Anvelope De Iarna Din 1 Noiembrie Pana In ... ???

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

@search_me71
    "Atentie, insa! Data de 1 noiembrie nu reprezinta decat data intrarii in vigoare a prevederilor, ceea ce NU inseamna ca, anul viitor si in cei care vor urma (atata timp cat actul normativ va ramane in vigoare), prevederile se vor aplica tot incepand cu aceasta data."
    Este o prostie ce scrie aici. Prevederile legii se aplica din 1 noiembrie 2011 pana cand legea va fi revocata. Nu intelegeti ca in lege nu se specifica o zi anume din an in care incepe obligativitate si o zi in care inceteaza. Legea specifica doar momentele cand sunt obligatorii (zapada, polei, mazga, mazariche sau cum se mai numesc) neavand treaba cu anotimpul sau luna in care se intampla aceste fenomene.

Comment

Inca o lege pe care o interpreteaza fiecare cum stie sau cum se pricepe mai bine.Dovada ca cei care au dat legea asta n-au stat prea mult s-o rumege...Inca o lege,en-gros.
      Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Eu nu vad care e neclaritatea... legea a intrat in vigoare la 1 noiembrie 2011, adica de atunci se aplica prevederile ei.

Prevederile ei sunt urmatoarele:

masinile sub 3.5 tone trebuie sa aiba pe toate rotile anvelope de iarna atat timp pe carosabil exista zapada, polei sau gheata indiferent de luna din an in care se intampla fenomenul. (asta ne intereseaza pe noi)

Normal o lege intra in vigoare la 3 zile de la publicarea ei in MO sau la o data ulterioara prevazuta in textul ei. In acest caz legea a avut stipulata data de 1 noimebrie 2011 deci ea a intrat in vigoare in 1 noiembrie 2011.

Comment

Pai daca e asa de clara de ce sunt nelamuriti si acum?
          Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Pai urmareste logica-daca cineva zice ca e clar un lucru asta inseamna ca acel lucru este clar doar in acceptiunea lui, nu o sa stii niciodata acest lucru atunci cand o alta persoana devine referinta.

Comment

Din cate am citit eu nu e o data anume de montare a cauciucurilor de vara..oricum se anunta caldura si nu cred ca ar fi o problema montarea lor.
              Toata lumea se plinge ca nu are memorie, dar nimeni nu se vaita ca nu are logica.

Comment

dupa cate am vazut la voi si citit cica cauciucurile de iarna se pun numai pe rotile motoare axa motoare

Comment

@search_me71, nu esti tu ala, n-a intrat inca aici persoana cu pricina.

Comment

Originally posted by Nytro View Post
                    @vyalli nu stiu cum il tin pe taicatau atatia km eu am pe logan Barum Brilantis 2 si cam 21 000 km cu ele in 2 ierni insa nu cred sa treaca de 30-35 000 km atentie anvelopele au fost cumparate noi de la reprezentanta dacia
                    Fac ceva pe reprezentanta Dacia. Asa cum mi-au pus spoiler contrafacut, la fel poaț sa vanda cauciucuri reesapate.
                    Am Pirelli SnowSport, e a3-a iarna cand le-am folosit, si inca nu m-au dezamagit. Ce-i drept, la vremea aia au fost aproape 400 RON bucata. Atunci mi-am permis, acum sigur mi-as fi luat reesapate

Pentru toti ceilalti, sa va intre bine in cap, daca in decembrie e uscat, aveti cauciucuri de vara si va opreste echipaj politie+RAR nu are ce sa va faca.
                    Daca in Iulie mergeti pe transfagarasan sau transalpina, sau oriunde altundeva e zapada, daca va opreste luati amenda mai mare ca voi. (Pentru cei necunoscatori, DA, pe tranfagarasan a nins si in iulie )

Comment

Cu ce va incurca sa mai lasati anvelopele de iarna? Se uzeaza?
                      Cand a nins in Bucuresti chiar de inainte era cald? Joi sau Miercuri?

Comment

Originally posted by Razvy View Post
                        Pentru toti ceilalti, sa va intre bine in cap, daca in decembrie e uscat, aveti cauciucuri de vara si va opreste echipaj politie+RAR nu are ce sa va faca.
                        Te asigur ca politia si RAR-ul nu va opri pe nimeni pentru a verifica existenta anvelopelor de iarna, indiferent de anotimp, atata timp cat conditiile specificate in legislatie pentru montarea anvelopelor de iarna nu sunt indeplinite(carosabil acoperit de zapada, gheata sau polei).

Comment

inca o lege de cacao.. poti lua amenda oricand daca te prind gaborii pe gheata sau zapada, chiar si in iulie cum zice razvy.

Comment

Si care-i problema? Nu-i clar ca legea se refara la anumite conditii de carosabil si nu la un anotimp anume? Zapada si gheata, in conditiile meteo care ar putea genera asa ceva in vara, nu este la fel ca aia din decembrie? Daca mergi intr-o zona in care poate ninge in mijlocul verii, mergi pregatit cu haine adecvate nu?
                            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Originally posted by radu cornel View Post
                              inca o lege de cacao.. poti lua amenda oricand daca te prind gaborii pe gheata sau zapada, chiar si in iulie cum zice razvy.
                              Adica daca esti in iulie, ai aderenta pe zapada si cu anvelopele de vara?

Comment

mr.K, radu imi dadea dreptate mie, citeste mai atent posturile noastre.
                                Nu vorbeam de aderenta, vorbeam de faptul ca poti lua in iulie amenda ca nu ai cauciucuri de iarna

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google