Stiri auto de tot felul

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • t0rquemada
    replied
    Pentru cei ce folosesc, telefonul în mașină

    "If You’ve Got a New Car, It’s a Data Privacy Nightmare
    Bad news: your car is a spy. Every major car brand's new internet-connected models flunked privacy and security tests conducted by Mozilla.
    "

    https://gizmodo.com/mozilla-new-cars-data-p...port-1850805416

    https://foundation.mozilla.org/en/privacyno...ategories/cars/

    https://foundation.mozilla.org/en/pr...ncluded/dacia/

    Leave a comment:


  • abc
    replied
    Consiliul Concurenței a descoperit o înțelegere între Dacia, Renault, Nissan, service-uri auto și asiguratori - Stirileprotv.ro

    Leave a comment:


  • t0rquemada
    replied
    FOTA = Cum ușor ușor mașinile se transformă în telefoane și de ce e nevoie de cyber-security și gateway pe noile modele:

    Learn about the secrets of FOTA: innovative technology for remote firmware updates of Renault vehicles. Let’s go!

    Leave a comment:


  • t0rquemada
    replied
    https://www.gruprenault.ro/media/202...uri-reinventat

    Dosarul de presă, adică informațiile oficiale legate de Jogger

    LE :
    DACIA JOGGER HYBRID ÎN 2023
    În 2023, gama de motorizări va fi completată de o versiune hibridă. Jogger va fi primul model Dacia care va beneficia de această tehnologie și care va deveni astfel cel mai accesibil vehicul de familie hibrid cu 7 locuri de pe piață.
    Tehnologia hibridă a modelului Dacia Jogger va fi bazată pe un motor pe benzină de 1,6 L, însoțit de două motoare electrice (un « e-motor » și un demaror de înaltă tensiune), cuplate cu o cutie de viteze multi-mod cu craboți, fără ambreiaj. Frânarea regenerativă, combinată cu capacitatea de auto-încărcare a bateriilor de 1,2 kWh (230V) și cu randamentul cutiei automate asigura ca rularea în oraș să desfășoare aproape 80% din timp în regim electric. Consumul de carburant este astfel diminuat cu până la 40% (față de un motor termic echivalent în ciclu urban, fără schimbarea obiceiurilor de conducere).
    Alte avantaje :
    - O tracțiune 100% electrică la demaraj.
    - O conducere confortabilă datorită transmisiei automate.
    - O mare simplitate în utilizare, datorită adaptării automate a modului de conducere pentru optimizarea confortului la volan și a consumului.
    Last edited by t0rquemada; 3 September 2021, 11:34.

    Leave a comment:


  • t0rquemada
    replied
    Direct de la sursă :
    • Se va numi Dacia Jogger ! Un nume simplu și cu sonoritate internațională a fost ales pentru a denumi cel mai nou model al gamei Dacia. Este vorba de un vehicul de familie, cu 7 locuri, polivalent, care va fi dezvăluit în cadrul unui eveniment digital live în data de 3 septembrie.
    • Evocând sportul, natura și energia pozitivă, Dacia Jogger se poziționează ca un vehicul de familie perfect adaptat ieșirilor în aer liber. Jogger reflectă spiritul pragmatic și autentic al mărcii Dacia și mediul „outdoor” al noii identități de marcă.
    • Dacia Jogger va fi prezentată publicului larg în data de 6 septembrie, la Salonul Internațional Auto de la Munchen.



    Un Model de familie versatil cu până la 7 locuri

    Disponibil în două configurații, cu 5 sau 7 locuri, Dacia Jogger este partenerul ideal al familiilor, atât în traseele urbane din viața cotidiană cât și în periplurile mai lungi, prilejuite de ieșirile în natură la sfârșit de săptămână sau în concedii. Cu spiritul pragmatic care o caracterizează, Dacia propune un vehicul care le permite clienților să profite de plăcerile simple ale vieții alături de cei apropiați.



    Un nume ce evocă dinamism

    Jogger este un nume simplu, modern, ușor de pronunțat și înțeles în întreaga lume. Este un nume ce evocă dinamism și energie pozitivă. Sufixul „er”, pe care îl regăsim deja la modelul Duster, SUV-ul emblematic al mărcii Dacia, aduce un aer de familiaritate, reflectând totodată robustețea unui partener de drum ideal în viața de zi cu zi.



    GATA DE START la salonul internațional auto de la Munchen

    Dacia va dezvălui noul model, Jogger, în data de 3 septembrie, la ora 11:00 (ora României) în cadrul unui eveniment 100% digital.

    Pe 6 septembrie, la Salonul Internațional Auto IAA Mobility de la Munchen, în prezența lui Denis Le Vot, Director General Dacia, Jogger va fi prezentat publicului larg. Noutățile Dacia la IAA Munchen vor putea fi urmărite de la distanță pe platforma Dacia events.dacia.com.




    Apropo de sufixul er : Duster, Triber, Kiger

    Leave a comment:


  • abc
    replied
    3 septembrie 2021

    lansare Jogger (un amestec de Logan MCV si Lodgy)

    Leave a comment:


  • Seba
    replied
    pai industira chimica sade si cugeta, masini sunt relativ putine in circulatie, iar extractia si prelucrarea din cauza asta, sade si cugeta. io zic sa ne cumparam acu benzol si sa facem stocuri, ca dupa 15 mai o sa iasa miliarde de masini pe strazi si o sa ceara toate benzina, motorina si gpl. bine ca n-o reusit imbecilul ala de fost ministru al industriei (sau energiei) sa bage curent in rezervoarele de gaz, ca n-aveau astia unde sa stocheze benzina

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Petrolul a ajuns chiar și la un cent barilul. Aici este graficul când era 50 de cenți. A ajuns și la prețul negativ de 3$. Ceea ce înseamnă că pe luna mai, lumea nu mai vrea petrol. Nu are ce face cu el. Toate spațiile de stocare de pe planetă sunt pline ochi.
    vlgR14G.png
    Last edited by gecmc94; 20 April 2020, 21:18.

    Leave a comment:


  • Gil26
    replied
    @ Cristi_Xp, pentru unii perioada aceasta este un bun prilej de a reconsidera valorile si prioritatile. Pentru altii este ocazia de a se prabusi mai adanc in “necesitatile” in care sunt de o buna bucata de timp. Variatia proportiei celor doua categorii va genera si modul in care\cum\in cat timp vom iesi din toata “povestea” (si nu e vorba doar de Covidu’ asta).

    PS: au fost cateva cazuri\intamplari hilare (sau ma rog triste) atat din partea “organelor” cat si din partea “omuletilor”. Bine ar fi sa se invete macar ceva din ele, dar sunt tare sceptic.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Ca să găsim petrolul la 11 $ / baril trebuie să ne uităm în istorie dincolo de 1946. Niciodată în istoria recentă petrolul nu a fost atât de ieftin, ținând seama de costul în dolari ajustat la inflație.
    Dacă ne uităm doar la prețul în dolari, acest preț a mai existat în 1998 (dar 11 dolari în 1998 reprezintă 18 dolari azi) sau in 1986.

    Leave a comment:


  • Cristi_Xp
    replied
    Toate raspunsurile alea sunt niste porcarii si majoritatea includ termenul... daca e o necesitate. Pai daca pentru mine e o necesitate sa imi vad masina curata pentru politist poate sa nu fie. Asa e romanul smecher si prost si cauta tot timpul tot felul de portite si tot felul de exceptii. In momentul de fata sunt pline orasele de masini si de oameni care au o treaba si o urgenta undeva. Acum cateva zile am vazut urgenta mersul la Jumbo. Ce stare de urgenta e asta, cand ti se permite sa mergi sa iei mielul de la 500km de casa? Sa mergi sa te inghesui prin piata? Sa inghesui oamenii prin aeroport? Sa mergi sa speli masina? Sa functioneze mijloacele de transport in comun, dar sa mai raresti din ele ca sa stea oamenii ca sardinele in ele? Sa trimiti politisti sa dea lumina? Porcaria de ITP e o necesitate cand puteau foarte simplu sa il prelungeasca cu 3 luni sau 6 luni si s-a rezolvat problema.
    Fiecare in fiecare zi va gasi un rahat de motiv sa iasa dracu pe strada si sa declare pe proprie raspundere ce vrea el. Prostii stau in casa, smecherii au urgente si necesitati de 3-4 ori pe zi. Un singur lucru e bun din asta, selectia naturala a prostilor care nu pot sa stea dracu in casa, insa din pacate cu pagube colaterale ca mai intra in contact si cate unu de a stat in casa toata ziua si a iesit 1 data la 2 sapt pana la Profi si s-a intalnit cu smecherii care merg toata ziua sa isi spele masinile ca e o urgenta.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Autoritatile au raspuns explicit la intrebarea despre spalarea masinii.
    13. Întrebare: Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl maşina?

    Răspuns: Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curăţarea maşinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanţelor militare. Deplasarea se poate face completând declaraţia pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităţilor persoanei/ motiv justificat.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied


    Cititi aici si inspirati-va. Cred ca DannyMC are dreptate. Doar in drumul spre o necesitate urgenta (sau serviciu). Normal ca trebuie sa opresti si la benzinarie, de exemplu.
    Eu, cand voi merge la ITP, voi pune 4-5 litri, sa fie, si o voi face de la benzinaria aflata in drum. Politistul te va intreba care este traseul si daca esti prea in afara lui, va urma intrebarea "dar nu aveai altele in drum" (a se vedea raspunsul la hipermarketul din Berceni)... si va urma avertismentul sau amenda.

    Leave a comment:


  • DannyMC
    replied
    Originally posted by prometheus View Post
    Acum cu strarea de urgenta folosesc masina doar pentru nevoi strict necesare DAR pot sa ma duc s-o spal ? ca pana la urma optez pentru un self washing unde nu este nimeni, mai ales acum ! Consider ca si asta este o necesitate, merg asa cu masina pana cand am tona de miserie si praf pe ea ? adica daca ITP-ul este o necesitate si curatenia masinii mi se pare la fel de importanta, sau las corona pana se "evapora" din praful depus ? spalatoria este oricum pe traseul urmat catre cumparaturi de stricta necesitate.
    Daca esti pe traseul spre sau dinspre "ceva" poti opri si la selfwash. Eu am doua pe traseul spre serviciu si le-am vizitat la ore fara trafic!
    Last edited by DannyMC; 5 April 2020, 16:04.

    Leave a comment:


  • leutzul
    replied
    Necesitate este si sa ma duc de Paste la Suceava, dar, OOPS nu se poate.

    Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google