Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Daca dimineata si la pranz era un aer curat si sanatos in Bucuresti, acum, seara, spre ora 20, a devenit foarte incarcat si poluat. Multe masini in trafic.

    Arafat, iata o masura foarte utila. INTERZICEREA TRAFICULUI DE MASINI PERSONALE IN WEEKEND, intre orele 9 - 21. Cu exceptia masinilor mici cu insemne ale autorizatiilor pentru persoane cu handicap.

    Comment




    • Autoritatile au reactionat cu fermitate la idiotenia cetatenilor nostri. Se vede un clip cu sibienii iesiti la iarba verde. La fel a fost si in Bucuresti. Nu iesitul la iarba verde, soare, aer curat este o problema in sine ci socializarea si grupurile de masini. Am chiar cercetari stiintifice cum ca asa ceva a ajutat in cazul pandemiilor trecute. Se cheama Open Air Factor. Aerul curat si ultravioletele STERILIZEAZA. Virusul traieste mai mult in camerele inchise, neaerisite. In aer liber in jurul a 3 ore. Daca se uita cineva la protocolul asistentilor medicali care viziteaza in Italia persoane cu forme usoare de Covid 19, acest protocol cere ca bolnavul sa aeriseasca camera in momentul in care asistentul ajunge la usa. Iar asistentul face operatiunea de recoltare test si nu are voie sa stea mai mult de 10 minute in camera (oricum sub 15 minute).

      Revenind, una este iesire la soare, in aer liber, in mod individual, respectand distanta de minimum 2 m fata de alte persoane care nu locuiesc in acelasi domiciliu. Si alta este ce a facut romanul acum.

      Comment


      • In isteria de azi, in care oamenii iesiti individual, evitand aglomeratia, pentru o cura de miscare, soare, sanatate, au fost amestecati in aceeasi galeata cu petrecaretii numerosi la gratare care nu respectau nicio norma de igiena sau de distanta sociala..... au fost date niste recomandari de catre autoritati menite a-i descuraja pe acestia din urma (iesire in grup de maxim 3). Aveti si avem in continuare dreptul sa iesim sa ne intretinem sanatatea. Iata si sfatul sefului Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
        “During this difficult time, it’s important to continue looking after your physical and mental health. This will not only help you in the long-term, it will also help you fight COVID-19 if you get it,” Tedros Adhanom Ghebreyesus said. Here’s WHO’s advice for keep
        • Eat healthy to boost your immune system.
        • Limit alcohol and sugary drinks.
        • Don’t smoke. It can exacerbate COVID-19 symptoms and increase your risk of getting seriously sick.
        • Exercise for at least 30 minutes a day for adults and an hour a day for kids.
        • If you’re allowed to go outside, go for a walk, run or bike ride while keeping a safe distance from others.
        • If you can’t leave the house, dance, do some yoga or walk up and down the stairs.
        • People working from home shouldn’t sit too long in the same position.
        • Take a 3 minute break every 30 minutes.
        • Get your mind off of the crisis. Listen to music, read a book or play a game.
        Traducere: Mananca sanatos pentru a-ti intari sistemul imunitar. Limiteaza consumul de alcool si bauturi cu zahar. Nu fuma pentru ca poate inrautati simptomele. Fa exercitiu fizic cel putin 30 minute pe zi adulti sau o ora pe zi pentru copii. Daca ti se permite sa iesi afara, iesi pentru o plimbare, alergare sau mers pe bicicleta in timp ce pastrezi o distanta sigura fata de altii.

        Comment


        • Exista in discutiile online si declaratii o greseala de exprimare/traducere, pentru evitarea transmiterii/propagarii virusului SARS-CoV-2 se impune distantarea fizica nu distantare sociala!

          Comment


          • Bine remarcat.

            Azi, un consilier ALDE din PMB cerea inchiderea parcurilor. Asta a facut deja Emiratele Arabe Unite, inchizand parcurile si plajele. Aceeasi poveste. Degeaba sunt 70-80% dintre cetateni ascultatori, respecta distanta fizica sigura, merg individual la plaja... ca daca sunt unii 20% care se duc sa chefuiasca in grupuri pe plaja guvernul intervine si taie tot accesul la plaja. Nu este timp pentru corectii individuale. Se taie, se interzice.
            S-a restrictionat iesitul noaptea, dupa ora 22? In Kuweit, s-a restrictionat dupa ora 17, tot din motive de "indisciplina a populatiei".

            Guvernul belgian a sfatuit oamenii sa isi faca o rutina zilnica pentru a evita probleme psihice date de situatia prin care trec.
            Atentie mare, shutdown/lockdown incepe sa se raspandeasca pe toata planeta. Italia, New York, Illinois, Connecticut, California, Pennsylvania, New Jersey, Bangkok, Ucraina, Malaezia, Spania, Iordania, Filipine, Franta.

            Un element interesant.... Cel mai des intalnit simptom al Covid 19 este afectarea simtului mirosului. Cata vreme poti sa simti mirosul deodorantului/sapunului din baie inseamna ca nu esti afectat.

            Comment


            • Un sfat pentru toata lumea. Biocidele (Igienol) sunt disparute de pe rafturi. Am vazut acum cateva zile la Auchan, nu se mai oboseau sa le puna pe rafturi, descarcau cutiile direct pe aleea centrala si lumea le cumpara. Azi in Carrefour la ora 14 nimic. Zero. Doar detergent de vase.

              Singurele produse anti-coronavirus care sunt inca pe raft, pentru ca nu stie lumea, sunt cele pentru curatat WC-uri. Domestos sau cel de la Lidl, bun la pret, 6 lei/litru. Acesta contine 5% hipoclorit de sodiu.
              https://www.sciencedirect.com/scienc...95670120300463

              can be efficiently inactivated by surface disinfection procedures with 62–71% ethanol, 0.5% hydrogen peroxide or 0.1% sodium hypochlorite within 1 minute
              Luati cu incredere de la Lidl acest dezinfectant si il diluati de la concentratie de 5% la una intre 0.1 - 0.5%. Articolul citat mentioneaza ca minim trebuie sa fie 0.1%, alte studii au testat pana la 0.5%. Interesant mi s-a parut ca totusi concentratia mare, de 5%, nu pare a deteriora suficient "scutul" virusului. Nu cunosc mecanismul, poate lipsa apei impiedica dizolvarea....

              Deci, DILUATI cu 1:9 (numit si 1:10), o parte substanta si noua parti apa. Si folositi cu incredere.

              Comment


              • Vasile Ouatu, un milionar din Piatra-Neamț, a murit, duminică, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde era internat după ce a fost testat pozitiv la Covid-19. Ouatu a fost cercetat penal, după ce a refuzat internarea, dar cazul a fost clasat de Parchet!


                Prima victima, un milionar, recalcitrant, facut pe viteazul, a pus business-ul inaintea sigurantei. A platit pretul.

                Comment


                • Nu e prima, e a treia!

                  Comment




                  • Dupa ce britanicii au iesit la soare si aer curat in weekend, premierul britanic i-a inchis in casa.

                    Brits have been ignoring the government’s social distancing advice leading Prime Minister Boris Johnson to threaten a national lockdown.

                    London’s parks were packed over the weekend and remained busy on Monday, while Snowdonia National Park, in Wales, had its “busiest visitor weekend in living memory.” The U.K. coronavirus death toll rose by 54 to 335 on Monday and health secretary Matt Hancock described those ignoring the advice as “very selfish,” in an interview with the BBC.

                    Johnson ordered pubs, bars, restaurants, cinemas, gyms and other social venues to close on Friday night and not reopen on Saturday. However, the government’s guidelines allow people to go for a walk, or exercise outdoors, as long as they stay 2 meters apart — leading many to flock to parks and markets across the U.K.
                    Premierul britanic a inchis restaurantele si alte localuri publice vineri, permitand oamenilor sa iasa in aer liber cata vreme stau la 2 m distanta. Multi s-au indreptat catre parcuri ducand la aglomeratii.

                    Observam acelasi fenomen intamplat si la noi, si la britanici, mult mai civilizati, informati, educati. Sa fie si ei din categoria celor care nu cred in pericolul acestui virus? Eu nu cred asta. La cat de mult trambiteaza presa, dupa Wuhan, apoi Italia, Spania.... in afara unor teribilisti din America ce petrec de Spring Break si apoi se imbolnavesc de "corona", britanicii nu au iesit 2-3 familii la gratar ca romanii. Deci, care-i fenomenul?

                    Eu cred ca oamenii au iesit pur si simplu din motive genetice. Este o chemare pe care organismul ne-o da. Aerul curat, aerosolii din parcuri, soarele, ultravioletele, toate sunt elemente de care corpul uman are nevoie pentru a functiona sanatos. Ah, ca toata lumea da buzna si se produce aglomeratie nesigura, folosirea unor obiecte de mobilier stradal in comun, precum bancile, scaunele, etc , ... asta este o posibila problema de sanatate publica.

                    Spuneam mai sus de Open Air Factor. Si l-am auzit de prof Cercel sfatuind lumea la TV sa aeriseasca des camerele.

                    Preventing infection through ventilation
                    The open air factor
                    The majority of microbes that cause airborne infections cannot tolerate sunlight, oxidants or the temperature extremes that occur outdoors. Both the Nightingale ward and tuberculosis sanatorium were designed to make conditions indoors as close as possible to those outdoors. There may be
                    an additional protective effect other than dilution of pathogens from high ventilation rates. In 1894, it was noticed that exposure to fresh air appeared to reduce the virulence of the tubercle bacillus. Whereas this effect persisted in well ventilated dark spaces, tubercles retained their infectivity for long periods in the absence of fresh air or confined air. In the 1960s, the lethality of outside air to micro-organisms was rediscovered and the term ‘open air factor’ (OAF) was introduced. Further research showed that this ephemeral property of outdoor air had an adverse effect on viability and virulence of airborne micro-organisms, including influenza and the Category IV pathogen, Francisella tularensis. These natural disinfection characteristics of outdoor air were then ignored for more than two decades.
                    Traducere: Spitalele de TBC sunt proiectate sa reproduca in interior conditiile din exterior. Aerul liber dilueaza agentii patogeni dar are si alte atribute. Inca din 1894 s-a observat ca pacientii de TBC expusi la soare si aer curat au experimentat o reducere a virulentei bolii. In timp ce daca pacientii erau tratati in spatii bine ventilate artificial dar intunecoase si fara aer proaspat (de afara), acestia erau mai tare agresati de infectia tuberculoasa. Termenul Open Air Factor a fost introdus in 1960. Dupa aceea, aceste caracteristici de dezinfectia a aerului de afara au fost ignorate pentru doua decenii.

                    Este de citit articolul care sumarizeaza sute de cercetari in domeniu. Dar doream sa remarc faptul ca iesirea la soare este probabil o nevoie genetica, fundamentala a omului. Si care contribuie la sanatatea populatiei. Si ar fi contribuit la lupta contra virusului. Pacatul omului este ca este si o fiinta sociala. Si este greu sa il inveti ca trebuie sa evite contactul, sa mareasca distanta. Si sa considere ca oricine poate fi infectat. Femeile in special au nevoia de confidente pe care le spun de la distanta mica, de la obraz, la ureche. In felul acesta, un astfel de obicei raspandeste o posibila infectie virala.

                    Cand va reaparea soarele, il voi primi cu bucurie, chiar daca doar de la geam, daca asta ne impune armata

                    Comment


                    • Daca se mai mira cineva de ce capete de stat precum premierul britanic Boris Johnson, sau Trump (nu numesc pe nimeni din Romania, ca ar duce la reprosuri politice), si-au schimbat viziunea de la "este doar o raceala, iar gripa a ucis deja mai multi, nu va panicati", la "toata lumea sa stea in casa, inchidem parcuri, pentru numele lui Dzeu, stati in casa !!!!!", daca mai aveti cunoscuti care intra in categoria de nepasatori.... iata niste numere si date.

                      Potrivit Eurostat, in Italia au murit anul trecut 633 000 oameni. Deci o medie de 1734 de cazuri. Ieri, din cauza Covid-19 care a accelerat posibile alte afectiuni, au murit 919 persoane. Pe de alta parte, gripa spaniola se presupune ca ar fi ucis 50 000 000 pe planeta (cifra estimata, imprecisa), dar despre care se stie ca in Italia a ucis 466 000 in perioada 1918-20. Adica o medie zilnica de peste 600 de persoane. Fara masurile fara precedent de reducere a contactului uman, de izolare a oamenilor unii fata de altii (prin inchiderea in case, ca este greu sa inveti pe om sa stea la 2-3 m de vecinul cu care a baut pana acum in bar), numerele ne-ar fi dus direct catre mortalitatea gripei spaniole.
                      This paper proposes a new estimate for the number of victims of Spanish flu in Italy and highlights some aspects of mortality closely linked to the First World War. The sources used are official death statistics and the Albo d'oro, a roll of honor of the Italians fallen in the First World War. The n …


                      Cand mai auziti "eh... a avut comorbiditati"... este o porcarie spusa pentru a minimaliza gravitatea afectiunii. Hipertensiunea sau diabetul sunt boli care afecteaza in jurul a 45%, respectiv 12% din populatia Romaniei si care isi duc bolile respective multi ani, cu medicamentatia respectiva. Cum ar fi ca 10-15% din populatie sa moara intr-un an? Va puteti imagina asa ceva? Incercati doar: peste 2 000 000 de morti.



                      Si daca supravietuiesti dar pierzi capacitate pulmonara prin fibroza permanenta, sau ai probleme renale cronice sau devii impotent? Exista inceput un studiu in China care testeaza supravietuitorii Covid-19 si cum afecteaza organismul atasarea noului coronavirus de enzimele ACE-2 receptor. Sunt prezente in celulele sistemului vascular, renal, pulmonar si in testicule. Studiul chinezesc tocmai inceput isi propune sa determine cat de mult a scazut productia de testosteron in supravietuitorii acestei boli.
                      coronavirus-LP-graphic-2.jpg

                      Comment


                      • Originally posted by gecmc94 View Post
                        Un sfat pentru toata lumea. Biocidele (Igienol) sunt disparute de pe rafturi. ...

                        Singurele produse anti-coronavirus care sunt inca pe raft, pentru ca nu stie lumea, sunt cele pentru curatat WC-uri. Domestos sau cel de la Lidl, bun la pret, 6 lei/litru. Acesta contine 5% hipoclorit de sodiu.
                        S-a dus si acesta. Produsul de 6 lei de la Lidl, care continea hipoclorit, lipsea azi de pe rafturi. Lumea nu s-a atins de cel mai ieftin, de 4 lei si ceva, care contine doar sapun si nu clor. Sper ca ati apucat. Eu am cumparat o sticla acum cateva zile.

                        Comment


                        • Razboiul cu virusul asta cred ca va fi unul de durata si multi vor iesi "invinsi" din el (se estimeaza ca pe undeva pe la 60-70%)
                          Un articol interesant: https://republica.ro/ziua-de-maine-l...-am-cunoscut-o
                          Sau un altul scris destul de binisor si pe care l-am citit pana la capat (desi "frunzarit" doar): https://www.theatlantic.com/health/a...us-end/608719/
                          Nu doresc sa fiu pesimist, dar cei care cred ca pot iesi pe cont propriu invingatori din lupta asta se inseala amarnic.

                          PS: ca tot s-a pomenit de Boris Johnson, eu cand il vad si aud pe anglo-saxonul asta ma amuz copios.

                          Comment


                          • Nu as fi atat de pesimist. Sunt deja in lucru testele care evidentiaza in 13 minute.


                            Practic, iti vei putea face testul inainte de urcarea in avion, in sala de asteptare. Vei putea face teste inainte de intrarea in sala de concert. O sa coste, dar asta este viata.
                            Viata in agricultura sau fabrici se va duce ca si pana acum, doar fara socializare si cu o masca obligatorie. China ne arata drumul si este un drum corect, de prudenta sociala. Acest drum trebuia sa vina candva. Este marea TREZIRE. Suntem o societate prea aglomerata, numeroasa si prea globalizata, prea socializata, in care poti ajunge in 10 ore pe partea cealalta a globului si te poti ingramadi intre sute de oameni pe un terminal de aeroport care apoi se duc catre sute de alte tari de pe glob.
                            In loc de asta...., o imagine din Wuhan 2015
                            1.jpg
                            vom avea cu totii asta, Wuhan 2020, remarcati locurile bine demarcate, la peste 2 m distanta unul de celalalt. Fabricile, birourile nu isi vor mai permite riscul de a facilita socializarea. Vom manca cu totii la biroul individual. Vor fi teste de temperatura, poate chiar de coronavirus facute o data la 2-3 zile.
                            ebab599242bbde30416e373fef28a257?width=650.jpg

                            Comment


                            • cv-trajectory.jpg?w=700&h=.jpg
                              Aplatizarea curbei de infectare pare realizata in China, Coreea, Germania si Franta.

                              Comment


                              • Ministerul Sanatatii a acceptat donatia din partea firmei Besmax Pharma, Florin Hozoc, anume trei echipamente pentru extractia, procesarea si transplantul plasmei hiperimune de la pacientii vindecati.



                                “Fiecare echipament poate să proceseze 15 donări pe zi. Cu doar trei echipamente, înseamnă că vor consuma cele 3.000 de kit-uri în două luni”, a declarat pentru 360medical.ro Florin Hozoc, directorul companiei Besmax Pharma Distribution.
                                “Vorbim de pacienții critici intubați, cu formă severă de pneumonie interstițială, sau de persoane vulnerabile sau cu risc de infectare, care pot fi imunizați prin administrarea acestei plasme hiperimune, colectată de la pacienți vindecați”, a mai spus Florin Hozoc.

                                Intr-o alta stire, autoritatile au primit un spatiu de 7500 mp langa Bucuresti pentru a fi organizat ca entitate pre-spitaliceasca pentru triere si tratare a cazurilor medii. Prin contributia Leroy Merlin, Auchan, si eforturi ale altora Ceetrus, Oney și Decathlon, Sinclea, Dass, Damart, Avicompact, Romcarton. Te intrebi totusi ce a fost in capul autoritatilor care au instalat corturile pe pajistea de la Ana Aslan. Bai, frate..... daca tot ai dat starea de urgenta, nu poti tu sa inventariezi spatiile libere din Bucuresti si sa le inchiriezi pentru 3-4 luni? Pui corturi la iarba verde? Ce naiba, faci sesiuni foto pentru fraieri?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google