Anvelope (iarna/vara) si tot ce tine de ele

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Din ce am mai citit teoretic si practic vorbind uzura nu are cum sa fie egala pe stanga si dreapta, deoarece soselele nu sunt perfect plane ci au o inclinatie catre exterior, de aici avem uzura mai pronuntata pe anvelopele din dreapta.
    Poate ne ajuta cu mai multe informatii "maistrul in avelope aka Seba"
    sigpic

    Comment


    • Azi m-am dus iar la auto soft si am pus rotile la locul lor si bineinteles ca i-am intrebat ce fac in cazul in care nu sunt echilibrate bine rotile, raspunsul a fost pe ocolite: "aaa, pai stii, ca daca tu iei o groapa se stramba" si dupa ce s-a mai gandit putin tipul a inventat alta tampenie "pai sigur o sa-ti vibreze volanu la viteze mari ca ai anvelopele deformate".

      Comment


      • anvelopa

        salut,cumpar una bucata anvelopa kormoran k801 185/65 r15.

        Comment


        • @bad hrc, trebuie sa verifici presiunea in roti sa fie corecta, apoi sa echilibrezi, apoi sa faci proba de drum. Daca trage intr-o parte sau alta, mers cu chitanta la receptia vulcanizarii si "remediat" pe garantie. Auto Soft sunt destul de corecti dpdv al garantiei pentru lucrari. Posibil sa ai si vreo indoitura prin interiorul jantei.
          _
          B 48 C U P - Ligheanul Agitat

          sigpic

          Comment


          • @dsign merci pt sfat, asa am si facut dar degeaba, sunt prea plini de ei si mult prea nesimtiti. Dupa ce le-am povestit ca trage masina dreapta si ca la viteza mare era sa ies de pe drum (practic ei nu au echilibrat absolut deloc, cand am ajuns la ei rotile mele erau de zece ori mai drepte decat dupa ce am iesit din service, la 140 vibra volanul de parca mergeam pe drum pietruit) a venit un "nene" si a verificat jantele si anvelopele, concluzia a fost ca toate 4 anvelopele sunt deformate si ca nu se pot echilibra, ca ei le echilibreaza acum si peste 10km daca le pun iar pe aparat apar diferente din nou dar ca sa fiu eu multumit mi le mai echilibreaza odata pe cele de pe fata si mi-au recomandat sa fac un test de drum iar in cazul in care tot trage masina stanga/dreapta sa ma duc la un service sa imi verific bucse, pivoti, bielete etc. Zis si facut, ies pe autostrada din nou, rotile echilibrate mai bine dar tragea dreapta ingrozitor cum dadeam drumul la volan cum o lua in dreapta si tragea prea tare ca sa fie de la inclinatia drumului. Termin testu pe autostrada, ma duc la service-ul unde am facut geometria (la piata gemenii), bineinteles ca era totul ok si bucse, pivoti, bielte si ce-a mai zis "specialistul in roti" cum s-a autoproclamat auto soft-istul iar domnul de la geometrie mi-a recomandat sa ma intorc la auto soft. Deja plin de nervi din cauza alora de se numesc "specialisti roti" m-am dus la vulcanizarea de langa service-ul de geometrie si vreau sa spun ca mi-a echilibrat rotile bine, masina merge drept acum, nu mai trage in nici o parte si doar doua roti sunt putin deformate, cele de pe partea dreapta (probabil de la canale, gropi si alte cele). Acum urmeaza un test pe autostrada sa vedem la viteza cum se comporta, eu banuiesc ca va fi bine.

            Comment


            • daca ma opreste politia pe uscat si nu am anvelope de iarna, iau amenda sau nu?

              Comment


              • Legea specifica o perioada cand e obligatoriu sa ai anvelope de iarna montate, nu conditii de carosabil anume.
                Iei amenda.

                Comment


                • Salut,
                  Am reusit sa fac si eu rost de 4 anvelope de iarna Motrio .
                  As dorii si eu ceva pareri, daca cineva a mai folosit modelul acesta de anvelope.
                  Daca punem la socoteala ca le folosesc doar 4 luni pe an, si ca am garantie 2 ani, eu zic ca am facut o treaba buna. Am atasat si ceva imagini. Acum urmeaza sa caut 4 genti.....
                  Attached Files
                  passion 1.5 DCi

                  Comment


                  • Originally posted by scc1911 View Post
                    daca ma opreste politia pe uscat si nu am anvelope de iarna, iau amenda sau nu?
                    De obicei mergi prin aer sau prin apa?
                    If it ain't broke, don't fix it!

                    Comment


                    • cauciucurile iarna/vara sunt legale din pcv al legii

                      Comment


                      • Care sunt mai bune, Debica Frigo sau Barum Polaris? Mai mult nu imi pot permite.

                        Comment


                        • cam acelasi lucru...
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                          Comment


                          • Eu am ales Barum Polaris, desi atunci cand le-am luat era oferta cu Debica la super reducere. ADAC zice ca sunt mai bune pe carosabil uscat si ud, desi Debica sunt mai bune in zapada afanata (nu merg asa des prin asa ceva).
                            Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

                            Comment


                            • Una peste alta, in textul de lege nu se face referire la o perioada cand e necesara echiparea cu anvelope de iarna, norme de aplicare care sa aduca lamuriri pe aceasta linie.

                              In Ordonanta Guvernului nr. 5/2011 aprobata prin Legea nr. 161/2011 se incadreaza la contraventii:


                              28. conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculului de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, fara ca acestea sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau fara a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate;”.


                              h 1) autovehiculul nu este dotat, la circulatia pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, cu anvelope de iarna, iar autovehiculul de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si autovehiculul de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, nu sunt echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau nu au montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate;”.

                              precum si o explicatie :
                              6^1. anvelope de iarna - anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite CEE-ONU nr. 54............

                              Ideea e nu daca sunt sau nu potrivite cauciucurile de iarna (personal am) ci anume:
                              -pentru masinile de tonaj mare nu se produc cauciucuri de iarna, asa ca ramane sa scrie doar M+S
                              -daca drumul nu e acoperit cu zapada, polei, nu exista prevedere legala pe baza carora politia sa dea amenzi si sa retina talonul masinii.

                              Legi de-ale lui Boc si Boagiu.
                              Last edited by mr.K; 16 August 2011, 14:32.

                              Comment


                              • Ce dimensiune imi recomandati pe niste jante de aluminiu de 6,5j, 195/65/r15 sau 195/60/r15 tinand cont ca le pun pe un Logan 1.5dci,iar inainte aveam anvelopele stock pe jantele de tabla 185/65/r15.

                                Multumesc.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google