Stiri auto de tot felul

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Asa este. Eu as bifa doua dintre motive pe formularul OM3: motivul profesional (daca sunt angajat si folosesc masina sa ajung la serviciu), si motiv justificat (expira ITP si pot primi amenda). Daca as fi pensionar, as bifa doar motivul justificat si as iesi doar intre 11-13 la ITP.

    Comment


    • Dupa ce ieri Guvernul a decis inasprirea pedepselor pentru incalcarea regulilor de iesire din casa, a iesit Danca purtatorul de cuvant si a spus asta:
      El a precizat şi o măsură luată în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru a diminua deplasarea cetăţenilor în acest moment pentru obţinerea diverselor autorizaţii şi certificate.

      „Valabilitatea documentelor de orice fel eliberate de instituţiile şi autorităţile publice se prelungeşte pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de urgenţă”, a explicat Dancă.
      Bine, bine, dar seful RAR are si el aparent dreptate. RAR nu este o autoritate publica. Este o regie autonoma care functioneaza ca o societate comerciala. Na, ptiu.

      Art. 1. - Regia Autonoma "Registrul Auto Roman" este organizata si functioneaza potrivit prevederilor Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale.
      Art. 2. - "Registrul Auto Roman" - R.A. este persoana juridica, functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara si isi desfasoara activitatea pe baza prezentului regulament.
      b) autoritate publică — orice organ de stat sau al unităţilor administrativ-teritoriale care acţionează, în regim de putere publică, pentru satisfacerea unui interes legitim public; sunt asimilate autorităţilor publice, în sensul prezentei legi, persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obţinut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, în regim de putere publică;
      https://legeaz.net/monitorul-oficial...gea-finantelor

      Cine are chef sa isi bata capul cu probleme de drept, daca o regie autonoma/societate comerciala care face un serviciu impus ca putere publica, este sau nu autoritate publica.... se pare ca practica juridica din tara este neuniforma, unele instante au zis ca da, altele ca nu.
      C. Un punct de vedere distinct, nuanţat a formulat Tribunalul Prahova — Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, conform căruia:
      a) problema supusă dezbaterii la pct. 1 din sesizare (nota: adica ce ne intereseaza pe noi despre RAR/ITP) nu este nouă, fiind reflectată într-o practică neunitară în urmă cu aproximativ 10 ani, în litigiile având ca obiect pretenţii rezultate din contracte încheiate între furnizorul de utilităţi şi beneficiar,
      Ei bine, ICCJ a concluzionat ca, lucru foarte important,
      53. Din această perspectivă rezultă că actele încheiate de furnizorul serviciului de apă şi canalizare constituit în societate pe acţiuni nu sunt întotdeauna acte administrative, deşi se poate afirma că este o autoritate publică asimilată conform art. 2 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 554/2004.


      Deci, RAR este o autoritate publica care emite un act administrativ, respectiv avizul de circulatie a masinii. A spus-o ICCJ prin decizia din 2017.

      Comment


      • Problema de fapt este alta. Va dati seama ca nu o sa puteti avea o discutie juridica cu politistul de la circulatie. Acesta, cel mult o sa dea telefon la superior, acesta o sa decida, in lipsa unor directive, ca "ia-i talon, da-i amenda".... si ramai cu masina pe dreapta sau chemi platforma.... pana te judeci cu organele sa demonstrezi ca ai dreptate.

        Cineva din MAI trebuie sa intervina public, sa citeasca decizia ICCJ si sa dea ordin public ca ITP este parte din actele ce raman valabile. Altfel, ne asumam un mare risc.

        Comment


        • Si pe un site de juridice a aparut intrebarea. Si comentariul este ca autoritatile se feresc sa spuna clar ce trebuie facut, desi, zic eu, sentinta ICCJ este extrem de clara. Din nou, asta este statul pe care il avem, ne abuzeaza cu fiecare procedura pe care o nascoceste.

          "Deoarece am primit mai multe intrebari in acest sens, facem precizarea ca, pana in acest moment, autoritatile competente nu au luat nicio decizie care sa schimbe in vreun fel legislatia in vigoare cu privire la valabilitatea inspectiei tehnice periodice (ITP)", a transmis RAR.

          Asadar, pentru ca autoritatile se feresc sa comunice in clar informatia, intelegem ca ITP-ul trebuie refacut odata ce expira.
          .....

          „Nu se prelungește valabilitatea ITP-ului, conform deciziei Registrului Auto Român. Deplasarea pentru efectuarea verificării ITP la stațiile agreate se poate face, fiind considerată activitate pentru acoperirea necesitatilor de baza ale persoanelor, situație prevăzută la punctul 2 al declarației pe proprie răspundere”, anunță Grupul de Comunicare Strategică într-un răspuns publicat după ce HotNews.ro a întrebat luni despre această situație rămasă neclară.

          Comment


          • Acum cu strarea de urgenta folosesc masina doar pentru nevoi strict necesare DAR pot sa ma duc s-o spal ? ca pana la urma optez pentru un self washing unde nu este nimeni, mai ales acum ! Consider ca si asta este o necesitate, merg asa cu masina pana cand am tona de miserie si praf pe ea ? adica daca ITP-ul este o necesitate si curatenia masinii mi se pare la fel de importanta, sau las corona pana se "evapora" din praful depus ? spalatoria este oricum pe traseul urmat catre cumparaturi de stricta necesitate.
            sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

            Comment


            • Necesitate este si sa ma duc de Paste la Suceava, dar, OOPS nu se poate.

              Comment


              • Originally posted by prometheus View Post
                Acum cu strarea de urgenta folosesc masina doar pentru nevoi strict necesare DAR pot sa ma duc s-o spal ? ca pana la urma optez pentru un self washing unde nu este nimeni, mai ales acum ! Consider ca si asta este o necesitate, merg asa cu masina pana cand am tona de miserie si praf pe ea ? adica daca ITP-ul este o necesitate si curatenia masinii mi se pare la fel de importanta, sau las corona pana se "evapora" din praful depus ? spalatoria este oricum pe traseul urmat catre cumparaturi de stricta necesitate.
                Daca esti pe traseul spre sau dinspre "ceva" poti opri si la selfwash. Eu am doua pe traseul spre serviciu si le-am vizitat la ore fara trafic!
                Last edited by DannyMC; 5 April 2020, 16:04.

                Comment




                • Cititi aici si inspirati-va. Cred ca DannyMC are dreptate. Doar in drumul spre o necesitate urgenta (sau serviciu). Normal ca trebuie sa opresti si la benzinarie, de exemplu.
                  Eu, cand voi merge la ITP, voi pune 4-5 litri, sa fie, si o voi face de la benzinaria aflata in drum. Politistul te va intreba care este traseul si daca esti prea in afara lui, va urma intrebarea "dar nu aveai altele in drum" (a se vedea raspunsul la hipermarketul din Berceni)... si va urma avertismentul sau amenda.

                  Comment


                  • Autoritatile au raspuns explicit la intrebarea despre spalarea masinii.
                    13. Întrebare: Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl maşina?

                    Răspuns: Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curăţarea maşinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanţelor militare. Deplasarea se poate face completând declaraţia pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităţilor persoanei/ motiv justificat.

                    Comment


                    • Toate raspunsurile alea sunt niste porcarii si majoritatea includ termenul... daca e o necesitate. Pai daca pentru mine e o necesitate sa imi vad masina curata pentru politist poate sa nu fie. Asa e romanul smecher si prost si cauta tot timpul tot felul de portite si tot felul de exceptii. In momentul de fata sunt pline orasele de masini si de oameni care au o treaba si o urgenta undeva. Acum cateva zile am vazut urgenta mersul la Jumbo. Ce stare de urgenta e asta, cand ti se permite sa mergi sa iei mielul de la 500km de casa? Sa mergi sa te inghesui prin piata? Sa inghesui oamenii prin aeroport? Sa mergi sa speli masina? Sa functioneze mijloacele de transport in comun, dar sa mai raresti din ele ca sa stea oamenii ca sardinele in ele? Sa trimiti politisti sa dea lumina? Porcaria de ITP e o necesitate cand puteau foarte simplu sa il prelungeasca cu 3 luni sau 6 luni si s-a rezolvat problema.
                      Fiecare in fiecare zi va gasi un rahat de motiv sa iasa dracu pe strada si sa declare pe proprie raspundere ce vrea el. Prostii stau in casa, smecherii au urgente si necesitati de 3-4 ori pe zi. Un singur lucru e bun din asta, selectia naturala a prostilor care nu pot sa stea dracu in casa, insa din pacate cu pagube colaterale ca mai intra in contact si cate unu de a stat in casa toata ziua si a iesit 1 data la 2 sapt pana la Profi si s-a intalnit cu smecherii care merg toata ziua sa isi spele masinile ca e o urgenta.
                      Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                      Comment


                      • Ca să găsim petrolul la 11 $ / baril trebuie să ne uităm în istorie dincolo de 1946. Niciodată în istoria recentă petrolul nu a fost atât de ieftin, ținând seama de costul în dolari ajustat la inflație.
                        Dacă ne uităm doar la prețul în dolari, acest preț a mai existat în 1998 (dar 11 dolari în 1998 reprezintă 18 dolari azi) sau in 1986.

                        Comment


                        • @ Cristi_Xp, pentru unii perioada aceasta este un bun prilej de a reconsidera valorile si prioritatile. Pentru altii este ocazia de a se prabusi mai adanc in “necesitatile” in care sunt de o buna bucata de timp. Variatia proportiei celor doua categorii va genera si modul in care\cum\in cat timp vom iesi din toata “povestea” (si nu e vorba doar de Covidu’ asta).

                          PS: au fost cateva cazuri\intamplari hilare (sau ma rog triste) atat din partea “organelor” cat si din partea “omuletilor”. Bine ar fi sa se invete macar ceva din ele, dar sunt tare sceptic.

                          Comment


                          • Petrolul a ajuns chiar și la un cent barilul. Aici este graficul când era 50 de cenți. A ajuns și la prețul negativ de 3$. Ceea ce înseamnă că pe luna mai, lumea nu mai vrea petrol. Nu are ce face cu el. Toate spațiile de stocare de pe planetă sunt pline ochi.
                            vlgR14G.png
                            Last edited by gecmc94; 20 April 2020, 21:18.

                            Comment


                            • pai industira chimica sade si cugeta, masini sunt relativ putine in circulatie, iar extractia si prelucrarea din cauza asta, sade si cugeta. io zic sa ne cumparam acu benzol si sa facem stocuri, ca dupa 15 mai o sa iasa miliarde de masini pe strazi si o sa ceara toate benzina, motorina si gpl. bine ca n-o reusit imbecilul ala de fost ministru al industriei (sau energiei) sa bage curent in rezervoarele de gaz, ca n-aveau astia unde sa stocheze benzina
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                              Comment


                              • 3 septembrie 2021

                                lansare Jogger (un amestec de Logan MCV si Lodgy)

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google