m-a oprit politia(vroiau spaga, CLAR)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #91
    Si daca nu vrea, ce ai sa-i faci? E obligatia noastra sa avem actele la noi nu e obligatia militianului sa te caute prin baze de date, sa dea telefoane, etc. A exagerat e adevarat cand i-a scos lu' ala numerele dar nici sa ajungem sa-i cerem sa ne verifice prin statie/telefon, nici nu cred ca este obligat sa o faca.

    Comment


    • #92
      In privinta perimisului si a certificatului de inmatriculare pe care nu le vede, ca-s uitate acasa de sofer, e constrans sa sa faca verificari. Permisul trebuie sa existe si sa nu fie suspendat iar masina trebuie sa nu fie anuntata ca fiind furata.
      Pentru ca el trebuie sa inceapa urmarirea penala, daca soferul conduce fara permis/cu permis suspendat, ori masina e furata/are placute false.
      Sau ambele situatii la un loc, cum era un soferache de Audi A8 furat din Germania, avand placute false, pe care-l conducea avand permisul suspendat. Cand a fost oprit sa il verifice, a vrut sa dea spaga, cica nu are actele la el, politia a vrut sa afle prin statie datele lui, asta a demarat si fugit de masina politiei prin tot orasul, a si accidentat un pieton pe zebra (victima a ajuns la spital), dupa raliul prin oras a avariat 3 masini.
      Cand l-a saltat politia, era senin la ca o zi de mai, de parca fusese prins ca nu purta centura si atat. Pedepsele in Romania sunt usurele, multe cu suspendare, vax albina ca omul o sa aiba cazier (oricum majoritatea gibonilor de felul asta au deja cazier).

      Comment


      • #93
        Eu unul cred ca politaii de la rutiera care au de-a face cu zeci de soferi pe zi care mai de care mai smecheri si tari in gura isi dau seama cam cu ce fel de individ au de-a face la momentul opririi lui in trafic!
        Cu alte cuvinte ""IL CITESC"" pe individ/sofer de cand deschide gura prima data!
        Pe astia batrani in ale meseriei ""II MAI DUCI CU VORBA"" si mai cazi cu ei la intelegere sa iti dea o pedeapsa mai mica...Doar politaii tineri,proaspat iesiti dupa bancile academiei fac excel de zel si verifica totul ca la carte.
        Cu astia daca ai gresit si te-au oprit,te-ai ars rau de tot..adica POLITAII TINERI nu iarta pe nimeni,,,pe cand cu astia batrani mai scapi cu o atentionare!
        Last edited by Ivan Marian; 16 February 2011, 14:12.

        Comment


        • #94
          In legatura cu politistii tineri, nu fii atat de sigur Mariane! Plus ca, mai rar absolventi de academie care sa dirijeze traficul.
          If it ain't broke, don't fix it!

          Comment


          • #95
            Ei, doar e si scoala de agenti, nu toti politaii noi ies ofiteri.

            Comment


            • #96
              Scoala de agenti, 3 luni.
              If it ain't broke, don't fix it!

              Comment


              • #97
                Asa mult?

                Comment


                • #98
                  Ti se pare putin? Cum pofta vine mancand, asa si meseria se invata in strada.
                  If it ain't broke, don't fix it!

                  Comment


                  • #99
                    Eu credeam ca ii imbraca direct in uniforma si-i trimite la facut bani.
                    Glumesc.
                    Inainte parca, la Campina scoala tinea 6 luni de serie. Acum au mai putine de invatat probabil. Oricum, tinerii agenti care m-au oprit au fost tot timpul politicosi si ...... m-au ars. Unul chiar a discutat cu pustiul meu care era curios daca unul cu numere de SV a avut viteza mai mare ca tati.
                    Totusi, nu-s chiar intrasigenti, mi s-a ars in mers un bec de far, m-a oprit si imi zicea de saltat talonul, l-am lamurit ca fiind lumina afara n-aveam cum sa imi dau seama ca nu bat ambele faruri, ne-am salutat si am plecat sa imi cumpar bec sa-l schimb.
                    La rutiera la Iasi au fost anchetati anul trecut cam 40 de politisti, astia care sunt acum sunt ai naibii de corecti, chiar de colegii lor nu au patit mai nimic pana la urma.
                    Last edited by mr.K; 16 February 2011, 15:27.

                    Comment


                    • Originally posted by mr.K View Post
                      Acum au mai putine de invatat probabil.
                      Nu, au capacitate de asimilare a cunostintelor mai dezvoltata!
                      If it ain't broke, don't fix it!

                      Comment


                      • La Campina se face 2 ani scoala, in functie de note merg pe la posturile din sate, sectii de politie sau chiar la circulatie. Nu stiu cu ce grad ies de acolo.

                        Comment


                        • Asa e, 2 ani durata studii. Iesi cu gradul de agent. (adica subofiter). Apoi, faci "dreptul" la o facultate-aprozar si esti ofiter.

                          Comment


                          • Valabil K, dar nu universal.
                            If it ain't broke, don't fix it!

                            Comment


                            • Asa e. Asta daca nu ai pe cineva SUS.
                              Si aici ajungem la un topic "pe invers" fata de asta: Ei trebuie sa dea spaga.


                              In concluzie, mea culpa, sunt off topic.

                              Mai era varianta agentului angajat- cel care se angajeaza pur si simplu in politie , fara studiu la scoala de agenti, care ulterior e trimis la perfectionare 3 luni de zile la Campina.

                              Plus ca mai era o varianta propusa, nu stiu daca s-a aprobat, pentru formarea ofiterilor. Suna asa:

                              V a r i a n t a nr.2

                              Academia de Politie sa-si incheie misiunea de formare initiala a ofiterilor de politie.
                              a) Formarea ofiterilor sa se realizeze prin:
                              1. Recrutare din sursa interna, ce va fi realizata „etajat” astfel:
                              · formarea initiala sa se realizeze in scoli de agenti de politie cu durata de doi ani;
                              · intrarea in cariera sa se faca de la nivelul de agent de ordine publica si tehnician criminalist;
                              · accesul in corpul ofiterilor sa se faca printr-o selectie riguroasa din randul agentilor de politie absolventi ai institutiilor de invatamant superior si frecventarea unui curs de cariera;
                              · agentii de politie sa aiba practica in unitati de minimum sase ani.


                              2. Recrutare din sursa externa, ce se va realiza numai in situatia in care recrutarea din sursa interna nu acopera necesarul de personal pentru incadrarea posturilor de ofiteri atat din structurile operative, cat si a celor de specialisti (economisti, informaticieni, ingineri, psihologi, sociologi, medici, etc.).
                              Last edited by mr.K; 17 February 2011, 15:38.

                              Comment


                              • Azi veneam de la mare spre casa si eram bucuros ca am apucat sa merg pe noua autostrada A4 si ca suntem primii in lume care avem autostrada fuctioanala cu o singura banda pe sens (cred) si dupa ce am trecut de autostrada am aflat prin statie ca dupa comuna Poarta Alba ("imediat dupa pod") este un mcv. Cand am iesit din comuna si am intrat pe pod s-au facut 4 benzi si m-am pus pe prima banda. Dupa ce am trecut de pod s-a ingustat drumul si in spatele meu a poposit o frumusete S6. Eu observand ca se uita sa depaseasca si ca era linie continua am zis ca o sa il opreasca politia si o sa ii ia carnetul dar s-a potolit si a mers dupa mine. Peste 700 m am gasit mcv-ul din care iese domnul politist oprindu-ma pe mie si pe cel cu s6.

                                Se duce la cel cu audi, discuta putin si vine la mine isi spune numele si imi cere "permisul si buletinul va rog. altceva nu ma intereseaza". Il intreb cu ce am gresit si imi spune ca la pod am depasit o masina pe linie continua. Curios din fire il intreb ce masina am depasit si imi spune ca pe cea din spate. Iau carnetul si cu buletinul in mana, ma dau jos din masina si ma duc la cel din spate sa ma conving ca sustine asta. Era un baiat pe la 25 de ani care spunea ca nu stie pentru ca nu a fst atent dar nu crede ca l-am depasit. Politistul tot insista sa ii dau buetinul si cu carnetul dar ii explic ca eu am statie si stiu ca e aici de cand am plecat din mangalia si nu avea de ce sa depasesc. Ii dau carnetul dupa ce martorul a spus c nu l-am depasit si mi-l inapoiaza cu mentiunea ca alta data sa am grija. Auzind asta ii explic ca asa nesimtire nu am mai vazut si ca de aceea merge tara asa de bine. Imi spune ca devin obraznic si plec. Acum sa va arat si niste poze cu locul "faptei" si locul de unde agentul constatator a vazut infractiunea facuta de mine. Dupa Google Earth sunt 750m de la polist pana unde incepe linia continua, iar de unde spune el ( de la pod), pana la polisit este distanta de 1 km.

                                M-am intalnit pe autostrada a2, la un popas, cu cel cu s6 si mi-a spus ca s-a mai gandit si nu aveam cum sa il depasesc recunoascand si el ca astepta sa pice ceva pentru politist.
                                Voi trimite si un mail la politia judetului pentru a le aminti cat sunt de nesimtit sa ii enervez si eu pe ei nu doar ei pe mine.

                                Sper ca am fost coerent. Sunt putin cam obosit.
                                Attached Files
                                Last edited by o8MeLC; 1 August 2011, 22:21.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google