saptamana (de care apoi s-a facut caz ca in unul dintre ele s-a spart o teava de apa la cateva zile de la inaugurare). Vom vedea ce se va intampla in Italia care ar putea intra in criza de paturi in sectiile de terapie intensiva in doua saptamani.
            ESctIqkWkAAS34k?format=jpg&name=small.jpg

            Comment


            • China a declarat astazi victoria impotriva noului coronavirus. Care este misterul scaderii cazurilor si deceselor din China? Controlul miscarii populatiei si o procedura de transplant de plasma.

              Pacientii, după o perioadă de aproximativ două săptămâni, sunt vindecați, dar organismul lor continuă să producă anticorpi care distrug specfic COVID 19. Pornind de aici, specialiştii chinezi au reuşit să dezvolte serul care dă rezultate în prezent.

              Cum se întâmplă asta? „Persoanele vindecate donează sânge, iar medicii separă plasma de eritrocite și o injectează pacienților cu forme mai grave de boală. Mai departe, anticorpii aflați în serul „donat” anihilează virusul din sânge, ajutând organismul să reziste până apare secreția proprie de anticorpi, sau chiar elimină COVID în lipsa acesteia (cum se întâmplă la imunodepresați, transplantați etc).

              Folosirea plasmei de la pacienți vindecați va fi dificilă în Occident, din cauza limitărilor legale și birocratice: sunt necesare teste, aprobări, mecanisme de verificare pentru a preveni răspândirea altor infecții virale, prin injectarea de produse biologice recoltate de la pacienți”

              Comment


              • Originally posted by gecmc94 View Post
                Vom vedea ce se va intampla in Italia care ar putea intra in criza de paturi in sectiile de terapie intensiva in doua saptamani.
                Datele erau din 6 martie. Acum suntem in 10 martie si se intampla lucruri grave cu paturile de la terapie intensiva din nordul Italiei.Paturile sunt pline la saturatie. Medicii aleg cine traieste si pe cine lasa sa moara.

                In Lombardia, regiunea bogata din nordul Italiei aflata in centrul epidemiei de coronavirus din tara, deficitul de paturi de spital si de materiale medicale ii pune pe medici in fata unor alegeri din ce in ce mai dificile.

                "Este o realitate ca va trebui sa alegem (pe cine sa tratam), iar aceasta alegere va fi incredintata operatorilor individuali de pe teren, care se pot gasi in situatia de a avea probleme etice", afirma un medic ce lucreaza intr-unul din cele mai mari spitale din Milano.

                Lombardia are in jur de 900 de paturi disponibile pentru pacientii care necesita terapie intensiva, dar in unele provincii, in special in Bergamo, Lodi si Pavia, spitalele sunt "aproape de saturatie", explica medicul.

                Deocamdata, consemnul este acesta: pastrati resursele pentru acei pacienti care au cele mai mari sanse de supravietuire. Aceasta inseamna tratarea cu prioritate a pacientilor mai tineri, fara boli asociate, in detrimentul celor mai varstnici sau cu maladii pre-existente.

                "Nu vrem sa discriminam", afirma Luigi Riccioni, anestezist si seful comisiei de etica a SIIARTI (Societatea italiana de anestezie), co-autor al noilor recomandari privind prioritizarea tratarii cazurilor de coronavirus in spitale.

                Intr-un interviu devenit viral dupa ce a fost publicat luni in Corriere della Sera, Christian Salaroli, anestezist la un spital din Bergamo, a relatat scene de triaj desprinse parca din vreme de razboi, in care pacienti varstnici au trebuit sa fie lasati deoparte: "Alegerea este facuta intr-o camera de urgente folosita pentru evenimente de masa, in care intra doar pacientii cu COVID-19. Daca o persoana are intre 80 si 95 de ani si insuficienta respiratorie severa, probabil nu va supravietui".

                Comment


                • Am citit ce ai scris dar am observat ca nu esti bine informat. Nu prea e cum scrii mai sus.

                  Comment


                  • Inteleg ca acum 2 zile paturile de terapie intensiva au fost suplimentate cu 250. Relatarea initiala a aparut de la niste medici din Italia care au tras semnalul de alarma. Petreanu pe blog a scris despre asta insa apoi a sters articolul. Exista in cache-ul google. Daca a fost o stire falsa nu stiu.

                    Ceva, ceva tot a fost acolo. Poate nu o situatie generalizata. Sunt spitale pline ochi.
                    Coronavirus, in Lombardia oggi altre 65 persone sono state ricoverate in terapia intensiva e i presidi medici sono in grande difficoltà. Le vittime totali per il Coronavirus in...

                    Lo afferma l'assessore al Welfare della Lombardia, Giulio Gallera, sostenendo che alcuni presidi sono in situazione di grande difficoltà. Ad essere sotto pressione soprattutto i presidi dell'area bergamasca: il Papa Giovanni è quasi saturo, dice Gallera, sostendendo che ogni giorno la regione cerca di aprire nuovi posti di terapia intensiva, paventando l'ipotesi di aprire un centro medico dedicato proprio alla terapia intensiva nell'area della fiera.
                    Blog Petreanu:
                    Audio: medicii italieni descriu situația dramatică din spitale și avertizează că sistemul de sănătate e în pragul colapsului

                    În acest context, am decis să public înregistrarea unor mesaje audio transmise de doi medici italieni din Lombardia colegilor lor din alte regiuni, ca să înțelegem din sursă primară gravitatea situației. Citim cu toții, zi de zi, știri, analize și opinii despre pandemie, receptăm și transmitem mai departe anunțuri ale autorităților, dar relatările venite de la medici implicați direct în tratarea bolnavilor de COVID-19 sunt rare.

                    În aceste mesaje, cei doi medici, care se confruntă direct cu efectele epidemiei COVID-19, descriu pe alocuri în note dramatice situația din spitale și fac câteva recomandări.

                    “Spitalul Niguarda este copleșit. Avem 30 de pacienți cu COVID intubați. Toate unitățile de reanimare sunt ocupate. Se gândesc acum la un sistem de triaj pentru unitățile de terapie intensivă (ATI), conform căruia să stabilească cum sunt alocate paturile, cine va fi intubat și cine va fi lăsat să moară”, spune unul dintre acești medici.

                    “Problema cea mai gravă este că o mulțime de oameni au nevoie de respirație artificială și nu sunt suficiente ventilatoare pentru toată lumea. Practic, ni s-a spus că de-acum înainte va trebui să decidem pe cine intubăm și că prioritate vor avea tinerii sau cei fără afecțiuni secundare. La Niguarda, care este celălalt spital mare, nici nu mai intubează pacienți mai în vârstă de 60 de ani, ceea ce este, totuși, o vârstă tânără”, spune, la rândul ei, doctorița.

                    Comment


                    • Sa ramana scrise aici, pentru posteritate, in capsula timpului, un weekend in Bucuresti in pandemie.

                      Pentru ca toate sporturile sunt suspendate, Digisport 1 difuza azi fotbal pe calculator. Nu glumesc, juca Craiova cu FCSB, cred, si comenta cineva din studio.
                      Eurosport a dat reluari.

                      Cel mai bine dotat magazin a fost Lidl. Pe langa controlul numarului de clienti din magazin, au instalat si un distribuitor de gel dezinfectant pe baza de alcool la usa de intrare. L-am folosit si la intrare, si la iesire.

                      In rest, orasul a fost la fel de liber ca atunci cand o mare parte sunt plecati la mare de 1 mai. Lumea a ascultat de sfaturile generice de a sta in casa. Trotuare pustii, unii oameni cu masti, altii cu manusi in magazine. Eu am iesit cateva ore la plimbare. Autoritatile considera ca masurile de precautie ce tin de igiena sunt prea complicate pentru populatie (si probabil ca au dreptate) si au recomandat "stati in casa".

                      Altfel, este cam dificil sa te astepti ca toti sa urmeze protocolul corect si sa nu isi atinga fata/gura/nasul/ochii dupa ce ai atins liftul si usile din bloc. Sa intre de afara direct in baie sa se spele pe maini, pe fata, si in nari cu sapun, apoi se dezbraca de toate hainele cu care au mers afara se spala din nou pe maini, se imbraca cu hainele de casa si apoi desfac bagajul cu alimente pe care le introduc in frigider.

                      Care este treaba cu spalatul in nas? Pai acolo este poarta de intrare in organism pentru coronavirusul care da raceala comuna, la fel si pentru noul coronavirus. Introduci un deget in fiecare nara, acoperit cu sapun, sau dai chiar cu coltul sapunului in nas si apoi cureti cu degetul.... evident clatesti abundent cu apa calduta. Faci asta cand vii de afara si inainte de culcare.

                      https://edition.cnn.com/2020/03/12/o...son/index.html

                      PS. Nu uitati sa va dezinfectati telefoanele mobile. Virusul moare dupa 1-2 zile pe suprafete. Insa cam atingi telefonul mobil si cand esti in casa.
                      Last edited by gecmc94; 15 March 2020, 21:53.

                      Comment


                      • Basescu tocmai spunea acum la B1 TV:
                        "Fiecare sa stea acasa, sa se simta bine in familie, sa ne miscam cat mai putin".

                        Exact ce spuneam mai sus. Autoritatile politice stiu ca populatia nu este in stare sa urmeze protocolul de igienizare si considera ca este mai sigura metoda blocarii in case. Realitatea este ca nu esti in mare pericol afara daca respecti "distantarea sociala", sa eviti apropierea sub 2 m de orice fiinta umana si igiena personala dupa cum am spus anterior. Daca te plimbi prin parc nu esti expus la un pericol demn de luat in seama. Insa romanii nu stiu de vreo 10 ani decat de distractia in malluri. Nu mai vor sa mearga pe jos nici macar 1-2 km. Cum sa le spui romanilor, "puteti iesi din casa, dar mergeti mai independenti, nu va duceti in zone aglomerate, nu luati transportul in comun".

                        Planul expus de el pe facebook contine printre altele.

                        7. Se oprește funcționarea metroului și mijloacelor de transport în comun, în București și în țară;
                        8. Deplasarea la serviciu se face numai cu mijloace individuale (autoturisme, motociclete, biciclete, trotinete electrice);
                        9. Se utilizează Jandarmeria și Armata pentru a împiedica nerespectarea regimului de izolare în mediul rural;
                        10. Se interzice orice zbor în Europa, în şi dinspre zonele contaminate de virusul Covid 19;
                        11. Se închid mall-urile, cluburile de noapte, cazinourile, cinematografele, teatrele;
                        12. Se interzice orice adunare publică;
                        14. Cetățenii veniți din statele UE, din zone marcate cu galben vor intra în procedură de carantină și vor fi cazați în hoteluri rechiziționate/contractate de guvern, unde vor rămâne până când testele vor fi negative;
                        15. Toți români aflați în străinătate, la muncă sau în concediu, au dreptul să intre pe teritoriul României și să participe la tradiționalele sărbători pascale. Pentru a preveni răspândirea virusului Covid 19, guvernul va face apel la românii din Italia, Spania, Franța, Germania, UK și celălalte state din Uniunea Europeană să revină în țară cu cel puțin 2 săptămâni înainte pentru a putea efectua perioada de carantină, indiferent că vin din zone roșii sau galbene.
                        Planul are sens, eu chiar merg cu bicicleta sau pe jos. Atrag mare atentie asupra masurii 15. Se apropie Pastele in luna aprilie. Multi veti dori sa mergeti la rude. Uitati-va la punctul 15 si ganditi-va daca nu are sens sa vi-l aplicati si voua, chiar daca nu ati parasit Romania. Sa zicem ca esti sofer de taxi si vrei sa mergi de Paste la cei dragi. Iar cu trei zile inainte se urca un necunoscut care iti tuseste in taxi. Daca tu te imbolnavesti, exista sanse foarte mari sa traiesti, chiar daca cu niste sechele crezute acum permanente, respectiv diminuarea capacitatii respiratorii a plamanilor, in cam 5-10% dintre cazuri. Dar daca duci boala altora care sunt mai vulnerabili, asta te va marca profund. Iti vei putea permite, ca sofer de taxi, sa nu lucrezi vreo 10-12 zile inainte de Paste si sa nu ai contacte cu oameni? Eu asa as face.

                        Eram azi la coada la Farmacia Tei si asteptam afara sa intru. Un cetatean pe la 30 de ani imi spunea ca este ca intr-un razboi biologic. Dar apoi spunea, oarecum oftand, ca totul este intr-un cerc, si ca vom avea lipsuri in viitorul apropiat, ca vom trai din ce a pus deoparte fiecare.... daca a pus, a spus el oftand...... Da, cred si eu, ca romanul a cheltuit si banul pe care nu il avea, in mall, in strainatate, pe case sau masini prea scumpe. Recomandarea a fost intotdeauna sa ai economii care sa te ajute sa te sustii 3-6 luni de zile fara venituri. Acum ar fi bine sa le ai la dispozitie.

                        Comment


                        • Alerta de Fake News la Antena 3, preluare de pe news.ro

                          https://www.news.ro/economic/cerceta...20032019305970

                          Ne aflam in fata unei efervescente a "studiilor" facute de neica-nimeni care sunt apoi preluate de site-uri romanesti si apoi la TV, la maxima audienta.
                          "Studiul" inca nu este revizuit de comunitatea stiintifica si nu are greutatea unor studii serioase. Iar societatea care l-a facut este formata din ecologisti care si-au propus in acest caz sa ridice gradul de alerta privind poluarea.
                          http://www.simaonlus.it/wpsima/wp-co...opolazione.pdf

                          In acest caz se compara cu gripa aviara care se raspandeste prin fecalele pasarilor, de unde si amplificarea contaminarilor in conditii de vant si poluare cu particule. Ori in cazul nostru cu Covid 19 nu avem lilieci zburand. .... Dar acest "studiu" a prilejuit antenistilor sa ne incurajeze sa stam incuiati in casa de parca ne cade ceva in cap daca iesim.

                          Open Air Factor este un termen stiintific ce reprezinta faptul ca virusii nu rezista mult in aerul liber, la soare. Aerul liber si curat este un agent dezinfectant.


                          Cercetatorii adevarati, in unanimitate spun ca "distantarea sociala" este singura arma. Nu statul in casa. Ci evitarea contactului cu oamenii.

                          Comment


                          • Va prezint stirea in forma originala, apoi o comentam:
                            Un bărbat care s-a întors din Roma în urmă cu 2 zile a fost găsit într-un autobuz STB, linia 104, fără să îi pese că ar putea infecta şi alte persoane. El acuza febră, tuse dar şi ameţeli, toate fiind simptome specifice infectării cu virusul COVID-19. Pentru fapta sa s-a ales cu dosar penal.

                            Procurorii de la Sectorul 3 au deschis un dosar penal pe numele bărbatului pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune care este pedepsită cu pedeapsa de până la 2 ani de închisoare.

                            ”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a fost înregistrat la data de 18.03.2020 dosarul penal nr. 2828/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 C.p., constând în aceea că în ziua de 17.03.2020 o persoană de sex masculin a călătorit cu mijlocul de transport în comun aparținând STB pe linia 104, cu toate că în urmă cu două zile s-a întors de la Roma și acuza tuse puternică, febră și amețeală, simptome specifice virusului COVID 19, nerespectând măsura izolării la domiciliu”, se arată într-un comunicat al Parchetului.
                            Intrebarea care se pune... cum l-au gasit pe ala in autobuzul 104, un autobuz foarte important in Bucuresti, care trece prin tot centrul, de la Eroilor, Piata Unirii, Piata Alba Iulia, MegaMall. Eu nu cred ca l-au gasit controlorii de bilete. S-au rarit de cand pasagerii sunt mult mai putini si masinile circula aproape goale.

                            Nu stim, dar eu banuiesc ca prin interceptarile serviciilor. Eu chiar sper ca in pana la urma, SRI/STS chiar isi gasesc un rol util in aceste zile si monitorizeaza telefoanele tuturor celor intorsi de la granita. Nici nu este greu. Poti afla ce numere de telefoane s-au aflat in zona de granita in ultimele zile de la operatorii de telefonie mobila. Vezi apoi de unde au venit aceste telefoane, din ce zona a Europei si unde s-au dus. Si apoi le urmaresti. Daca schimba celula si se pun in miscare....... trimiti potera dupa ei.

                            Comment


                            • Televiziunile sunt pline si fac un concert de starnire a panicii si se indigneaza atunci cand oamenii au iesit astazi in spatii libere, la aer curat. Una este sa pastrezi distanta sociala si alta este sa te inchizi panicat in casa.

                              Iata masurile cerute de autoritati.
                              https://www.mai.gov.ro/15-recomandar...irus-covid-19/
                              1. Protejați-vă, evitați contactul direct! Evitați zonele aglomerate, Feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe/obiecte comune; pastrati distanta de minim 1.5 m; mergeti pe jos sau cu bicicleta/trotineta pe distante mici.
                              2. Fara contact fizic, saluturi, sarutari.
                              3. Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces
                              4. Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți.
                              5. Folosiți, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane
                              6. Evitați deplasările în țările care se confruntă cu număr mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus
                              7. Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul/telefonul sau plăți on-line.
                              8. Optați pentru munca de acasă, în măsura în care aveți această posibilitate oferită de angajator.
                              9. Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități
                              10. Țineți cont de faptul că nu în toate cazurile infectarea cu noul coronavirus(COVID-19) este vizibilă prin simptome specifice (tuse, febră, dificultăți în respirație).
                              11. Evitați, cu prioritate, expunerea persoanelor în vârstă (peste 65 de ani) și a celor cu imunitate scăzută/boli asociate către alte persoane cu simptome de gripă sau răceală, în zone aglomerate sau zone cu trafic intens de persoane.
                              12. Semnalați autorităților orice caz despre care aveți cunoștință că ar fi putut intra în contact cu o persoană confirmată cu noul coronavirus sau ar fi venit dintr-o țară afectată (zona roșie sau zona galbenă) și care nu se află în izolare.
                              13. Semnalați imediat medicului de familie dacă ați călătorit în zonele afectate de coronavirus
                              14. Rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) și sunați medicul de familie pentru a solicita sfaturi, NU mergeți din primul moment la unitățile de urgență.
                              15. Dacă vă aflați în autoizolare la domiciliu respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse.
                              Doar ultimele doua masuri se refera la a nu parasi casa ca sa mergi in parc, la soare.
                              In fapt, chiar si in situatia de lockdown, in documentul ajuns vineri in spatiul public, SUNT PERMISE IESIRILE din casa in imediata apropiere pentru a face activitate fizica, cat vreme sunt individuale.

                              Comment


                              • La presiunea televiziunilor isterice, autoritatile au trimis astazi, ora 18, urmatorul mesaj.

                                „Respectaţi recomandările pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus COVID-19. Rămâneţi în casă, pe cât posibil! Evitaţi contactul direct sau apropiat cu alte persoane! Menţineţi distanţa de minimum doi metri faţă de ceilalţi! Nu atingeţi suprafeţe pe care au pus mâna şi alte persoane! Feriţi-vă de zonele aglomerate! Spălaţi-vă pe mâini cât mai des posibil! Nu vă atingeţi cu mâinile faţa, nasul, gura sau ochii! Asiguraţi-vă că regulile sunt respectate şi de vârstnici. Ei sunt cei mai expuşi îmbolnăvirii!“
                                Raed Arafat a spus asta "Mai multe persoane au sunat sa spuna ca sunt prea multi care au iesit la plimbare si la gratare fiind vremea frumoasa."
                                Iata deci un conflict in societate, intre istericii cuprinsi de panica, ce se uita pe geam si vad oameni la plimbare la soare si apoi dau telefon si se plang autoritatilor. Bun, daca au iesit in grupuri sa faca petreceri, da, este o atitudine iresponsabila. Daca iesi sa te plimbi, individual, pastrand distanta de precautie.... care este problema istericilor nefericiti in case? Virusul moare la soare si la ultraviolete. Aerul curat a contribuit la vindecarea gripei spaniole.

                                https://adevarul.ro/news/eveniment/r...76a/index.html

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google